Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

EISA Convention 2017
Juni 2017
Elac er tilbage
med sine pladehøvle
Til næste år kan tyske Elac fejre 70-året for, at fabrikken i 1948 fremstillede sin første pladespiller. I en periode havde Elac mere end 5.000 ansatte til at skrue over en million Miraphone- og Miracord-pladehøvle sammen om året.


Knud Søndergaard, Datatid TechLife

Ok, der har været en længere pause i produktionen af Elac pladespillere mens cd'en regerede. Men nu har man fået en ellers pensioneret udviklingsingeniør tilbage på fabrikken, og resultatet er blevet en genfødt Miracord med typenummeret 90 og en prislap lydende på 15.000 kr.

Drejebænkene har kørt flittigt, for Miracord 90 er en klassisk konstruktion, som en gammel smed ville være stolt af. Kampvægten er 18,5 kg, hvoraf pladetallerken af aluminium alene udgør 6 kg. Den elektronisk styrede motor får dog skiven nogenlunde hurtigt op i fart. Elac'en er med andre ord ikke en af de pladespillere, som skal startes om morgenen, hvis man vil nyde en LP til aftenkaffen.


Gå tilbage


Efter mere end 30 års pause er tyske Elac igen på markedet med en pladespiller. Denne gang i den høje ende med en bundsolid remdrevet konstruktion.
Klik for større billede

Læs også
- Hårdt juryarbejde med
input fra fabrikkerne

- Pas på ryggen, Samsung!
- Endnu bedre OLED-TV fra LG
- Hovedtelefon med hemmelighed
- What's in a Naim?
- Ekstreme Tamron objektiver
- På talefod med Sonos
- MusicCast til hele lydfolket
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php