Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2014 Hvis du mangler lydkanaler til videooptagelsen (6:33)
Zoom H6 er en seksspors lydoptager der koster under 3.000 kroner inklusive moms. Og prisen inkluderer både to stereomikrofonhoveder, vindhætte og 2 GB hukommelseskort til de første optagelser. Det hele leveres i en lille plastickuffert, lige til at tage med på optagelse. Se Finn Nesgaards test.

Marts 2014 Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris (9:59)
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bl.a. bedre billedkvalitet, større zoomkapacitet, autofokus med face-detection og WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Til gengæld må man undvære SDI-udgang, men man kommer nu også ganske langt med HDMI. Se Finn Nesgaards test...

Marts 2014 110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt (4:28)
Radaktør Finn Nesgaard, AVM AudioVisuelle Medier, rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde - sammen med den samtidige Musikmesse - ikke færre end 110.000 besøgende. Men der var også masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Marts 2014 Video understøtter symfoniorkestrets koncerter (10:28)
I Aarhus Symfoniorkester bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Konceptet er døbt "Symfomagica", og det bruges bl.a. til koncerter for skolebørn og for at lokke et bredere publikum til. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

Marts 2014 Danske monitorhøjttalere med auto-standby (4:59)
Prolight+Sound 2014: Danske Dyanaudio er kommet med sin BM monitorserie i version mkIII. Den nye serie har ensartet lydkarakteristik, og så er den udstyret med en forstærker, der både har automatisk stand-by og giver mulighed for fjernbetjening af lydstyrken. Thomas Valter fra TC Electronics fortæller.

Marts 2014 Prisgunstige audiomonitorer til hjemmebrug (6:090)
Prolight+Sound 2014: Focal er kendt for sine CMS monitorer, der kombinerer god lyd, god funktionalitet og kompakt design. Men prisen kan være et problem for folk med hjemmestudie. Derfor har den franske fabrik udviklet en serie monitorer, der giver samme lydkvalitet, men i et lidt større design og til en væsentligt lavere pris. Den nye serie er døbt "Alpha", og den producres i Kina. Nicolas Debard, chef for Focals marketingafdeling, fortæller om den nye produktserie.

Marts 2014 Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt (4:18)
Prolight+Sound 2014: Ice Power, der er ejes at B&O, er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om dette specielle marked og om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

Marts 2014 Martin satser igen på lys til diskoteker (6:29)
Prolight+Sound 2014: Martin Professional supplerer nu igen sin serie af scenelys med mindre produkter til diskoteker, barer, møderum og kirker. Det sker i form af den LED-baserede Rush-serie der produceres hos underleverandører i Kina. Henrik Sørensen fra Martin Professional i Aarhus fortæller.

Marts 2014 48 kanalers stagebox til kun 20.000 kr (4:46)
Prolight+Sound 2014: Rolands nyeste stagebox til transport af lydsignaler fra scene til mikserpult repræsenterer i realiteten en halvering af prisen. Den eksisterende "32/16"-boks koster nemlig lige under 40.000 kroner, mens den nye S-3216 sniger sig under de 20.000. René Falshøj fortæller om forskellene mellem de to bokse.

Marts 2014 Trådløs mikrofon med digitale fordele (5:18)
Prolight+Sound 2014: Sonys nye trådløse mikrofonsystem, UWP-D, er en kombination af digital compander og analog FM-transmission. Det giver god lydkvalitet til en pris der endda er lidt billigere end det gamle rent analoge system. Markus Warlich fra Sony Professionel Audio fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Guldmikrofonen koster ikke ekstra
På Prolight+Sound 2014 viste DPA en gylden version af sangermikrofonen d:facto II. Desuden viste man en ekstra robust udgave af den lille 4060 kuglemikrofon. Bo Brick fra DPA fortæller.

Højttaleren lyder så godt som et flygel
ISE 2014: "Steinway Lyngdorf" er et samarbejde mellem flygelfabrikken Steinway & Sons og den danske lydspecialist Peter Lyngdorf og hans firma. Resultatet er et lydsystem, der lyder "lige så godt som et flygel" - dvs. ligger på samme høje kvalitetsniveau.

110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt
Finn Nesgaard rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Video understøtter symfoniorkestrets koncerter
I Aarhus Symfoniorketser bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

Adam Hall viste 148 nyheder
Tyske Adam Hall viste ikke mindre end 148 nyheder på sin store stand på Prolight+Sound 2014. Vigtigste nyt er, at man nu kan få bygget flightcases med individuelle logoer og billeder i robust kvalitet og for en overkommelig pris. Claus Amondsen fortæller.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies