Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Cisco-rapport
Juni 2017
Maskinerne overhaler
mennesket i 2021
I 2021 vil der være 27,1 mia digitale enheder på nettet- og mere end halvdelen vil være maskiner, der taler med andre maskiner. Det fremgår af en Cisco-rapport, der også forudsiger en årlig vækst i forbundne biler på 29 procent frem mod 2021.

Termostater, biler, højttalere og ure er blot nogle af de ting, der kommunikerer med hinanden på nettet. I 2021 vil 13,7 mia ud af de i alt 27,1 mia enheder på nettet være maskiner, der taler med andre maskiner. Det viser en ny VNI-rapport fra Cisco, der har undersøgt global internettrafik.

– Digitalisering er vigtig for fremtidens forretningsmodeller, og man hører ofte nyheder, der berører forbrugerne, f.eks. om nye smartphone-modeller eller apps, siger Ciscos teknisk chef Henrik Stær. – Men når man ser på det samlede antal enheder, er den virkelige historie, at maskinerne fylder mere og mere. De kommer til at forandre måden vi udvikler nye tjenester på, og de vil optimere mange af de ting vi har i dag. Et af de største områder er vores hjem, hvor der fortsat er mange ting, der kunne tale sammen, men endnu ikke gør det.

Ud af de 13,7 mia enheder der vil være i 2021, vil de 6 mia være i folks hjem, f.eks. termostater, lyspærer og elektroniske dyrehalsbånd. Derefter følger arbejdspladserne, hvor der vil være 4 mia forbundne enheder, bl.a. printere, routere og overvågningsløsninger.

Biler på netværket

Af rapporten fremgår det også, at antallet af internetforbundne biler vil vokse med 29 procent om året frem mod 2021. Ifølge Henrik Stær giver det nye muligheder for måden, vi tænker transport på – og man ser allerede tendensen udfolde sig i Danmark, hvor stadigt flere biler er forbundet digitalt. Det kan give nye brugeroplevelser og ny viden om bilernes adfærd på vejene.

Ifølge Henrik Stær skal man dog som det første tænke på sikkerheden bag de nye løsninger:

– De nye kommunikationsmønstre og forbindelser til internettet kan åbne nye døre for cyber-kriminelle. Derfor er det vigtigt, at virksomheder prioriterer dette område højt og kræver, at sikkerhed indgår i designet af ny teknologi fra start, og ikke er noget, man først klarer bagefter.

Hele rapporten kan læses her .

Gå tilbage


I 2021 vil der være 27,1 mia enheder på nettet. Over halvdelen vil være maskiner, der taler med andre maskiner.
Klik for større billede

Ciscos rapport forudsiger en markant vækst i brugen af internettet frem mod 2021.
Klik for større billede

Tal fra Cisco-rapporten

* Antallet af internetbrugere vil vokse fra 3,3 mia til 4,6 mia fra 2016 til 2021.
* Der bliver 10 mia flere internetforbundne enheder og -forbindelser: Fra 17,1 mia i 2016 til 27,1 mia 2021
* 2,4-dobling af maskine til maskine-enheder fra 5,8 mia i 2016 til 13,7 mia i 2021
* I 2021 vil den årlige IP-trafik udgøre 3,3 zettabytes. Det er en 14-dobling af internettrafikken i forhold til 2010.
* Indonesien havde en rekordstigning i mobiltrafikken på ca. 140 procent i løbet af 2016.
* Japan havde over 50 procent vækst i bredbåndstrafikken, mens mobiltrafikken kun voksede med knap 40 procent i løbet af 2016.


> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php