Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Tilbage til artikelsøgning

!Fundne artikler
IBC 2018
Kvinderne
indtog talerstolen

På den nyligt afholdte broadcast-konference i Amsterdam var 37 procent af foredragsholderne kvinder. Det er en stigning fra 14 procent i 2017.
- September 2018


Se det på IBC 2017
Tjen penge
på videolageret

Quantum Corp, specialist i digitale løsninger til filarkivering og databeskyttelse, lancerer nu "aiWARE for Xcellis". Det er en in-house- såvel som cloud-version af Veritones artificial intelligence, der gør brugere af Quantum StorNext i stand til at arbejde med bogstavgenkendelse (OCR), objektregistrering og tale-til-tekst oversættelse.
- September 2017


Nyt på IBC 2017
Stativet er let at
bære og let at bruge

Flowtech 75 er navnet på et solidt letvægtsstativ, der er udviklet gennem et kreativt samarbejde mellem Sachtler og Vinten.
- September 2017


Chimera Lantern
Ekstra blødt lys
fra Arri Skypanel

Amerikanske Chimera er på vej med soft-enhed, der giver nye muligheder med Arris Skypanel blødtlyslampe.
- September 2017


Nyt på IBC 2017
Alsidige monitorer
til filmproduktion

På årets IBC-udstilling i Amsterdam vil Transvideo vise en ny trådløs 5 tommer monitor, og Aaton-Digital præsenterer et sammenfoldeligt mikserpanel til lydrecorderne CantarX3 og CantarMini.
- August 2017


Angenieux på IBC 2016
Filmobjektivet er fleksibelt
Angenieux præsenterede nye zoomobjektiver der kan "ombygges" uden at de skal på værksted. Det gør dem i særlig grad velegnede til udlejningsmarkedet.
- September 2016


IBC 2016
Danmon fejrer
35-års fødselsdag

Danske Danmon blev etableret i 1981, og selskabet kan derfor fejre 35-års fødselsdag i år. F.eks. vil jubilæet blive markeret i forbindelse med IBC-udstillingen, hvor man også kan fortælle om den aktuelle ekspansionsstrategi.
- August 2016


IBC 2014 i Amsterdam
Kamerafabrikker i
hård 4K-konkurrence

Årets Internationale Broadcast Convention foregik fra 11. til 16. september i Amsterdams udstillingscenter, RAI. Det var den hidtil mest succesfulde IBC med over 55.000 besøgende og flere end 1.500 udstillere fra det meste af verden. Fra AVM deltog Gert Svendsen, som især koncentrerede sig om de nye 4K og UltraHD kameraer.
- Oktober 2014


IBC 2013 i Amsterdam
Alle snakkede
4k og UltraHD

Årets IBC messe i Amsterdam bød på regulær tæppebombning med 4K-teknologi, og det blev forudsagt, at om halvandet år vil 4K live-transmissioner være hverdag – i hvert fald hvis vi skal tro en række af broadcastmiljøets store aktører.
- Oktober 2013


Nyt på IBC 2013 i Amsterdam
Canon øger lysfølsom-
heden til 80.000 ISO

Canon udstiller igen i år på IBC i Amsterdam – denne gang med en stand på ikke mindre end 432 kvadratmeter. Her kan man bl.a. se hele det store program af Canon Cinema-produkter, der i år udbygges med et nyt objektiv og endnu mere lysfølsomme kameraer.
- September 2013


De nye tv-formater
Forståelse eller forvirring?
Der er voldsom forvirring omkring alle de nye tv-formater, deres navne og de i den anledning nyudviklede kompressionsformater og modulationsformer. Arne Lillevang fortæller her om udviklingen fra SD til HD og til UHDTV med den nødvendige HEVC-kodning.
- ugust 2013


IBC 2012: Digital filmproduktion version 2.0
Samarbejde øger
de kreative muligheder

Steve Bannerman fra softwarefirmaet Assimilate ser en markant udvikling indenfor amerikansk filmproduktion i form af et tættere samarbejde mellem optagehold og postproduction. Det giver hurtigere produktion, øgede kreative muligheder – og et bedre slutresultat. Interview Finn Nesgaard.
- September 2012


IBC 2012: LED-lys
Lampen som
alle bør elske...

Peter Zimmermann fra Bico Professional glæder sig til at bringe Dedo Weigerts nye LED-lamper på markedet. Men det har ikke været uden frustrationer, for lysmesteren udskyder lanceringen, hvis han ikke er 100 procent tilfreds med produktet. Finn Nesgaard interviewer.
- September 2012


IBC 20112
"Sølvbryllups-meter"
fra DK-Technologies

På IBC fejrede DK-Technologies sit nylige 25 års jubilæum med en sølvfarvet udgave af DK2 meteret. Samtidigt lancerede man videreudviklingen, det nye DK3 meter.
- September 2012


IBC 2012
Verdens mest
alsidige monitor

Plura har lanceret en monitorserie med udskiftelige ind/ud-moduler, så man i princippet kan tilslutte alle typer udstyr. Desuden har den amerikanske fabrik udbygget sin topserie, så den nu har indbygget loudness-funktion.
- September 2012


IBC 2012
Roland halverer prisen
Roland R-88 er en ny ottekanalers recorder, mikser og lydinterface. Ifølge Roland er prisen det halve i forhold til eksisterende professionelle ottekanalers recordere.
- September 2012


IBC 2012
Sachtler fortsætter
lavpris-linjen

Sidste år lancerede Sachtler sit Ace M stativ til 5.000 kroner. I år fortsætter man strategien med et Ace L, der klarer kameraer helt op til 6 kg, og som forventes at få en pris på 8.900 kroner.
- September 2012


IBC 2012
Sennheiser går digitalt
Sennheisers nye 9000-serie er et digitalt mikrofonsystem til store løsninger som eksempelvis film- og TV-studier, events og udlejning, hvor man har brug for indtil 150 samtidige kanaler. Prisen pr. kanal er 60-70.000 kroner.
- September 2012


IBC 2012: Ny Sony-chef
Europa byder på
spændende udfordringer

Sonys nye chef for Professional Solutions Europe, Katsunori Yamanouchi, ser store muligheder i 4k, for som altid er det Sonys opgave at gå i spidsen for den teknologiske udvikling. Finn Nesgaard mødte ham på IBC i Amsterdam.
- September 2012


IBC 2012
Kompakt
opgradering til HD

Snell er kommet med en kompakt version af sin Kahuna 360 videoswitcher. Det betyder, at selve maskindelen ikke behøver at fylde mere end 6 RU i maskinrummet.
- September 2012


IBC 2012
Alternativ til DSLR-video
Sony tackler konkurrencen fra Canons og Nikons DSLR-kameraer med et digitalt filmkamera til 26.000 kroner. Fordelen er at man er klar til video-optagelse, uden at der skal investeres ekstratilbehør som rigs, lyd- og fokussystemer.
- September 2012


