Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads

Indhold fra september 2018

Vælg fra en anden periode
!Fundne artikler
Slidtage
Fjernbetjeningen
begyndte at drille...

Fjernsynet kan holde i masser af år. Men så meget mere irriterende er det, når fjernbetjeningen bliver slidt, og man ikke længere kan trykke sig frem til sine yndlingskanaler!
- September 2018


Grøn koncert
Storskærmsbillederne
blev lavet
med Blackmagic

Det unge firma Deadlight Lydiksen brugte kameraer og videopulte fra Blackmagic Design til produktionen af storskærmsbilleder under årets otte Grøn koncerter. Og det var der flere gode grunde til.
- September 2018


René Falshøj
Nu arbejder han
for Atendi

Atendi by Bico er traditionelt et firma med fokus på film-, video- og lysudstyr. Men for et par år siden udvidede man med en satsning på audio, og den afdeling bliver nu udbygget.
- September 2018


Google Assistent
Tal dansk
til din smartphone

Google Assistent er nu tilgængelig på dansk til både Android og iOS. Ved at bruge Google Assistent lærer assistenten at forstå og afkode brugerens verden, så den løbende bliver bedre – dvs mere personlig, mere relevant og mere brugbar.
- September 2018


Virgin TV Ultra HD
England får sin første
4K underholdningskanal

Mandag den 17. september lancerer Virgin Media den første rene 4K ultra high definition (UHD) underholdningskanal i Storbritannien. Kanalen kan ses af de ca. to mio seere som har en V6 set-top box.
- September 2018


Copenhagen Film Fund
Københavns Kommune
trækker støtten

Efter fem års arbejde med at skabe vækst og beskæftigelse indenfor især film- og tv-industrien i hovedstaden mister Copenhagen Film Fund nu støtten fra Københavns Kommune. Fonden vil fortsat eksistere i 2019, men uden yderligere finansiering herefter vil den ikke overleve.
- September 2018


Den Gamle By i Aarhus
Oplev båndoptagerens historie
Den Gamle Bys Radiolaug fortæller om båndoptagerens historie i forbindelse med to temaweekender den 22.-23. og 29.-30. september. Temaweekenderne er en del af Den Gamle Bys 1968-festival.
- September 2018


Dødsfald
Jan Larsen, 1965-2018
Den danske audioverdeh har mistet en af sine blødeste og samtidigt mest markante stemmer, idet dets leder, Jan Larsen, døde den 30. august efter kort tids sygdom.
- September 2018


Canon EOS R:
Bedre spejlreflekskamera
– uden spejl

Canon er på vej med et nyt full frame EOS kamera, men nu uden spejl. Det giver en række fordele, bl.a. med hensyn til størrelse, støjniveau og videooptagelse.
- September 2018


TV-Avisens nye vært
Hun går i
sin mors fodspor

Tidligere erhvervskorrespondent vender tilbage til DR Nyheder som vært på de sene tv-aviser klokken 19.55 og 21.30.
- September 2018


Sangeren har autisme
Dansk musikvideo
hædres over hele verden

Det er usædvanligt, at en dansk musikvideo med en ukendt kunstner vækker opmærksomhed og vinder internationale priser. Men videoen med 40-årige Christian Nielsen har taget store dele af verden med storm. Sangen hedder "Jeg er et ganske særligt væsen".
- September 2018


Fibernettet tager over
Fremtidens TV- og
videodistribution

Glem alt om TV-antenner, paraboler og kabel. I takt med overgangen til fibernet og hastigheder på 1.000 Mbit ned og op vil hele vores forbrug af levende billeder komme til at foregå på internettets præmisser – uanset om det drejer sig om nyheder og sport i real time, eller streaming on demand.
- September 2018


IFA i Berlin
Fjernsynsfabrikkerne
er klar med 8K

Internationale Funkausstelling i Berlin er en udstilling for forbrugerudstyr med udgangspunkt i radio og TV. Den foregår netop nu, frem til den 5. september, og der er masser af nyt på TV-fronten.
- September 2018


Chefskifte
Omrokering hos YouSee
Jacob Mortensen er ny chef for YouSee. Han vil fortsætte den strategi, som YouSee allerede er lykkedes med på mange områder.
- September 2018


4K og 8K video
SD-kortet klarer
260 MB/sek

Toshiba N502 er et nyudviklet SD hukommelseskort, som kan klare datastrømmen i forbindelse med 4K og 8K videooptagelse. Kortet kan f.eks. bruges sammen med Blackmagic URSA Mini Pro kameraet.
- September 2018


Ultras Sorte Kageshow
MGM vil sælge
DR-program
til resten af verden

DRs lettere kaotiske bageprogram "Ultras Sorte Kageshow", hvor børn bager i mørke, er på vej ud i verden. Det sker, efter at programmet i foråret 2017 fik én af de eftertragtede Emmy-priser for at være "Bedste underholdning for børn".
- September 2018


Radiojubilæum
Der er ringet
og spillet i 50 år

Den 5. september fejrer DR 50-året for radioprogrammet "De ringer – vi spiller". I den anledning er Jørn Hjorting tilbage i æteren sammen med den nuværende vært Peter Sten.
- September 2018


!Fundne videoer

September 2018
Sådan får du god lyd med DSLR-kameraet
Sound Devices på IBC 2018: Sound Devices er kendt for sine high end recordere til film- og broadcast-produktion. Men fotokameraer bruges i stigende omfang til professionel video, og fabrikken har derfor udviklet prisoverkommelige lydoptagere til denne nye del af markedet, nemlig MicPre-3, MixPre-6 og MixPre-10 med henholdsvis tre, fire og otte mikrofonindgange. Jesper Kolvig fra Nordic Audio Pro fortæller.


