Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Sony Xperia XZ Premium
Februar 2017
Mobilen optager 4k
i superslowmotion
På Mobile World Congress 2017 præsenterer Sony et par nye mobiltelefoner, der overgår de fleste videokameraer mht. både slowmotion og HDR-kvalitet.

– Vi var først med vandafvisende smartphones, først med 4K-skærm i en smartphone og har længe været i front med kameraer i smartphones, siger Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktchef for Sony Mobile. – Nu kommer vi med verdens første Super slowmotion i en smartphone og verdens første 4K HDR-smartphoneskærm.

Motion Eye-kamera

Xperia XZ Premium er udstyret med Sonys nye Motion Eye-kamera. Det fanger bevægelser, som end ikke øjet kan se, og har endnu flere intelligente funktioner end sine forgængere. Basis er den nye Exmor RS-sensor, som giver fem gange hurtigere billedskanning og dataoverførsel. Den indbyggede hukommelse muliggør videooptagelse med 960 bill/sek, og Xperia XZ Premium er dermed verdens første smartphone med Super slowmotion – fire gange langsommere end med andre smartphones.

Med Predictive Capture tager Xperia XZ Premium løbende billeder, så man har op til fire billeder at vælge mellem, taget lige før man trykker på udløseren. Kameraet har 19 megapixels billedchip, og den enkelte pixel er 19% større og dermed mere lysfølsom end i de tidligere kameramodeller. Kameraet er desuden udstyret med en nyudviklet G-optik med lysstyrke f:2,0.

Verdens første 4K HDR-skærm

Skærmen i Xperia XZ Premium er på 5,5 tommer og det er verdens første 4K HDR-display (High Dynamic Range, 2160 x 3840) i en smartphone. Den er baseret på Bravia teknologien fra Sonys fjernsyn.

Xperia XZ Premium er også en af de første telefoner med Qualcomms Snapdragon 835-platform. Det giver mulighed for, at man i fremtiden vil kunne arbejde med fiberlignende downloadhastigheder på op til 1 Gbps via det integrerede Snapdragon X16 LTE-modem.

Yderligere to nyheder

Udover flagskibet Xperia XZ Premium præsenterer Sony også to andre smartphones: Xperia XZs og Xperia XA1.

I Norden lanceres Xperia XZs i begrænset udgave sammen med en kampagne i udvalgte kanaler. Det er en version af den nuværende Xperia XZ, der ligesom Premium-versionen er udstyret med det nye Motion Eye-kamera med Super slowmotion og Predictive Capture. Den har desuden 4 GB RAM-hukommelse.

Xperia XA1 er en mellemklasse smartphone, men med et kamera i den høje ende: Hovedkameraet er på 23 MP med en stor 1/2,3 tommer Exmor RS-sensor og et objektiv med autofokus og lysstyrke f:2,0. Kameraet er klar til skud på 0,6 sekund.

Levering og pris

 • Xperia XZ Premium lanceres ved månedsskiftet maj/juni med en vejledende cirkapris på 6.000 kr.
 • Xperia XZs lanceres i april til ca. 4.500 kr.
 • Xperia XA1 lanceres i april til ca. 2.500 kr.

 • Gå tilbage


  Sony var først med en mobiltelefon, der er vandafvisende, og med 4K-skærm i en smartphone. Med den nye Xperia XZ Premium er Sony igen forrest på en række områder...
  Klik for større billede

  Xperia XZ Premium med det nye Motion Eye-kamera er verdens første smartphone, der kan optage video i Super slowmotion med 960 bill/sek.
  Klik for større billede

  Motion Eye er et nyudviklet system, der sikrer gode, rystefrie optagelser under vanskelige forhold.
  Klik for større billede

  Fakta om
  Sony Xperia XZ Premium

 • Xperia XZ Premiums Motion Eye-kamera kan optage video i Super slowmotion, mens Predictive Capture gemmer billeder, allerede inden man trykker på udløserknappen
 • Xperia XZ Premium er verdens første smartphone med 4K HDR-skærm
 • Download med op til 1 Gbps, takket være Qualcomm Snapdragons' nye 835-platform

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php