Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseOktober 2014 Plasa 2014: ETC fordobler lysstyrken (6:47)
ETC præsenterede sin Source Four profilspot i LED vesion 2. Den har næsten dobbelt så stor lysstyrke som sin forgænger, til trods for at strømforbruget fortsat er på kun 185 watt, eller ca. en fjerdel af hvad en tilsvarende halogenlampe forbruger. Derudover er lyskvaliteten forbedret med introduktionen af en limegrøn LED, så der nu arbejdes med i alt syv forskellige farver LED-lys. Produktchef Erik Larsen fortæller

Oktober 2014 Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner (3:41)
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder - f.eks. i forbindelse med letpåklædte damer. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version af d:screet 4060, 4061 og 4071. Produktchef Nils Vinding fortæller.

Oktober 2014 Plasa 2014: Martin glimrede ved sit fravær (2:59)
På sidste års Plasa i London havde Martin Professional en ganske stor stand. I år deltog den dansk baserede, men Harman-ejede lysvirksomhed kun med en paneldiskussion. Theis Wermuth fortæller om baggrunden for beslutningen - og om fabrikkens nye LED lysprodukter.

Oktober 2014 Plasa 2014: Sony prisbelønnet for plastic-adaptor (2:55)
Sony er tildelt New Bay Medias "Best of Show"-award for SMAD-P3 adaptoren, der gør det muligt at montere en trådløs modtager på kameraet helt uden ledningsforbindelse. Adaptoren passer i tilbehørsskoen på fabrikkens nye kameraer i området omkring high end consum og low end professional. Produktspecialist Markus Warlich fortæller.

Oktober 2014 Plasa 2014: Spar 3.000 kr på Shures trådløse mikrofon (4:03)
Shures digitale trådløse ULX-D mikrofonsystem, som kom på markedet for tre år siden, suppleres nu af light-versionen QLX-D, der er ca. 3.000 kroner billigere. Begrænsningen er bl.a., at QLX-D kun findes som single-version, og at der ikke er mulighed for Dante kommunikation med modtageren. Application Engineer Tom Colman fra Shure Distribution UK fortæller.

Oktober 2014 IFA 2014: De nye platforme stormer frem (8:36)
På årets Radio/TV-udstilling i Berlin var det tydeligt, at de traditionelle TV-udbydere får stadigt hårdere konkurrence fra de IP-baserede medier, for både radioer og TV-apparater har nu direkte forbindelse til internettet. I fremtiden vil der heller ikke være en skarp skelnen mellem f.eks. TV, tablet og smartphone, for alle enheder har adgang til de samme services. Det gælder også de nye smart-watches, som sætter healthcare i et helt nyt lys. Fagjournalist Gert Svendsen rapporterer fra IFA 2014.

Oktober 2014 Kamerarapport fra IBC i Amsterdam (7:31)
Fagjournalist Gert Svendsen fortæller om kameranyhederne på årets International Broadcast Convention, som foregik fra 11. til 16. september i Amsterdams RAI udstillingscenter. Det var især 4K- og UltraHD-kameraerne fra Sony, Panasonic, JVC og Canon der tiltrak sig opmærksomhed fra de i alt 55.000 besøgende.

Marts 2014 Mindre baggrundsstøj med SoundSoap 3 (6:45)
Efter have været ude af markedet et stykke tid er "lyd-vaske-programmet" SoundSoap tilbage i version 3, der understøtter 64-bit processering.Programet kan reducere baggrundsstøj i f.eks. interviewoptagelser, men det har også funktioner der tager sig af brum, kliklyde og nålestøj. SoundSoap 3 kan bruges stand-alone, men kan også fungere som plug-in i redigeringsprogrammer som Garageband, Final Cut Pro X, Logic X, Peak, Digital Performer, Adobe Premiere CC og Edius. Prisen er ca. 900 kroner ex. moms.

Marts 2014 Hvad er UHD TV - og har det en fremtid (8:50)
Gert Svendsen, fagjournalist på AVM, fortæller om de nye UltraHD TV-formater efter at han har besøgt den internationale IFA TV-udstilling i Berlin. Der er stadig stor usikkerhed om, hvad de nye formater og fagtermer egentlig dækker over - ikke mindst blandt forbrugerene. Men i Japan er man allerede så langt fremme, at man vil være klar til at sende UHD1 i 2016. Og fire år sendere, når der skal afholdes OL i Tokyo, så regner japanerne med at kunne sende sportstransmissioner i UHD2-kvalitet. Dvs. med en opløsning på 4.320 x 7.640 pixels.

August 2014 Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler (5:33)
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten. Lydudstyret er nemlig i top, og livemusikken suppleres ofte af forudindspillede tracks. F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret...

Verdens bedste UltraHD-kamera
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt
Danske Ice Power er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

AVM-rapport fra NAB 2014
NAB i Las Vegas er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid.

Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bedre billedkvalitet, større zoomkapacitetog WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Finn Nesgaard har testet...
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies