Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Filmaftale
Maj 2017
Vi udbygger
samarbejdet med Kina
Som det første nordiske land har Danmark underskrevet en koproduktionsaftale med Kina. Det skete onsdag den 3. maj i Beijing i forbindelse med statsminister Lars Løkke Rasmussens officielle besøg i landet.

Den dansk-kinesiske koproduktionsaftale betyder, at en kinesisk film kan søge støtte hos Det Danske Filminstitut, og at danske film, som bliver koproduceret med Kina, ikke underlægges den kinesiske importkvote på maksimalt 38 udenlandske film om året, men bliver sidestillet med kinesiske film og dermed får samme adgang til det store kinesiske filmmarked.

Aftalen er forhandlet mellem det kinesiske SAPPRFT (State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television) og Det Danske Filminstitut, og det er Henrik Bo Nielsen, administrerende direktør for Filminstituttet, der underskrev aftalen under en ceremoni i Folkets Store Hal i Bejing.

Kulturudveksling

– Aftalen kan blive vigtig for begge parter, både økonomisk og kulturelt, siger Henrik Bo Nielsen. – Med en koproduktionsaftale bliver det lettere for danske selskaber at få adgang til det enorme kinesiske biografmarked, hvor selv små danske film kan nå et ganske stort publikum. Det er en aftale, som DFI's internationale afdeling har arbejdet på i lang tid, og vi er sikre på, at de danske selskaber vil evne at bruge mulighederne.

– Også kulturelt er der noget at hente. De møder, der finder sted, når vi udveksler og samarbejder om kunst og kultur, er både inspirerende og nødvendige for gensidig forståelse og gode relationer på tværs af landegrænser.

Skammerens datter

Flere danske filmaktører samarbejder allerede i dag med Kina. Trust Nordisk og Copenhagen Bombay har udviklingsprojekter i gang, distributionsselskabet Level K har åbnet kontor i Hongkong, og Bille August har netop færdiggjort en kinesisk spillefilm om 2. verdenskrig med titlen "The Chinese Widow".

Det er desuden netop offentliggjort, at den danske spillefilm "Skammerens datter", baseret på Lene Kaaberbøls roman og instrueret af Kenneth Kainz, er kommet gennem nåleøjet i Kinas kvotesystem, der kun tillader 38 udenlandske film om året at få premiere i de kinesiske biografer. Det er kun sket én gang tidligere, nemlig med Kasper Barfoeds "Kandidaten" fra 2008.

Kilde: DFI

Gå tilbage


Den danske filmbranche samarbejder allerede med Kina. Fra venstre ses Bo Østergaard (Dansk Kulturinstitut i Bejing), Henrik Bo Nielsen (Det Danske Filminstitut), Guoqui Li (Deputy Director General SAPPRFT), Susan Xu (Vice President China Film Co-production Corporation) og Liu Chun (Division of International Cooperation, SAPPRFT)
Klik for større billede

Fakta

Kina har i dag 13 internationale koproduktionsaftaler vedr. film.

Danmark koproducerer ofte med europæiske lande under konventionen European Convention of Cinematographic Coproduction. Derudover har Danmark kun aftaler med New Zealand, Canada og Frankrig, som ikke har underskrevet den nævnte konvention).


> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php