IBC 2012
Strømmen af nye videoformater
stopper aldrig

Telestream har lanceret version 4 af transkodningssoftwaren Vantage. Den udnytter GPU-kraften så effektivt, at man eksempelvis kan lave 45 samtidige kodninger – og vel at mærke hurtigere end real time.
- September 2012


IBC 2012
TV-contribution over
IP og satellit

Thomson Video Networks har lanceret ViBE CP6000, der er en ny multiformat-platform til contribution af live video. Det er en modulær løsning, der kan håndtere ikke mindre end otte HD-kanaler pr 1RU-enhed, og det sker vel at mærke med kompression af ekstremt høj kvalitet.
- September 2012


IBC 2012
Det store samtaleemne
Black Magics prisoverkommelige Cinema Camera var det store samtaleemne på årets IBC udstilling i Amsterdam. Og tilbehørsleverandørerne er allerede klar med rigs og andet hjælpeudstyr...
- September 2012


Test: Videostativ til 4.995 kr
Sachtler halverer prisen
Sachtler er kendt og værdsat for sine broadcaststativer til professionelle priser. Nu kommer den tyske fabrik med et stativ, der koster halvt så meget som den hidtil billigste model – uden at der gås på kompromis med kvaliteten.
- Marts 2012


Holmberg på IBC 2011
Kameramonitorer
– nu også i 3D

HD-billedkvalitet kræver bedre monitorering, og 3D-produktioner kræver helt nye muligheder. Men hvad nu hvis monitoren koster mere end selve kameraet?
- Oktober 2011


IBC i Amsterdam
Nyt fra Taurus' leverandører
Danske Taurus er repræsenteret på IBC af en række agenturer indenfor bl.a. transmissionsudstyr, encodere og videomiksere.
- August 2010


Digital filmproduktion
Arri har leveret
de første Alexa'er

Arri Alexa er et nykonstrueret digitalt filmkamera, som blev vist i en prototype på forårets NAB. Det er fabrikkens modtræk mod først og fremmest Red One og Sony-kameraerne F23 og F35.
- Juli 2010


Test: Panasonic AG-HPX171
Nu uden bånddrev ...
Panasonic AG-HPX171 er et rent P2-kamera, men ellers ligner det på mange måder forgængeren HVX201, der også kan optage på DV-bånd. Det nye kamera har 650 gram lavere vægt, lidt mindre dimensioner, nyudviklet 3CCD og et objektiv der giver endnu mere vidvinkel. Og så er prisen reduceret med 20%.
- Oktober 2008


P2-format
Vi er glade for konkurrencen
Det er fem år siden at vi lancerede ideen om at erstatte bånd som optagemedium med flashhukommelse, og det har været en succes ...
- Oktober 2008


Tendenser på IBC 2008
Flashhukommelse, lavere priser og ny teknologi

- September 2008


Pre-IBC
Fra XDcam til Sonaps
Overskriften på dette års IBC Sony-stand var "Produktion fra XDcam til Sonaps", og det dækker over avancerede filbaserede teknologier og workflow-muligheder.
- August 2008


IBC 2007
DataVideo sænker HD-prisen
På tidligere broadcastudstillinger har firmaer som For-A og Thomson præsenteret HD-switchere i prisgruppen 90.000-125.000 kroner. Nu er DataVideo med på bølgen, endda med endnu lavere priser.
- Oktober 2007


IBC 2007
Flipfactory eliminerer filproblemerne
Antallet af filformater bliver ikke mindre i de kommende år. Men et produkt som Flipfactory kan automatisere indlæsningen så filerne automatisk transkodes til det ønskede redigeringsformat.
- Oktober 2007


IBC 2007
Panasonic er halvt tilbage på IBC
For to år siden besluttede europachefen for Panasonic Broadcast at man ikke længere ville udstille på IBC, så pengene i stedet kunne bruges på andre informationsopgaver. Men i år lod han sig alligevel overtale til at holde pressemøde i IBCs regi og til at have kontorfaciliteter i forbindelse med udstillingen.
- Oktober 2007


IBC 2007
Manfrotto sælger stadig på prisen
Manfrotto er fortsat ret urørlig i det vanskelige mellemklasse hvor man kræver lave priser, men samtidigt vil have professionel kvalitet.
- Oktober 2007


IBC 2007
"Der var ikke nogen nyheder"
Jeg har for mange år siden besluttet at jeg ikke vil hyle i kor med de journalister der kommer hjem fra de store fagmesser og forbrugerudstillinger og beklager at der igen ikke var nogen nyheder. Når alverdens fabrikker står på tæer for at vise deres ypperste frembringelser så er det nemlig selvindlysende at der må være masser af nyt.
- September 2007


IBC 2007
Arricube giver styr på filmbilledet
Arri har taget et nyt skridt mod det perfekte DI-workflow hvor redigering og postproduction foregår digitalt, uden at man lader sig forblænde af at de digitale processer kan arbejde med større farverum end kamera- og printfilmene.
- September 2007


IBC 2007
JVC i en overgangsfase
Der har i årevis gået rygter om at Matsushita havde sat JVC til salg. Moderselskabet ejer nemlig også Panasonic, og disse to elektronikgiganter ligger i direkte konkurrence med hinanden, både på konsummarkedet og på det professionelle marked.
- September 2007


IBC
Sony optager på flashhukommelse
Sony præsenterer sit hidtil største program af HD kameraer og produktionsløsninger i netværk.
- August 2007


IBC
Toshiba køber 20 procent af Ikegami

- August 2007


IBC
En gave til AV-branchen
IBC er Europas største udstilling af professionelt udstyr til videoproduktion, broadcast og pro-AV. Det er stedet hvor fagfolk mødes for at se det nyeste udstyr og høre om de mest effektive produktionsformer.
- August 2007


Pre-IBC
Sennheiser tackler DVB-T udfordringen

- August 2006


IBC 2006
Masser af store fremskridt
Man kan egentlig ikke tale om sensationer på årets IBC-udstilling, som foregik fra 8. til 12. september i Amsterdam. Det meste havde vi nemlig allerede set på forårets NAB i Las Vegas, men der var sket masser af fremskridt siden da.
- September 2006


IBC
Europas største broadcast-udstilling
IBC 2006 foregår fra den 8. til 12. september i Amsterdams store RAI udstillingshaller. Det er Europas absolut største udstilling med video- og broadcast-udstyr - kun overgået af forårets NAB i Las Vegas.
- August 2006


