Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra oktober 2019

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
Nordic Entertainment Group Danmark
Ishockeylandsholdet
bliver en fast del
af programpakken

Det er 16 år siden, at Danmark slog USA ved det første A-VM med dansk deltagelse, og det danske landsholds succes er fortsat. Nent Group har derfor købt retten til at være fast formidler af IIHF Ice Hockey World Championship fra 2024 og frem til 2028 – fem mesterskaber i træk.
- oktober 2019


Public service-kontrakten
TV 2 sender masser af
nyere europæisk indhold

Hvert år skal DR og TV 2 over for Radio- og tv-nævnet gøre rede for, om man har levet op til de forpligtelser, som er aftalt med kulturministeren i den såkaldte public service-kontrakt. Begge de to TV-stationer opfyldte kravene til fulde i 2018.
- oktober 2019


Kundefremgang
Det går fremad
for teleselskabet 3

I tredje kvartal 2019 fik teleselskabet 3 og Oister tilsammen 18.000 nye kunder og endte således ved udgangen af kvartalet med at have i alt 1.405.000 kunder. Dermed har selskaberne fået 7% flere kunder på et år.
- oktober 2019


Den første eneralforsamling
5G indgår naturligvis
i fremtidens mediestrategi

5G Media Action Group (5G-MAG) er en nyoprettet organisation, som skal give mediebranchen en stemme i debatten om 5G. På den første generalforsamling, som blev afholdt den 16. oktober hos EBU i Schweiz, valgte man formand og styregruppe.
- oktober 2019


Bluetown
Dansk firma skal sikre
internetadgang i Afrika

Verdensbanken og IMF har lanceret en rapport med anbefalinger til, hvordan hele Afrika kan få internet i 2030. Danske Bluetown indtager en hovedrolle i projektet.
- oktober 2019


Kæmpeinvestering
Samsung satser
stort på QD-OLED-TV

Markedet for traditionelle LCD-TV er så presset prismæssigt, at det nærmest er umuligt at få en lukrativ forretning ud af det. Derfor investerer Samsung nu 74 mia kroner i en ny fabrikationsproces til fremstilling af high end TV.
- oktober 2019


Filmværkstedet overlever
Københavns Kommune
har bevilget den
nødvendige støtte

Den kommunale medfinansiering på 1,2 mio kr er bevilget. Støtten er en forudsætning for, at Filmværkstedet fortsat kan søge den statslige finansiering.
- oktober 2019


Gratis filmforedrag
Sami Saif laver tegnefilm
om Tove Ditlevsen

Den prisvindende dokumentarist Saif laver fortæller om tilblivelsen af en animeret dokumentarfilm om Tove Ditlevsen. Filmen får premiere sidst på året.
- oktober 2019


I Sandhedens Tjeneste
DR sætter fokus
på digital dannelse

For femte år i træk står der kildekritik, fake news og etiske dilemmaer på skoleskemaet for 15.000 af landets 8., 9. og 10. klasser. Siden 2015 har i alt 85.000 skoleelever deltaget i både projektets store nyhedsshows og workshops i DRs ni distrikter landet over.
- oktober 2019


Alexandra Instituttet
Computerne skal
lære mere dansk

Med afsæt i danske tekster fra DR og Infomedia er Alexandra Instituttet i gang med at udvikle modeller, som f.eks. kan gøre chatbots nemmere at kommunikere med.
- oktober 2019


Salgssucces
Canon har solgt
100 mio EOS-kameraer

Den 20. september 2019 passerede Canon produktionen af EOS kamera nr. 100 million. EOS er systemkameraer med udskifteligt objektiv, og kamera nr. 100 mio. var et spejlløst EOS R. Underoverskrift: Salgssucces
- oktober 2019


25-års jubilæum
– Jeg skal bæres ud...
Den 1. november kan Henrik Eriksen fejre 25-års jubilæum hos Atendi – det tidligere Bico. Og han er så glad for jobbet, at han regner med at skulle bæres ud – om forhåbentligt en del år endnu. Underoverskrift: 25-års jubilæum
- oktober 2019


!Fundne videoer

Oktober 2019
Panasonic viste robotkamera i virtuelt studie
Panasonic på IBC 2019: TV-stationerne – store såvel som små – har ikke kun brug for nye 4K kameraer, men totalløsninger, som kan forbedre produktionsprocessen. På Panasonics stand kunne man f.eks. se kameraer, monteret på robotarme, og man kunne se et virtuelt studie. Et andet stort emne var Artificiel Intelligence = kunstig intelligens. Og man kunne se forstadiet til en rent IP-baseret videomikser. Martin Snedevig fortæller.


