Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Discovery Networks Danmark
Juni 2017
Gravid med en fremmed
Kanal 4 søger mænd til nyt TV-format. Konceptet er udviklet af det danske produktionsselskab Snowman, som også står bag "Gift ved første blik"...


Finn Nesgaard

Hvordan finder jeg en mand, som vil være far til mit barn, når det nu ikke er lykkedes at finde en egentlig partner/kæreste/ægtemand? Hvordan finder jeg en mand som jeg kan dele ansvaret og oplevelsen med, uden at vi bliver et egentligt par?

Dette vil Kanal 4 nu hjælpe en række kvinder med at finde svaret på, og TV-stationen har derfor sat gang i en casting-kampagne, hvor man søger mænd, der også har et brændende ønske om at blive far.

Man kan i den forbindelse undre sig over, at kvinderne ikke bare påtager sig rollen som selvvalgt solomor via traditionel sæddonation, når de nu har opgivet tanken om at få børn i en kernefamilie. Men ifølge Kanal 4, så er de alle af den overbevisning, at et barn har brug for og krav på både en mor og en far i deres liv. Derfor har de nu sagt ja til at deltage i TV-programmet "Gravid med en fremmed".

Er programmet en reel hjælp?

Det er det danske produktionsselskab Snowman, der har udviklet konceptet og som blandt andet også står bag programmer som "Gift ved første blik".

– Rigtigt mange singlekvinder ønsker en far i deres barns liv – også selvom de endnu ikke har fundet den eneste ene, siger Anne Garlichs, konstitueret programdirektør på Kanal 4 og Kanal 5. – Vi har tidligere set fremmede blive gift på TV, men det vil være første gang, at mødet mellem to mennesker på TV resulterer i et barn. Umiddelbart kan det virke grænseoverskridende, men faktisk er det et sympatisk projekt med barnets tarv i fokus!

Det sidste kan man dog sætte spørgsmålstegn ved, for hvem er det som stiller op til den slags TV-programmer? Er det nogle stilfærdige og ydmyge mennesker, der bare gerne vil have et godt, normalt liv? Eller er det egocentrikere, hvis højeste ønske er at blive eksponeret på TV?

På skærmen i 2018

Netop nu ruller de første casting-spots over skærmen på Kanal 4. Men de færdige programmer, hvor man følger kvindernes jagt på en far til deres barn, forventes først klar til udsendelse i 2018.

Konceptet omfatter nemlig et forløb med blandt andet familieterapeuter, fertilitetslæger og sociologer, og derefter skal kvinderne beslutte, hvem af de mænd, de er blevet matchet op med og har lært at kende, som skal være far til barnet. Derefter skal manden jo også sige ja, og sammen skal de beslutte, hvor meget de vil ses under graviditeten, hvordan de fordeler tiden sammen med barnet, det økonomiske og det praktiske, samt hvordan fremtiden skal se ud de næste 18 år indtil barnet er myndigt.

Mænd der er interesseret i at høre mere om projektet kan skrive til far_casting@discovery.com

Gå tilbage


Det er det danske produktionsselskab Snowman, der har udviklet konceptet "Gravid med en fremmed" og skal producere programmet til Kanal 4. Snowman står også bag programmer som "Gift ved første blik".
Klik for større billede

Fakta om Discovery

 • Discovery Networks Danmark dækker over 12 TV-kanaler og to streamingtjenester – Dplay og Eurosport Player.
 • I Danmark kan Discoverys kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande.
 • Den kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 procent.
 • Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland.
 • I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og 68 mio. seere hver måned.

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php