Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Lys-roadshow
Maj 2017
Udladningspæren
er stadig et godt valg
Alle taler LED-lys, men på det nyligt afholdte lys-roadshow viste danske Gobo Highlight med stolthed et 1 år gammelt moving head, hvor lyskilden er en "gammeldags" udladningspære fra Osram. Lampen kommer fra italienske Clay Paky.

– På Plasa 2016 blev profillampen Scenius Profile fra Clay Paky prisbelønnet for fornyelse, til trods for at lyskilden er en udladningspære, der jo er en ganske gammel form for lyskilde, siger Jakob Hansen fra importøren Gobo Highlight med et smil. – Årsagen er, at Osrams 1400 watt udladningspære leverer en ekstremt høj lyskvalitet. Til gengæld må man leve med, at pæren er relativt dyr at udskifte, når den brænder ud.

Fordelene

Og hvad er så fordelene ved den 41 kg tunge og 80.000 kroner dyre lampe – ud over det med hvidt-lys-kvaliteten?

Det er først og fremmest en lampe med en nyudviklet reflektor, der sikrer en helt jævn lysfordeling – uden hotspot. Desuden fungerer det indbyggede framing system i fire planer, hvilket gør det muligt at skabe forskelligt formede afgrænsninger af enhver størrelse – det er afgrænsninger der kan drejes indtil 90 grader. Man kan også arbejde med indtil 14 goboer, hvoraf de seks kan roteres. Og der er en indbygget 16-bladet blænde til lysdæmpning.

Lampens farvetemperatur er 6500 K. Den kan zoome 7-48 grader. Og lysstyrken kan dæmpes fra 0 til 100%.

Årets nyhed

Nu er det naturligvis ikke sådan, at den italienske fabrik ignorerer LED, tværtimod.

– Årets nyhed er en LED washlight ved navn K-Eye K20, siger Jakob Hansen. – Den arbejder med seks LED-farver – rød, grøn, blå, amber, cyan og lime – og den giver derfor lysdesignere udvidede muligheder for avanceret farvevalg.

Clay Paky K-Eye K20 koster 50.000 kr.

Gå tilbage


– Topmodellen i Clay Pakys serie af profillamper giver en ekstremt høj hvidtlyskvalitet, fordi lyskilden er en udladningspære, siger Jakob Hansen fra importøren Gobo Highlight. Lyseffekten bag ham er lavet med den prisbelønnede lampe.
Klik for større billede

Clay Paky Scenius Profile kom på markedet sidste år, hvor den fik Plasa udstillingens pris for fornyelse. Det er en lampe i 80.000 kroners prisklassen.
Klik for større billede

På LED-fronten er Clay Paky aktuel med den seksfarvede K-Eye wash light, som indeholder 37 seksfarvede LED-moduler (RGB + Amber + Cyan + Lime), der tilsammen kan præstere 11.000 lumen. Pris 50.000 kr.
Klik for større billede

Læs også
- Robes washlampe kan utroligt meget
- Spotlyset tracker med
1 cm's nøjagtighed

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php