Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nordisk Film
Tirsdag den 29. maj 2012
Aftale om trecifret millionbeløb
Aftale om trecifret millionbeløb Indledning: Det amerikanske underholdningsselskab Lionsgate har for nyligt overtaget Summit Entertainment. Lionsgate og Nordisk Film har i den forbindelse indgået en flerårig partneraftale, så det fremover er Nordisk Film der sælger og markedsfører spillefilm fra både Lionsgate og Summit til de nordiske forbrugere.

Nordisk Film har gennem en årrække samarbejdet med Summit Entertainment, og har med stor succes lanceret selskabets til dato største blockbuster-serie, "Twilight-sagaen", som samlet er set af mere end 4,6 millioner biografgængere i Norden. Senest har Nordisk Film lanceret Lionsgates "The Hunger Games" og indtil videre solgt over 1,1 million biografbilletter, hvilket relativt set er et af de bedste resultater for denne film på verdensplan. Med den nye aftale udvider Nordisk Film det mangeårige samarbejde med Summit Entertainment til også at omfattealle spillefilm fra Lionsgate. Aftalen er netop blevet annonceret under filmfestivalen i Cannes.

– Den nye aftale med Lionsgate styrker vores position som markedsleder indenfor independent film i Norden, siger Peter Philipsen, chef for Nordisk Films afdeling for Independent film. – Der er en stærk tendens i filmbranchen til, at blockbustere driver markedet, og samarbejdet med Lionsgate giver os en stabil adgang til nogle af de kommercielt mest spændende film i verden – fra et internationalt filmselskab, som er ved at positionere sig blandt de førende på den globale markedsplads.

Lionsgate og Summit har sammen et stærkt line-up af kommende titler som tæller "Catching Fire", den næste film i den globale francise "The Hunger Games", Sam Raimi's "The Possession", "The Last Stand" med Arnold Schwarzenegger i en af hovedrollerne, samt den nye "Dirty Dancing"-film, "The Twilight Saga: Breaking Dawn del 2". Det er den femte film i den globale franchise-serier, som allerde har indtjent mere end 2,5 milliarder dolars på verdensplan. Nordisk Film ser også frem til at vise film som "Step Up Revolution", "Red 2", "Now You See Me" og "The Tomb" med Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone i hovedrollerne.

Fakta om Nordisk Film

Ud over partneraftalen med Lionsgate, sælger og markedsfører Nordisk Film også film fra Relativity Media og Lava Bear. Nordisk Film arbejder tæt sammen med flere af de førende produktionsselskaber i Norden, enten som distributør, co-producent eller medejer. I de senere år har Nordisk Film lanceret nordiske blockbustere som "Stieg Larssons Millennium-trilogi", "Snabba Cash", "Headhunterne", "Hævnen" og "?En Kongelig Affære". Nordisk Film producerer eller co-producerer mere end 15 film om året.

Nordisk Film og Zentropa, som Nordisk Film er medejer af, ejer sammen det internationale salgsselskab TrustNordisk, som blandt andet håndterer salget af Thomas Vinterbergs "Jagten"

Nordisk Film er den førende biografoperatør i Danmark, og har de nordiske rettigheder til distribution af Sony PlayStation. Derudover leverer Nordisk Film produktions- og postproduktionsfaciliteter til en lang række nordiske filmselskaber. Nordisk Film havde i 2011 en samlet omsætning på DKK 2,5 mia. Selskabet beskæftiger 1.100 medarbejdere i Norden.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php