Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra september 2017

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
Juridisk tovtrækkeri
Polaroid har fået
navnet tilbage

Polaroid gik ned med flaget, men i 2008 genopstod kameraer og film under navnet "Impossible". Nu er navnet også på plads og i orden.
- September 2017


Sony Venice
Første CineAlta kamera
med full-frame sensor

Sony Venice er det første digitale filmkamera med full-frame 24 x 36 mm sensor. Det er den næste generation i Sonys CineAlta kamerasystem.
- September 2017


National Geographic
Dokumentaren forsætter
til den bitre ende

National Geographics dokumentar om rumsonden Cassinis 13 år lange videnskabelige Saturn-rejse slutter med optagelser fra den dag, missionen slutter og rumsonden brænder op i planetens atmosfære.
- September 2017


DR overgår sig selv
Nu bli'r det atter jul...
Når det gælder julekalendere, så plejer DR at nøjes med genudsendelser på ulige år. Men i år kommer der ikke mindre end tre nye kalendere, hvoraf den ene dog er norsk.
- September 2017


Fujinon UA24X7.8BERD
Vægten er under 2 kg
Det er verdens hidtil mindste og letteste broadcast-zoom til 4K videoproduktion. Den passer til skulderkameraer med 2/3 tommer billedsensor.
- September 2017


Nyt på IBC 2017
Stativet er let at
bære og let at bruge

Flowtech 75 er navnet på et solidt letvægtsstativ, der er udviklet gennem et kreativt samarbejde mellem Sachtler og Vinten.
- September 2017


Luftvideo fra rally VM
Droner styrker omsætningen
Rally VM er en gigantisk, omrejsende forretning, hvor der omsættes for svimlende summer. Men konkurrencen i det digitale underholdningsunivers er hård, og der skal hele tiden tænkes i nyt og spændende content for at fastholde interessen fra de mange fans. Derfor er man gået i samarbejde med droneproducenten DJI.
- September 2017


Se det på IBC 2017
Tjen penge
på videolageret

Quantum Corp, specialist i digitale løsninger til filarkivering og databeskyttelse, lancerer nu "aiWARE for Xcellis". Det er en in-house- såvel som cloud-version af Veritones artificial intelligence, der gør brugere af Quantum StorNext i stand til at arbejde med bogstavgenkendelse (OCR), objektregistrering og tale-til-tekst oversættelse.
- September 2017


Se det på IFA 2017 i Berlin
Philips TV med
Google Assistant

Med Google Assistant i Philips' Android TV bliver det nemt at finde indhold på Netflix og YouTube. Man kan også få vejrudsigten og seneste nyheder. Og så kan man styre Philips' Hue-lamper.
- September 2017


Canon TS-E
Hvad skal vi dog
med tilt & shift?

Canon er på vej med tre nye såkaldte TS-E objektiver. "TS" står for Tilt & Shift, og det var noget man interesserede sig meget for i de gode gamle dage. Men hvem har brug for det i dag?
- September 2017


BeoVision Eclipse
B&O klarer selv lyden...
B&O har aldrig lavet hverken billedrør eller -paneler til fabrikkens TV-apparater. Men det er nyt, at nordjyderne nu er gået i samarbejde med LG om produktion af OLED-TV – i prisklassen 70.000 kroner.
- September 2017


I Sandhedens Tjeneste
TV-Avisen underviser
15.000 skoleelever

Tusindvis af elever i 8. og 9. klasse kommer til at opleve kildekritik, fake news og presset fra deadlines, når Erkan Özden og værterne fra P3 Nyheder rykker ud i landet for at undervise dem i nyhedsformidlingens dilemmaer.
- September 2017


!Fundne videoer

September 2017
Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen
Panasonic på IBC 2917: Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner, eller 1/4 af prisen for Varicam. Forskellene er bl.a., at EVA 1 kun kan arbejde med EF objektiver og at optagelserne lagres på SD-kort - men med op til 400 Mbit/sek! Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.


September 2017
Visual radio har store fremtidsmuligheder
Bionics på IBC 2017: Anders Christensen fra Danmon Group ser store fremtidsmuligheder i visuel radio, fordi man her kan få en fuldautomatisk, men alligevel varieret billeddækning. Dermed kan man bevare den spontanitet og umiddelbarhed, som er radiomediets store force. Desuden er det en billig produktionsform, der kan distribueres via alle kanaler: Bl.a. radio, TV, internet og sociale medier. Danmon har på dette område et tæt samarbejde med engelske Broadcast Bionics.


