Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Panasonic på IBC
September 2015
BBC vælger Varicam 35
til ny dramaserie
På IBC i Amsterdam viser Panasonic et stort antal nyheder, rettet mod den professionelle broadcast-branche. Og så er japanerne gådet i tæt samarbejder med både Grass Valley og LiveU.

Når den nye dramaserie "Doctor Foster" ruller over skærmene til efteråret, er det med Panasonics kamera i kulissen. BBC har nemlig valgt at bruge 4K-flagskibet VariCam 35 til optagelserne.

På IBC i Amsterdam præsenterer Panasonic en række forbedringer og opgraderinger af VariCam 35. F.eks. kan optagedelen og kamerahovedet nu adskilles og forbindes med indtil 20 meter kabel, hvilket gør kameraet velegnet til optagelser fra helikoptere, kraner og biler.

Live-produktion i 4K

Panasonic kommer også med en ny serie 4K-kameraer, beregnet til live-produktioner.

 • Panasonic AK-UC3000 – et nyt studiekamera med en UHD-sensor der klarer indtil 3.840 x 2.160/50p.
 • Panasonic AW-UE70 – det første 4K PTZ-kamera til den professionelle videoindustri. Kan levere 4K-kvalitet via både IP-streaming, på USB og som traditionel optagelse.
 • Panasonic AK-HC5000 – fabrikkens nye high-end studie-kamera, der kan optage slow motion med indtil 1080/200p.
 • Panasonic AK-UB300 – 4K box-kamera, der kan styres via IP. Er velegnet til sport, fjernstudier og live-koncerter. Kompatibelt med Panasonics pan-tilt-systemer.

  Video over IP

  Panasonic og Grass Valley vil i fællesskab undersøge mulighederne for at bruge SMPTE 2022 til næste generation af broadcast-netværk over IP.

  De to selskaber forventer, at video over IP vil gøre det både billigere og lettere at installere broadcast-systemer. Det vil især være en nem løsning til live-produktioner. Og det vil lette den fremtidige overgang fra 4K til 8K.

  Samarbejde med LiveU

  Panasonic leverer kameraerne og LiveU leverer kontrol- og streaming-teknologien til live-produktion af nyheder on location.

  Det er en teknologi, som TV-stationerne allerede bruger i stor stil. Men det nye samarbejde resulterer i en pakkeløsning, som sælges med rabat, og som får det bedste ud af Panasonics kameraer og LiveUs cloud-baserede IP-platform. Systemet tillader endda fjernstyring af kameraerne.

  Panasonic opgraderer også sit cloud-baserede nyhedssystem P2 Cast Cloud, som blev lanceret tidligere i år på NAB i Las Vegas. P2 Cast udnytter netværksfunktionerne i Panasonics nye generation af P2 HD-videokameraer, sådan at det materiale, der uploades til skyen er tilgængeligt med det samme til gennemsyn og redigering.

  Gå tilbage


 • Se video:

  Arri viste fire meget forskellige kameraer
  Avid bygger bro mellem softwareløsningerne
  Smuk skarphedsdybde
  Traditionel kamerafiber vil forsvinde...
  Ross router kombinerer 4K og IP
  Trådløs TV-transmission i bælteformat

  Panasonic Varicam 35 præsenteres på IBC i Amsterdam i en forbedret version, der bl.a. gør kameraet velegnet til 4K-optagelser fra helikoptere, kraner og biler.
  Klik for større billede

  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+