Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra maj 2018

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
Photokina version 2.0
Fotobranchen er
under hårdt pres

Til efteråret er det slut med Photokina hvert andet år i september. Fra og med næste forår bliver fotomessen nemlig en årligt tilbagevendende begivenhed i forsøget på at fastholde rollen som en central spiller i det, der med et moderne ord hedder imaging industrien.
- Maj 2018


Fremtidens universitet
Nu får bøgerne konkurrence
Syddansk Universitet vil bruge op imod et tocifret millionbeløb på at skabe fremtidens universitetsuddannelse. Det bliver noget med lyd og billede, for moderniseringen tager udgangspunkt i journalist-uddannelserne.
- Maj 2018


Ritzau Fokus
Ny videotjeneste
om kendte og kultur

Ritzaus Bureau har adgang til både kendte personer og begivenheder i kulturlivet. Og da videoindhold efterspørges af kunderne, så lancerer man nu en tjeneste, hvor kulturredaktionen producerer videointerviews og reportager.
- Maj 2018


Samarbejde mellem DR og Aarhus Universitet
Danmarks nye superhjerne
Spil et computerspil og hjælp forskerne med at udvikle fremtidens kunstige intelligens. Sådan lyder opfordringen til alle danskere, når DR og Aarhus Universitet i uge 36 igangsætter forskningsprojektet "Danmarks nye superhjerne".
- Maj 2018


OLED kontra QLED
Samsung skaber
forvirring på TV-markedet

LG er kendt for sine OLED-TV – men er Samsungs QLED ikke nærmest det samme? Svaret er nej, for QLED er noget helt andet! Men hvad så med billedkvaliteten?
- Maj 2018


Filmfestivalen i Cannes
Edward Lachman får
årets Angenieux-pris

I forbindelse med filmfestivalen i Cannes vil amerikanske Edward Lachman få overrakt prisen "Pierre Angénieux ExcelLens in Cinematography". Lachman har bl.a. været cheffotograf for instruktørerne Todd Haynes og Steven Soderbergh.
- Maj 2018


Direktør afskediget
DR retter ind...
Rygterne vil vide, at der er et alt for stort mellemlag af ledere i DR, og noget er der nok om snakken. I hvert fald er de to direktørstillinger med ansvar for de administrative områder nu reduceret til én.
- Maj 2018


My Røde Reel
Vind udstyr for
1 mio australske dollars

For femte år i træk indbyder den australske mikrofonfabrik Røde til en verdensomspændende videokonkurrence, hvor deltagerne ikke alene skal lave gode film, men også bruge Røde udstyr til produktionen. Det sidste skal dokumenteres med en supplerende "reklamefilm".
- Maj 2018


DR's sprogguide
Begrebet "danskerne"
bruges ofte upræcist

En ny guide skal hjælpe med at sikre et både præcist og varieret sprog i DR.
- Maj 2018


World Photographic Cup 2018
Danmark kom ikke
på resultattavlen

Finland kan bryste sig af en guldmedalje. Svenske fotografer tegnede sig for en 7.-plads i den samlede konkurrence. Og USA blev nummer 1 – for tredje gang siden konkurrencen for professionelle fotografer startede i 2014.
- Maj 2018


Nyt på NAB 2018 i Las Vegas
Sony satser på 4K
og bedre skarphedsdybde

Det føles nærmest som om Sony er leveringsdygtig i et uendeligt antal forskellige professionelle videokameraer. Men der er system i overdådigheden – og den er på forkant med den teknologiske udvikling...
- Maj 2018


Årsregnskab
DR har penge nok...
DR kom ud af 2017 med balance i økonomien og et mindre overskud på 14,2 millioner kroner. Samtidig sendte DR flere danske timer på tv end nogensinde før.
- Maj 2018


Nyt på YouSee
Dansk kanal til
comedy-elskere

YouSee Comedy er et nyt univers med nyproducerede programmer fra komikere som Tobias Dybvad, Magnus Millang, Esben Bjerre, Peter Falktoft og Casper Christensen. Men nye talenter er også på vej...
- Maj 2018


Millioninvestering
Dansk lydklynge vil
tiltrække verdens iværksættere

Med en samlet investering på 50 mio kroner er Sound Hub Denmark klar til at slå dørene op for et nyt internationalt udviklingsmiljø i Struer. Målet er at huse både iværksættere, forskere og etablerede lydvirksomheder.
- Maj 2018


Ekstern produktion
DR udliciterer
"Aftenshowet"

Fra august vil hverdagsprogrammet "Aftenshowet" blive produceret via et samarbejde mellem selskaberne STV og Bermuda. I forbindelse med udlægningen bliver 19 DR-medarbejdere virksomhedsoverdraget.
- Maj 2018


!Fundne videoer

Maj 2018
TV-historien: 60 år med stigende disruption
Copenhagen Future TV 2018: Claus Bülow Christensen, manden bag konferencen, ser tilbage på fjernsynets udvikling, fra han blev født for 60 år siden og til i dag, hvor alt er under forandring. Og han lufter tanken om at etablere Danflix som et dansk alternativ til Netflix.


Maj 2018
Streaming truer den danske filmbranche
Copenhagen Future TV 2018: Filminstruktøren Ole Christian Madsen fortæller om sine erfaringer med den internationale filmbranche, om streamingtjenesternes fremmarch, og om hvad de kan komme til at betyde for den danske filmbranche. Han mener det er godt med nye udfordringer, og måske kan streamingtjenester som Amazon, HBO og Netflix ende med at skabe nye muligheder for de danske TV-stationer? Claus Bülow Christensen interviewer.


Maj 2018
Mogens Jensen fik hård modstand
Copenhagen Future TV 2018: For første gang i dens 10-årige historie sluttede konferencen med en politisk diskussion. Hovedpersonen var Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen, og han havde tydeligvis håbet på opbakning til partiets synspunkter fra branchens to repræsentanter, Kim Magnusson fra M&M Production og Ulf Lund fra BoxerTV. Fjerde mand i diskussionen var Venstres nyudnævnte medieordfører Mads Fuglede.

!Fundne nyheder
Efteruddannelse
Mød Per Fly på Filmskolen
Tirsdag den 2. maj 2018> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php