September 2017
Dansk audiofirma har succes i Hollywood
NTP på IBC 2017: Musikken til den nye starwars film, som lanceres i 2018, er produceret med DAD udstyr fra danske NTP Technology. DAD bruges i det hele taget, når der skal produceres film med Dolby Atmos lyd, - og indtil 64 lydkanaler. Mikael Vest fra NTP Tecchnology er glad for lydmulighederne i biograferne. Men han ser også store muligheder i dagligstuerne, hvor soundbars gør det meget nemmere at opnå en god lydoplevelse, fordi man slipper for at installere separate højttalere i rummet.


September 2017
Mediability rider på IP-bølgen
Mediability på IBC 2017: Ole Johan Skogheim fortæller om fremtidsplanerne for det norsk ejede Midiability Group, der blev dannet via sammelægning af Mediateket, Video4 og danske AVIT-Systems. Målet er at dække hele det nordiske AV-marked med systemløsninger, ikke mindst i forbindelse med den igangværende overgang til IP teknologi. Skogheim har selv 25 års erfaring fra det norske TV2.


September 2017
Danmon tænker globalt
Danmon på IBC 2017: Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring. Digitale teknologier som virtual reality og augmented reality holder deres indtog i TV-studierne. Og nye forretningsmodeller er nødvendige i takt med det faldende forbrug af traditionelt flow-TV. Han har selv en baggrund fra den danske games-industri, der har været gennem en tilsvarende forretningsmæssig udvikling, men det er alligevel en voldsom proces som han og Dan Technolgies - og hele broadcasteverdenen - skal igennem.


September 2017
Skal 4k-kameraet koste 15.000 eller 1/2 mio?
Sony på IBC 2017: Kim Gude fra Esee fortæller om Sonys produktnyheder med det digitale Venice filmkamera og det 24x36 mm sensor i toppen og tre små 4K håndkameraer i den modsatte ende af prisspektret. I dag kan man få utroligt megen kamerakvalitet for 15.000 kroner, så alle kan i princippet være med. Men det kræver jo stadig talent at lave de gode billeder og den medrivende fortælling. Og der er jo stadig brug for de store kameraer til de store produktioner, hvor der stilles høje krav til workflow og postproduction.


September 2017
Lydrecorderen er en iPhone
Sennheiser på IBC 2017: Man kan tage glimrende fotos og videoer med en moderne iPhone, men det kniber med lydkvaliteten. Derfor har Sennheiser udviklet et par nye mikrofonløsninger til netop iPhone. Sennheiser Handmic Digital er en håndmikrofon med digital udgang og kabler til henholdsvis iPhone og USB-indgangen på en computer. Og Sennheiser Focusmic Digial er en lille køllemikrofon, der monteres direkte på iPhonen, og som kan vippes, så den både kan bruges til interviews og til selfies. Begge produkter koster under 2.000 kroner. Jesper Kolvig fra Sennheiser Nordic fortæller.


September 2017
Videostativ til is, sne - og dagligt brug
Flowtech 75 er et solidt kulfiberstativ, der både egner sig til det daglige almindelige arbejde, og til barske omgivelser som is og sne. Stativet er udviklet af Sachtler og Vinten i fællesskab. Det passer til 75 mm panhoveder. Og det er superlet at indstille.


September 2017
Droner gør rally VM ekstra flot
Henrik Malmgreen var dronefotograf under rally VM i Finland. Det var en spændende oplevelse, der resulterede i nogle ekstra flotte - og enestående - optagelser fra den fartbaserede event. Det kunne man aldrig lave fra en helikopter. Optagelserne blev lavet fra en DJI drone.

!Fundne nyheder
Digitalisering
Søg i DRs gamle
programoversigter

Tirsdag den 12. september 2017Konference
Bredbånd til alle
– i hele Danmark

Tirsdag den 12. september 2017Åbent brev til DR
Kirkeråd savner programmer om
tro og kristendom

Mandag den 11. september 2017DR Ultra-serien "Klassen"
Odense-klasse
fik vinderidéen

Søndag den 3. september 2017Canon MT-26EX-RT Macro Twin Flash
Specialflash til tandlægen
Sønag den 3. september 2017> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies