Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Berlin Filmfestival
December 2018
Lone Scherfig-film
åbner festen
Det er første gang, at Berlinalen har valgt en danskproduceret film som officiel åbningsfilm. Derudover er "The Kindness of Strangers" udtaget til hovedkonkurrencen, og filmen skal dermed dyste om guld- og sølvbjørne.

– Lone Scherfig er et af Danmarks store internationale navne, siger Claus Ladegaard fra Det Danske Filminstitut. – Hun har et tydeligt udgangspunkt i en dansk filmtradition, men har desuden med en klar personlig signatur begået sig med stor autoritet i engelsk film. Nu er hun klar til at åbne en af verdens førende filmfestivaler med et danskproduceret ensembledrama, og det gør mig både stolt og glad på dansk films vegne.

Hendes 10. spillefilm

"The Kindness of Strangers" er Lone Scherfigs tiende spillefilm. Det er en dansk-canadisk samproduktion optaget i Toronto, København og New York. Historien bygger på et manuskript af Scherfig selv, og filmen er produceret af danske Creative Alliance, som Scherfig var medstifter af i 2013 sammen med en række andre danske instruktører plus producer Malene Blenkov. Sidstnævnte er filmens producer, og holdet omfatter desuden fotograf Sebastian Blenkov, lyddesigner Hans Møller, kostumier Louize Nissen, lineproducer Kristina Kornum, scenograf Carol Spier, komponist Andrew Lockington og klipper Cam McLauchlin.

Det store cast tæller blandt andet Zoe Kazan, Tahar Rahim, Andrea Riseborough, Caleb Landry Jones, Jay Baruchel samt Bill Nighy, som Scherfig samarbejdede med på sin seneste film, "Their Finest Hour". Fra Danmark medvirker Esben Smed og David Dencik.

Tidligere deltagelse i Berlin

Lone Scherfig har tidligere været repræsenteret flere gange på Berlin Filmfestivalen.

Hendes spillefilmdebut, komedien "Kajs fødselsdag", blev inviteret til Panorama i 1990, og i 1998 blev børnefilmen "Når mor kommer hjem" udtaget til Kinderfilmfest (i dag kendt som Generation).

I 2001 deltog Lone Scherfig i hovedkonkurrencen med sin Dogme-film og internationale gennembrud, "Italiensk for begyndere", der vandt fire priser, herunder Juryprisens Sølvbjørn. I 2003 vendte hun tilbage med sin første engelsksprogede film, "Wilbur begår selvmord", der deltog som en Special Screening under hovedkonkurrencen. Endelig deltog hendes Oscar-nominerede drama "An Education" i Berlinale Special i 2009.

Lone Scherfigs seneste besøg i Berlin var som manusforfatter til Pernilla Augusts "Den alvorsfulde leg", der blev udvalgt til Berlinale Special Gala i 2016.

SF Studios, som distribuerer "The Kindness of Strangers" i Skandinavien, har endnu ikke fastlagt en dansk premieredato.

Gå tilbage


Lone Scherfig har været repræsenteret en hel stribe gange på Berlin Filmfestivalen – lige siden at hendes spillefilmdebut, komedien "Kajs fødselsdag", blev inviteret til Panorama i 1990. Den 7. februar får hendes nye film, "The Kindness of Strangers", verdenspremiere som festivalens åbningsfilm.
Klik for større billede

Ensembledrama fra New York: I "The Kindness of Strangers" flettes karaktererne ind og ud af hinandens liv, mens de lidt efter lidt opdager, at deres håb og redning kan ligge i mødet med nye medmennesker (foto Per Arnesen).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+