Pre-IBC 2005
Switcher/Mikser fra Ikegami

- August 2005


Pre-IBC 2005
Danske måleinstrumenter

- August 2005


Pre-IBC 2005
Vocas lancerer Matte Box MKII

- August 2005


Pre-IBC 2005
Nu virker flashkameraet

- August 2005


Pre-IBC 2005
Softimage understøtter 64 bit

- August 2005


Pre-IBC 2005
Alias er nået til version 7

- August 2005


Pre-IBC 2005
3ds Max 8 trækker på baglandet

- August 2005


Pre-IBC 2005
"Steadicam magasin" til Arriflex 235

- August 2005


Pre-IBC 2005
Frezzis LED-lamper

- August 2005


Pre-IBC 2005
Sachtler passer til flere kameraer

- August 2005


Udstilling
Pre-IBC 2005

- August 2005


!Fundne videoer

Oktober 2019
Panasonic viste robotkamera i virtuelt studie
Panasonic på IBC 2019: TV-stationerne – store såvel som små – har ikke kun brug for nye 4K kameraer, men totalløsninger, som kan forbedre produktionsprocessen. På Panasonics stand kunne man f.eks. se kameraer, monteret på robotarme, og man kunne se et virtuelt studie. Et andet stort emne var Artificiel Intelligence = kunstig intelligens. Og man kunne se forstadiet til en rent IP-baseret videomikser. Martin Snedevig fortæller.


Oktober 2019
Angenieux’ nye objektivserie koste 1,8 mio kr
Angenieux på IBC 2019: Angenieux er ellers kendt for sine high-end zoomojektiver. Men nu går den franske fabrik for alvor ind på markedet for faste brændvidder til digitale full frame filmkameraer. Det særlige ved de nye Optimo Prime objektiver er, at de har tre udskiftelige komponenter: Et bagfilter, et internt filter samt hele blændesystemet. Serien består af 12 brændvidder fra 18 til 200 mm. Lystyrken er T1.8. Og den samlede pris for sættet er godt 1,8 mio kr. Målgruppen er udlejningsmarkedet.


Oktober 2019
Danske Soundware ekspanderer i Norge og Sverige
Soundware på IBC 2019: Soundware, som er en del af Danmon koncernen, er forhandler af audioudstyr fra bl.a. DiGiCo, Clear-Com, Telos Alliance og DHD.audio. På det seneste har Soundware ansat nye medarbejdere i både Sverige og Norge. Og i Danmark er der både salgskontor i Gentofte og Risskov nær Aarhus. William Dion fortæller.


Oktober 2019
Sony er klar med en ”Mini-Venice” til 85.000 kr
Sony på IBC 2019: Sony FX9 er nærmest en opgradering af de kendte Sony FS7, men nu med full frame sensor og 6K opløsning. Det sidste sikrrer 4K optagelser med stor farvedybde og et kontrastomfang på 15 blændetrin, selv ved 4.000 ISO. Kim Gude fra Esee Media Technology fortæller om nyheden, og han suppleres af Sony-bruger Christoffer Hauge Nielsen fra House of Stream, som også har haft mulighed for at prøve det nye kamera.


Oktober 2019
Sigma FP er kejseren, som skal klædes på…
Sigma på IBC 2019: I en tid hvor flere og flere foto- og videoopgaver kan klares i god kvalitet med en smartphone er det ikke nemt at være hverken kamera- eller objektivfabrikant. Japanske Sigma reagerer på udfordringen med et kompakt full frame 6K kamerahus, som kan udbygges til at løse en hel stribe forskellige opgaver, fra håndholdt fotografering til professionel filmoptagelse på højt niveau. Jan Christensen fra Tura Scandinavia fortæller.


Oktober 2019
Danske NTP er audiiospecialist på verdensplan
NTP Technology på IBC 2019:Salgsdirektør Mikael Vest fortæller om NTP’s markedsposition som er relativt lille, men alligevel verdensomspændende dansk producent at audioudstyr. Kundegruppen består i vid udstrækning af broadcastere. Men NTP er også underleverandør til hele Avids audioproduktlinje. Mikael Vest ser NTP som en del af den store danske audiobranche, som vi er kendt for på verdensplan.


Oktober 2019
DPA halverer prisen – næsten
DPA på IBC 2019: DPA 2028 er et alternativ til den danske mikrofonfabriks d:facto 4018 sangermikrofon. Lydkvaliteten er den samme. Men hvor 4018’eren koste 6.250 kroner, dér skal man kun betale 3.750 kroner for den nye 2028’er. DPA’s mål er at nå ud til et bredere professionelt marked – uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Bo Brinck fortæller.


Oktober 2019
Videomikseren har kun én videoindgang…
DataVideo på IBC 2019: Det kan lyde uforståeligt, at DataVideos nye KMU 200 videomikser kun har en enkelt videoindgang, men det er der en god forklaring på. Indgangssignalet skal nemlig være 4K, og så er der kvalitet nok til at man kan lave fire beskæringer, som man kan skifte imellem. Mikseren kan desuden styre et PTZ-kamera (Pan Tilt Zoom). Og den har en indbygget firkanals lydmikser. Thorkil Zeuner fra Dansk AV-Teknik fortæller.


Oktober 2019
Clear-Com presser intercom til det yderste
Clear-Com på IBC 2019: Med det helt nyudviklede Clear-Com FreeSpeak Edge kan indtil 100 teknikere og produktionsfolk på eksempelvis store TV-produktioner snakke trådløst med hinanden – endda i en klart forbedret lydkvalitet. Det skyldes at Clear-Com har taget det store skridt fra 1,9 og 2,4 GHz til 5 GHz. Edge-systemet er dog bagudkompatibelt, og det kan derfor bruges sammen med de to gamle FreeSpeak systemer. William Dion fra Soundware fortæller.


Oktober 2019
Arri-lampen har udskifteligt ”objektiv”
Arri på IBC 2019: Den nye Arri Orbiter er en 500 watt LED-lampe med udskiftelig optisk front. Derved får man mulighed for at skifte spredningsvinkel fra 80 grader til spot. Lampen er desuden udstyret med et aftageligt betjeningspanel, den er robust, og den er regntæt- Mogens Gewecke fra Atendi fortæller.


September 2018
Arris lampenyhed er en app
Arri på IBC 2018 Arris lampenyhed var en app, som gør det let at styre alle lampens funktioner. Den er døbt Stella, den downloades fra App store eller Google, og prisen er overkommelig, for den koster kun 100 dollars om året. Appen vil være oplagt at bruge i forbindelse med f.eks. filmproduktion. Mogens Gewecke fra Atendi fortæller.


September 2018
Panasonics ENG-kameraer kan bruges i TV-studiet
Panasonic på IBC 2018 Der blev ikke lanceret nye Panasonic kameraer på dette års udstilling. Men takket være firmware-opgraderinger kan storsensor-kameraerne Varicam LT og Eva 1 nu indgå i traditionelle studiekæder med CCU-styring fra kontrolrummet af eksponering og hvidbalance. Det er en prisoverkommelig løsning, som øger de traditionelle ENG-kameraers anvendelsesmuligheder. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.


