Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseMarts 2014 Hvad er UHD TV - og har det en fremtid (8:50)
Gert Svendsen, fagjournalist på AVM, fortæller om de nye UltraHD TV-formater efter at han har besøgt den internationale IFA TV-udstilling i Berlin. Der er stadig stor usikkerhed om, hvad de nye formater og fagtermer egentlig dækker over - ikke mindst blandt forbrugerene. Men i Japan er man allerede så langt fremme, at man vil være klar til at sende UHD1 i 2016. Og fire år sendere, når der skal afholdes OL i Tokyo, så regner japanerne med at kunne sende sportstransmissioner i UHD2-kvalitet. Dvs. med en opløsning på 4.320 x 7.640 pixels.

August 2014 Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler (5:33)
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten. Lydudstyret er nemlig i top, og livemusikken suppleres ofte af forudindspillede tracks. F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

Juli 2014 Så god bliver den trådløse lyd (9:42)
Finn Nesgaard har testet Sonys nye, prisoverkommelige UWP-D system til trådløs overførsel af lyd mellem mikrofon og kamera. Selve radiosendingen er helt traditionel, men companderen er digital, og det forbedrer lydkvaliteten. Spørgsmålet er så, om lyden bliver lige så god som med kabelforbindelse? Og hvor langt rækker senderen egentlig?

Juli 2014 Verdens bedste UltraHD-kamera (17:12)
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer, for det ene er et traditionelt videokamera, men med fuld-tomme billedchip, og det andet er et FourThird System fotokamera med en voldsom videofunktion. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge kameaer hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

Maj 2014 Håndkamera til TV-fotografer (10:46)
Det nye AJ-PX270 kamera retter sig direkte mod TV-stationernes fotografer, der allerede arbejder med Panasonics store skulderkameraer. Det lille håndkamera har nemlig samme omfattende menufunktion, det understøtter de samme effektive AVC-Ultra formater, og det er forberedt for filoverførsel til TV-stationens kontrolrum og redaktion, uden fotografens aktive medvirken. Kameraet skal bare være tændt. Test ved Finn Nesgaard.

Maj 2014 Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket (9:20)
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret - også for videofunktionen. Den mangler ganske víst manuelle muligheder og lydfunktionen er ikke meget værd. Men automatikken skaber noget nær perfekte videobilleder...

April 2014 AVM-rapport fra NAB 2014 (6:43)
NAB er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid. F.eks. viste Blackmagic et nyudviklet prisoverkommeligt studiekamera. Og Panasonics nye Varicam kan arbejde med to forskellige objektivhoveder til henholdsvis video- og filmproduktion. Udviklingen af 4k og 8k var også markant på årets udstilling i Las Vegas.

April 2014 Hvis du mangler lydkanaler til videooptagelsen (6:33)
Zoom H6 er en seksspors lydoptager der koster under 3.000 kroner inklusive moms. Og prisen inkluderer både to stereomikrofonhoveder, vindhætte og 2 GB hukommelseskort til de første optagelser. Det hele leveres i en lille plastickuffert, lige til at tage med på optagelse. Se Finn Nesgaards test.

Marts 2014 Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris (9:59)
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bl.a. bedre billedkvalitet, større zoomkapacitet, autofokus med face-detection og WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Til gengæld må man undvære SDI-udgang, men man kommer nu også ganske langt med HDMI. Se Finn Nesgaards test...

Marts 2014 110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt (4:28)
Radaktør Finn Nesgaard, AVM AudioVisuelle Medier, rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde - sammen med den samtidige Musikmesse - ikke færre end 110.000 besøgende. Men der var også masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt
Danske Ice Power er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bedre billedkvalitet, større zoomkapacitetog WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Finn Nesgaard har testet...

Verdens bedste UltraHD-kamera
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

AVM-rapport fra NAB 2014
NAB i Las Vegas er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid.

Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret...
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies