Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra marts 2020

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
Corona-krisen
Vi spillede banko
over nettet

I disse coronatider skal vi jo isolere os. Men heldigvis har vi internettet til biografernes filmstreaming, til videokommunikation – og til fællessang.
- marts 2020


Årsregnskab 2019
TV 2 tjente 313 mio kr
Overskud, omsætning og seeropbakning viser historisk gode takter i et ellers turbulent marked. Men resultatet bliver nok ikke helt så godt i 2020.
- marts 2020


Corona-krisen
Radiomuseet forbereder
ny udstilling, men...

Ringsted Radiomuseum er på vej med en ny udstilling, som har fokus på den danske radioproduktion under besættelsen. Men også her har corona-krisen sat en stopper for arbejdet. Og sådan en udstilling kræver en stor indsats...
- marts 2020


Corona-krisen
Opgraderingen til
DVB-T2 udskydes...

Det var egentlig meningen, at den mastebaserede tv-transmission skulle omlægges og opgraderes ved udgangen af marts. Men for at undgå, at folk mister tv-signalet under corona-krisen, så er det nu udskudt til 2. juni.
- marts 2020


Risikoen for corona-smitte
Dyp DPA mikrofonen
i destilleret vand

Alle de danske DPA miniature-mikrofoner kan rengøres ved at dyppe dem i destilleret vand. Men man kan også eliminere risikoen for corona-smitte ved at "bage" dem en halv time i en ovn ved 60 grader.
- marts 2020


Corona-krisen
Vi får mere dansk
musik i radioen

Kulturminister Joy Mogensen har haft Skype-møde med foreningen Spil Dansk og repræsentanter for danske radiostationer – DR, Radio4, Radio LOUD, Bauer Media og Danske Medier. DR går nu i gang med at skrue op for den danske musik og flere radioaktører følger trop.
- marts 2020


Corona pandemien
Fagudstillingerne
er hårdt ramt

Når rejseaktiviteterne er sat på vågeblus, og forsamlinger højest må være på 10 personer, så må alle fagudstillinger og filmfestivaler udskydes. Nogle tror på, at de kan gennemføre arrangementet efter sommerferien. Andre er mindre optimistiske.
- marts 2020


Corona-krisen
Pensionisterne må
ikke miste tv-signalet

Kulturminister Joy Mogensen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen arbejder på at finde en løsning, så 150.000 danskere ikke kommer til at stå uden tv-signal under corona-krisen.
- marts 2020


Telia bestod stresstesten
Vi talte 60% mere i telefon
Tal fra den første uge efter statsministerens melding om at lukke Danmark ned viser øget brug af data i netværket. Vi talte 60% mere i telefon og brugte op til 40% mere data.
- marts 2020


Corona-krisen
Ganske nye biograffilm
kan ses på Viaplay

De højaktuelle biograffilm "Emma" og "The Invisible Man" blev tilgængelige på Viaplay som lejefilm allerede fredag den 20. marts. Det er aldrig set før i biograffilmenes lange historie, for normalt går der fire måneder før de frigives til streaming. Men corona-krisen har jo lukket biograferne...
- marts 2020


Ejerskifte
Morten Stjernholm har
solgt Stjernholm & Co

Pr. 1. marts 2020 skete der et generationsskifte hos Stjernholm & Co, idet den ledende medarbejder Tai Segel nu har overtaget roret og ejerskabet af virksomheden. Men Morten Stjernholm har dog ikke forladt den danske AV-branche...
- marts 2020


Covid-19 pandemien
Italienske Powersoft
satser på e-learning

Powersoft – italiensk producent af professionelle klasse-D forstærkere – har lanceret en serie gratis online træningskurser. Årsagen er, at Covid-19 pandemien gør det praktisk taget umuligt at arrangere ansigt til ansigt møder og gruppesessioner. Kurserne er på engelsk og spansk, og de kan følges over hele verden.
- marts 2020


Kort & Dokumentar Filmskolen
Der er brug for
en udvidet hjælpepakke

Ligesom der er givet en kompensation til de danske spillesteder, så er der ifølge Kort & Dokumentar Filmskolen også behov for kompensation til kursusudbydere og kreative erhverv, som fungerer på 100% kommercielle vilkår.
- marts 2020


Programændringer
P1 og P4 går sammen
om corona-info

DR skal både begrænse antallet af medarbejdere på job og leve op til sine beredskabs-forpligtelser. Derfor sender P1 og P4 i fællesskab information om corona-situationen – nyheder såvel som opdateringer.
- marts 2020


