Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Millioninvestering
Maj 2018
Dansk lydklynge vil
tiltrække verdens iværksættere
Med en samlet investering på 50 mio kroner er Sound Hub Denmark klar til at slå dørene op for et nyt internationalt udviklingsmiljø i Struer. Målet er at huse både iværksættere, forskere og etablerede lydvirksomheder.

Partnerne i Sound Hub Denmark omfatter audiovirksomheder som Bang & Olufsen og Samsung-ejede Harman Lifestyle, som begge har adresse i Struer. Derudover deltager Aalborg Universitet, Danish Sound Network, Accelerace og Struer Kommune, samt Vald. Birn Holding og Færchfonden i projektet.

– Vi forventer, at etableringen af dette lydinkubationsmiljø vil tiltrække virksomheder og partnere fra hele verden, så Struer, der i forvejen er kendt som Lydens By, kommer til at huse verdens førende lyd-udviklingscenter, siger Martin Vang Hansen fra Færchfonden. – Dermed kan vi udbygge den eksisterende danske position inden for lyd og akustik, understøtte jobskabelse og udvikle fremtidens iværksættere.

Lydfolk fra hele verden

Sound Hub Denmark bliver ledet af Peter Petersen, der tidligere har været teknologidirektør i Bang & Olufsen og som i de seneste mange år har været direktør i udviklingsparkerne Business Park Struer og Nupark i Holstebro.

Det bliver Accelerace, der kommer til at stå for rekrutteringen af iværksættere fra hele verden. De inviteres til Struer for at gennemgå et specialiseret acceleratorforløb, der skal gøre dem i stand til at skalere, vokse og tiltrække investeringer.

Accelerace har gode erfaringer med at hente internationale lydiværksættere til Danmark gennem projektet Next Step Challenge 2016. Det blev gennemført i samarbejde med Bang & Olufsen, og det fik godt 100 lydvirksomheder fra hele verden til at søge om at komme med i et lyd- og audioforløb.

Eksisterende lydvirksomheder

Ud over at tiltrække iværksættere vil Sound Hub Denmark også invitere teams og afdelinger fra eksisterende lydvirksomheder til at være en del af dette center for talent, viden og innovation.

Danish Sound Network er for øvrigt også en del af Sound Hub Denmark. Denne organisation bidrager blandt andet med seminarer for specialister, konferencer, hackathons og samarbejdsprojekter med universiteter, firmaer og organisationer i ind- og udland.

Sound Hub Denmark slår dog først dørene op senere på året. Inden da vil lokaler, udstyr og faciliteter blive opdateret og indrettet, så de understøtter ambitionerne om at skabe verdens førende lydklynge i et område, som allerede huser en række virksomheder og underleverandører for lyd og elektronik.

Gå tilbage


– De 50 mio kroner, som vi har skaffet i startinvestering er en vigtig milepæl for projektet, siger lederen af Sound Hub Denmark, Peter Petersen. – Men det er naturligvis også af stor betydning, at vi har fået to globale lydbrands og Aalborg Universitet med på ideen om at skabe et internationalt udviklingsmiljø i Struer.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+