September 2018
Panasonics robothoved kommer fra Rusland
Panasonic på IBC 2018: Japanske Panasonic ser sig om i verden efter produkter, som kan supplere deres udvalg af professionelle videokameraer. Det har bl.a. resulteret i samarbejde med russiske Robihead, som producerer pan-tilt robothoveder, og italienske Technopoint, som er specialist i skinnesystemer og har lavet et særligt system til Panasonics kompakte PTZ-kameraer. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.


September 2018
PTZ-kameraet har fiberudgang
Panasonic på IBC 2018: Den varmeste Panasonic nyhed var PTZ-kameraet (pan, tilt, zoom) AW-UE 150. Det udmærker sig bl.a. ved 4K opløsning, fiberudgang, godt signal/støjforhold og god følsomhed. Som supplement til de fjernstyrede kameraer lancerer Panasonic en ny controller, AW-RP 150, som kan have indtil 100 kameraer tilsluttet via IP. Nyt er det også, at controlleren er udstyret med en skærm, som gør betjeningen langt nemmere. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.


September 2018
Hvad skal vi dog med 8K?
Panasonic på IBC 2018: Det ligger fast, at der skal produceres 8K i forbindelse med De Olympiske Lege i Japan 2020, og man er derfor langt fremme med udvikling af teknologien. Men hvad kan vi bruge 8K til i dag? Panasonics bud er, at man kan producere HD og 4K via variabel crop af billedet fra fast opstillede 8K kameraer. Dermed kan hele kameraarbejdet foregå i kontrolrummet. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.


September 2018
Sådan får du god lyd med DSLR-kameraet
Sound Devices på IBC 2018: Sound Devices er kendt for sine high end recordere til film- og broadcast-produktion. Men fotokameraer bruges i stigende omfang til professionel video, og fabrikken har derfor udviklet prisoverkommelige lydoptagere til denne nye del af markedet, nemlig MicPre-3, MixPre-6 og MixPre-10 med henholdsvis tre, fire og otte mikrofonindgange. Jesper Kolvig fra Nordic Audio Pro fortæller.


September 2018
Flowtech-stativerne er lynhurtige at arbejde med
Sachtler på IBC 2018For godt et halvt år siden kom Sachtler med Flowtech 75 stativet til 75 mm stativhoveder, og nu kommer der en større model med 100 mm skål. Det betyder, at broadcast-folkene med de større videokameraer nu også kan få fordel af den lynhurtige håndtering, hvor al indstilling af stativbenene klares fra toppen. Mogens Gewecke fra Atendi viser hvordan.


September 2018
Det mobile TV-studie behøver ikke at være dyrt
Datavideo på IBC 2018: Datavideos nye videomikser koster godt 30.000 kroner og de fire fjernstyrede PTZ-kameraer, som tilsluttes via et almindeligt ethernetkabel, fås for under 10.000 kroner stykket. Det behøver derfor ikke at være dyrt at etablere et mobilt, enmandsbetjent TV-setup. Den nye videomikser kan streame direkte til enhver digital platform, og der kræves derfor ikke en computer som mellemled. Thorkil Zeuner fra Dansk AV Teknik fortæller.


September 2018
Cloud-løsning erstatter OB-vognen
Sony på IBC 2018 Forventningerne om direkte video fra praktisk talt ethvert sted på jorden nærmest eksploderer. Derfor er der brug for prisoverkommelige alternativer til de traditionelle løsninger med OB-vogne og satellit. Sonys bud er cloudbaseret produktion, hvor hele sportstransmissionen klares med internetopkoblede kameraer, og hvor den enlige journalist klarer sig med mobiltelefonen som kamera. Daniel Listh fra Sony Professionel fortæller.


September 2018
Arris 4K kamera har full frame sensor
Arri på IBC 2018 Mogens Gewecke fra Atendi fortæller om Arris nyeste digitale filmkamera. Det hedder Alexa LF, hvilket står for Large Format, og sensorens størrelse er 24x36 mm. Det har krævet en helt ny objektivserie, som dog også kan bruges på de mindre Alexa’er. Den nye model udmærker sig desuden ved trådløs transmission af søgerbilledet og trådløs follow focus.


September 2018
Nordic Pro Audio styrker salgsindsatsen i Norge
Wisycom på IBC 2018 Den største Wisycom nyhed er faktisk, at den danske forhandler, Nordic Pro Audio, har etableret sig med egen landechef i Norge. Men Wisycom, der er specialist i trådøse mikrofonsendere og –modtagere, har naturligvis også nogle egentlige produktnyheder. Den nyudnævnte landechef for Norge er danske Jesper Kolvig, som tidligere arbejdede for Sennheiser Nordic. Torben Aalykke fra Nordic Pro Audio fortæller.


September 2018
Miniaturemikrofonen er blevet endnu mindre…
DPA på IBC 2018 Jo mindre mikrofonkapsel des dårligere signeal/støj-forhold. Alligevel ar det lykkedes DPA at fastholde lydkvaliteten i den nye d:screet 6060-serie, til trods for at kapseldiameteren er reduceret fra 5 mm til kun 3 mm. DPA har også redesignet sit headset, så den tynde mikrofonarm er blevet langt mere fleksibel. Rune Slot fra DPA fortæller begejstret om den nye mikrofonserie, som bl.a. retter sig mod broadcast og teaterverdenen.


September 2018
Sony er allerede på vej med Venice vers. 3
Sony på IBC 2018:Sony Venice filmkameraet kommer nu i version 3 - via en gratis firmware-opgradering. Kameraet kan nu optage full frame 6k/25p plus naturligvis 4k/50p og en lang række andre digitale filmformater. Venice er et stort kamera, men selve sensordelen med ND-filtre og objektiv kan fungere som en separat og derfor kompakt kameraenhed med en kabelforbindelse til kamerakroppen på indtil 5,5 meter.I fuld version koster Sony Venice ca. 450.000 kr ex objektiv. Daniel Listh fra Sony orienterer.


Oktober 2017
Gert Svendsen rapporterer fra IBC 2017
Årets IBC udstilling som foregik 15.-19. september i Amsterdam, lancerede masser af forbedringer af den eksisterende teknologi. F.eks. suppleres HLG, HDR10 og Dolby Vision nu af HDR10 Plus. Sony viste et nyudviklet 8K kamera. Og der var masser af nyt indenfor virtual og augmented reality. Lydmulighederne er naturligvis også på vej frem. Eneste problem er, at man får mere og mere kvalitet for pengene, og udstyrsfabrikkerne derfor skal tænke i nye forretningsmodeller...


