Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Undersøgende journalistik
Maj 2017
Heinemann vinder
for tredje gang
Journalisten Tom Heinemann har fået sin tredje pris på 10 år på festivalen Ekotopfilm-Envirofilm i Slovakiet. Denne gang var det for dokumentaren "Bitre Druer", der er vist på DR2.

Tom Heinemanns film "Bitre druer – slaveri i vinmarken" sætter fokus på forholdene i den sydafrikanske vinindustri. Dokumentaren afslører blandt andet, at arbejderne i provinsen Western Cape slider mellem 9 og 12 timer om dagen for ned til 25 kroner. Samtidig får de mundkurv på, ligesom de trues med udsættelser eller fyringer, hvis de beklager sig over forholdene.

Filmen har deltaget i konkurrencen om "Det Slovakiske Handelskammer og Industris Pris", hvor den blev udnævnt til "Bedste præsentation af historie".

Det er tredje gang på 10 år, at Tom Heinemann modtager en pris i denne konkurrence. Første gang var i 2007, hvor han med filmen "Når tilbud dræber" fortalte den til tider skræmmende historie bag mange af de billige lagener, duge og håndklæder, der sælges i Danmark. Og i 2014 fik han en pris på festivalen for "Varm luft for milliarder" om klimakvoter og svindelnumre med dem.

Masser sydafrikansk vin

Hans vinderfilm i dette års konkurrence, "Bitre druer", er højst aktuel, for i de seneste fem år har danske og svenske forbrugere for alvor hældt sydafrikansk vin i glassene. Importen af sydafrikansk vin til Danmark er simpelthen steget med mere end 70 procent, og i Sverige bliver salget af vin fra Sydafrika kun overgået af vin fra Italien.

"Bitre Druer" er en co-produktion mellem DR, norske NRK og svenske SVT, hvor dokumentaren også er vist. Det samme er den i blandt andet Grækenland. Filmen blev seendt på DR2 i oktober.

Tom Heinemann har sit eget produktionsselskab, Heinemann Media.

Gå tilbage


Tom Heinemann har nu fået tre priser på samme festival i Slovakiet. Billedet er fra 2007, da han optog dokumentaren "Når tilbud dræber".
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php