Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ingeniørforeningen
Lørdag den 21. marts 2020
Vores internet kan
klare corona-presset
Øget brug af digitale løsninger under corona-karantænen kan presse den hjemlige digitale infrastruktur. Men kampen om netforbindelserne vil primært foregå rundt om i husstandene, understreger Ingeniørforeningen, IDA.

Hjemmearbejde, videomøder, fjernundervisning, streaming og onlinespil stiger i takt med at nedlukningen af Danmark griber om sig. Flere danskere opholder sig i hjemmet, og det skaber en markant højere trafik på internettet.

Heldigvis er den danske infrastruktur klar til det ændrede adfærdsmønster – både når det gælder tv-forbindelser, fibernet og mobilnetværk. Det mener Michael Brogaard Jensen, der er formand for Ingeniørforeningens fagtekniske netværk IDA Connect.

– Mit bedste bud er, at vi herhjemme har en infrastruktur, der sagtens kan håndtere, at datatrafikken stiger markant. Både mobilnettet og bredbåndsnettet er solidt, og kan klare meget store belastninger, siger han.

Krav: En god netforbindelse

Michael Brogaard Jensen understreger, at den øgede netaktivitet kræver en god forbindelse, hvilket langt de fleste danske husstande dog har adgang til i dag. Har man ikke en god forbindelse, vil der naturligvis opstå problemer, og derudover kan den enkelte familie måske alligevel godt opleve problemer med hastigheden.

– Hvis der er gang i både Fortnite, Netflix, YouTube, fjernundervisning og videomøder på samme tid, kan der i yderste konsekvens opstå udfordringer. Dette skyldes, at mange husstande helt naturligt har samlet al net-trafik på et enkelt wifi-netværk. Derfor kan der opleves en anelse langsommere hastigheder, men det burde ikke være det helt store problem,


Gå tilbage

Michael Brogaard Jensen fra Ingeniørforeningen, IDA, mener at den danske infrastruktur sagtens kan håndtere, at datatrafikken stiger markant på grund af corona-krisen. Men den enkelte husstand kan dog opleve et fald i hastighed, når alle i familien trækker kraftigt på den samme internetforbindelse. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+