Oktober 2019
Angenieux’ nye objektivserie koste 1,8 mio kr
Angenieux på IBC 2019: Angenieux er ellers kendt for sine high-end zoomojektiver. Men nu går den franske fabrik for alvor ind på markedet for faste brændvidder til digitale full frame filmkameraer. Det særlige ved de nye Optimo Prime objektiver er, at de har tre udskiftelige komponenter: Et bagfilter, et internt filter samt hele blændesystemet. Serien består af 12 brændvidder fra 18 til 200 mm. Lystyrken er T1.8. Og den samlede pris for sættet er godt 1,8 mio kr. Målgruppen er udlejningsmarkedet.


Oktober 2019
Danske Soundware ekspanderer i Norge og Sverige
Soundware på IBC 2019: Soundware, som er en del af Danmon koncernen, er forhandler af audioudstyr fra bl.a. DiGiCo, Clear-Com, Telos Alliance og DHD.audio. På det seneste har Soundware ansat nye medarbejdere i både Sverige og Norge. Og i Danmark er der både salgskontor i Gentofte og Risskov nær Aarhus. William Dion fortæller.


Oktober 2019
Sony er klar med en ”Mini-Venice” til 85.000 kr
Sony på IBC 2019: Sony FX9 er nærmest en opgradering af de kendte Sony FS7, men nu med full frame sensor og 6K opløsning. Det sidste sikrrer 4K optagelser med stor farvedybde og et kontrastomfang på 15 blændetrin, selv ved 4.000 ISO. Kim Gude fra Esee Media Technology fortæller om nyheden, og han suppleres af Sony-bruger Christoffer Hauge Nielsen fra House of Stream, som også har haft mulighed for at prøve det nye kamera.


Oktober 2019
Sigma FP er kejseren, som skal klædes på…
Sigma på IBC 2019: I en tid hvor flere og flere foto- og videoopgaver kan klares i god kvalitet med en smartphone er det ikke nemt at være hverken kamera- eller objektivfabrikant. Japanske Sigma reagerer på udfordringen med et kompakt full frame 6K kamerahus, som kan udbygges til at løse en hel stribe forskellige opgaver, fra håndholdt fotografering til professionel filmoptagelse på højt niveau. Jan Christensen fra Tura Scandinavia fortæller.


Oktober 2019
Danske NTP er audiiospecialist på verdensplan
NTP Technology på IBC 2019:Salgsdirektør Mikael Vest fortæller om NTP’s markedsposition som er relativt lille, men alligevel verdensomspændende dansk producent at audioudstyr. Kundegruppen består i vid udstrækning af broadcastere. Men NTP er også underleverandør til hele Avids audioproduktlinje. Mikael Vest ser NTP som en del af den store danske audiobranche, som vi er kendt for på verdensplan.


Oktober 2019
DPA halverer prisen – næsten
DPA på IBC 2019: DPA 2028 er et alternativ til den danske mikrofonfabriks d:facto 4018 sangermikrofon. Lydkvaliteten er den samme. Men hvor 4018’eren koste 6.250 kroner, dér skal man kun betale 3.750 kroner for den nye 2028’er. DPA’s mål er at nå ud til et bredere professionelt marked – uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Bo Brinck fortæller.


Oktober 2019
Videomikseren har kun én videoindgang…
DataVideo på IBC 2019: Det kan lyde uforståeligt, at DataVideos nye KMU 200 videomikser kun har en enkelt videoindgang, men det er der en god forklaring på. Indgangssignalet skal nemlig være 4K, og så er der kvalitet nok til at man kan lave fire beskæringer, som man kan skifte imellem. Mikseren kan desuden styre et PTZ-kamera (Pan Tilt Zoom). Og den har en indbygget firkanals lydmikser. Thorkil Zeuner fra Dansk AV-Teknik fortæller.


Oktober 2019
Clear-Com presser intercom til det yderste
Clear-Com på IBC 2019: Med det helt nyudviklede Clear-Com FreeSpeak Edge kan indtil 100 teknikere og produktionsfolk på eksempelvis store TV-produktioner snakke trådløst med hinanden – endda i en klart forbedret lydkvalitet. Det skyldes at Clear-Com har taget det store skridt fra 1,9 og 2,4 GHz til 5 GHz. Edge-systemet er dog bagudkompatibelt, og det kan derfor bruges sammen med de to gamle FreeSpeak systemer. William Dion fra Soundware fortæller.


Oktober 2019
Arri-lampen har udskifteligt ”objektiv”
Arri på IBC 2019: Den nye Arri Orbiter er en 500 watt LED-lampe med udskiftelig optisk front. Derved får man mulighed for at skifte spredningsvinkel fra 80 grader til spot. Lampen er desuden udstyret med et aftageligt betjeningspanel, den er robust, og den er regntæt- Mogens Gewecke fra Atendi fortæller.

!Fundne nyheder
Dansk Industri
40% af virksomhederne
er gået digitalt i stå

Lørdag den 19. oktober 2019Tanja Ravnholt Prisen
Hun blev kun 31 år
Fredag den 11. oktober 2019Copenhagen Film Fund
Filmfonden lukker
og slukker – næsten

Torsdag den 10. oktober 2019> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+