Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Sonos på EISA Convention 2016
Juni 2016
Skræmmende konsekvenser...
Sonos Play:5 er en trådløs højttaler, der kan lytte til omgivelserne og tilpasse lyden efter akustikken. Men vil hele verden så kunne høre, hvad der sker i dagligstuen?

EISA jurymedlemmerne fik en kvalificeret og udførlig gennemgang af den forholdsvis nye trådløse højttaler, Sonos Play:5, som er firmaets aktuelle topmodel. Og vi kan nu afsløre, at den har en kombination af teknologier, som – hvis de kunne udnyttes på en forkert måde – kan have skræmmende konsekvenser...

Indygget mikrofon

En væsentlig fordel ved Sonos Play:5 er, at den kan tilpasse sin klang efter omgivelserne. Det foregår ved en kombinaltion af testsignaler, mikrofoner til at registrere lydene samt digital signalbehandling. Resultaterne er yderst overbevisende.

Stil højttaleren mod muren i den ene ende af en dyb vindueskarm, naturligvis bag et gardin. Resultatet er forudsigeligt: fed, mudret bas og tam diskant. Men når den såkaldte Trueplay funktion, som foreløbig kun understøttes af iOS-enheder, har gjort sit job på få sekunder, så er lyden klasser bedre.

Perfekt!ù

Internetopkobling

Det skræmmende er, at en Sonos-højttaler altid bør være internet-opkoblet, så firmaet kan sørge for automatisk softwareopdatering. Desuden rapporterer højttaleren til en central server om brugerens lyttevaner.

Men hvad nu hvis mikrofonerne på en eller anden måde kunne videresende de lyde, de opfanger? Sonos-folkene er helt sikre på, at det ikke kan lade sig gøre. Men nogen af os vil nok først være helt overbevist, når vi ser en Play:5 i det ovale værelse hos Barack Obama...

Gå tilbage


De trådløse Sonos Play:5 højttalere har indbyggede mikrofoner, så de kan tilpasse lyden efter rumakustikken, og de har internetopkobling, så fabrikken kan optatere firmwaren uden at besvære brugeren. Men kan fabrikken – og andre – så ikke høre, hvad der foregår i stuen?
Klik for større billede

Læs også
- Sådan var EISA Convention 2016
- Endnu smartere smartphones
- Med hånden på kogepladen
- Hovedtelefonen analyserer øret
- Højttaleren er bedre end konferencerummet
- Ny slags fjernbetjening koster 750 kr
- Højttaleren leverer bonusinfo
-
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php