Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Huawei, Oppo og Coolpad på EISA Convention 2016
Juli 2016
Endnu smartere smartphones
For første gang stillede hele fire mobiltelefonfirmaer op til EISA Convention. De kunne bl.a. vise endnu mere avancerede kamerafunktioner – og et billede der var fup.

I Bruxelles uddelte Huawei en laber kakkelbordsbog med 142 fotos, som 15 professionelle fotografer havde taget med P9-telefonen. Flot, flot og ikke så lidt af et statement. Bare ærgerligt, at der i mellemtiden er dukket en sag op, hvor et billede der tydeligvis er taget med lang bændvidde og stor lysåbning blev publiceret som om det var taget med Huawei P9'erens kamera, selv om det i virkeligheden er taget med et Canon DSLR-udstyr i 40.000 kroners klassen. Det er den slags der sker, når man ikke er fotoekspert, men bare har købt sig til, at der står Leica på telefonen.

Fejlen blev opdaget, da Huawei lagde billedet på sin Google+ konto, og man kunne se dets metadata: Canon EOS 5D Mark III, EF70-200 mm f/2.8 IS II U, 135 mm, 1/800, f/4, 500 ISO!

På EISA Convention var der også usikkerhed om hvilken chipstørrelse Huawei P9 mobilens kameraer egentlig er udstyret med. Og igen kan man tilskrive den manglende information, at Huawei i virkeligheden ikke ved så meget om fotokameraer.

De oplyser, at billedvinklen svarer 27 mm, men det er full frame ved 24 x 36 mm. Og et billede af objektivkonstruktionen afslører, at den faktiske brændvidde er langt, langt kortere.

Alligevel kan mobilen levere billeder med skarpt afgrænset skarphedsdybde, for den er udstyret ned to fremadrettede kameraer plus en digital funktion der ved sammenligning af de to optagelser kan softe forgrund og baggrund.

Verdens bedste selfie-telefon

Oppo har opbygget et stærkt ry som leverandør af Blu-ray-afspillere, bærbare musikafspillere og hovedtelefoner i den høje ende. Nu vil de også sælge mobiltelefoner.

Man kunne tro, at Oppo med sin audiobaggrund ville satse på lydkvalitet i mobilen, men i stedet har man udviklet, hvad der skal være verdens bedste selfie-telefon. Det ellers lavt prioriterede frontkamera er på 16 megapixel, objektivet har lysstyrke f:2,0, og for at selfie-stangen ikke skal blive livsfarligt lang, så er objektivet ret vidvinklet, for det giver en billedvinkel på 78°, svarende til et 28 mm objektiv ved full frame 24 x 36.

Nyt kinesisk brand

Der er næppe mange danskere, som kender navnet Coolpad, men det skal vi gerne komme til. Det drejer sig om endnu et kinesisk mærke, der foreløbig stræber efter 5 % af det europæiske smartphone-marked og helst vil ligge i prislaget mellem 750 og 1.500 kr.

Den nye model Torino bliver dog lidt dyrere, men kan nok holdes under 2.000 kr. For de penge får man en imponerende stor 5,5 tommer skærm, OK-specifikationer til prisen og flere nye features. F.eks. kan en fingeraftrykslæser ikke alene åbne telefonen; den kan også kodes, så brugerens fem fingre aktiverer hver sin funktion. Og med Age Detection gætter kameraet din alder, runder lidt nedad og skriver noget pænt på skærmen!

Forfatter: Finn Nesgaard

Gå tilbage


Kinesiske Huawai publicerede dette billede som om det var taget med den nye Huawei P9 smartphone. Men billedets metadata afslører, at det er taget med et Canon DSLR-udstyr i 40.000 kroners klassen...
Klik for større billede

Huawei P9 kan levere billeder med skarpt afgrænset skarphedsdybde. Men det skabes digitalt, for kameraernes billedchips er ganske små, og objektivernes brændvidde er derfor ultrakort.
Klik for større billede

Oppo er kendt for Blu-ray-afspillere, bærbare musikafspillere og hovedtelefoner i den høje ende. Nu kommer fabrikken ogspå med en smartphone, Oppo F1 Plus, og den er suveræn til selfies.
Klik for større billede

Læs også
- Sådan var EISA Convention 2016
- Med hånden på kogepladen
- Hovedtelefonen analyserer øret
- Højttaleren er bedre end konferencerummet
- Ny slags fjernbetjening koster 750 kr
- Skræmmende konsekvenser
- Højttaleren leverer bonusinfo
-
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php