Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Publikumsfremgang
Maj 2019
Danskerne valfarter
til biograferne
Formanden for Brancheforeningen Danske Biografer, Kim Pedersen, glæder sig over en klar publikumsfremgang i årets fire første måneder i forhold til samme periode sidste år.

Biografernes tilskuerantal i 2019 er steget med 8,9 procent i forhold til de fire første måneder af 2018. Salget af biografbilletter er dermed oppe på 4,8 millioner.

Aktuelt er der stormløb på biograferne for at se "Avengers: Endgame", som efter kun otte dages visning er blevet set af 296.506 tilskuere. Biograferne har simpelthen et rigtigt stort publikum – trods storskærme hjemme i stuerne og streamingtjenester som Netflix.

– Film som "Avengers: Endgame" giver ikke mindst den yngre generation biografoplevelser, som dem unge mennesker fik i 70'erne og 80'erne, da de stiftende bekendtskab med "Star Wars" i biograferne. Og i dag kan de, næsten med tårer i øjnene, fortælle om deres første møde med det univers og den indflydelse det har haft på deres biografvaner, siger Kim Pedersen fra Danske Biografer. – Avenger-filmens succes er dog også udtryk for, at biografernes investeringer i nye teknologier bliver værdsat af publikum.

Den danske markedsandel

Det er amerikansk film som har taget førertrøjen, og det har selvsagt påvirket dansk films markedsandel. Men det er nu alligevel gået ret godt for dansk film i år, takket være succesen "Dronningen".

Den danske markedsandel i april androg 27,9 procent mod de beskedne 10,0 procent, som dansk film kunne mønstre i samme måned 2018. For året hidtil ligger den danske markedsandel på 33,6 procent mod 20,0 procent i de første fire måneder af 2018. Foreløbig har 1,6 millioner publikummer set en dansk film i 2019.

Pt. er otte danske film på årets foreløbige top 25, heraf fire på top 10. Så i realiteten er det gode tider for både amerikansk og dansk film i biograferne. Der lanceres dog kun en enkelt dansk film i maj, nemlig Laurits Flensted-Jensens debutfilm "Usynligt hjerte" med Victoria Carmen Sonne i den altdominerende hovedrolle.

Gå tilbage


I april måned var det kun "Dronningen" som for alvor kunne give amerikansk film kamp til stregen. De danske film "Hacker", "Danmarks sønner" og "Til vi falder" kunne ikke stille meget op overfor amerikanske film som "Avengers: Endgame", "After", "Dumbo", "Den eventyrlige park" og "Shazam!".
Klik for større billede

De danske film er markeret med rødt. I en absolut topposition ligger "Ternet Ninja" med i alt næsten 950.000 solgte biografbilletter.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+