Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Filmfestival
Onsdag den 25. juli 2012
Mads Mikkelsen i Toronto
Nikolaj Arcels "En kongelig affære" og Thomas Vinterbergs "Jagten" er udtaget til Toronto International Film Festival, der starter den 6. september.

To danske film er udtaget til Nordamerikas største filmfestival, Toronto International Film Festival, som netop har løftet sløret for de første programmer.

Nikolaj Arcels historiske drama "En kongelig affære" er udtaget til gallavisning, mens Thomas Vinterbergs Cannes-vinder "Jagten" er inviteret til en Special Presentation, et program af højtprofilerede premierer fra verdens førende filmskabere.

Begge film får nordamerikansk premiere på festivalen, som foregår den 6.-16. september.

En kongelig affære

Nikolaj Arcels historiske drama tager udgangspunkt i det pikante og risikable trekantsdrama mellem den tiltagende sindssyge Christian VII, hans tyske livlæge Struensee og den unge engelskfødte dronning Caroline Mathilde.

Mads Mikkelsen har rollen som Johann Struensee, og over for ham spiller den svenske skuespiller Alicia Vikander rollen som Caroline Mathilde, mens Mikkel Boe Følsgaard spiller rollen som Christian VII. Nikolaj Arcel har instrueret, og manuskriptet er skrevet af Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg.

"En kongelig affære" havde verdenspremiere ved Berlin filmfestivalen, hvor den modtog to Sølvbjørne: Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg for bedste manuskript og Mikkel Boe Følsgaard for bedste mandlige skuespiller.

Filmen har solgt over en halv million billetter herhjemme, og den er solgt til 78 lande over hele verden. I Storbritannien og Australien er den på få uger blevet den mest sete dansksprogede film i biografen nogensinde. Til november har filmen premiere i USA, hvor den bliver distribueret af Magnolia.

"En kongelig affære" er produceret af Louise Vesth, Sisse Graum Jørgensen og Meta Louise Foldager for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Jagten

I Thomas Vinterbergs drama "Jagten" står den 40-årige fraskilte familiefar, Lucas, foran en genforening med sin søn, da han pludseligt anklages for en kriminalitet, han ikke har begået---

Mads Mikkelsen vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på Cannes festivalen for hovedrollen som den falskt anklagede Lucas. Filmen modtog desuden den Økumeniske Pris, mens fotograf Charlotte Bruus Christensen vandt den tekniske Vulcain Pris.

Udover Mikkelsen har bl.a. Susse Wold, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing og Bjarne Henriksen centrale roller. Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm har sammen stået for manuskriptet.

"Jagten" er solgt til over 30 lande. Den får premiere i USA i foråret 2013, hvor den bliver distribueret af Magnolia Pictures. Filmen kan ses i de danske biografer fra den 10. januar.

Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Toronto
International Film Festival

Torontos filmfestival har deltagelse af mange amerikanske og asiatiske filmkøbere, der her har mulighed for at se filmene sammen med et rigtigt publikum.

Hvert år besøger 300.000 gæster TIFF, hvilket gør den til Nordamerikas største publikumsfilmfestival.


Gå tilbage

Mads Mikkelsen og Alicia Vikander i "En kongelig affære", er udtaget til gallavisning i forbindelse med Toronto International Film Festival (foto Jiri Hanzl) Klik for større billede

Mads Mikkelsen har også hovedrollen i Thomas Winterbergs film "Jagten", som vises ved en Special Presentation i Toronto. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php