Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Trådløs kommunikation
December 2008
Vi udlejer 3.500 radioer
Det startede i 1972 med fem Storno radioer til eget brug, og siden da er Roys Rental vokset til et en verdens-omspændende udlejning af Motorola radioer til bl.a. film, TV-produktion og events. For to år siden udvidede Palle Roy sin forretning med udlejning af generatorer.

Man taler ikke meget om "walkie talkies" hos Roys Rental. Her arbejder man nemlig først og fremmest med professionel radiokommunikation, og det har Palle Roy så stor succes med at han og hans fire medarbejdere udlejer bærbare radioer til hele verden i skarp konkurrence med et par andre specialiserede firmaer i England og Florida.

Man kunne ellers tro at eksempelvis filmproducenterne ville foretrække at leje de bærbare radioer samme sted som de lejer kamera- og lysudstyr. Men radioerne kræver en særlig knowhow.

Vi er blevet så store at Telestyrelsen ikke kan negligere os, siger Palle Roy. Når der skal laves TV-produktioner fra eksempelvis royale bryllupper og folketingsvalg, så kommer TV-stationerne derfor og lejer bærbare radioer hos os. De har ganske vist deres egne radioer i OB-vognene, men når alle vognene samles om de store begivenheder så bliver der kaos i radiokommunikationen. De har derfor brug for vores ekspertise og vores udstyr for at få kommunikationen til at fungere.

Palle Roy nævner også Roskildefestivalen hvor man har 850 radioer i drift på 86-90 frekvenser. Og det årlige maratonløb på Den Kinesiske Mur hvor det igen er Roys Radio der står for leveringen af de bærbare radioer.

Vi kan få en flightcase frem til Sidney på 48 timer, siger Palle Roy, så vi kan servicere kunder over hele verden. Og vi har efterhånden styr på frekvenserne til mobil radiotransmission uanset hvor radioerne skal bruges.

Tystgående
generatorer

Der var et vakuum i markedet, siger Palle Roy som forklaring på, at han for to år siden udvidede sin forretning med udlejning af generatorer til strømforsyning i forbindelse med bl.a. store events og TV-produktioner.

Det er for dyrt at få Dong til at etablere en kraftigere strømforsyning på måske 500 KvA, hvis man blot har brug for denne spidsbelastning i få måneder om året. Det var f.eks. tilfældet da Risby Studierne producerede "Varm på Is" over en periode på 10 uger.

Også for generatorerne gælder det, at de kræver særlig ekspertise, for de må simpelthen ikke gå ned under en produktion, og de skal være så tyste at de ikke generer lydoptagelsen.

Denne ekspertise har Palle Roy og hans medarbejdere, for generatorerne med tilbehør udgør allerede 1/3 af Roy Rentals omsætning.

Salg af radioer

Palle Roy har også en engros-afdeling der tager sig af salg af Motorolas radioer, men han er tilbageholdende med at gå ind i de store EU-udbud om kommunikationsløsninger til TV-stationerne.

Vi kan sagtens løse opgaven, siger han, men vi gider ikke rigtigt juraen omkring dokumentation og licitation. Det vil nemlig kræve at jeg ansætter flere folk, så den kamp overlader jeg til kollegerne i branchen.


Gå tilbage


For to år siden gik Palle Roy i gang med udlejning af generatorer til strømforsyning af store events, film- og TV-produktioner. Senest leverede han generatorstrøm til European Film Award i Forum den 6. december, så de europæiske TV-selskaber kunne være sikre på at strømmen ikke faldt ud.
Klik for større billede

Læs også
- Fødselsdag og firmajubilæum
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php