Untitled Page
Om mennesker, medier, kreativitet og teknik i AV-branchen
1982 - 2021
Artikler Kontakt
Gå tilbage

Radiotransmission
August 2017
Til kamp mod DAB
Bjarne Dahlin Nielsen fra Radiohistorisk Forening er stærkt utilfreds med DR's planer om at få danskerne til at satse på DAB/DAB+ – for derefter lukke for den danske FM-transmission. Han mener tværtimod, at det er den digitale radiotransmission, der skal lukkes

– Jeg kan ikke længere acceptere tavsheden omkring de åbenlyse fejltagelser der er ved at ske i forbindelse med radiospredningen i Danmark, siger Bjarne Dahlin Nielsen. – Hvis jeg havde kræfter til det, ville jeg starte en landsdækkende underskriftsindsamling til støtte for FM i Danmark!

– Ingen med relation til radiobranchen kan være i tvivl om DR's planer om at nedlægge FM hurtigst muligt. DR vil tydeligvis ikke forbedre den alt for dårlige DAB-dækning, for det vil blive utroligt kostbart.

Brev til kulturministeren

Som et modtræk med DR's planer om FM-lukningen har Bjarne Nielsen sendt et brev til kulturminister Mette Bock for at få hende til at gå aktivt ind i kampen i forbindelse med de kommende medieforhandlinger.

Her er brevet i en let forkortet form:

Stop DR's planer om at nedlægge FM-radio i Danmark. Det er den eneste terrorsikre radiodækning af vort land. Der er 15 mio FM-radioer i Danmark – mange af dem vil fungere selv ved et stort udfald af el-nettet. De har batterier der holder i årevis. 5 mio af dem er velfungerende bilradioer.

DAB er desværre ikke landsdækkende, men alt for usikkert. Nu vil DR sørge for at 400.000 DAB-radioer bliver værdiløse. Hvornår skal vi udskifte næste generation af DAB? FM-radio fungerer!

I håb om forståelse og lydhørhed, Bjarne Dahlin Nielsen.

Smartphones og FM

Bjarne Nielsen mener ned andre ord, at FM er velfungerende, og han finder det urimeligt, at danskerne pludselig skal stå med millioner af ubrugelige FM-radioer. Han nævner i den forbindelse, at der på verdensplan ifølge ITU er ca. 6 mia FM-radioer på verdensplan, og FM derfor er en slags international standard.

ITU har desuden planer om at indføre FM-modtagelse som en standard i mobiltelefonerne, og begrundelsen er netop, at FM er velfungerende, og at denne transmissionsform fortsat kan fungere i katastrofe- og terror-situationer, hvor det digitale net må forudses at bryde sammen på grund af overbelastning.

– Det handler om informationer i tilfælde af nødsituationer (terror) og naturkatastrofer. FM radio er simpelthen en global nødsystem-løsning, siger Bjarne Nielsen.

Yderligere information på digitalradioinsider.blogspot.dk.

Gå tilbage


Bjarne Dahlin Nielsen har tungtvejende argumenter for, at vi skal bevare den nuværende FM-transmission. Det er nemlig efter hans mening alt for dyrt at udbygge DAB-nettet, så det bliver landsdækkende.
Klik for større billede

Læs også
- Din radio duer (måske)
ikke den 1. oktober

> Privacy
> Cookies