Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Integrated Systems Europe 2011
Februar 2011
Når kommunikation kræver teknologi
Årets ISE i Amsterdam blev en stor succes med rekordmange udstillere og besøgende. Men hvad er det egentlig, der gør denne udstilling til noget særligt?

IBC-udstillingen, som afholdes i september i Amsterdams RAI messecenter, har i mange år været den europæiske AV-branches store årlige udstilling. Og den er stadig langt den største. Men ISE – Integrated Systems Europe – i februar i nøjagtigt det samme messecenter er stærkt på vej frem. Senest har man udvidet udstillingsarealet med to ekstra messehaller, og antallet af besøgende kom op omkring 30.000, hvilket er henved 2/3 af IBCs besøgstal.

Hvad er så
forskellen

Men hvad er egentlig forskellen på de to udstillinger. Og hvorfor kunne vi ikke bare nøjes med gode gamle IBC?

Til det kan man svare, at hvor IBC er udstillingen for mediebranchen og dens billed/lyd-fortællere, dér er ISE udstillingen for AV-branchens installationsfirmaer. Og det sidste er en branche i vækst, for vi vil høre hvad der bliver sagt, og vi vil have ordentlige illustrationer, når vi er til møder og konferencer.

På den anden side af "dammen", I USA, gælder den samme argumentation for de mange kirker, og de er derfor store og vigtige kunder i installationsbranchen. Her hjemme ser vi også tegn på den samme udvikling, for også i folkekirken lægger man vægt på, at alle skal kunne høre hvad der bliver sagt – også dem der ikke hører så godt. Og i frikirkerne, hvor man skal kæmpe mere om kunderne, er udviklingen endnu tydeligere.

Kreative
systemløsninger

På IBC kunne man også opleve hvordan produktnyhederne trådte lidt i baggrunden i forhold til de kreative og innovative systemløsninger.

Det oplevede man allertydeligst hos Canon, der leverer glimrende projektorer, men først og fremmest fortalte om sin partnerpolitik og partnernes teknologiske specialer. Ideen er, at forhandlerne ikke alene skal gå til Canon efter de produkter som deres kunder har brug for, men også her kan få kontakt til en palette af kreative systemleverandører. På udstillingen kunne man f.eks. så AV-løsninger til hospitaler, restauranter og udstillinger.

Flytter
resourser til ISE

På Rolands stand kunne man i øvrigt oplyse, at man fremover vil indsatse mere på ISE på bekostning af IBC, netop i erkendelse af, fabrikkens produktsortiment først og fremmest retter sig mod faste installationer i teatre og konferencelokaler, og mod liveevents som f.eks. rockkoncerter.

Og da jeg ankom til Amsterdam i Schipol lufthavnen mødte jeg en større gruppe medarbejdere fra Danmon, der er international specialist i levering af broadcastfacilliteter som studier og kontrolrum. Men også her ser man et interessant marked i den voksende installationsbranche.

Den næste ISE-udstillilng foregår i Amsterdam fra 31. januar til 2. februar 2012. Inden da er der IBC i Amsterdam fra 8. til 13. september 2011.

Gå tilbage


Årets ISE-udstilling foregik i begyndelsen af februar. Det er fjerde gang at denne, installationsbranchens specialudstilling, blev afholdt i RAI messecenteret i Amsterdam. Den allerførste ISE-udstilling foregik i 2004 i Schweiz, så det er en ung udstilling, men stærkt på vej frem...
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+