Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Copenhagen Film Fund
Torsdag den 10. oktober 2019
Filmfonden lukker
og slukker – næsten
Med Københavns Kommunes nye budgetaftale for 2020 står det nu klart, at den atter en gang ikke tildeler støtte til at tiltrække og fastholde internationale produktioner i Danmark. Derfor kan Copenhagen Film Fund ikke fortsætte sit arbejde.

Copenhagen Film Fund vil ikke få penge fra Københavns Kommune, øvrige kommuner eller stat fra 2020 og frem, og det betyder, at filmfonden fra og med 2020 ikke længere vil være operativ, idet der hverken vil være midler til investeringer i nye projekter eller drift. Filmfonden vil dog fortsætte med at være en juridisk enhed, men vil overgå til en legatfond.

Dette skyldes, at der vil være et tilbageløb af kapital til fonden et par år frem fra tidligere investeringer og endnu ikke færdiggjorte projekter. Tilbageløbsmidlerne skal udmøntes i regi af legatfonden og reinvesteres i øget kompetenceudvikling og talentudvikling til gavn for film- og tv-brancherne.

En uambitiøs kommune

– Det forekommer meget uambitiøst, at Københavns Kommune ikke bakker op om Copenhagen Film Fund, siger fondens direktør Thomas Gammeltoft. – Det virker som en helt bevidst beslutning om ikke at støtte op om vores kreative erhverv netop dér, hvor film og tv er blandt de mest vækstskabende. Det har mange andre af landets kommuner for længst indset. Og staten er nu også kommet med, idet man har udpeget vores branche som en spirende styrkeposition for Danmark.

– I det lys virker kommunens beslutning endnu mere mærkelig og vidner om mangel på visioner for fremtidens job i en storby som København. Det er synd og skam, for meget hurtigt kan København blive tørlagt for produktion og kompetencer indenfor vores industri...

– Gennem vores film og tv-serier er Danmark ellers blevet et sted, som resten af verden beundrer og respekterer. Københavns Kommune var med til at etablere Copenhagen Film Fund og var dermed en vigtig spiller i udviklingen af branchen. Men fortidens politik klinger hult i disse dage, slutter Thomas Gammeltoft.

En slags fortsættelse

Som en konsekvens af kommunens manglende opbakning er Copenhagen Film Fund nu gået sammen med Nordisk Film, SYBO, The Animation Workshop, Interactive Denmark, Producentforeningen, Filmby Aarhus og FilmFyn for at samle den nationale digitale visuelle industri i erhvervsalliancen Vision Denmark.

Vision Denmark skal initiere nye samarbejder og tværgående aktiviteter samt sikre at den digitale visuelle industri udnytter sit fulde potentiale.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+