Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra september 2020

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
Ny dommertrio i "X Factor"
Martin Jensen har hittet
med over 800 mio streams

Når "X Factor" 2021 kommer på skærmen til januar, bliver det med en ny dommertrio ved bordet, for Thomas Blachman og Oh Land får selskab af den danske DJ og producer Martin Jensen. Han har blandt andet stået bag verdenshittet "Solo Dance" med over 800 mio streams.
- september 2020


Trådløs lyd til høreapparater
Folketinget har fået
nyt teleslyngeanlæg

Hen over sommeren 2018 er Folketingssalen blevet udstyret med et Ampetronic teleslyngeanlæg – med AV-firmaet LydRommet som rådgiver. Det betyder, at der nu er et Ampetronic anlæg bestående af både et perimetrisk og et low spill Multiloop – dvs et almindeligt og et multi-teleslyngeanlæg.
- september 2020


Politikere lukker hul
Nu kan selvstændige
passe corona-børn hjemme - men

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan få barselsdagpenge, når de passer deres hjemsendte, corona-ramte børn. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. Men der er stadig et problem...
- september 2020


Kommunal rekord i Norden
Aalborg er mest
digital-parat

Nyt studie af 60 nordiske kommuners digitale parathed konkluderer, at Aalborg samlet set er den mest digitalt parate kommune i Norden, og dermed er bedst rustet til at møde og omfavne den digitale fremtid.
- september 2020


Konkurrencen fra streaminggiganterne
DR lancerer store
nyheder på børneområdet

DR har en over 50 år lang tradition for at lave indhold til børn med afsæt i dansk kultur og dansk børneliv. I en ny, digital virkelighed med et stort pres på det danske børneindhold fra internationale streaminggiganter vil DR nu bygge videre på sin tradition med helt nye tilbud, der afspejler børns hverdag og virkelighed i Danmark netop nu.
- september 2020


10-årig samler
Han er vild med
Disney og Den Blå Avis

10-årige Christian fra Langeland har brugt alle pengene i sin sparegris på at købe Disney-VHS'er. Det er blevet til mere end 370 film, hvilket er langt flere Disney-film, end der overhovedet er produceret.
- september 2020


Der er fri adgang
Kom til foredrag
om Grønlands-filmen

Onsdag den 23. september kl. 17 holder instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento foredrag i Det Danske Filmstudie om "Kampen om Grønland". Det er en film som har været 9 år undervejs og som skabt fornyet debat om Grønlands selvstændighed.
- september 2020


Udstillingen i K.B. Hallen
TeknikMesse 2020
er aflyst

Trods en ihærdig indsats og en udskydelse af tidspunktet fra april til september, så blev det alligevel nødvendigt at aflyse årets teknikmesse i K.B. Hallen. Den næste messe for lys-, lyd- og sceneudstyr bliver derfor 20.-21. april 2021 – og stedet er stadig K.B. Hallen.
- september 2020


Druk
Den perfekte promille
Thomas Vinterberg er fascineret af alkohol og dens effekter, som han med dramaet "Druk" både hylder, problematiserer og anvender til at skildre vores længsel efter at leve, sprudle og være til stede. Filmen havde verdenspremiere på Toronto Filmfestival, den deltog i hovedkonkurrencen i San Sebastian og får dansk premiere den 24. september.
- september 2020


Rettighedsdeling
DR og TV 2 viser
fodbold-EM
i 2024 og 2028

DR og TV 2 har i fællesskab sikret sig rettighederne til at vise EM-slutrunderne i fodbold for mænd, EURO 2024 og EURO 2028. Rettighederne omfatter både tv, radio og streaming.
- september 2020


Telia-kunder
Næsten 500.000 får 5G
Udrulningen af 5G i Telias netværk begynder i slutningen af september 2020. Nu løfter teleselskabet sløret for hvilke kunder, der kan koble sig på det nye netværk.
- september 2020


Stort set alle lydkilder kan tilsluttes
Verdens bedste
trådløse højttaler er dansk

Den internationale jury bestående af fagfolk fra fagmagasiner har tildelt Legend 5 Silverback den prestigefulde EISA Award. Prisen til den danske højttalerfabrik er den seneste i en lang række, som den har modtaget for lyd i verdensklasse.
- september 2020


EISA-succesen startede i 1982
Dengang havde
fotobladene det svært...

Årets EISA-priser er blevet offentliggjort, og dermed fortsætter fagjournalisternes ihærdige indsats for at finde og prisbelønne AV-verdenens bedste forbrugerprodukter indenfor bl.a. foto, video, audio og home theater.
- september 2020


Lyd og billede
TCL vinder
Best Buy-priser for både
soundbar og 4K

EISA's billed- og lydeksperter har udnævnt 4K TV'et TCL 65C815 til Best Buy TV 2020-2021. Og fabrikkens RayDanz lydsystem udnævnes af EISA til Best Buy Soundbar 2020-2021, fordi den leverer en førsteklasses Dolby Atmos-lyd til en rigtigt god pris.
- september 2020


Det startede i 1992
Philips TV sætter
store EISA-rekorder

Årets prestigefyldte EISA-priser er netop offentliggjort, og Philips TV vinder for fjerde år i træk kategorien Best Buy og for tredje år i træk kategorien Home Theatre TV.
- september 2020


Home entertainment
LG laver stadig
verdens bedste OLED-TV

LG's home entertainment produkter modtager flere prestigefulde EISA priser. Det er niende gang at fabrikkens OLED fjernsyn vinder.
- september 2020


!Fundne videoer
Der blev desværre ikke fundet nogen videoer

!Fundne nyheder
Radio- og tv-nævnet
Mediefagligheden
skal styrkes

Mandag den 14. september 2020Dødens Adjø
Vi skal alle herfra,
men hvordan?

Mandag den 14. september 2020> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+