Vidensdeling i verdensklasse
GRAS går i partnerskab
med Sound Hub Denmark

GRAS Sound & Vibration har indgået partnerskab med Sound Hub Denmark i Struer. Derved får virksomheden endnu tættere kontakt med en række andre på verdensplan væsentlige lyd- og akustiknavne som eksempelvis Bang & Olufsen, GN Audio (Jabra) og Harman Lifestyle.
- marts 2020


Nordisk fotokonkurrence for de unge
Canon vil give de 17
verdensmål
en stærkere stemme

Canon har netop lanceret Nordic Young People Programme. Det er et initiativ som sigter mod at inspirere unge til at engagere sig i bæredygtige initiativer og give dem en stærkere stemme i samtalen om FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling.
- marts 2020


Corona-epidemien
Teknikmessen
udskydes til september

Det var egentlig meningen, at årets Teknikmesse i K.B. Hallen skulle foregå i april måned. Men corona-epidemien har gjort det nødvendigt at udskyde projektet. De nye datoer er 15.-16. september.
- marts 2020


Digital skiltning
Farverne er
ofte helt forkerte

Dagens markedsføringsmateriale er rene kunstværker, så hvorfor bruge skærme, der ikke er korrekt kalibreret? Det burde stoppe nu...
- marts 2020


Prolight + Sound 2020
Fagudstillingen
i Frankfurt er aflyst

Prolight + Sound 2020 skulle oprindeligt være afholdt omkring månedsskiftet marts/april. Så blev udstillingen udskudt til slutningen af maj. Og nu har messeledelsen helt opgivet at få den afholdt i år. Den næste Prolight + Sound afholdes derfor først den 13.-16. april 2021.
- marts 2020


Årets Pressefoto 2019
Danske pressefotografer
leverer troværdighed

166 fotografer havde sendt 2.678 fotografier og 35 tv/web-produktioner ind til konkurrencen Årets Pressefoto 2019. Vinderne blev afsløret fredag den 6. marts 2020 på Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek i København, hvor udstillingen kan ses frem til den 17. juni 2020. Derefter gæster den en række andre danske byer.
- marts 2020


Markedsudvikling
74% vil annullere deres
flow-tv-abonnement

Henved tre fjerdedele af verdens videokunder planlægger at stoppe deres flow-tv-abonnement inden for de næste fem år, viser en undersøgelse fra Grabyo.
- marts 2020


Sound Hub Denmark
Sådan får du styr
på nabostøjen

Den 29. april er international støjdag, og Sound Hub Denmark har i den anledning forberedt et heldagsseminar med deltagelse af internationale fagspecialister. Seminaret foregår i Struer den 29. april kl. 09.30-17.00, det åbent for alle og deltagelse er gratis.
- marts 2020


Familieprojekt
Wozniacki'erne kan
ikke undvære rampelyset

Efter Carolines 15 år i tennisverdenens rampelys med bror og forældre på slæb var det naturligvis let at forudsige, at de ikke bare ville bevæge sig ud i glemselens mørke. Det overrasker derfor ikke, at der allerede nu er rundsendt en pressemeddelelse om familiens første nye mediestunt.
- marts 2020


TV-distribution
Telia kunne ikke blive enig med Discovery
Telias aftale med Discovery Networks udløb den 2. marts 2020, og det lykkedes ikke at forhandle sig frem til en ny aftale for de kommende år. Men nu lykkedes det alligevel...
- marts 2020


Den filmhistoriske arv
Årets Sær-Bodil
gik til Stumfilm.dk

Danmarks ældste filmpris, Bodil-prisen, blev uddelt på Folketeatret i København i går, lørdag den 29. februar. Her hyldede foreningen Danske Filmkritikere årets bedste danske filmpræstationer. Og årets Sær-Bodil gik til Filminstituttets projekt Stumfilm.dk.
- marts 2020


!Fundne videoer
Der blev desværre ikke fundet nogen videoer

!Fundne nyheder
Patentansøgninger
5G og kunstig intelligens
vokser massivt

Lørdag den 21. marts 2020Ingeniørforeningen
Vores internet kan
klare corona-presset

Lørdag den 21. marts 2020Corona smitttefaren
Cinemateket
holder lukket

Søndag den 15. marts 2020Billed-Bladets TV-Guld 2019
De danske seere
er konservative

Søndag den 8. marts 2020Danmarks Statistik
Vi køber mad og
medicin på nettet

Fredag den 6. marts 2020Indførelse af DVB-T2
150.000 kan
miste tv-signalet

Søndag den 1.marts 2020> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+