Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Filmproduktion
Marts 2006
Grønne Hjerter kan starte ny trend
Midt i Oscar- og Bodil-postyret har et par økonomisk set langt mere beskedne film set biografprojektorens lys. Senest er det filmen "Grønne Hjerter", der er optaget for et budget på 200.000 kroner, men som trods alt løb op i 1,9 mio da biografkopien skulle trækkes og skuespillere og rettighedshavere derfor skulle have deres honorar.

Måneden før var det Linda Wendels film "Han, hun og Strindberg" der kom op i biograferne - og fik glimrende anmeldelser.

Fælles for de to film er at de blev afvist af Filminstituttets konsulenter. Men det tog altså ikke modet fra instruktørerne der bare producerede uden støtte - for et minimalistisk budget og med masser af goodwill fra hold, skuespillere og udlejere af udstyr.

På side 4 bringer vi et interview med Preben Lorentzen der er ildsjælen bag "Grønne Hjerter". Han har haft en lang karriere i filmbranchen som klipper og fotograf, men drømmen om at producere og instruere sin egen film måtte han altså selv finansiere.

Gå tilbage


"Grønne Hjerter" er optaget og klippet for et budget på 200.000 kroner. Og selv om investeringen løb op i 1,9 mio. inden filmen kom ud i biograferne så er det stadig kun en brøkdel af prisen for en normal institutstøttet film. Til gengæld mangler der afregning til både hold og udstyrsleverandører.
Klik for større billede

Preben Lorentzen er uddannet klipper på DR i 1984. Siden da har han arbejdet som klipper, fotograf, producer og redaktør på dokumentarprogrammer og på underholdning til samtlige danske broadcastere. Grønne Hjerter er hans første spillefilm.
Klik for større billede

Grønne Hjerter handler tre fyre i aldersgruppen 30+. Den er produceret uden institutstøtte for et grundbudget på 200.000 kroner, men for at få den ud i biograferne skulle der skaffes yderligere 1,7 mio kroner.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+