Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

EISA Convention 2017
Juni 2017
Pas på ryggen, Samsung!
Markedet for vores alle sammens smartphones er stadig inde i en fantastisk udvikling. Samsung er stadig den suverænt største producent, med Apple som nummer to, men begge disse giganter vækster ikke for tiden.


Knud Søndergaard, Datatid TechLife

I første kvartal 2017 blev der solgt næsten 350 millioner smartphones – en fremgang på godt 4 % i forhold til samme periode af 2016. Den største vækst ligger ikke længere hos Samsung og Apple, men hos kinesiske Huawei og Oppo med næsten 22 % og 30 %, henholdsvis. Hvis denne udvikling fortsætter, risikerer især Samsung nok at skulle lede efter en plan B i den øverste skrivebordsskuffe.

Globale Huawei

Oppo er især stærke på hjemmemarkedet, mens Huawei er mere globalt orienteret. Dette blev slået fast på EISA Press Convention, som for vores vedkommende startede med en overbevisende præsentation af den spritnye Honor 8 Pro.

Honor er Huaweis sub-brand, som henvender sig til unge mennesker samt folk, der er unge af sind, for Honor 8 Pro har i den grad sociale medier og digitale fællesskaber integreret i sit DNA.

Honor 8 Pro kommer med en kæmpestor skærm på 5,7 tommer og er med 6,97 mm aktuelt den tyndeste i sin kategori. Ikke desto mindre har udviklingsfolkene, som man deler med Huawei, fundet plads til klassens kraftigste batteri med en kapacitet på 4.000 mAh. Det vil sige, at selv den heftigste power-bruger bør kunne køre en hel dag uden optankning og stadig have lidt strøm til overs.

Dobbeltkamera

I 2016 vakte Huawei P9 opsigt med et dobbeltkamera med Leica-teknologi. Honor 8 Pro kommer med en lignende løsning, dog uden bistand fra Leica, og dette kamera har et nærmest komplet udvalg af professionelle indstillinger, heriblandt RAW-billedfiler og 4K-video. Objektivet har en ultimativ lysstyrke på F:0,95, hvilket må være ideelt til portrætter med en raffineret bokeh-effekt.

Om det så gælder VR (Virtual Reality) leverer Honor 8 Pro varen med en præinstalleret Jaunt VR-app og en papbrille med tilhørende linser.

Moderfirmaet Huawei havde en separat præsentation af P10, som i bladet Alt om DATA allerede har scoret et "anbefalet".

Smartphones fra Kroatien

EISA er også stærkt repræsenteret i Østeuropa, og i Kroatien finder vi Hangar 18, som har været fem år på markedet og solgt en halv million mobiltelefoner under mærket Noa.

Den nye topmodel H10le er den første, vi har mødt, med en MediaTek X27 CPU med hele 10 kerner. H10le ligner ellers mange af markedets premium-modeller, men producenterne er udmærket klar over, at de hører hjemme i B-ligaen. Prisen bliver derfor under 3.000 kr. for en veludstyret model med metalhus, dobbeltkamera og stort batteri.

Det vides ikke, om Noa lander i Danmark. Det afhænger af, om en distributør og/eller et teleselskab er interesseret.


Gå tilbage


Honor 8 Pro er lækkert udført og kan fås i disse tre farver. Den hurtigt reagerende fingeraftrykslæser sidder nemt tilgængeligt på bagsiden.
Klik for større billede

Designet i Kroatien og bygget i Kina: Noa H10le er stor og lækker som en premium-smartphone, men prisen er en glædelig overraskelse.
Klik for større billede

Læs også
- Hårdt juryarbejde med
input fra fabrikkerne

- Endnu bedre OLED-TV fra LG
- Elac er tilbage
med sine pladehøvle

- Hovedtelefon med hemmelighed
- What's in a Naim?
- Ekstreme Tamron objektiver
- På talefod med Sonos
- MusicCast til hele lydfolket
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php