Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra juli 2018

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
Radio Klassisk
"Ouverture" fortæller om
livet bag kulisserne

Radio Klassisk er på vej med tolv programmer, hvor lytterne kan følge arbejdsprocesserne på Det Kongelige Teater og få en grundig introduktion til den kommende sæsons forestillinger.
- Juli 2018


Integrated Systems Europe
ISE udstillingen
flytter til Barcelona

Organisationen bag Integrated Systems Europe har besluttet, at udstillingen fra 2021 skal afholdes i Gran Via, som er en del af det spanske Fira de Barcelona udstillingscenter. Formålet er at give plads til vækst.
- Juli 2018


100-års jubilæum
DR sætter fokus på
Danmarks genforening

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland igen blev en del af Danmark. DR markerer det historiske jubilæum med en TV-serie, der skildrer en landsdel og dens folk.
- Juli 2018


Seks år efter EU-forbud
Glødepærer koster
os danskere dyrt

34 procent af danskerne har stadig gammeldags glødepærer i hjemmet, selvom produktionen af glødepærer blev forbudt af EU i 2012. Dermed går man glip af store besparelser, lyder det fra energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE, som står bag ny undersøgelse.
- Juli 2018


DR Salg
Amerikanerne ser "Bedrag"
– med dansk tale

TV-stationen KCETLink, der har købt sæson 1 og 2 af DRs dramaserie "Bedrag" – med dansk tale og engelske undertekster. Dermed kommer skuespillere som Nikolaj Lie Kaas, Natalie Madue€o, Esben Smed og Thomas Bo Larsen på de amerikanske TV-skærme.
- Juli 2018


Sony Xperia XZ2 Premium
Mobilen har
4K HDR skærm

Sidst på sommeren er Sony klar med en ny topmodel i sin serie af mobiltelefoner. Den danske landskabsfotograf Espen Valverde har haft lejlighed til at teste en prototype.
- Juli 2018


EISA Convention 2018
Priskomiteen er blevet verdensomspændende
European Imaging and Sound Association startede i 1982 som en priskomite bestående af redaktørerne fra fem europæiske fotoblade, som udnævnte årets kamera. Siden da et det vokset til en verdensomspændende organisation, som kårer årets bedste produkter indenfor foto, audio, video, in-car devices og mobile electronics.
- Juli 2018


Pro-Ject på EISA Convention 2018
Grammofonen har
indbygget forstærker

Det er muligt, at rygterne om cd'ens snarlige død er noget overdrevet, men det er vinyl og streaming, der rykker i medierne.
- Juli 2018


Panasonic på EISA Convention 2018
BD-skiven overgår streaming
i videokvalitet

Efter nogle års pause har Panasonic genoptaget dialogen med EISA og satte i år alle sejl til for at vise nye fjernsyn, samt ikke mindst en dyr og avanceret Blu-ray Disc-afspiller...
- Juli 2018


Huawei og Nokia på EISA Convention 2018
Mobiltelefonen bruges
jo ikke kun til tale

Det kommer vel ikke bag på nogen, at adfærdseksperter har kunnet forske sig frem til, at telefoni er en stadig mindre del af en mobiltelefons anvendelsesområde. Digital kommunikation og sociale medier er langt vigtigere, og når det gælder udstyr, er de indbyggede kameraer prioriteret helt i top.
- Juli 2018


iFi Audio på EISA Convention 2018
Konverter giver bedre
hovedtelefon-lyd

Gode og dyre hovedtelefoner fortjener et bedre lydsignal, end langt de fleste smartphones kan levere. Sådan lyder logikken bag nogle af tidens populære tilbehørsprodukter – bærbare D/A-konvertere med skræddersyede hovedtelefonforstærkere.
- Juli 2018


EISA Convention 2018
Masser af store
og små nyheder

Knud Søndergaaard fra bladet Datatid TechLife repræsenterede Danmark, da der for nylig blev holdt EISA Convention i den belgiske by Antverpen. Her giver han et hurtigt overblik over en stribe store og ikke helt så store nyheder.
- Juli 2018


BBC Scotland
Kontrolrummet blev
udskiftet på en halv dag

Dansk baserede ATG Danmon har stået for et system-integrations-projekt hos BBC i Skotland. Projektet omfatter moderniseringen af et kompakt TV-studie, som bruges til produktion af programmer med korte nyhedsindslag.
- Juli 2018


Nyt højttalersystem fra D&B Audiotechnik
Fordel får både teknikere,
musikere og publikum

D&B SL er en ny serie scenehøjtalere, der bl.a. udmærker sig ved, at størrelsen kun er 2/3 i sammenligning med andre højttalere, som kan levere samme lydtryk. Allround Lyd og Lys i Struer har allerede taget det nye system i brug.
- Juli 2018


