Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Skjulte optagelser
Tirsdag den 21. februar 2012
Højesteret
stadfæster DR-dom
Højesteret har stadfæstet Østre Landsrets dom i en sag, som handler om optagelser foretaget med skjult kamera på det københavnske plejehjem Fælledgården.

Dommen betyder, at journalist Marike Jensen og redaktør Miki Mistrati fra det daværende Bastard Film A/S hver skal betale 10 dagbøder à 500 kroner. Dermed er der tale om en mildere strafudmåling end den dom på hele 20 dages betinget fængsel, som byretten i sin tid var kommet frem til.

Sagen drejer sig om optagelser med skjult kamera fra Plejehjemmet Fælledgården i København, som det daværende "Magasinet Søndag" viste på DR1 den 21. maj 2006, og som DR havde købt af produktionsselskabet Bastard Film.

Højesteret skulle tage stilling til, om Bastard Film var ude i et berettiget ærinde, da journalisten i to måneder tog arbejde som sygehjælper på Fælledgården, og med skjult kamera dokumenterede, at der var en markant forskel på kommunens formulerede politik og den virkelige praksis, der gjaldt for plejehjemmets beboere.

I sin dom lagde retten vægt på, at journalisten i kraft af sin ansættelse på plejehjemmet var underlagt tavshedspligt, og at filmoptagelserne havde indeholdt fortrolige oplysninger, herunder om de pågældende beboeres helbredsforhold. Og Højesteret mener altså, at hensynet til de pågældende beboere på Fælledgården vejer tungere end hensynet til pressens ytringsfrihed.

Med afgørelsen er der sat punktum i en sag som siden 2006 har været behandlet i både Pressenævnet, i Københavns Byret og i Østre Landsret. Og som nu altså har fået sin afslutning i Højesteret.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+