Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Internettet
Lørdag den 21. april 2012
Se DR-programmet
på mobilen
Seerne har taget godt imod muligheden for at se TV på deres smartphones og tablets. Allerede kort tid efter lanceringen af "DR NU mobil" den 1. april bliver nemlig mere end 10 procent af det TV-indhold, som hentes ned fra dr.dk, set via mobile apparater.

– Det er vigtigt for os at være til stede dér, hvor vores brugere er, siger Michael Arreboe, der er kanalchef for dr.dk. – Vores mål er at give så meget værdi til dem som muligt, og her har vi tydeligvis ramt plet.

– At så stor en del af brugerne vælger at se TV på deres mobil eller tablet viser, at der er et klart behov for at gøre vores indhold tilgængeligt på flere apparater, og at TV-oplevelsen for brugerne ikke nødvendigvis er bundet til et TV eller en computer.?

TV når det passer dig

Med DR NU kan man se live-TV fra alle DRs kanaler samt over 2000 timers TV i form af allerede sendte programmer. Der er således hjælp at hente, hvis man f.eks. ikke nåede at se "Nyhederne", "Restaurant bag tremmer", eller Mads Steffensens debut som vært i "Kender du typen".

DR NU har eksisteret på computer siden oktober 2010. Det bliver brugt af op imod 500.000 danskere, så der er stor interesse for TV on demand. Antallet af brugere e i øvrigt steget med 30 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

TV på mobilen

Med lanceringen af DR NU mobil, er det ikke længere kun TV, når det passer dig, men også hvor det passer dig.

– Brugerne har altid deres telefon på sig, ligesom en tablet også er mere fleksibel at flytte rundt med end en computer. Med den nye version af DR NU har de altid adgang til DRs TV-indhold via deres mobil, og så indbyder tablets enkelhed også til mere intuitivt mediebrug end en computer, siger Michael Arreboe.

Ansigtsløftning

Det er ikke kun på smartphones og tablets, der sker fornyelser i DR NU-universet. Inden sommer får selve sitet dr.dk/nu også en ansigtsløftning. Der kommer et nyt design og en ny opbygning, som skal gøre det mere overskueligt for brugerne at finde rundt i de mange timers TV.

– Relanceringen af dr.dk/nu samler vores TV-tilbud ét sted. Programmer, programsider og programoversigt, som i dag ikke er bundet sammen på dr.dk, samles nu under en hat, så brugerne nemt og enkelt kan navigere rundt i vores samlede TV-indhold, siger Michael Arreboe.

Netforbindelse til fladskærmen

DR vil også gøre det muligt at se programmerne på valgfrit tidspunkt på den almindelige fladskærm via internettet. I marts gik man nemlig i gang med pilotprojektet "hbbTV". Kort fortalt betyder det, at man, med et TV, der understøtter hbbTV, kan få DR NU hjem i stuen på sin fladskærm via en internetforbindelse og få tryk på fjernbetjeningen.

Nogle har måske allerede opdaget, at der dukker et lille DR NU-logo frem i skærmhjørnet, når de zapper ind på en af DRs kanaler – mens langt de fleste TV-seere må vente lidt endnu. For hbbTV er stadig ganske nyt, og kræver det rette udstyr. Men mulighederne med hbbTV i fremtiden er mange. Det er ikke kun DR NU, der kan komme på TV med hbbTV, men også andet indhold fra dr.dk. Pilotprojektet løber i hele 2012.


Gå tilbage

DR NU TV kan nu ses på mobilen – og set stort antal seere udnytter allerede den nye mulighed... (foto: DR). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php