Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

TV2 Zulu
Tirsdag den 18. oktober
FC Zulu nomineret til Emmy
Den populære programserie FC Zulu, som Nordisk Film producerer for TV 2 Zulu, er netop blevet valgt som et af de i alt fire nominerede programmer til Emmy-uddelingen i kategorien 'Non-Scripted Entertainment'. Emmy-priserne bliver uddelt i New York den 21. november.

FC Zulu handler om en flok fodbold-analfabeter, der på få måneder trænes op til en kamp mod FC København i Parken. Første sæson af FC Zulu, der mandag middag blev nomineret til en Emmy, efterfølges i dette efterår af en ny sæson, hvor holdet skal forsvare den nationale ære i en kamp mod holdet fra Sveriges udgave af FC Zulu. Nørderne er nu på vej til New York, hvor de sammen med Channel 4’s ”Borat TV-special”, BBC’s ”Top Gear” og argentinske ”Caiga Quin Caiga” skal dyste om den eftertragtede tv-pris.

FC Zulu-programkonceptet er en unik idé, der mikser to populære genrer, nemlig reality og make-over, og sætter det i en fodboldramme. Programmet er opfundet af Zulus kanaldirektører Palle Strøm og Keld Reinicke på basis af en idé fra tv-kreatørerne Kasper Birch, Troels Dyhr og Ulrik E. Nielsen.

- FC Zulu er en fantastisk succeshistorie og Emmy-nomineringen understreger, at vi har produceret et holdbart format, som vi sammen med TV 2 Zulu kan være stolte af og have store forventninger til. Nomineringen er også et bevis på, at Nordisk Films tv-produktion har masser af kreativ vilje og styrke til at løfte den slags opgaver i fremtiden, udtaler Mikkel Berg, konstitueret direktør for tv-produktionen i Nordisk Film.

FC Zulu solgt til ti lande
FC Zulu-konceptet er en stor succes, når det gælder salg til det internationale tv-marked. Formatet er nu i produktion i 12 lande, bl.a. Tyskland, Spanien og Australien samt i de tre øvrige nordiske lande. Der er konkrete forhandlinger og salg i gang med otte andre lande, så det er realistisk, at omkring 20 lande om et års tid har sendt eller sender lokale udgaver af FC Zulu.

I Norge har den lokale udgave, som hedder ”Heia Tufte”, seertal på TV Norge på over 700.000 i gennemsnit, til sammenligning har en af de tidligere publikumssucceser på kanalen, ”71 grader nord”, seertal på mellem 400.000 - 500.000.

Det er første gang i mere end ti år, at et program fra en TV 2-kanal er i finalen om en international Emmy.


Gå tilbage

FC Zulu, som Nordisk Film producerer for TV 2 Zulu, er netop blevet valgt som et af de i alt fire nominerede programmer til Emmy-uddelingen i kategorien 'Non-Scripted Entertainment'. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+