September 2018
Flowtech-stativerne er lynhurtige at arbejde med
Sachtler på IBC 2018For godt et halvt år siden kom Sachtler med Flowtech 75 stativet til 75 mm stativhoveder, og nu kommer der en større model med 100 mm skål. Det betyder, at broadcast-folkene med de større videokameraer nu også kan få fordel af den lynhurtige håndtering, hvor al indstilling af stativbenene klares fra toppen. Mogens Gewecke fra Atendi viser hvordan.


September 2018
Det mobile TV-studie behøver ikke at være dyrt
Datavideo på IBC 2018: Datavideos nye videomikser koster godt 30.000 kroner og de fire fjernstyrede PTZ-kameraer, som tilsluttes via et almindeligt ethernetkabel, fås for under 10.000 kroner stykket. Det behøver derfor ikke at være dyrt at etablere et mobilt, enmandsbetjent TV-setup. Den nye videomikser kan streame direkte til enhver digital platform, og der kræves derfor ikke en computer som mellemled. Thorkil Zeuner fra Dansk AV Teknik fortæller.


September 2018
OB-vognen erstattes af en cloud-løsning
Sony på IBC 2018 Forventningerne om direkte video fra praktisk talt ethvert sted på jorden nærmest eksploderer. Derfor er der brug for prisoverkommelige alternativer til de traditionelle løsninger med OB-vogne og satellit. Sonys bud er cloudbaseret produktion, hvor hele sportstransmissionen klares med internetopkoblede kameraer, og hvor den enlige journalist klarer sig med mobiltelefonen som kamera. Daniel Listh fra Sony Professionel fortæller.


September 2018
Arris 4K kamera har full frame sensor
Arri på IBC 2018 Mogens Gewecke fra Atendi fortæller om Arris nyeste digitale filmkamera. Det hedder Alexa LF, hvilket står for Large Format, og sensorens størrelse er 24x36 mm. Det har krævet en helt ny objektivserie, som dog også kan bruges på de mindre Alexa’er. Den nye model udmærker sig desuden ved trådløs transmission af søgerbilledet og trådløs follow focus.


September 2018
Nordic Pro Audio styrker salgsindsatsen i Norge
Wisycom på IBC 2018 Den største Wisycom nyhed er faktisk, at den danske forhandler, Nordic Pro Audio, har etableret sig med egen landechef i Norge. Men Wisycom, der er specialist i trådøse mikrofonsendere og –modtagere, har naturligvis også nogle egentlige produktnyheder. Den nyudnævnte landechef for Norge er danske Jesper Kolvig, som tidligere arbejdede for Sennheiser Nordic. Torben Aalykke fra Nordic Pro Audio fortæller.


September 2018
Miniaturemikrofonen er blevet endnu mindre…
DPA på IBC 2018 Jo mindre mikrofonkapsel des dårligere signeal/støj-forhold. Alligevel ar det lykkedes DPA at fastholde lydkvaliteten i den nye d:screet 6060-serie, til trods for at kapseldiameteren er reduceret fra 5 mm til kun 3 mm. DPA har også redesignet sit headset, så den tynde mikrofonarm er blevet langt mere fleksibel. Rune Slot fra DPA fortæller begejstret om den nye mikrofonserie, som bl.a. retter sig mod broadcast og teaterverdenen.


September 2018
Sony på vej med Venice vesion 3
Sony på IBC 2018:Sony Venice filmkameraet kommer nu i version 3 - via en gratis firmware-opgradering. Kameraet kan nu optage full frame 6k/25p plus naturligvis 4k/50p og en lang række andre digitale filmformater. Venice er et stort kamera, men selve sensordelen med ND-filtre og objektiv kan fungere som en separat og derfor kompakt kameraenhed med en kabelforbindelse til kamerakroppen på indtil 5,5 meter.I fuld version koster Sony Venice ca. 450.000 kr ex objektiv. Daniel Listh fra Sony orienterer.

!Fundne nyheder
Historien om Danmark
Holland og Tjekkiet
vil måske
lave lokale udgaver

Fredag den 14. september 2018FM-transmission
Strømforbruget sænkes
med indtil 40%

Torsdag den 13. september 2018Teknologisk milepæl
Landets første mobilantenne
med 1.000 Mbit/s

Torsdag den 6. september 2018Opus Klassik Prize
Dansk musikvideo
vinder international pris

Onsdag den 5. september 2018Beosound Edge
Dyrt at få
god lyd i flot design

Lørdag den 1. september 2018Forskningsmekka
Antenneforskerne
tænker stort

Lørdag den 1. september 2018> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php