Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ultras Sorte Kageshow
September 2018
MGM vil sælge
DR-program
til resten af verden
DRs lettere kaotiske bageprogram "Ultras Sorte Kageshow", hvor børn bager i mørke, er på vej ud i verden. Det sker, efter at programmet i foråret 2017 fik én af de eftertragtede Emmy-priser for at være "Bedste underholdning for børn".

Det amerikanske medieselskab MGM, der står for Metro-Goldwyn-Mayer, har købt en såkaldt option af DR Salg til at lave en verdensomspændende udgave af "Baking in the Dark", som er den engelske titel på "Ultras Sorte Kageshow". MGM producerer derfor nu en amerikansk dummy-udsendelse, som skal bruges til at få andre selskaber til at producere udsendelsen, slukke lyset og bage.

– MGM køber retten til at kunne sælge formatet til TV-stationer og produktionsselskaber over hele verden, men vi skal godkende de versioner, der måtte blive lavet, siger Louise Juel Severin fra i DR Salg. – MGM har samtidig sikret sig rettighederne, så det ikke kun er børn, der kan stå foran kameraerne og bage i mørket, men også voksne, kendte, bagermestre – eller noget helt femte.

Godt tænkt

Afdelingschefen for DR Salg, Anders Kjærsgaard Sørensen, glæder sig over, at DR nu for første gang har en aftale med MGM, for det er en af de helt store spillere inden for produktion og distribution af film og TV. For eksempel har MGM også rettighederne til talentshowet "Voice".

– MGM begrunder deres køb med, at "Ultras Sorte Kageshow" er en original idé, siger Anders Kjærsgaard Sørensen. – Og hos DR er vi ekstra glade for aftalen, fordi der rent faktisk er relativt aftagere af programformater til børn. Jeg håber, at MGM samtidig kan være en potentiel partner på andre DR-programmer. De har i hvert fald vist interesse for mere...

MGM regner med at have dummyen klar til efteråret, så man kan gøre en særlig indsats for at få afsat "Ultras Store Kageshow" på MIPCOM-messen i Cannes i Frankrig, hvor TV-købmænd fra hele verden mødes.

Gå tilbage


Den danske udgave af "Ultras Sorte Kageshow" har Joakim Ingversen og Micki Cheng som værter. Nu er konceptet på vej ud i den store verden (foto DR Danmark).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+