Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2018 Finn og Jakob rapporterer fra Amsterdam (3:07)
AVM på ISE 2018: Jakob Vibild giver et hurtigt overblik efter en intensiv dag på Integrated Systems Europe udstillingen, hvor han og Finn Nesgaard har interviewet fagspecialister fra Epson, Neets, Panasonic, Atendi, Sennheiser og Sony. Det var en lærerig dag med masser af spændende nyheder - og med nye trends på AV-markedet.

Februar 2018 Nu kommer Epson med en 4k laserprojektor (9:52)
Epson på ISE 2018: Sidst på året vil Epson være klar med sin første ægte 4K laserprojektor. Den er døbt EB-L12000Q, hvilket dækker over en lysstyrke på 12.000 lumen. Epson viste også en rørformet laserprojektor beregnet til opgaver hvor man ikke kan bruge traditionelle projektorer - f.eks. digital skiltning på eksisterende flader i butikker. Den utraditionelle projektor er døbt Epson LighetScene EV-100. Interview med Peter Ravnhøj fra Epson Danmark.

Februar 2018 Foredragsholderen får teknisk vejledning på billedskærmen (4:16)
Neets på ISE 2018: Mødelokaler er i dag udstyret med projektorer og andet teknisk udstyr, og det kan derfor være lidt af en ufordring for foredragsholderen at få sin computer til at spille sammen med udstyret ved afspilning af PowerPoints, videoer og lydfiler. Danske Neets har derfor udviklet en "Welcome to the Room" funktion, der viser et hjælpebillede på skærmen så snart man træder ind i lokalet. Dennis Cato-Hansen fortæller også om en ny soundbar, der sikre god taleforståelighed i mødelokalet. Den koster kun ca. 3.000 kroner.

Februar 2018 Studiekameraet har Super35 sensor og optager 4K/HDR (6:57)
Panasonic på ISE 2018: AK-UC4000 er en opgraderet version af Panasonics 4K studiekamera, der adskiller sig fra konkurrenterne ved at være udstyret med en Super35-sensor og et "forstørrelsesglas", så man fortsat kan bruge objektiver med den traditionelle P4 mount. Fordelen er at sensoren har større pixels, hvilket giver højere lysfølsomhed og bedre signal/støj-forhold. Kameraet udmærker sig også ved at passe til eksisterende RCP-enheder til kamerastyring. Torben Hallum fra Panasonic Broadcast fortæller.

Februar 2018 Udlejningsmarkedet satser nu på laser projektorer (3:45)
Panasonic på ISE 2018: Laserlys tegner fremtiden på projektormarkedet, ikke mindst i udlejningsbranchen hvor driftsikkerhed, kompakt design og stor lysstyrke har høj prioritet. Fordelen ved laserprojekorer er sevicefri drift på helt op til 20.000 timer, hvilket giver lavere totalomkostninger trods en højere anskaffelsespris. På ISE viste Panasonic - i det skjulte - prototypen til en 50.000 lumens projektor. Interview med salgschef Karoly Neumann fra Panasonic Nordic.

Februar 2018 Udstyrsfabrikken satser massivt på software-løsninger ()
Sony på ISE 2018: Sony er fortsat storleverandør af AV-udstyr i form af bl.a. videokameraer og projektorer, men nu satser man også stærkt på softwareløsninger, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at udnytte udstyr og faciliteter. Løsningerne omfatter bl.a. møderumsbooking, digital skiltning, trådløs præsentation og overvågning af hele virksomhedens udstyrspark. Fjernbetjeningen kan klares med en Android smartphone. Interview med Jacob Barfoed fra Sony PSE Denmark.

Februar 2018 Evolution Wireless mikrofonerne har fået endnu flere funktioner (5:49)
Sennheiser på ISE 2018 Der er gået næsten 20 år siden Sennheiser lancerede den første Evoluion Wireless serie bestående af prisoverkommelige trådløse mikrofoner. Nu er man klar med fjerde generation - G4 - som stadig omfatter en 100-, en 300- og en 500-serie, men som nu klarer et tuningsområde på 88 MHz mod tidligere 42 MHz. Derudover har 100-serien fået en del funktioner, som tidligere var forbeholdt 300- og 500-serierne, som så til gengæld har fået endnu bedre overvågningsmuligheder. Jonas Næsby fra Sennheiser Nordic fortæller.

Februar 2018 Atendi udvider sin lydafdeling med grønne forstærkere (6:23)
Martin Audio og Powersoft på ISE 2018 Michael Engman fortæller om, hvordan det 110 år gamle Bico blev til Atendi, da man i 2015 gik i samarbejde med Norge og Sverige. Det skete i forbindelse med en udvidelse af produktsortimentet, så det nu ikke alene omfatter professionelt lys- og kameraudstyr, men også højttalere fra Martin Audio. Senest har Atendi overtaget forhandlingen i Danmark af forstærkere og softwareløsninger fra Powersoft.

Februar 2018 Nu er det nemt at koble XLR-mikrofonen til computeren (2:51)
Røde og Lewitt på Teknikmessen 2018: Australske Røde har lavet en boks der gør det let at koble XLR-mikrofonen til computeren, så man slipper for at investere i en lydrecorder - pris 872 kroner inklusive moms. Lars Bruun Jensen fra importfirmaet SC Sound fortæller om boksen, kaldet AI-1, og om det østrigske mikrofonfabrikat Lewitt, som han for nylig har overtaget forhandlingen af.

Februar 2018 Digital automatik sikrer det trådløse mikrofonsignal (5:18)
Shure på Teknikmessen 2018: Axient Digital er Shures nye trådløse mikrofonsystem, som kombinerer fordelene fra Shures eksisterende trådløse systemer - Axient Analog, UHF-R og ULX-D - men er billigere en Axient Analog. Og så omfatter det nye digitale system en ultrakompakt body-sender. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Lydrecorderen er en iPhone
Man kan tage glimrende fotos og videoer med en moderne iPhone, men det kniber med lydkvaliteten. Derfor har Sennheiser udviklet et par nye mikrofonløsninger til netop iPhone. Jesper Kolvig fra Sennheiser Nordic fortæller.

Så god var Prolight+Sound 2017
AVMs Jakob Vibild giver sin personlige vurdering af årets lys- og lyd-udstilling i Frankfurt. Nyhederne omfattede bl.a. batteridrevet LED-lys og batteridrevne højttalere.. Og disse nye enhedder kan naturligvis også styres trådløst.

Hun ser YouTube som en gave
til mediebranchen

Christina Sørensen fra Google Danmark var under hårdt pres fra den danske mediebranche, da BFE holdt sin årlige konference. odstanden kom bl.a. fra Ulf Lund og Lisbeth Knudsen fra henholdsvis Boxer Danmark og Mandag Morgen.Kulturminister Mette Bock deltog også i konferencen, som blev afrundet af Laila Kelp Rasmussen fra BFE.

Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen
Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner. Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.

FaceBook, Google, Microsoft og IP solutions...
Nyheder og udviklingstendenser på årets NAB-udstilling i Las Vegas: FaceBook Live, Googles Android platform, Microsoft Azure, Avid Mediacentral Cloud UX, Imagines Zenium platform, Harmonics VOS-platform, AIMS. Panasonic Connected Solutions og Christie MicroTiles

Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

Danmon tænker globalt
Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring.

Hvornår skal vi investere i Ultra HD?
På DVB World 2017-konferencen i midten af marts var det store emne arbejdet med standerderne for UHD, HDR og HFR. Gert Svendsen refererer fra konferencen.
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+