Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseNovember 2014 Videooptagelse med 650.000 bill/sek (4:37)
MonitorExpo 2014: Peter Christian Lange fra Precision Technic Nordic fortæller om de amerikanske Miro high speed kameraer fra Vision Research. De fås i versioner, der kan optage indtil 650.000 bill/sek, og til priser op mod 1,5 mio kroner. Men i film-, video- og reklamebranchen klarer man sig fint med et maksimum på 2.500 bill/sek, og så er prisen på et helt andet niveau, nemlig ca. 150.000 kroner.

November 2014 Højttalerne er usynlige (3:40)
MonitorExpo 2014: Cinevision AV Distribution har specialiseret sig i levering og installation af usynlige højttalere i nybyggede og ombyggede huse. Manden i huset vil have lyd i alle rum, inklusivestuer, køkken, badeværelse og bryggers, og lyden skal kunne styres fra mobiltelefonen. Og husfruen vil ikke have huset fyldt af højkttalere, så de gemmes i vægge og loft. Simon Thule fortæller.

November 2014 Danmon leverer LED storskærm til Novo Nordisk (4:41)
MonitorExpo 2014: LED storskærme med høj opløsning var et af udstillingens mest hotte emner. F.eks. viste Danmon en 165 tommer Leyard skærm af den type, som Novo Nordisk har fået installeret i et stort, eksklusivt konferencelokale. Michael Christensen, adm. direktør for Danmon Danmark, fortæller om sine forventninger til den fremtidige udvikling.

November 2014 Den lysstærke LED-skærm har høj opløsning (4:01)
MonitorExpo 2014: Amerikanske SiliconCore viste verdens første LED-skærm med en pixelafstand på kun 1,5 mm. Det var en skærm i 1,5 mio kroners klassen, men det var også en skærm, der er så lysstærk, at den kan vise et flot, kontrastrigt billede i almindelige mødelokaler uden mørkelægning. Danske Laila Hede Jensen, der netop er ansat af SiliconCore som Vice President of Sales for Europa, fortæller om det epokegørende produkt.

November 2014 Epokegørende LED-lys fra koreanske Aladdin (5:20)
MonitorExpo 2014: Koreanske Aladdin har udviklet en serie LED-lys, der passer til mobiltelefoner, håndholdte videokameraer og egentlig ENG-produktion. Mest spændende er en tynd og fleksibel blødtlyslampe, der er så let, at den f.eks. kan bruges for enden af en boomstang. Det giver nye muligheder for lyslægning, f.eks. ved politikernes pressemøder.Henrik Eriksen fra Bico Professional fortæller.

November 2014 Roland lancerer nykonstrueret livemikser (4:22)
MonitorExpo 2014: Roland har visket tavlen ren og startet helt fra bunden mod opbygningen af den nye M-5000 livemikser. Den kan ikke alene modtage lyd fra Rolands traditionelle REAC-baserede stagebokse, men også via Dante, Madi og Waves Soundgrid protokollerne. Pulten retter sig både mod Rolands traditionelle målgerupper, dvs. live lydmiksning og teater, og mod broadcast markedet. Morten Rasmussen fra Roland Systems Group fortæller.

November 2014 Nem RF-til-fiber løsning fra WisyCom (3:08)
MonitorExpo 2014: Når de trådløse mikrofonsignaler skal sendes over store afstande, f.eks. fra et sportsstadion til en OB-vogn, så er der klare fordele ved er erstatte de traditionelle kobberkabler med fiber. Hidtil har det dog været teknisk krævende at etablere forbindelsen, men det problem er løst med en ny Remote-Radio-Frequency-to-Fiber boks fra italienske WisyCom. Massimo Polo fra WisyCom fortæller.

Oktober 2014 Plasa 2014: ETC fordobler lysstyrken (6:47)
ETC præsenterede sin Source Four profilspot i LED vesion 2. Den har næsten dobbelt så stor lysstyrke som sin forgænger, til trods for at strømforbruget fortsat er på kun 185 watt, eller ca. en fjerdel af hvad en tilsvarende halogenlampe forbruger. Derudover er lyskvaliteten forbedret med introduktionen af en limegrøn LED, så der nu arbejdes med i alt syv forskellige farver LED-lys. Produktchef Erik Larsen fortæller

Oktober 2014 Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner (3:41)
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder - f.eks. i forbindelse med letpåklædte damer. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version af d:screet 4060, 4061 og 4071. Produktchef Nils Vinding fortæller.

Oktober 2014 Plasa 2014: Martin glimrede ved sit fravær (2:59)
På sidste års Plasa i London havde Martin Professional en ganske stor stand. I år deltog den dansk baserede, men Harman-ejede lysvirksomhed kun med en paneldiskussion. Theis Wermuth fortæller om baggrunden for beslutningen - og om fabrikkens nye LED lysprodukter.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt
Danske Ice Power er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

Verdens bedste UltraHD-kamera
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret...

Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bedre billedkvalitet, større zoomkapacitetog WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Finn Nesgaard har testet...

AVM-rapport fra NAB 2014
NAB i Las Vegas er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies