Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

De store forfattere
Juli 2018
Skolelærerne er
glade for Øgendahl
Fra efteråret vil skolernes ældste klasser kunne blive undervist i DR1's programserie "Øgendahl og de store forfattere". DR Skole er nemlig ved at udvikle undervisningsmaterialet.

Mick Øgendahls TV-serie om de store danske forfattere har ikke fået lutter rosende ord i pressen, for hvordan kan en komiker, der endda åbent fortæller, at han ikke har læst ret mange bøger, dog gøre sig klog på netop dét emne?

Alligevel er DR Skole nu gået i gang med at udarbejde undervisningsmateriale til programserien "Øgendahl og de store forfattere". Materialet ventes klar til september, og det er tiltænkt eleverne i skolernes ældste klasser.

Seks danske forfattere

I serien, som DR1 viste i maj og juni, beskæftigede Mick Øgendahl og holdet bag programmerne sig med seks danske forfattere – nemlig H. C. Andersen, Tove Ditlevsen, Dan Tùrell, Johannes V. Jensen, Karen Blixen og Herman Bang. Og det er også dem, der kommer til at danne udgangspunkt for undervisningsmaterialet.

– Jeg er stolt over, at serien får et liv efter at den er rullet over skærmen, siger Mick Øgendahl, – og jeg er glad for, at lærerne har anerkendt vores vision om at lave formidling, som er inkluderende: At kunne gøre disse forfattere til allemandseje.

Nutidig kontekst

Undervisningsmaterialet vil selvfølgelig tage udgangspunkt i nogle af forfatternes tekster, men eleverne vil også skulle sætte dem ind i en nutidig kontekst og relatere teksterne til sig selv. Der vil desuden blive lagt op til, at de selv skal producere noget – det kan for eksempel være et digt eller en miljøbeskrivelse.

Teamleder Birgitta Præstholm fra DR Skole har set på blandt andet Facebook, at programmerne har været populære blandt lærerne. De har delt opslag om dem, og i flere tilfælde har de efterspurgt undervisningsmateriale direkte hos DR Skole.

– Der er fokus på læsning i skolen for tiden, og en figur som Mick Øgendahl kan måske pirre nysgerrigheden for dansk litteratur, fordi eleverne her kan "følges" med én, der stiller de samme spørgsmål som de ville stille. Han er en, som de kan identificere sig med, siger Birgitta Præstholm.

Gå tilbage


Det glæder folkene bag "Øgendahl og de store forfattere", at seerne har taget godt i mod programserien og at mange lærere allerede har haft glæde af at bruge programmerne i deres undervisning (foto Agnete Schlichtkrull).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+