Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nyhedstema: ISE 2018
Februar 2018
Amsterdams AV-messe
var en kæmpesucces
ISE 2018 foregik 6.-9. februar i RAI Amsterdam, og udstillingen slog igen alle rekorder, både mht. antal udstillere og antal besøgende. Næste års ISE tegner allerede nu til at blive en endnu større succes.


Finn Nesgaard

Det var som sædvanligt en rigtigt god oplevelse at besøge Integrated Systems Europe. AVMs kamerahold tilbragte en hektisk dag på udstillingen, hvor vi bl.a. nåede at besøge Epson, Panasonic, Powersoft, Sony, Sennheiser og danske Neets.

Vi kunne bl.a. konstatere, at projektormarkedet bevæger sig mod en stadig større brug af laserprojektorer. Dette gælder ikke mindst udlejningsmarkedet, hvor den højere anskaffelsespris opvejes af større driftsikkerhed og en markant reduktion i omkostningerne til service i løbet af projektorens levetid, fordi lyskilden har en lovet holdbarhed på typisk 20.000 timer.

Vi kunne også konstatere, at projektorerne får stigende konkurrence fra de stadigt større fladskærme. Og at softwareløsninger får en mere og mere fremtrædende plads som supplement til hardwaren. Det oplevede vi i særlig grad hos Sony.

Andre hovedtrends ISE 2018

 • Stigende brug af IP og link mellem broadcast og AV.
 • Brugsklare teknologier og løsninger indenfor virtual, augmented og mixed reality.
 • Stadig mere udstyr til det intelligente hjem
 • Digital skiltning i forbindelse med såvel "smart systems" og nemme "plug and play"-løsninger.
 • Der var 4K overalt.
 • Der var IoT overalt.
 • Audio over netværk
 • En fortsat stigning i antallet af tværgående løsninger på det såkaldte "collaboration market".
 • Det startede i 2004

  Den første Integrated Systems Europe blev afholdt i 2004, og siden da er ISE vokset til at være verdens største brancheudstilling for professionel AV og systemintegration. I år nåede man således op på 1.296 udstillere, som tilsammen fyldte 53.000 kvadratmeter i RAI udstillingscentrets 15 haller. 294 af udstillerne var med for første gang, og forudbestillingerne for ISE 2019 er allerede oppe på 103% af dette års bestillinger.

  Også antallet af besøgende på udstillingen slog alle recorder, for besøgstallet nåede op på 80.923, hvilket er 10.3% flere end i 2017. 30% besøgte udstillingen for første gang, og udstillerne havde derfor gode muligheder for at møde nye kundeemner.

  Den næste ISE foregår 5.-8.
  februar 2019, og stedet er igen

  RAI Amsterdam.

  Gå tilbage


  Se video:

  Finn og Jakob rapporterer fra Amsterdam
  Nu kommer Epson med en 4k laserprojektor
  Foredragsholderen får teknisk vejledning på billedskærmen
  Studiekameraet har Super35 sensor og optager 4K/HDR
  Udlejningsmarkedet satser nu på laser projektorer
  Udstyrsfabrikken satser massivt på software-løsninger
  Evolution Wireless mikrofonerne har fået endnu flere funktioner
  Atendi udvider sin lydafdeling med grønne forstærkere

  ISE 2018 slog alle rekorder, både mht. til antal udstillere og besøgende. Besøgstallet nåede op på næsten 81.000, hvilket gør ISE til verdens største af sin art.
  Klik for større billede

  Epson viste sin første ægte 4K projektor. Den har en laser-lysstyrke på 12.000 lumen, men ventes dog først på markedet sidst på året. Hos konkurrenten Panasonic arbejder man på en 50.000 lumens laserprojektor.
  Klik for større billede

  Sennheiser kommer med fjerde generation af de trådløse mikrofonserier Evolution Wireless 100, 300 og 500. De har flere og bedre funktioner, men kanalpriserne starter stadig ved 5-10.000 kroner.
  Klik for større billede

  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+