Antennekaravane på sommertour
Sommerfesterne får
ekstra mobildækning

Festivalsæsonen sætter ekstra pres på mobilnettet på de marker og i de skove, hvor danskerne samles til fest, folkemøder, spejderlejre og musik. Derfor rykker Telia ud med ekstra mobilmaster til hele 34 events, mens det "almindelige" mobilnet opjusteres ved over 100 begivenheder.
- Juli 2018


Fødselsdagsfest
Cinemateket fejrer
Ingmar Bergman

Cinemateket i København markerer Ingmar Bergmans 100-årsdag med visning af en lang række af hans bedste film – flere af dem i form af nye digitale kopier.
- Juli 2018


Fakta om streaming
Forbruget overdrives
i medierne

Trods stor succes for amerikanske tjenester som Netflix og HBO Nordic, så klarer danske serier og film sig fortsat godt i konkurrencen. Faktisk så godt, at det ifølge Det Danske Filminstitut, DFI, må feje alle påstande til side om, at danskerne hellere vil se "Game of Thrones" end "Fasandræberne".
- Juli 2018


De store forfattere
Skolelærerne er
glade for Øgendahl

Fra efteråret vil skolernes ældste klasser kunne blive undervist i DR1's programserie "Øgendahl og de store forfattere". DR Skole er nemlig ved at udvikle undervisningsmaterialet.
- Juli 2018


!Fundne videoer

Juli 2018
Videoprojektorerne er en vigtig del af Roms nye turistattraktion
Historien om den italienske maler Michealgelo og den katolske kirke kan nu opleves i Rom i form af en imponerende forestilling, hvor 30 Panasonic laserprojektorer sørger for, at både scenen, front og loft samt begge sider af Auditorium Conciliaziones teaterrum agerer lærred. Man bliversimpelthen suget ind i forestillingen, godt understøttet af surround-lydanlægget fra Bose. Forestillimgn er døbt Giudizio Universale. Gert Svendsen fortæller.


Juli 2018
EISA er en demokratisk organisation
EISA 25 years - 2007: Priskomiteen er en demokratisk organisation, hvor ledelsen vælges hvert femte år, og hvor de ca. 50 medlemmer mødes flere gange om året. Men det vigtigste er det omfattende testarbejde, som medlemsbladenes fagjournalister og -redaktører står bag. Det resulterer i tusindvis af artikler i medlemmernes blade. Og er basis for tildelingen af årets EISA priser.


Juli 2018
Dirk var med fra starten i 1982
EISA 25 years - 2007: Fra starten bestod priskomiteen af fem fotobladsredaktører fra lige så mange europæiske lande, og der var kun en enkelt pris: Årets kamera. Hollænderen Dirk van der Spek er en af grundlæggerne. Han fortæller her om, hvordan priskomiteen hurtigt fik flere medlemmer og også kom til at dække bl.a. audio og video.


Juli 2018
EISA er vokset med markedet
EISA 25 years - 2007: Jorge Goncalves, leder af priskomiteen fra 2003 til 2016, fortæller om, hvordan organisationen har været i stand til at udvikle sig i takt med markedsudviklingen: Balancen mellem de trykte blade og udviklingen på internettet, optagelsen af medlemmer fra de østeuropæiske lande, samt den generelle udvikling på det europæiske marked for audio, video og foto.


Juli 2018
Sådan arbejder EISAs priskomiteer
EISA 25 years - 2007: Hollandske Han Avot fortæller om det arbejde, som ligger bag uddelingen af årets EISA priser. Basis er ikke kontakten til fabrikkerne, annoncekampagner og pressemeddelelser, men et grundigt testarbejde, foretaget af priskomiteernes medlemmer - dvs. fagjournalister og redaktører.


Juli 2018
EISA Green Award: Vi vil gavne miljøet
EISA 25 years - 2007: Ab Stevels og Renee Wever fra Delft University of Technology fortæller om det testarbejde, som står bag tildelingen af "EISA Green Award" til årets mest miljøvenlige fjernsyn. Det drejer sig bl.a. om energiforbrug, apparatets forventede levetid, de anvendte materialer, emballagen og designet i al almindelighed.

!Fundne nyheder
Nordisk Panorama Film Festival
500 film blev til 35
Fredag den 13. juli 2018Roskilde Festival
VM skabte dataeksplosion
Fredag den 13. juli 2018Tre år med underskud
DMJX lukker
forlaget Ajour

Søndag den 1. juli 2018Pressesupprt
Epson støtter op om
sommerens festivaler

Søndag den 1. juli 2018> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php