Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Lysteknologi
Februar 2012
LED-lys kan tjene
sig hjem på 14 dage
Danske Peter Johansen – med en fortid hos Martin lys – har overtaget ledelsen af sin tidligere konkurrent, SGM. Målet er at revolutionere scenelys og arkitektonisk belysning ved hjælp af LED'er.

Det er allerede 12 år siden at Peter Johansen forlod Martin Professional med en sæk penge, og siden da har han arbejdet med så forskellige ting som autoklaver til tandlæger, luksusyachts og vindmøller. Men for to år siden blev han hyret til produktudvikling i lysvirksomheden SGM. Og nu har det nyetablerede danske selskab, SGM A/S, hvor Peter Johansen er aktionær, overtaget hele koncernen fra italienske RCF Group. Handelen omfatter fabrikker i Italien, Kina og Taiwan plus lagerfaciliteter i Holland. Samtidigt er hovedsædet flyttet til Åbyhøj nær Aarhus.

– RCF er specialist i audioudstyr, og der er store forskelle på markederne for lyd og lys, forklarer Peter Johansen. – RCF hyrede mig derfor til at hjælpe med udviklingen af SGMs lysprodukter, og jeg samlede et team af R&D-folk, som jeg i sin tid havde arbejdet med hos Martin. Men jeg har det bedst når jeg har frie hænder, så jeg er glad for at vi nu har overtaget SGM. Og det går godt – vi er klar med 17 helt nye LED-produkter, og flere er på vej.

Revolution

Peter Johansen er sikker på, at netop LED-teknologien vil medføre verdensomspændende forandringer indenfor effektlys til scenebrug og arkitektur. Og han vil sikre, at SGM kommer til at stå i spidsen for denne udvikling.

– Investeringen i LED-lys til f.eks. et touring show kan i realiteten tjene sig hjem på 14 dage, fordi der kun kræves en femtedel så meget strøm til at drive LED'erne, og man derfor kan reducere kablingen og antallet af generatorer tilsvarende.

Win-win situation

Hos RCF Group er man også tilfredse med udviklingen. Den italienske koncern købte SGM i april 2009, men lysmarkedet bød på mange besværligheder. Nu koncentrerer man sig om produktion af audioudstyr, og i år har man haft en salgsfremgang på dette område på næsten 50 procent i forhold til samme periode sidste år.

– Audiosalget udvikler sig positivt på alle markeder lige bortset fra det europæiske, siger RCF Groups bestyrelsesformand Arturo Vicari, – så det er sund fornuft at koncentrere indsatsen på vores kernekompetencer. I øvrigt er der ikke tale om en total adskillelse mellem RFC og SGM, for vi vil fortsat stå for salget af SGM produkterne her i Italien, og vores søsterselskab dBTechnologies vil stå for salget i Tyskland. Desuden vil RCF og SGM udstille side om side på den kommende Prolight+Sound udstilling i Frankfurt.

Gå tilbage


– Vi har kun beholdt fem af de italienske medarbejdere, så den nye administration her i Åbyhøj vil give jobs til mange danskere, forklarer Peter Johansen om overtagelsen af den internationale lyskoncern, SGM.
Klik for større billede

SGM er klar med 17 helt nyudviklede LED-lamper. Målet er at genskabe virksomhedens gamle position på verdensmarkedet ved hjælp af ny LED-teknologi – og dermed gøre SGM til "the LED company of the future".
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+