Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Digital radio
Juni 2017
Nu understøtter
bilindustrien DAB+
I 2016 blev der i otte europæiske lande plus Australien solgt mere end 4,6 mio biler med DAB-radio.

De otte europæiske DAB-lande er Tyskland, England, Frankrig, Italien, Holland, Schweiz, Norge og Danmark. Og de 4,6 mio DAB-biler, som blev solgt i 2016, repræsenterer en salgsfremgang på næsten 40 procent i forhold til året før.

I Norge er 98 procent af de nye biler udstyret med DAB-radio, mens de tilsvarende tal for England og Schweiz er henholdsvis 87 og 66 procent.

– Norge er i gang med at nedlægge de nationale FM-sendinger, og i Schweiz starter afviklingen i 2020, siger Patrick Hannon fra WorldDAB. – Vores råd til bilindustrien er derfor, at alle biler bør være udstyret med en radio, der både kan modtager FM og DAB.

Fremtidens radioplatform

– Vi repræsenterer mere end 300 radiostationer med over 130 mio daglige lyttere, siger Helwin Lesch fra European Digital Radio Association, EDRA, – og det er tydeligt, at DAB er fremtidens digitale radioplatform.

Problemet med DAB er, at den digitale radiotransmission endnu ikke er landsdækkende og bilister, der jo har et stort radioforbrug, risikerer derfor at DAB-modtagelsen svigter, mens de kører. Desuden er det et faktum, at FM jo fungerer ganske glimrende.

Men DAB giver plads til langt flere radiokanaler, og med tiden vil DAB-dækningen blive udbygget. F.eks. kan 97% af den tyske befolkning allerede nu modtage DAB, og stærke kræfter arbejder for, at Tyskland hurtigst muligt skal have fuld DAB-dækning.

I Norge er planen, at man vil lukke for FM-transmissionerne allerede i år. Og i Danmark? Fra flere sider arbejdes der aktivt på at få flyttet mest mulig radiolytning over på DAB, så man også her i landet kan lukke ned for FM.

Gå tilbage


Bilisterne har et stort radioforbrug, og hidtil har de været tilbageholdende med at investere i DAB-radioer, fordi den digitale radiodækning endnu ikke er oppe på 100 procent. Men i Tyskland er man tæt på. Og Norge har planer om allerede i år at lukke ned for FM.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php