Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra februar 2020

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
CPH:DOX 2020
Grønlandsfilm åbner årets kortfilmfestival
Når CPH:DOX starter den 17. marts bliver det med verdenspremiere på den danske film "Kampen om Grønland". Stedet er Det Kgl. Teaters gamle scene, og det bliver med deltagelse af både folketingspolitikere, debattører og medvirkende fra filmen.
- februar 2020


Filminstituttets bestyrelse
Nu er Poul næstformand
Poul Nesgaard er blevet beskikket af kulturminister Joy Mogensen til indtrædelse i Det Danske Filminstituts bestyrelse som næstformand. Beskikkelsen løber resten af den eksisterende bestyrelsesperiode frem til den 14. maj 2021
- februar 2020


Vellykket trods en udfordrende baggrund
ISE forlader
Amsterdam med stil

ISE 2020 afsluttede sine 15 år i RAI Amsterdam med en "Hola Barcelona" på udstillingens sidste dag. Fagorganisationer og erhvervsledere roste RAI's og Amsterdams indsats, samtidig med at de så frem mod udstillingens flytning til Fira de Barcelona næste år.
- februar 2020


Samsung Galaxy S20
Telefonen
optager 8K video

Fotos med indtil 108 megapixels, op til 100x zoom, 8K video, en hurtigere skærm, et større batteri og klar til 5G – det er en del af de epokegørende fordele ved Samsungs nye serie af smartphones, som kommer på det danske marked den 13. marts.
- februar 2020


Photokina 2020
Har fotomessen
overvundet dødskampen?

Efter at den legendariske Photokina fotomesse blev aflyst i 2019, fordi arrangørerne havde behov for at tænke sig om, så kunne man godt komme i tvivl: Er der overhovedet plads til udstillinger om fotoudstyr, eller er kameraer i virkeligheden overhalet af smartphones?
- februar 2020


Rapport fra Ericsson Industrylab
Det digitale CO2-aftryk
kan reduceres med 80%

På trods af højere internethastighed, flere digitale enheder og et øget forbrug af streaming, så belaster vores digitale adfærd ikke klimaet mere end tidligere. Det fortæller ny rapport fra Ericsson IndustryLab, som dog samtidig slår fast, at der fortsat er plads til forbedringer.
- februar 2020


Valentinsdag
Kærlighedssange
er en populær gave

Den 14. februar fyldes traditionelt med kærlige ord, blomster og chokolade. Og musik. For musik og kærlighed går også hånd i hånd, og nu afslører Spotify den mest afspillede kærlighedssang på streamingtjenesten.
- februar 2020


Canon EOS R5
Fotokameraet
kan optage 8K video

Canon er på vej med et EOS R5 spejlløst fullframe kamera, som ikke alene kan optage still-billeder, men også kan optage video med op til 8K opløsning – eller fire gange så meget som 4K. Og så har kameraet en nyudviklet dobbelt billedstabilisering.
- februar 2020


Ny distributionsaftale
Canal Digital og
Discovery blev enige

Canal Digital og Discovery har underskrevet en ny distributionsaftale som gælder for hele Norden. Aftalen sikrer de danske Canal Digital kunder adgang til 11 Discovery-kanaler og ikke mindst Dansk Landsholdsfodbold og 3F Superliga.
- februar 2020


Panasonic AG-CX10
Det lille 4K-kamera overgår
mange af de store

Panasonic er på vej med det hidtil mindste og letteste 4K 50p/60p videokamera. Det har indbygget Wi-Fi til fjernstyring. Vægten er kun 1,5 kg. Og den forventede pris ex moms er 17.200 kroner.
- februar 2020


DR1's primetime-programmer
"Bonderøven"
bliver kortere

Spare- og udviklingsplanen for DR har medført, at TV-Avisen er flyttet en halv time frem til klokken 21, og at primetime på DR1 dermed er forkortet. En række programmer bliver derfor enten kortere eller længere.
- februar 2020


Medielovgivning
Danmark og resten af EU
skal beskytte
børnene bedre

Kulturminister Joy Mogensen er på vej med et lovforslag om bedre beskyttelse af mindreårige mod skadeligt indhold på danske streaming-tjenester og tv-kanaler.
- februar 2020


Virksomhedsovertagelse
Tidligere Avid chef
vil købe Grass Valley

Kapitalfonden Black Dragon Capital vil overtage Grass Valley, som er leverandør af udstyr og løsninger til broadcastbranchen. Det sker efter at den nuværende ejer, Belden, i oktober besluttede at afhænde virksomheden efter en analyse af kundeunderlaget – og efter en planlagt årlig omkostningsreduktion på 40 mio dollars.
- februar 2020


