Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Årsregnskab
Maj 2018
DR har penge nok...
DR kom ud af 2017 med balance i økonomien og et mindre overskud på 14,2 millioner kroner. Samtidig sendte DR flere danske timer på tv end nogensinde før.


Finn Nesgaard

Når man ud af et samlet budget på 4,1 mia kroner kommer ud med et overskud på kun 14,2 mio kroner, så har man enten været usædvanligt heldig, eller man har reduceret overskuddet ved umiddelbart inden årsskiftet at foretage ekstra indkøb.

Sådan var det i hver fald, når militæret kørte rundt i øvelsesterrænet for at få benzinen brændt af inden regnskabsårets udløb. Og sådan har jeg selv oplevet det i Vanløse Lokaludvalg, hvor man f.eks. købte kuglepenne, slikposer og pavillon-telte for ikke at skulle sende penge tilbage til Rådhuset ved årsskiftet.

Store public service-produktioner

Alt dette skal dog ikke afholde generaldirektør Maria Rørbye Rønn og bestyrelsesformand Michael Christiansen fra at være stolte af resultatet. Og de to hovedpersoner bag DR's årsregnskab kan såmænd også være stolte af det, som de 4,1 mia licensmidler er blevet brugt på i årets løb.

2017 bød nemlig på store satsninger som "Danmarkshistorien" og dramaserien "Herrens Veje, samt kommunal- og regionsrådsvalget. Desuden var året præget af planen "Tydelig og digital", hvor DR satte kursen mod en tydeligere public service-profil.

Hos DR er man også stolte over antallet af danske sendetimer på tv i 2017 – nemlig 21.374 mod 20.099 året før. Man konstaterer desuden, at P4 havde stor fremgang blandt lytterne, og at 94 procent af befolkningen bruger DR ugentligt. Det nævnes også, at DR's børneindhold står historisk stærkt blandt de yngste, hvor henholdsvis 96 procent af de 3-6-årige og 93 procent af de 7-12-årige bruger DR ugentligt.

Genudsendelserne

I pressemeddelelsen om årsregnskabet har DR til gengæld glemt at nævne, hvor mange af sendetimerne som går til genudsendelser. Men ifølge Ekstra Bladet så drejer det sig om 82 procent. I et svar på avisens kritik understreger DR, at årsagen til mange af genudsendelserne er, at man vil give flest mulige seere mulighed for at se produktionerne. Og det er da fint nok.

Vi der er flittige DR-seere ved dog også, at utallige af genudsendelserne har mange, mange år på bagen. Det gælder eksempelvis serierne "Store danskere", "Hvornår var det nu det var" og "De uheldige helte" – for bare at nævne et lille udpluk af genudsendelserne på en enkelt tirsdag på DR5...

Måske skulle DR overveje at investere i moderne, prisoverkommeligt produktionsudstyr, der vil gøre det muligt at lave nye produktioner til lavere omkostninger end hidtil? Det kunne måske også resultere i nytænkning og øget engagement.


Gå tilbage


– Årets resultat er helt efter planen, , siger DR"s bestyrelsesformand Michael Christiansen. – Det afspejler, at DR har en solid økonomistyring, og at vi i løbet af 2017 har været i stand til at gennemføre løbende tilpasninger (foto/grafik: DR Design).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+