September 2017
Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen
Panasonic på IBC 2017: Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner, eller 1/4 af prisen for Varicam. Forskellene er bl.a., at EVA 1 kun kan arbejde med EF objektiver og at optagelserne lagres på SD-kort - men med op til 400 Mbit/sek! Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.


September 2017
Visual radio har store fremtidsmuligheder
Bionics på IBC 2017: Anders Christensen fra Danmon Group ser store fremtidsmuligheder i visuel radio, fordi man her kan få en fuldautomatisk, men alligevel varieret billeddækning. Dermed kan man bevare den spontanitet og umiddelbarhed, som er radiomediets store force. Desuden er det en billig produktionsform, der kan distribueres via alle kanaler: Bl.a. radio, TV, internet og sociale medier. Danmon har på dette område et tæt samarbejde med engelske Broadcast Bionics.


September 2017
Dansk audiofirma har succes i Hollywood
NTP på IBC 2017: Musikken til den nye Starwars film, som lanceres i 2018, er produceret med DAD udstyr fra danske NTP Technology. DAD bruges i det hele taget, når der skal produceres film med Dolby Atmos lyd, - og indtil 64 lydkanaler. Mikael Vest fra NTP Tecchnology er glad for lydmulighederne i biograferne. Men han ser også store muligheder i dagligstuerne, hvor soundbars gør det meget nemmere at opnå en god lydoplevelse, fordi man slipper for at installere separate højttalere i rummet.


September 2017
Mediability rider på IP-bølgen
Mediability på IBC 2017: Ole Johan Skogheim fortæller om fremtidsplanerne for det norsk ejede Midiability Group, der blev dannet via sammenlægning af Mediateket, Video4 og danske AVIT-Systems. Målet er at dække hele det nordiske AV-marked med systemløsninger, ikke mindst i forbindelse med den igangværende overgang til IP teknologi. Skogheim har selv 25 års erfaring fra det norske TV2.


September 2017
Danmon tænker globalt
Danmon på IBC 2017: Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring. Digitale teknologier som virtual reality og augmented reality holder deres indtog i TV-studierne. Og nye forretningsmodeller er nødvendige i takt med det faldende forbrug af traditionelt flow-TV. Han har selv en baggrund fra den danske games-industri, der har været gennem en tilsvarende forretningsmæssig udvikling, men det er alligevel en voldsom proces som han og Dan Technolgies - og hele broadcasteverdenen - skal igennem.


September 2017
Skal 4k-kameraet koste 15.000 eller 1/2 mio?
Sony på IBC 2017: Kim Gude fra Esee fortæller om Sonys produktnyheder med det digitale Venice filmkamera og det 24x36 mm sensor i toppen og tre små 4K håndkameraer i den modsatte ende af prisspektret. I dag kan man få utroligt megen kamerakvalitet for 15.000 kroner, så alle kan i princippet være med. Men det kræver jo stadig talent at lave de gode billeder og den medrivende fortælling. Og der er jo stadig brug for de store kameraer til de store produktioner, hvor der stilles høje krav til workflow og postproduction.


September 2017
Lydrecorderen er en iPhone
Sennheiser på IBC 2017: Man kan tage glimrende fotos og videoer med en moderne iPhone, men det kniber med lydkvaliteten. Derfor har Sennheiser udviklet et par nye mikrofonløsninger til netop iPhone. Sennheiser Handmic Digital er en håndmikrofon med digital udgang og kabler til henholdsvis iPhone og USB-indgangen på en computer. Og Sennheiser Focusmic Digital er en lille køllemikrofon, der monteres direkte på iPhonen, og som kan vippes, så den både kan bruges til interviews og til selfies. Begge produkter koster under 2.000 kroner. Jesper Kolvig fra Sennheiser Nordic fortæller.


September 2016
Topkamera til digital filmproduktion
Canon på IBC 2016: Det er efterhånden nogle år siden, at Canon gik ind på markedet for digitale filmkameraer med sin Cinema-serie, C100, C300 og C500. Men det er først nu, at Canon går i direkte konkurrence med topkameraerne fra Arri og Sony, og fra "opkomlingerne" Red og Blackmagic. Det sker med Canon EOS C700, der er bygget så det passer ind i eksisterende filmworkflows. Canon lancerede også et prisoverkommeligt filmobjektiv på 18-80 mm. Og en tredje nyhed var det lille 4k-kamera, XC15, til kun 18.000 kroner. John Hudson fortæller.


September 2016
LED-lyset skal passe til filmkameraet
Kino Flo på IBC 2016: Det skabte en mindre revolution, da Kino Flo indførte lysstofrør som lyskilde i film- og videolamper. Dermed fik man lettere og mindre strømkrævende softlys, og kvaliteten var i orden, for lysstofrørene blev udviklet specielt til film- og videokameraer. Frieder Hochheim fortæller om den nyeste udvikling, hvor man nu får endnu bedre løsninger og endnu flere muligheder ved at bruge LED'er som lyskilde.


September 2016
Muxlab erstatter Gefen
Muxlab på IBC 2016: Danske A Teknik er specialist i fibertransport af videosignaler, og firmaet har i årevis haft Gefen som sin vigtigste hardwareleverandør. Men Gefen har neddroslet sit engagement i den professionelle AV-verden til fordel for produkter, der bruges til homeautomation. Derfor supplerer A Teknik nu med produkter fra Muxlab, der endda er langt mere lydhør overfor AV-branchens ønsker og behov. Jan Berg fortæller.


September 2016
IP indtager broadcastverdenen
NewTek på IBC 2016: NewTek er kendt for sine computerløsninger, hvor en enkelt PC fungerer som et helt TV-studie med tilhørende kontrolrum. Det kan derfor ikke overraske, at samme Newtek er på forkant med IP-teknologien, der kommer til at revolutionere - og billiggøre - de tekniske installationer på TV-stationer og i produktionshuse. Steen Horstmann Larsen og Mads Skov Iversen fra Mediability fortæller. Firmaet hed indtil for nylig Avit Systems.


September 2016
360-graders mikrofon til virtual reality
Sennheiser på IBC 2016: Virtual reality er tidens store buzz-words, og der findes allerede adskillige kameraløsninger til 360 graders "kugleoptagelser". Men hvad med lyden? Her kommer Sennheiser med en mikrofon, der er baseret på fire mikrofonkapsler og på Sennheisers 3D-standard kaldet Ambeo. Mikkel Nymand fortæller om teknologien, der konverterer de fire input til en kuglemikrofon og tre ottetalsmikrofoner.


September 2016
Lydboksen er både konverter og krydsfelt
NTP på IBC 2016: NTP Technologies er især kendt for DAD lydboksen, der fra starten var en AD/DA-konverter, men som siden hen har fået mange andre funktioner. Den erstatter nemlig det gamle kabelbaserede krydsfelt. Og i dag kommunikerer den med bl.a. ProTools, Madi, IP Audio og Dante. Mikael Vest fortæller.


