Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Personalia
Februar 2008
Salgskorpsets gentleman
Mads Skov Iversen fra C/AV's broadcastafdeling fylder 50 den 11. februar.

- Jeg nyder at være på messer og shows med mine kunder, siger Mads Skov Iversen med smittende begejstring. - Salg er nemlig ikke noget man stopper i hovedet på folk, men en dialog mellem to mennesker om hvordan man kommer videre med en løsning. Jeg spørger først om kundens forventninger, bl.a. til prisniveauet, og så tager vi den derfra. Og det er min opgave at få det hele med, så kunden ikke bare køber et kamera, men også tager højde for det efterfølgende workflow. Derfor er service og support en vigtig del af vores opgave.

Ville være reklamefotograf - og musiker
Mads Iversen valgte tidligt salget som sin erhvervsmæssige løbebane, men han gik bestemt ikke den lige vej:

- Jeg havde en drøm om at blive reklamefotograf. Jeg tog masser af billeder til bl.a. Rapport og Ekstra Bladets Side 9, og da jeg var færdig som soldat søgte jeg en praktikplads. Jeg havde også snuset til musikvidenskab på Århus Universitet, så jeg ved alt om hvordan en rondo er opbygget, og jeg spiller stadig både guitar og klaver.

- Men så var det altså at Broesbøl Foto i Silkeborg søgte en fotohandler, og det job lagde jeg billet ind på. Jeg havde ganske vist ikke den formelle uddannelse, men jeg var overbevist om at det job lige var mig - så jeg blev ansat på prøve.

- Og det gik strygende. Dengang i 1980 var der stadig noget der hed smalfilm, og jeg fik smalfilminteressen til at blomstre i Silkeborg. Folk købte stribevis af Eumig kameraer og projektorer, og jeg oprettede en klub hvor de lærte at bruge udstyret. F.eks. holdt jeg kurser i klipning og lydarbejde.

Boomerangen
Mads Skov Iversen fik også tidligt berøring med sin nuværende arbejdsplads, C/AV i Viby ved Århus, eller Photo-AV Engros, som det hed dengang i 1982. Men han har haft flere afstikkere siden da, så internt betragter man ham nærmest som en boomerang der altid kommer tilbage.

- Det var hos Photo-AV at jeg fik smag for den professionelle verden, forklarer han. - Da jeg blev ansat fik vi agenturet for Elinchrome studieflashudstyr, der endnu var helt ukendt i Danmark. Og desuden solgte vi bænkkameraer fra bl.a. Toya, Combo og Sinar.

Ved siden af jobbet hos Photo-AV beskæftigede Mads Iversen sig med produktion af højttalere, for lyd er også et af hans store interesseområder, og han havde en kammerat der var specialist i delefiltre og basrefleksporte.

- Året efter blev Photo-AV i øvrigt udnævnt til Sony Professionelt Videocenter, tilføjer han, - så i år kan jeg ikke alene fejre 50 års fødselsdag, men også 25 års jubilæum med salg af Sony broadcastudstyr. F.eks. solgte jeg udstyr for 1/2 mio kroner til Østjysk Lokal-TV, der var landets første lokal-TV station. Og derefter gik det rigtigt stærkt!

Sony i Jylland
Salgsarbejdet for Sony gik faktisk så godt at hovedkontoret i København ansatte Mads Iversen til at opbygge Sonys broadcast-afdeling i Jylland.

- Jeg startede med 400 nåletæppebelagte kvadratmeter og en tekniker, og skulle så ellers i gang med at købe borde og stole, og ansætte en sekretær. Da det gik allerbedst havde afdelingen en omsætning på 30 mio kroner, og vi var syv om at klare salg, service og administration.

Nye udfordringer
- I 1991 skete der imidlertid voldsomme omvæltninger på hovedafdelingen i København. Jeg sprang derfor om på den anden side af disken og fik job i Visual VF, der bl.a. producerede reklamespots for reklamebureauer. Men interessen for teknik tog over, og efter et par år vendte jeg tilbage til min gamle arbejdsplads, Photo-AV - første gang.

- Her kom jeg til at løse en række store opgaver for bl.a Nordjyllands Mediecenter - i øvrigt i skarp konkurrence med Danmon og Sony.

- Senere tog jeg endnu en afstikker - denne gang til VideoGraphic hvor jeg arbejdede et par år med salg af Pinnacle redigeringer, og med systemløsninger i al almindelighed. F.eks. havde vi Medieskolerne i Viborg som kunde.

- Og så vendte "boomerangen" igen tilbage til Photo-AV, siger Mads Iversen med et stort smil. - I mellemtiden var firmaet slået sammen med konkurrenten Foto-C i København under navnet C/AV, og det betød nye udfordringer med etablering af agenturer som For-A, og med salg af bl.a. JVC, Ianero, Tricaster og AJA. Desuden har vi stået for systemløsninger til bl.a. DR, TV2, Aftenshowet og Vejrbåden.

Senest har C/AV overtaget aktiviteterne og fire medarbejdere fra Altronic i Greve, så nu summer afdelingen i Valby igen af videoaktivitet.

- I et halvt år måtte vi supportere vores sjællandske kunder her fra Viby, og det var ikke holdbart i længden. Nu har vi fået et københavnerteam, der har mange års erfaring med at løse kundernes problemer, og det gør det hele meget nemmere for os. Og bedre for kunderne.

- Det er jo vigtigt at kunderne har en kvalificeret samarbejdspartner i en broadcastverden der er under stadig forandring. Nye optageformater, nye workflows og nye distributionsformer. F.eks. venter vi os meget af live streaming og video on demand over internettet. Men high definition er naturligvis også et stort emne netop nu, for slet ikke at tale om den filbaserede infrastruktur med shared storage, siger Mads Skov Iversen og tilføjer, at der holdes fødsesdagsreception hos C/AV i Viby den 8. februar fra kl 13.00.

Gå tilbage


- Der sker så meget spændende på den teknologiske front netop nu, siger Mads Skov Iversen fra C/AVs broadcastafdeling. Han kan fejre 50 års fødselsdag efter 25 år med salg af bl.a. Sonys professionelle videoudstyr.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+