Untitled Page
Om mennesker, medier, kreativitet og teknik i AV-branchen
1982 - 2021
Artikler Kontakt
Gå tilbage

Nyt på dfi.dk
Maj 2010
Dansk filmhistorie
kort fortalt
Hvem lavede de første danske film? Hvad hed den første danske spillefilm i farver? Hvornår blev støtteordningen New Danish Screen oprettet?

På dfi.dk kan man nu finde "Dansk Filmhistorie 1896-2009", der giver det store kronologiske overblik over de levende billeders historie i Danmark – med væsentlige værker, markante kreative kræfter, dominerende tendenser samt filmpolitiske og organisatoriske forhold.

Fra stumfilm til lydfilm, fra eskapisme til socialrealisme, fra folkekomedie til dogmefilm, fra mainstream til avantgarde, fra drengerøvsfilm til dokumentar – dansk film rummer det hele.

"Dansk Filmhistorie 1896-2009" er illustreret med stills, plakater, filmklip og links til trailers. Og fra de enkelte filmtitler, instruktører, producenter, produktionsselskaber og skuespillere linkes der videre til DFIs Nationalfilmografi, der rummer informationer om næsten 6000 film.

Gå tilbage


Lene Adler Petersen i filmen Den Kvindelige Kristus, som hun lavede sammen med Bjørn Nørgaard i 1970. Filmen er med i Peter Schepelerns kortfattede filmhistorie, som nu ligger på DFIs hjemmeside.
Klik for større billede

Adams Æbler fra 2006 er en af de markante danske film fra det seneste 10-år. Filmen er instrueret af Anders Thomas Jensen.
Klik for større billede

Carl Th. Dreyeers film Ordet har en helt central placering i den danske filmhistorie. Filmen er fra 1955.
Klik for større billede

> Privacy
> Cookies