Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Danmarks Statistik
Fredag den 6. marts 2020
Vi køber mad og
medicin på nettet
I løbet af de seneste tre måneder har 70 % af alle danskere mellem 16 og 89 år handlet på nettet. I 2011 var andelen 53 %. Det er især blandt de ældre over 64 år, at internethandel er blevet mere udbredt.

Danmarks Statistiks nyligt udkomne publikation "It-anvendelse i befolkningen 2019" viser, at vi sammen med Storbritannien ligger i front mht til procentdelen af borgere, som har handlet på nettet. Blandt de 16-74-årige havde 74 % af danskerne handlet på nettet i løbet af de seneste tre måneder, mens det gjaldt for 70 % af svenskerne, 67 % af nordmændene og 53 % af EU-borgerne generelt.

– Andelen, der handler på nettet, har været stigende i flere år i både Danmark og resten af EU, siger chefkonsulent i Danmarks Statistik, Agnes Tassy, – men langt fra alle i EU har taget internethandel til sig. Hver tredje EU-borger har nemlig aldrig handlet online, mens det gælder for færre end hver 10. dansker.

Dagligvarer og medicin

De mest udbredte køb på nettet er billetter til biograf, koncert og lignende. Men undersøgelsen viser også, at det især er blevet mere populært at købe tøj og andre beklædningsgenstande, medicin samt mad og husholdningsvarer. I 2011 havde 7 % af dem, der havde e-handlet, købt medicin, mens 12 % havde købt mad og husholdningsvarer. I 2019 var andelene vokset til henholdsvis 25 % og 26 %. For tøj mv. var andelen steget fra 50 % i 2011 til 67 % i 2019.

Publikationen "It-anvendelse i befolkningen" udkommer årligt. I år indeholder den for første gang et afsnit om "smart home"-produkter, som er særligt udbredte i Danmark i forhold til resten af EU.

Yderligere information på www.dst.dk.


Gå tilbage

Danmarks Statistiks opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+