Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Dansk Lydteknologi
Juni 2010
Bedre lyd på
Roskilde Festival
Dansk Lydteknologi indledte sidste år et samarbejde med Roskilde Festival for i samarbejde med audiovirksomheder og forskningsinstitutioner at forbedre lydoplevelserne.

I 2010 vil Delta, Priebe Sceneteknik, Odeon, Hvalsø Teltudlejning og Kibæk Pressenning i fællesskab arbejde for at skabe en forbedret akustik i party- og festivalteltene på Roskilde Festival. Forud er gennemført tests med forskellige materialer i prøveopstillinger, og det resulterer i at man i Odeon teltet ophænger og tester der en række lyddæmpende materialer.

Oticon gennemfører sit projekt "Music Forever" med 50 ingeniørstuderende og 20 medarbejdere, som arbejder med at udvikle og gennemføre målinger af lyden ved festivalens scener. Målet er at udvikle målemetoder og dermed viden, så man får bedre redskaber til at udvikle, designe og styre lydanlæg og akustisk indretning såvel udendørs som inde i teltene.

Disse og flere andre projekter er under udvikling med det formål at skabe forbedre oplevelser og værktøjer for kunstnere, lydteknikere og publikum. Projektet vil strække sig over flere år.

Gå tilbage


– Danske forskere og audiovirksomheder går sammen om at skabe de bedst mulige lydmæssige og akustiske forhold på Roskilde Festivalen, siger Jan Larsen fra Dansk lydteknologi. – Erfaringsmaterialet fra i år vil være til glæde for alle parter. Og det vil blive brugt til lydforbedringer på de efterfølgende festivaler.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+