Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Møde i EU Parlamentet
November 2015
Lyd kan øge sundheden
Mandag 9. november indtager Innovationsnetværket Dansk Lyd sammen med en række danske lydvirksomheder og forskere EU Parlamentet i Bruxelles. Målet er at vække EU politikeres interesse for de mange muligheder som lyd giver indenfor diagnosticering og behandling af en lang række sygdomme.

Danish Sound's møde i Bruxelles afholdes som led i BSR Innovation Express projektet SoundCARE (Sound Solutions for Healthcare) og som et samarbejde mellem Danish Sound og den tyske klynge Medical Valley EMN, DTU, EuroTech Universities Alliance og Innovation Centre Denmark i München.

Christel Schaldemose (MEP) er vært ved mødet. Hun siger: – Lydbranchen rummer store muligheder for vækst – hvis altså lydbranchen forstår at komme med intelligente svar på de behov, der ligger ude i det omgivende samfund. Her er der udfordringer indenfor miljø og støj – samt i sundhedssektoren.

To-dags workshop

Eventen i EU Parlamentet er en del af en to-dags workshop med deltagelse af ca. 30 store og små lydvirksomheder og forskere fra flere EU lande. Workshoppen strækker sig over mandag 9. og tirsdag 10. november.

Det overordnede formål er, at deltagerne fra Danmark, Italien, Tyskland, Frankrig og Holland i fællesskab og på kryds og tværs af nationale såvel som faglige grænser skal udvikle nye forsknings-, udviklings- og innovationsprojekter om lydbaserede sundhedsløsninger til fremtidige Horizon2020 programmer. En lignende workshop blev afholdt i München i juni måned og samlede ligeledes ca. 30 deltagere. Og fremover vil man nu undersøge mulighederne for at realisere projekterne.

Stor interesse

For Danish Sound Innovation Network var interessen for den første SoundCARE Workshop ganske overvældende.

– Den beviste, at der var stor interessere i både industrien og forskningsverdenen. Samtidig blev vi opmærksomme på, at området "lydløsninger til sundhedssektoren" var overset på europæisk plan og specifikt udeblivende i Horizon2020, siger netværkets innovationskonsulent Eske Bo Knudsen.

– Derfor er formålet med SoundCARE Workshop todelt: På den korte bane skal vi forfølge eksisterende muligheder indenfor Horizon2020's 2016/2017-programmer. På den lange bane skal vi øge EU-parlamentarikernes viden om, hvordan forskellige lydløsninger kan afhjælpe adskillige sundhedsmæssige udfordringer. Derudover vil vi starte en dialog om, hvordan man fra europæisk niveau kan understøtte vores arbejde med at udvikle nye innovative lydbaserede sundhedsløsninger og dermed skabe vækst og arbejdspladser i Europa.

Gå tilbage


Området "lydløsninger til sundhedssektoren" er overset på europæisk plan, siger innovationskonsulent Eske Bo Knudsen fra Danish Sound Innovation Network. – Det vil vi nu gøre noget ved.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php