September 2016
Boomstangen er en bambuspind
DPA på IBC 2016: Danske DPAs store nyhed var en lille mikrofonadapter med indbygget forstærker, så d:dicate mikrofonkapslerne fra 20- og 40-serien kan få 48 volt phantom power fra trådløse mikrofonsendere, der ellers kun leverer 5 volt. Holderen kan monteres på en tynd (og let) bambuspind, der derved kommer til at fungere som boomstang. Kim Nedertorp fortæller.


September 2016
Nyhederne er lavet som 3D print
Reinhardt på IBC 2016: Reinhardt er kendt for sine vindhætter. Men nu satser det dansk baserede firma også på en række produkter, der udvikles og produceres med 3D print, for det gør udviklingsprocessen hurtigere og billigere. Rodney Wilkins fortæller - også om den ryglidelse, der for 3-4 år siden gjorde, at han solgte firmaet...


September 2015
Arri viste fire meget forskellige kameraer
Arri på IBC 2015: Produktchef Michael Jonas fortæller om de fire vidt forskellge digitale kameraer, som den tyske fabrik viste i Amsterdam: Arri Alexa 65 er udlejningskameraet til digital filmproduktion i højeste kvalitet - med 65 mm sensor. Arri Alexa Mini er "dronekameraet" der matcher de store Arri'er i billedudtyk og farvekvalitet. Arri Alexa SXT er den nyeste udgave af "standardkameraet" til digital filmproduktion. Og Arri Amira er det tilsvarende ENG-kamera.


September 2015
Avid bygger bro mellem softwareløsningerne
Avid på IBC 2015: Avids hovedbudskab er, at tiidligere tiders proprietære strategi, hvor man først og fremmest understøttede sine egne softwareløsninger, er afløst af en åbenhed overfor bl.a. Adobe Premiere, Apple Final Cut Pro og DaVincy Resolve. Nicolaj Steffensen fra In-Site fortæller om, hvorfor produktionshusene har brug for de nye muligheder. Det er bl.a. et spørgsmål om økonomi.


September 2015
Smuk skarphedsdybde
Panasonic på IBC 2015: Panasanics største nyhed var 4K kameraet AG-DVX200 med fast zoomobjektiv og en Four Thirds sensor. der kva sin størrelse giver fotografen gode muligheder for at arbejde med filmisk skarphedsdybde. Det kan man ganske vist også med et DSLR-kameraer. Men med DVX200 er betjeningen lige så nem som man kender det fra traditionelle videokameraer. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.


September 2015
Ross router kombinerer 4K og IP
Ross på IBC 2015: Ross Ultrix er en ny type router, der kombinerer broadcast-udviklingens to hovedtendenser: 4K og IP infrastruktur. Ved introduktionen fås routeren i to versioner: 18x18 og 72x72, og konstruktionen er så kompakt, at den både egner sig til studiebrug og til installation i f.eks. OB -vogne. Bjarne Lønborg fra Danmon Danmark fortæller.


September 2015
Trådløs TV-transmission i bælteformat
LiveU på IBC 2015:Med LiveU kan man transmittere live video on location via mobilnettet i stedet for via dyre satellitforbindelser. Oprindeligt krævede det, at kameramanden havde en hel rygsæk fuld af LiveU udstyr. Men i dag vil man ofte kunne klare sig med en lille boks på kameraet, eller hængende i bæltet. Steen Horstmann Larsen fra danske Avit Systems fortæller om den nye teknik.


September 2015
Sony udvikler workflows med 4K, HDR og IP
Sony på IBC 2015: Danske Michael Harrit fortæller om nyhederne på årets IBC udstilling i Amsterdam. Harrit tiltrådte for et halvt år siden som marketingdirektør for Sony Professional Solutions Europe. Han har en fortid hos DR og senest hos et russisk TV-selskab. og han er i dag den højest placerede dansker hos Sony. Hovedtemaet på Sonys stand var "Image, IP, Workflow".


Oktober 2014
Kamerarapport fra IBC 2014 i Amsterdam
Fagjournalist Gert Svendsen fortæller om kameranyhederne på årets International Broadcast Convention, som foregik fra 11. til 16. september i Amsterdams RAI udstillingscenter. Det var især 4K- og UltraHD-kameraerne fra Sony, Panasonic, JVC og Canon der tiltrak sig opmærksomhed fra de i alt 55.000 besøgende.


November 2013
Arri vil ind på ENG-markedet
IBC 2013: Mogens Gewecke fra Bico Pofessional fortæller om Arri Amira. Det er et ENG-kamera, baseret på det succesrige Arri Alexa til digital filmproduktion. Amira er et skulderkamera med fem indbyggede lydkanaler og en nem og logisk betjening. Optageformatet er TV-verdenens 16:9, og der er ikke ikke mulighed for at optage i RAW-format. Prisen forventets at ligge i 200.000 kroners klassen, når Amira er klar til levering i andet kvartal 2014.


Oktober 2012
IBC 2012: Trådløs video med automatisk frekvensvalg
IDX' nyeste trådløse kamerasystemer understøtter et stort antal HD-formater, og takket være "Dynamic Frequency Selection" kan de automatisk vælge det af tre forudvalgte frekvensområder, der giver den bedste overførsel i den aktuelle situation. Det store CW-7 system har en rækkevidde på 50 meter og koster 4.300 euro, mens det lille CW-1 med 30 meters rækkevidde fås for 1.300 euro.


September 2012
IBC 2012: Mindre kabeltræk med Riedel MediorNet
Riedel har udviklet et realtime-netværk til transport af video, audio, data og kommunikation. Derved kan man nøjes med en enkelt fiberforbindelse fra f.eks. et sportsstadion og til OB-vognen. Men man kunne også forestille sig, at fiberen rakte helt til TV-stationens kontrolrum – med de fordele og ulemper, som det giver. Jakob Refer Thygesen fra Alfa Audio orienterer.


