Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

En sikker vinder
November 2018
Ole Jørgen Torvmark
fik årets WorldDAB-pris
På den nyligt afholdte generalforsamling fik norske Ole Jørgen Torvmark årets WorldDAB Award. Prisen gives til en person, der har ydet en helt særlig indsats, og det har Torvmark, for han har medvirket til at Norge som det første land i verden har lukket for FM radio til fordel for DAB.

Ole Jørgen Torvmark var chef for Digitalradio Norge i hele selskabets levetid fra starten i 2010 til opgaven var løst i 2018 og Norge som det første land i verden lukkede for FM. Selskabets opgave var via informations- og operatørvirksomhed at sikre en smidig overgang til digital radio for de norske radiolyttere og for den norske radiobranche. Selskabet repræsenterede Norges tre største radiostationer, nemlig Norsk rikskringkasting, P4 Radio Hele Norge og Bauer Media Norge, som blandt andet ejer Radio Norge.

Ole Jørgen Torvmark er nu konsulent, og han er desuden leder af Norsk Radio, som er ny industienhed med relation til de norske broadcastere. Opgaven er at sikre en bred distribution af norsk radioindhold på digitale platforme som streaming og smart speakers.

Inspiration i andre lande

I begrundelsen for pristildelingen nævnes det bl.a., at Ole Jørgen Torvmark under sit arbejde i Digitalradio Norge har haft det fulde overblik over digitiseringen af den norske radiotransmission, og at han har spillet en central rolle i samarbejdet mellem kommercielle broadcastere og public service broadcastere, samt mellem broadcasterne, politikerne og industrien.

I forbindelse med det digitale skift har Ole Jørgen Torvmark og hans medarbejdere desuden informeret og inspireret fagfolk i andre lande. Og han har holdt kollegerne i WorldDAB orienteret om udviklingen i Norge og om baggrunden for at man lukkede ned for FM. Derudover har han videregivet de praktiske erfaringer man har fået under processen, hvilket ikke mindst Schweiz har haft glæde af. Her har man nemlig planer om lukning af de nationale FM-transmissioner på et tidspunkt mellem 2020 og 2024.

Gå tilbage


Norske Ole Jørgen Torvmark (tv) fik årets WorldDAB Award som en påskønnelse af hans indsats i forbindelse med lukningen af FM i Norge. Prisen blev overrakt af WorldDABs leder Patrick Hannon.
Klik for større billede

Fakta om WorldDAB

 • WorldDAB er en verdensomspændende erhvervsorganisation med ansvar for fastlæggelse af standarder for og promovering af DAB digital radio.
 • WorldDAB er et samlingssted for radioindustriens professionelle, og organisationen er dermed med til at udbrede viden og ekspertise, som hjælper landene med at indføre digital radio på en god og effektiv måde.
 • WorldDAB omfatter 1200+ eksperter fra over 95 organisationer fordelt på 27 lande.
 • Medlemskredsen omfatter public service og kommercielle broadcastere, styrende organer, netwærksleverandører, samt leverandører og fabrikanter af radiomodtagere, chips, professionelt udstyr og biler.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+