Corona virus
LG dropper ISE i Amsterdam
Den verdensomspændende fagmesse Integrated Systems Europe, som slår dørene op i Amsterdam på tirsdag den 11. februar, må naturligvis forholde sig til corona epidemien. Men blandt udstillerne er det indtil videre kun LG og ca. 20 % af de kinesiske virksomheder, som har meldt afbud...
- febnuar 2020


Jobskifter i DR
Anette Kokholm
bliver ny radiochef

Den 1. marts tiltræder Anette Kokholm som radiochef i DR. Hun er mest kendt i den brede offentlighed for gennem 10 år at have siddet ved mikrofonen på P3 og P1, og foran kameraet på "Go Morgen Danmark" på TV 2.
- januar 2020


Alsang 2020
De yngste vandt
den landsdækkende
konkurrence

Alsang 2020 bad Danmarks unge mellem 10 og 18 år om at skrive om frihed og fremtid til en melodi af Simon Kvamm. Vinder blev en sang om at tage klimakampen op i fællesskab – skrevet af en fjerdeklasse i Viborg.
- januar 2020


"Når støvet har lagt sig"
Det tog tre år at skrive
DR's nye dramaserie

Som seer skulle man virkelig koncentrere sig for at følge handlingen i første afsnit af "Når støvet har lagt sig", for serien følger otte hovedkarakterer før, under og efter et terrorangreb på en restaurant i København. Det har været en udfordring for de to forfattere, Dorte Høgh og Ida Maria Rydén.
- januar 2020


!Fundne videoer

Februar 2020
B&O-højttaleren koster 625.000 kroner
Bang og Olufsen på ISE 2020: Henrik Nielsen fortæller om B&Os forretningsstrategi, som bl.a. går ud på at skabe produkter, som på afgørende vis skiller sig ud fra mængden. Det gælder eksempelvis det store, men også diskrete Beovision Hamony TV, de 625.000 kroner dyre Beolab 90 højttalere og Beosound Shape højttalersystemet, som ikke bare genererer lyd, men også indgår som en aktiv del af stuens akustik.


Februar 2020
Den diskrete kormikrofon er allerede en succes
DPA på ISE 2020: Det er i virkeligheden gammel vin på nye flasker, for DPAs nyudviklede kormikrofon er baseret på den allerede eksisterende og velrenommerede 4098 minikapsel, men her monteret på et ekstremt tyndt og derfor nærmest usynligt mikrofonstativ. Bo Brinck fortæller om konstruktionen, som omfatter ikke mindre end tre shock mounts, som eliminerer rystelser og deraf følgende mikrofonlyd. Han viser også den nye høretelefon-stereomikrofon, som gør det muligt i al diskretion at optage præcis den stereolyd man hører, når man f.eks. går rundt i et lokale.


Februar 2020
Det lille Jabra kamera dækker 180 gr.
Jabra på ISE 2020: Det dansk udviklede Jabra PanaCast kamera er verdens første intelligente panoramiske 4K plug-and-play løsning til videokonferencer. Det kompakte design er velegnet til små mødelokaler, fordi tre indbyggede objektiver tilsammen giver en billedvinkel på 180 grader. Jabra er en del af GN Store Nord koncernen. Johnny Poulsen fortæller.


Februar 2020
Højttalerne kan da også sidde i loftet…
Martin Audio på ISE 2020:Serien af Adorn installationshøjttalere til eksempelvis butikscentre og caféer er blevet udvidet med en stribe diskrete loftshøjttalere. René Falshøj fra Atendi fortæller om fordele – og begrænsninger. Priser fra 1.000 til 1.800 kr.


Februar 2020
ISE 2020 var næsten en café-udstilling
AVM på ISE 2020: Gert Svendsen fra AVM giver en overordnet vurdering af den sidste "Integrated Systems Europe"-udstilling i Amsterdam. Der var en lidt afdæmpet stemning på en del af standene. Men til gengæld var der masser af liv i kaffebarerne. Til næste år foregår det i et endnu større udstillingsområde i Barcelona.

!Fundne nyheder
Samyang Xeen CF
Nu er cinema-
serien komplet

Søndag den 16. februar 2020Streaming
TV 2 Play passerer
600.000 abonnementer

Søndag den 9. februar 2020Mediestøtte
Fyn har for få
penge til tv-serier

Søndag den 9. februar 2020Global Digital Readiness Index
Danmark stormer
frem på global it-liste

Tirsdag den 4. februar 2020Datahåndtering
Hospitalerne får glæde
af computerspillenes teknologi

Tirsdag den 4. februar 2020> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+