Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2015 Det hemmelige trådløse mikrofonsæt (2:16)
Sony på ProLight + Sound 2015: Sony har så mange produkter, at nogle af dem lever en mere eller mindre hemmelig tilværelse. Det gælder f.eks. DWZ-serien af trådløse mikrofonsæt til mødelokaler og konferencerum. Frank Snerle henter de hemmelige mikrofonsæt frem i lyset, og forklarer, hvad det er der gør dem interessante.

April 2015 Lydmikseren har næsten ingen betjeningsknapper (3:58)
Yamaha på ProLight + Sound 2015: Yamaha TF er en ny serie mikserpulte, der bryder med den traditionelle knap-baserede betjening og i stedet lægger sig op ad den betjening man kender fra tablets og smartphones. Pultene retter sig mod f.eks. skoler og virksomheder, hvor man har brug for at nå frem til et godt lydmiks på den nemmest mulige måde. Det skærmbaserede design er desuden mere prisoverkommeligt end det traditionelle knapbaserede. Johnny Andersen fortæller.

April 2015 LED-motoren har fået et fresnel-hoved (7:01)
ETC på ProLight + Sound 2015: Indførelsen af LED i ETC's kendte profilspot, Source 4, har skabt nye tilbehørsmuligheder. Sidste år lanceredes en forsats til belysning af f.eks. bagtæpper. Og i år viste man en fresnel-forsats. Erik Larsen fra Electronic Theatre Controls fortæller om de nye muligheder. ETC forhandles i Danmark af Bico Professional.

April 2015 Kvalitetsstativer som forhandlerne kan li' at sælge... (5:06)
Adam Hall på ProLight + Sound 2015: Gravity er en nyudviklet stativserie fra Adam Hall. Serien omfatter bl.a. mikrofonstativer, instrumentstativer og nodestativer, og den udmærker sig ved høj kvalitet til priser, der giver plads til forhandlerleddet. Claus Amondsen fortæller om de nye produkter.

April 2015 Sangermikrofonen er blevet til en interviewmikrofon (6:00)
DPA Microphones på ProLight + Sound 2015: d:fine II er navnet på den sangermikrofon, som danske DPA udviklede til scenebrug, simpelthen fordi fabrikkens ellers ganske populære, men også ganske små miniaturemikrofoner næsten ikke er til at få øje på... Nu har DPA udviklet en en kuglekapsel til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller.

April 2015 Kompakt LED-lys til skype-interviews (3:14)
Brother, Brother & Sons på ProLight + Sound 2015: Danske BB&S har udviklet et kompakt og prisoverkommeligt LED-lys til den rejsende reporter, der ofte sidder foran computeren og skyper sin rapport hjem til TV-stationen - i et elendigt lys. Henrik Christensen demonstrerer det nye lyssæt, der er døbt Pipeline Reporter, i et realistisk setup.

April 2015 Videoswitcheren klarer både live og broadcast (5:28)
Roland på ProLight + Sound 2015: Roland der på vej med en helt ny type videoswitcher, der både kan bruges til live og broadcast. Den består af en processorenhes, V-1200HD, og en remotestyring, V-1200HDR, der forbindes via et CAT5 kabel. Morten Rasmussen, Roland Systems Group fortæller.

April 2015 Kraftigt lydniveau i lydstudiet ... (4:58)
Focal på ProLight + Sound 2015: Franske Focal lancerede en nyudviklet trevejs studiemonitor, der prismæssigt lægger sig mellem Twin6 og SM9. Den nye højttaler er døbt Trio6 Be, og den er velegnet til miksnoing af f.eks.rockmusik, hvor der kræves et kraftigt lydtryk i det mellemstore lydstudie. Interview med Jes Baggersted fra den danske importør PSS Professional Sound Systems.

Marts 2015 Hård kamp mellem live-TV og IP-streaming (10:38)
Rapport fra DVB World 2015: Årets DVB-konference handlede først og fremmest kampen mellem traditionelt live-TV og streaming over internettet. Og også i år var der en optimistisk tro på, at live-TV vil leve mange år endnu. Foredragsholderne kom bl.a. fra DVB, EBU, TV-stationerne, universiteterne og firmaerne der leverer udstyr og løsninger til TV-stationerne. Konferencen blev holdt i København på Hotel Hilton Copenhagen. Gert Svendsen orienterer.

Marts 2015 Verdens mest lysstærke kamera (6:02)
Med en ISO-indstilling, der går til 409.600, er Sony Alpha 7s verdens mest lysfølsomme kamera. Det er faktisk så lysstærkt, at man nærmest kan optage i mørke. Og det kan både bruges til still-billeder og full HD video. Fotograf Christian Nesgaard har testet kameraet, og ud over lysfølsomheden er han bl.a. begejstret for, at det er et full format 24x36 kamera der kan bruges med et imponerende antal objektiver - ikke bare fra Sony selv, men eksempelvis også fra Canon, Nikon, Leica og Samyang. Kamerahuset koster ca. 16.000 kroner inklusive moms.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Sangermikrofonen er blevet til en interviewmikrofon
d:fine II er navnet på DPAs sangermikrofon, som danske DPA udviklede til scenebrug. Nu har DPA udviklet en en kuglekapsel til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller. l til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller.

Kvalitetsstativer som forhandlerne kan li' at sælge...
Gravity er en nyudviklet stativserie fra Adam Hall. Serien omfatter bl.a. mikrofonstativer, instrumentstativer og nodestativer, og den udmærker sig ved høj kvalitet til priser, der giver plads til forhandlerleddet.

Kompakt LED-lys til skype-interviews
Danske BB&S har udviklet et kompakt og prisoverkommeligt LED-lys til den rejsende reporter, der ofte sidder foran computeren og skyper sin rapport hjem til TV-stationen - i et elendigt lys. Henrik Christensen demonstrerer Pipeline Reporter.

Digitaliseringen skaber nye farer
CES 2015: Gert Svendsen orienterer om de vigtigste trends på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Der var masser af "selvkørende biler". Der var også masser af robotteknologi. Og der var ny teknologi til det intelligente hjem.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

LED-motoren har fået et fresnel-hoved
Indførelsen af LED i ETC's kendte profilspot, Source 4, har skabt nye tilbehørsmuligheder - bl.a.i form af en fresnel-forsats. Erik Larsen fra Electronic Theatre Controls fortæller.

Hård kamp mellem live-TV og IP-streaming
Årets DVB-konference handlede først og fremmest kampen mellem traditionelt live-TV og streaming over internettet. Foredragsholderne kom bl.a. fra DVB, EBU, TV-stationerne, universiteterne og firmaerne der leverer udstyr og løsninger til TV-stationerne. Gert Svendsen orienterer.

Verdens mest lysstærke kamera
Med en ISO-indstilling, der går til 409.600, er Sony Alpha 7s verdens mest lysfølsomme kamera. Og det kan både bruges til still-billeder og full HD video. Det kan bruges med objektiver fra bl.a. Sony, Canon, Nikon, Leica og Samyang.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies