Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseSeptember 2016 Topkamera til digital filmproduktion (7:15)
Canon på IBC 2016: Det er efterhånden nogle år siden, at Canon gik ind på markedet for digitale filmkameraer med sin Cinema-serie, C100, C300 og C500. Men det er først nu, at Canon går i direkte konkurrence med topkameraerne fra Arri og Sony, og fra "opkomlingerne" Red og Blackmagic. Det sker med Canon EOS C700, der er bygget så det passer ind i eksisterende filmworkflows. Canon lancerede også et prisoverkommeligt filmobjektiv på 18-80 mm. Og en tredje nyhed var det lille 4k-kamera, XC15, til kun 18.000 kroner. John Hudson fortæller.

September 2016 LED-lyset skal passe til filmkameraet (8:20)
Kino Flo på IBC 2016: Det skabte en mindre revolution, da Kino Flo indførte lysstofrør som lyskilde i film- og videolamper. Dermed fik man lettere og mindre strømkrævende softlys, og kvaliteten var i orden, for lysstofrørene blev udviklet specielt til film- og videokameraer. Frieder Hochheim fortæller om den nyeste udvikling, hvor man nu får endnu bedre løsninger og endnu flere muligheder ved at bruge LED'er som lyskilde.

September 2016 Muxlab erstatter Gefen (3:07)
Muxlab på IBC 2016: Danske A Teknik er specialist i fibertransport af videosignaler, og firmaet har i årevis haft Gefen som sin vigtigste hardwareleverandør. Men Gefen har neddroslet sit engagement i den professionelle AV-verden til fordel for produkter, der bruges til homeautomation. Derfor supplerer A Teknik nu med produkter fra Muxlab, der endda er langt mere lydhør overfor AV-branchens ønsker og behov. Jan Berg fortæller.

September 2016 IP indtager broadcastverdenen (5:20)
NewTek på IBC 2016: NewTek er kendt for sine computerløsninger, hvor en enkelt PC fungerer som et helt TV-studie med tilhørende kontrolrum. Det kan derfor ikke overraske, at samme Newtek er på forkant med IP-teknologien, der kommer til at revolutionere - og billiggøre - de tekniske installationer på TV-stationer og i produktionshuse. Steen Horstmann Larsen og Mads Skov Iversen fra Mediability fortæller. Firmaet hed indtil for nylig Avit Systems.

September 2016 360-graders mikrofon til virtual reality (5:48)
Sennheiser på IBC 2016: Virtual reality er tidens store buzz-words, og der findes allerede adskillige kameraløsninger til 360 graders "kugleoptagelser". Men hvad med lyden? Her kommer Sennheiser med en mikrofon, der er baseret på fire mikrofonkapsler og på Sennheisers 3D-standard kaldet Ambeo. Mikkel Nymand fortæller om teknologien, der konverterer de fire input til en kuglemikrofon og tre ottetalsmikrofoner.

September 2016 Lydboksen er både konverter og krydsfelt (3:55)
NTP på IBC 2016: NTP Technologies er især kendt for DAD lydboksen, der fra starten var en AD/DA-konverter, men som siden hen har fået mange andre funktioner. Den erstatter nemlig det gamle kabelbaserede krydsfelt. Og i dag kommunikerer den med bl.a. ProTools, Madi, IP Audio og Dante. Mikael Vest fortæller.

September 2016 Boomstangen er en bambuspind (2:53)
DPA på IBC 2016: Danske DPAs store nyhed var en lille mikrofonadapter med indbygget forstærker, så d:dicate mikrofonkapslerne fra 20- og 40-serien kan få 48 volt phantom power fra trådløse mikrofonsendere, der ellers kun leverer 5 volt. Holderen kan monteres på en tynd (og let) bambuspind, der derved kommer til at fungere som boomstang. Kim Nedertorp fortæller.

September 2016 Nyhederne er lavet som 3D print (4:51)
Reinhardt på IBC 2016: Reinhardt er kendt for sine vindhætter. Men nu satser det dansk baserede firma også på en række produkter, der udvikles og produceres med 3D print, for det gør udviklingsprocessen hurtigere og billigere. Rodney Wilkins fortæller - også om den ryglidelse, der for 3-4 år siden gjorde, at han solgte firmaet...

November 2016 6.000 kroners rig fra Lanparte (2:14)
– Vi har fået agenturet for Lanparte rigs, siger Per Ottesen fra Stjernholm & Co. – De kommer fra Hongkong, og de koster kun cirka det halve i forhold til rigs produceret i vores del af verden.

April 2016 Japanerne klar med 8K produktion (8:10)
UltraHD og 8K på NAB 2016: På årets udstilling i Las Vegas kunne man opleve japanske NHKs nyeste 8K OB-vogn. Den skal nu til OL i Rio, og i 2020 vil japanerne dække OL i Tokyo med 8K. Andre nye teknologier er HDR (High Dynamic Range), Dolby Vision og HEVC (High Efficiency Video Coding). Gert Svendsen vurderer mulighederne for, at den ekstra kvalitet når helt ud i dagligstuerne. SES Astra, Viasat og Waoo er parat til at sende UltraHD HDR til danske seere.

!AVM Web-TV, se bl.a.

In-ear monitor med vindue til omgivelserne
Amerikanske Westone har lavet en in-ear monitor, som ikke alene giver god lyd, men også lukker den omgivende lyd ind i god kvalitet. Jes Baggersted fra PSS fortæller om teknikken bag.

En ganske usædvanlig kameratest
Test: Sony PXW-FS5: Det er et relativt kompakt UltraHD-videokamera. Det er verdens første med trinløst variabelt gråfilter. Det optager HD i 10 bit 4:2:2. Det har udskifteligt objektiv, samt aftagelige håndgreb. Det er væsentligt mindre end det populære Sony PXW-FS7, og prisen er ca. 15.000 kr lavere. Redaktør Finn Nesgaard er begejstret...

Jeg har oplevet 20 års ekspansion
Til næste år har Claus Amundsen arbejdet 20 år for Adam Hall. På årets ProLight+Sound i Frankfurt præsenterede den tyske leverandør over 200 nye produkter indendfor bl.a. lys- og lydudstyr. .

Canon - optimist trods reduceret kamerasalg
Canon Expo 2015: Hvert femte år holder Canon en stor udstilling, hvor man præsenterer periodens forskningsresutater og giver et bud på fremtiden. Finn Nesgaard var til Canon Expo i Paris, og han var imponeret...

Den dynamiske mikrofon i helt nyt design
Shure KSM8 er verdens første dynamiske mikrofon med dobbeltmembran. Fordelen er en kraftigere afgrænset nyrekarakteristik og en væsentligt reduceret proximityeffekt. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Smuk skarphedsdybde
Panasanics AG-DVX200 er et 4K kamera med fast zoomobjektiv og en Four Thirds sensor. der kva sin størrelse giver fotografen gode muligheder for at arbejde med filmisk skarphedsdybde. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.

Lydsæben vaskede baggrundslarmen væk
SoundSoap 5 er en software der kan rense lyd med baggrundslarm. Skaden skete f.eks. ved et interview på IBC-udstillingen i Amsterdam hvor der bare var for megen udenomslarm. Finn Nesgaard viser hvordan en afvaskning med den amerikanske lydsæbe reddede situationen.

Amerikanske M&K er på danske hænder
M&K er speciaoist i professionelle studiehøjttalere og højttalerløsninger til hjemmebiografen. Seneste nyt er referencehøjttaleren S300, samt at man nu kan få en hel stribe M&K højttalere til indbygning.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies