Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Danmarks største TV-pris
Marts 2012
Armadillo vinder TV-guld
Billed-Bladets TV-guld på 100.000 kroner er uddelt for 23. gang. I år gik prisen til Armadillo, der blev udnævnt til Årets bedste TV-dokumentar.


– Jeg er både rørt og stolt over, at Billed-Bladets Guldkomité har udvalgt Armadillo. For det første fordi komitéen består af nogle kompetente mennesker – men også set i lyset af det meget høje danske dokumentarfilmsniveau, siger filmens producer Janus Metz, som naturligvis også er glad for, at det lykkedes at skabe både debat og et selvbillede af krigen, som danskerne kan forholde sig til.

Prisen er på 100.000 kroner, og den ledsages af en statuette, der er skabt af kunstneren Flemming Rodian. Prisen skal bl.a. bruges til finansiere nye dokumentarprojekter fra den debatskabende dokumentarist, som i dag er bosat i New York.

Armadillo er noget særligt

Armadillo skildrer unge danske soldaters indsats i Afghanistan, og filmen blev vist sidste år på TV 2. Derudover har den solgt godt 118.000 biografbilletter og vundet flere internationale filmpriser. Ifølge Billed-Bladets chefredaktør og komitémedlem, Annemette Krakau, er Amadillo et uforglemmeligt dokument, som der er flere årsager til at belønne:

– Feltet har været rigtig stærkt i år, men Armadillo er noget helt særligt. Janus Metz har formået at skildre Danmarks krigsindsats i Afghanistan på en måde, som ikke tidligere er set i dansk tv. Filmen gør et stort indtryk og gør det, en god dokumentarfilm skal gøre – nemlig at skabe debat og dokumentere de samfundsproblematikker, vi ikke umiddelbart reflekterer over.

De øvrige nominerede dokumentarfilm var "Svend" (DR), "Verdens bedste kok" (DR2), "Au Pair" (DR2) og "Millionæren, der mistede alt" (TV 2). Prisen er blevet uddelt siden 1989, og formålet er at støtte produktionen af danske dokumentarprogrammer, der bygger på kvalitet, engagement og professionalisme.

Vinderen af Billed-bladets TV-guld for Årets bedste TV-dokumentar vælges af en komité, der består af filminstruktør Bille August, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, direktør Bent Fabricius-Bjerre, forfatter Sara Blædel, filmproducent Per Holst, skuespiller Cecilie Stenspil, cand. mag. Preben Wilhjelm, producer Mads Egmont Christensen, executive producer Karen Boel Thomsen, advokat Johan Schlüter og Billed-Bladets chefredaktør Annemette Krakau.

Sidste år gik Billed-Bladets TV-guld og de 100.000 kroner til instruktøren Sami Saif for dokumentaren, "Tommy", der blev vist på DR. Filmen om Tommy Seebachs liv og karriere blev produceret af R Film i en co-produktion med DR og med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Gå tilbage


Billed-Bladets TV-guld på 100.000 kroner gik i år til dokumentarfilmen Amadillo og den producer Janus Metz. Filmen skildrer unge danske soldaters indsats i Afghanistan – på godt og ondt (foto Jesper Sunesen, Billed-Bladet).
Klik for større billede

Udover dokumentarprisen uddelte Billed-Bladet også priser for Årets kvindelige TV-vært, Årets mandlige TV-vært, Årets Stjerneskud og Årets TV-program, samt en ny særpris (foto Jesper Sunesen, Billed-Bladet).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php