September 2012
IBC 2012: Sennheisers nye trådløse system er digitalt

Sennheiser 9000 er den tyske fabriks nyeste trødløse mikrofonsystem. Det præsterer en lydkvalitet der er lige så god, som hvis der var en ledning mellem mikrofon og mikserpult. Med det er også lykkedes Sennheiser at få plads til 130 trådløse kanaler indenfor et frekvensområde på kun 88 MHz. Og det nye system tager naturligvis højde for de aktuelle frekvensomlægninger i Europa. Sennheisers marketingchef for Pro Audio, Sven Boetcher, fortæller.September 2012
IBC 2012: Canon kameraer til filmproducenter

Canons nyeste digitale filmkamera, EOS C500, kan optage 4k raw på en ekstern recorder. Men Canon kommer også med den mere prisoverkommelige EOS C100, der koster ca. 50.000 kroner for kamerahuset alene. Billedchippen har Super35-format, og man arbejder derfor med den samme skarphedsdybde som man kender fra de traditionelle filmkameraer. Olli Turtiainen fra Canon Pro Sales fortæller.September 2012
IBC 2012: WisyCom har succes i Danmark
Torben Aalykke fra PSS Professional Sound Systems fortæller om den forestående frekvensomlægning, og hvad det betyder for broadcasterne. Mange har valgt at skifte til trådløst udstyr fra italienske WisyCom, der udmærker sig ved at dække et ekstra stort frekvensområde, og som ikke kun kan modtage trådløse mikrofonsignaler fra egne sendere, men også fra sendere fra Shure, Sennheiser og Audio Ltd.


September 2012
IBC 2012: Ny Sony-chef ser
Europa som en udfordring

Katsunori Yamanouchi er glad for sit nye job som chef for Sonys professionelle salg i Europa.Og så stiller han store forventnninger til den kommende udvikling af 4k – i tæt samarbejde med en række business partners. Der kræves nemlg meget mere end kameraer, monitorer og recordere for at få workflowet på plads.


September 2012
IBC 2012: Lettere skulderkamera fra Panasonic
Mange ENG-fotografer foretrækker stadig videokameraer, der kan ligge på skulderen, men vægten må gerne være mindre. Derfor har Panasonic på det nærmeste halveret vægten på det nye AG-HPX600 kamera i forhold til de hidtidige modeller. Martin Snedevig fra den danske afdeling af Panasonic Broadcast fortæler om kameraet, der også udmærker sig ved nye workflow-muligheder, bl.a. trådløst via internettet. Kameraet er forberedt for de kommende AVC-Ultra formater, og for Panasonics nye P2-kort i SD-størrelse.


September 2012
IBC 2012: Filmworkflow version 2.0...
Steve Bannerman, marketingdirektør hos Assimilate, betragter den nye Scratch version 7 som så epokegørende, at han taler om det digitale filmworkflow version 2.0: – Assimilate var med fra starten, da Red One skabte gennembrudet for fulddigital filmproduktion. Og vi er med nu, hvor branchen optimerer sine arbejdsgange via et ultratæt samspil mellem optageprocessen og den efterfølgende postproduction.


September 2012
IBC 2012: "Sølvbryllups-meter" fra DK-Technologies
Danske DK-Technologies har succes med sine kompakte audiometre i DK-serien, der i den nye version 3 kan hente indtil 16 lydkanaler ud af 3G/HD/SD SDI videosignaler. DK-Technologies fejrer i øvrigt sit nyligt afholdte 25 års jubilæum med en sølvfarvet udgave af DK2, som har fået navnet DK25. Suppportchef Niels Schou Frederiksen fortæller.


September 2012
IBC 2012: Dedo klar med LED-lys...

Dedo Weigert er kendt for aldrig at gå på kompromis med lyskvaliteten, og for at udskyde lanceringen af nye produkter, når underleverandørerne ikke lever op til hans kvalitetskrav – og dette gælder ikke mindst for lanceringen af LED-lys. Men nu skulle den være god nok: Dedo er på vej med en serie LED-lamper på 20, 40, 90, 120 og 200 watt. Peter Zimmermann fra den danske Dedo-importør, Bico, fortæller...September 2011
IBC 2011: TVLogic halverer vægten på kameramonitor

Koreanske TVLogic har redesignet sin 7 tommer kameramonitor, så den nu kun vejer det halve i forhold til den gamle model, og samtidigt er opløsningen øget til 1024 x 600. Jonas Torp fra Hofmann.dk nævner også, at skærmen er gjort mat, så man får et bedre billede i dagslys.September 2011
IBC 2011: Kameramonitor med høj opløsning

Kinesiske Swit har lanceret en 7 tommer kameramonitor med en opløsning på 1024 x 600. Til sammenligning har den gamle model en opløsning på 800 x 480. Peter Zimmermann fra Bico Professional fortæller om den nye produktserie der giver en væsentligt højere opløsning til en stort set uændret pris.September 2011
IBC 2011: Sony genopfinder nærmest "det hele"

På IBC præsenterede Sony et nærmest overvældende antal nyheder: Nye monitorer, nye studiekameraer, 3D-kameraer, digital audio og et nyt, digitalt filmkamera med 8k billedchip. Til sidstnævnte lancerer Sony en ny type lagermediun, SRMemory, der er verdens hidtil hurtigste. Frank Snerle fra Sony PSE fortæller om nyhederne.September 2011
IBC 2011: 48 kanalers lydrecorder fra Roland

Med den nye Roland R-1000 kan man optage og afspille indtil 48 lydkanaler uden kompliceret ledningsføring. Man kan nemlig nøjes med at koble recorderen til Rolands stagebox-system via en netværksledning, hvorefter enheden recorderen selv finder ud af hvor den befinder sig i det samlede system med mikserpult og mikrofoner. Morten Rasmussen fra Roland Systems Group kan desuden oplyse, et Roland n u ikke alene understøtter fjernstyring via Windows, men også via Mac computer.September 2011
IBC 2011: Videostreaming over internettet

Takket være den nye Roland VC-30 kan man bruge en hvilken som helst videomikser til streaming over internettet, og den kan også bruges til andre applikationer som en slags AV-grabber til computer. Boksen kan både streame via firewire og USB på samme tid. Morten Rasmussen fra Roland Systems Group fortæller om markedsudviklingen indenfor streaming af live video.September 2011
IBC 2011: Rolands lydrecorder koster under 3.200 kr

– Prisen for vores R26 lydrecorder kommer til at ligge i omegnen af 2.550 kroner ex moms, og det finder vi er en meget attraktiv pris, siger Morten Rasmussen fra Roland Systems Group. Den nye recorder kan optage indtil seks lydspor, og der vil derfor være mulighed for at optage surroundsoundSeptember 2011
IBC 2011: Reinhardt producerer vindhætter til Kina

Reinhardt Microphone Windshields har til huse i Frederikshavn og har hele verden som sit arbejdsområde – inklusive Kina! Markedet for vindhætter er nemlig fordelt på et stort antal mikrofontyper, der produceres i relativt små stykantal, og den slags er de kinesiske fabrikker ikke gearet til. Indehaveren Rodney Wilkins glæder sig i øvrigt over at have fået mange gode kontakter på årets IBC.September 2011
IBC 2011: Panasonic udvikler nye kompressionsformater

AVC Ultra er fællesbetegnelsen for en hel serie codecs, som Panasonic er ved at udvikle. Målet er at gøre MPEG4-komprimering til en professionel standard til alle produktionsformer, fra live streaming til digital filmproduktion i 4k 4:4:4 12 bit. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast vurderer, at det især er 25 megabit 4:2:2 10 bit long-GOP der vil have TV-selskabernes interesse.September 2011
IBC 2011: Indbyggede recordere i Tricaster 850 og 450

NewTeks kendemærke er "a live-studio in a box" – dvs. komplette broadcastløsninger, indbygget i en dediceret computer. Seneste nyt er studieløsninger med indtil otte indbyggede recordere, så man eksempelvis kan lave separate optagelser af hvert enkelt kamera for senere redigering. Mads Skov Iversen fortæller om hvordan danske virksomheder sparer produktionsomkostninger med NewTek TricasteSeptember 2011
IBC 2011: Brillefri 3D-monitor fra Marshall

Marshall har udviklet 7 tommer kameramonitor der gør det muligt at se og vurdere 3D-optagelser on location uden brug af 3D-briller. Salgschef Robert Foster fortæller om de vigtigste fordele ved nye monitor, som får en pris i 40-50.000-området.September 2011
IBC 2011: Manfrotto lancerer stativ til store kameraer

Italienske Manfrotto er kendt for videostativer med 504 HD-hoved til priser omkring 5.000 kroner. Nu kommer fabrikken med et nyt 509 HD hoved til kameraer på indtil 13 kg, dvs. de store skulderkameraer – plus DSLR-kameraer udstyret med store teleobjektiver. Jan Christensen fra Tura Scandinavia fortæller om det nye stativ der er udstyret med 100 mm skål.September 2011
IBC 2011: LiveU fornyede live-indslagene under Folketingsvalget

LiveU er en af de væsentligste leverandører af trådløst transmissionsudstyr, baseret på mobiltelefon-nettet. Under det nyligt afholdte Folketingsvalg fik teknikken sit store gennembrud med ny og endnu mere pågående journalistik. – Det tab i billedkvalitet, som man oplevede, er af forbigående karakter, understreger Claus Espensen fra Avit Systems, for i Sverige arbejder man allerede med 4G-baseret transmission.September 2011
IBC 2011: IDX trådløs videotransmission

Batteriproducenten IDX er gået ind på markedet for trådløs transmission af live video via mobiltelefonnettet. Salgschef Neil Marflitt fortæller om mulighederne, der bl.a. omfatter HD-transmission. Som en ekstra fordel yder IDX tre års garanti på udstyret.September 2011
IBC 2011: DPA lancerer single-ear headset

Danske DPA er kendt for sit program af headset mikrofoner der hviler på begge ører. Nu suppleres med et par single-ear mikrofoner der er så lette, at man næsten ikke kan mærke når man har dem på. Desuden er de nye d:fine mikrofoner mindre følsomme for vind og pop. Bo Brinck fortæller om udviklingsarbejdet.September 2011
IBC 2011: Loudness-måler til kun 1.000 euro

Danske DK Technologies har lavet et kompakt loudness-meter efter konceptet "I want to be iPhone". Instrumentet er baseret på nøjagtigt det samme printkort som man kender fra DKs traditionelle måleinstrumenter, men det nye DK Meter er lange mere kompakt, og så koster det kun 1.000 euro i stereoudgaven. Målet er at hjælpe producenterne til af arbejde med det bedst mulige lydniveau indenfor den nye loudness-standarder.September 2011
IBC 2011: Dansk firma samarbejde med DeSisti om LED-lys

Danske "Brother, Brother & Sons" har udviklet en LED-indsats der passer til DeSistis eksisterende 1 og 2 kw halogenlamper. Det betyder at man kan spare på strømforbruget uden at skulle udskifte hele lampe-parken. Den danske agent, Peter Hofmann fortæller om fordelene ved det nye produkt.September 2011
IBC 2011: Bebob batterier og 3D-fjernbetjening

Bebob er måske mest kendt for kameratilbehør som LED-lys og fjernbetjeninger, men den tyske fabrik har også et stort program af vældigt robuste kamerabatterier. Lige nu er udviklerne i gang med at færdiggøre en 3D-fjernbetjening til Sonys nye 3D-kamera, PMW-TD300. Pierre Boudard fortæller om det nye produkt.September 2011
IBC 2011: Autodesk lancerer Subscription Advantage Package

Marc Hamaker fortæller om det nye Advantage-program hvor brugere af Autodesks videoløsninger kan tegne abonnement på opgraderinger. Den største fordel er, at brugerne helt præcist ved hvad det koster altid af arbejde med de nyeste versioner af eksempelvis Maya, 3ds Max, Smoke for Mac og Flame Premium. Men abonnenterne får også adgang til ekstra funktioner og formater.November 2008
Panasonic om broadcastmarkedet – IBC 2008
Panasonic Broadcasts europachef, Jaume Ray, redegør for fabrikkens nuværende position på broadcastmarkedet og for de fremtidige strategier. Nela Pertl fortæller om det SD-baserede Panasonic AG-HMC151 kamera.


November 2008
Videotransmission via telefon – IBC 2008
Henrik Dresler og Jane Klausen om Streambox' kodningsteknologi i forbindelse med videotransmission over telefonlinjer, samt om det tilhørende workflow på TV-stationen.


November 2008
Network Electronics på IBC 2008
Network Electronics chef, Oddbjørn Bergem, fortæller om infrastruktur-produkter til transport af videostrømme over SDI, HD-SDI og internet.


November 2008
DPAs surroundmikrofon – IBC 2008
Morten Støve og Mikkel Nymand præsenterede den nye DPA 5100. Det er en 5.1-mikrofonen til eksempelvis live TV-transmission af sportskampe.


November 2008
Morten Rasmussen om Edirols videorecorder – IBC 2008
Edirol F1 er en harddiskrecorder der gør det muligt at arbejde filbaseret med DV- og HDV-kameraer. Morten Rasmussen fra Edirols danske kontor fortæller om mulighederne.


November 2008
Mads Skov Iversen om JVC GY-HD200B på IBC 2008
Markedets første HDV-kamera der både kan levere 720p og et opkonverteret 1080i output. Prisen er reduceret med 25% til ca. 30.000 kroner.


November 2008
Sony HVR-Z5 på IBC 2008
Frank Snerle fra Sony PSE Denmark fortæller om den nye Sony HVR-Z5, der aflyser HVR-Z1.


November 2008
Naomi Climer på IBC 2008
Sony Professionals europachef, Naomi Climer, fortæller om strategien for de kommende år - under indtryk af nye forbrugsmønstre, både bland professionelle og konsumenter.

!Fundne nyheder
Norske Nevion
Overraskelse på IBC 2012
Søndag den 17. marts 2013725 Penta
Ny audiorouter fra NTP
Onsdag den 10. oktober> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg