Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseSeptember 2015 Avid bygger bro mellem softwareløsningerne (3:37)
Avid på IBC 2015: Avids hovedbudskab er, at tiidligere tiders proprietære strategi, hvor man først og fremmest understøttede sine egne softwareløsninger, er afløst af en åbenhed overfor bl.a. Adobe Premiere, Apple Final Cut Pro og DaVincy Resolve. Nicolaj Steffensen fra In-Site fortæller om, hvorfor produktionshusene har brug for de nye muligheder. Det er bl.a. et spørgsmål om økonomi.

September 2015 Smuk skarphedsdybde (4:31)
Panasonic på IBC 2015: Panasanics største nyhed var 4K kameraet AG-DVX200 med fast zoomobjektiv og en Four Thirds sensor. der kva sin størrelse giver fotografen gode muligheder for at arbejde med filmisk skarphedsdybde. Det kan man ganske vist også med et DSLR-kameraer. Men med DVX200 er betjeningen lige så nem som man kender det fra traditionelle videokameraer. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.

September 2015 Traditionel kamerafiber vil forsvinde... (3:45)
MultiDyne på IBC 2015MultiDynes chef, Frank Jachetta, erkender åbent og ærligt, at de traditionelle kamerafiorbindelser via fiber vil forsvinde i takt med at IP tager over. Men 4K og 8K vil forsinke processen. Og når IP får overtaget, så vil fiber stadig være "transportvejen".

September 2015 Ross router kombinerer 4K og IP (3:11)
Ross på IBC 2015: Ross Ultrix er en ny type router, der kombinerer broadcast-udviklingens to hovedtendenser: 4K og IP infrastruktur. Ved introduktionen fås routeren i to versioner: 18x18 og 72x72, og konstruktionen er så kompakt, at den både egner sig til studiebrug og til installation i f.eks. OB -vogne. Bjarne Lønborg fra Danmon Danmark fortæller.

September 2015 Trådløs TV-transmission i bælteformat (4:31)
LiveU på IBC 2015:Med LiveU kan man transmittere live video on location via mobilnettet i stedet for via dyre satellitforbindelser. Oprindeligt krævede det, at kameramanden havde en hel rygsæk fuld af LiveU udstyr. Men i dag vil man ofte kunne klare sig med en lille boks på kameraet, eller hængende i bæltet. Steen Horstmann Larsen fra danske Avit Systems fortæller om den nye teknik.

September 2015 Internettet trænger ind under huden (3:04)
Rapport fra IFA 2015: Gert Svendsen fortæller om nye trends på årets Funkausstellung i Berlin. Med "Internet of Things" kobles alle vores apparater sammen via internettet. På sigt vil vi endda selv få opereret en NFC-chip ind i hånden, så vi kan styre det meste med en håndbevægelse. Det kalder man for "Chip in Humans". Et andet nyt område er "Virtual Reality", hvor vi træder ind i et virtuelt univers ved hjælp af et par store billedbriller og et sæt hovedtelefoner...

September 2015 Dit nye fjernsyn skal være dynamisk (5:45)
Rapport fra IFA 2015: Der var masser af 4K-fjernsyn på Funkausstellung i Berlin, men det har man jo ikke megen glæde af, når man sidder i dagligstuen på 3-4 meters afstand af skærmen. Det er faktisk vigtigere, at de nye fjernsyn mestrer "High Dynamic Range" = HDR og "Wider Colour Gamut", for det får man glæde af uanset betragtningsafstanden. Gert Svendsen kunne også konstatere, at kineserne har fået en fremtrædende plads på TV-markedet - bl.a. fordi brands som Philips og Thomson nu har fødderne solidt plantet i Kina.

September 2015 Sony udvikler workflows med 4K, HDR og IP (9:38)
Sony på IBC 2015: Danske Michael Harrit fortæller om nyhederne på årets IBC udstilling i Amsterdam. Harrit tiltrådte for et halvt år siden som marketingdirektør for Sony Professional Solutions Europe. Han har en fortid hos DR og senest hos et russisk TV-selskab. og han er i dag den højest placerede dansker hos Sony. Hovedtemaet på Sonys stand var "Image, IP, Workflow".

September 2015 Trådløst har aldrig været lettere... (9:32)
Test:Sennheiser AVX. Det er et digitalt trådløst mikrofonsystem med en ultrakompakt modtager, der passer direkte i kameraets XLR-bøsninger. AVX_-systemet er uhyre nemt at bruge, fordi parringen mellem sender og modtager foregår automatisk. Den vejledende pris for et komplet sæt inklusive mikrofon er 6.745 kroner ex. moms. Der findes både sæt med håndmikrofon og med bodypack.

September 2015 Radioudstillingen var blevet huslig (7:43)
IFA 2015: Efter fem års pause var Finn Nesgaard tilbage på IFA i Berlin - blot for at opdage, at det var blevet til en helt anden slags udstillling. Der var stadig masser af TV-apparater - nu i Ultra HD - men hos firmaer som Panasonic, Phlips, Grundig, Samsung og LG var der nu også køkkenudstyr og health-produkter på standene. Men der var da trods alt også produkter som trådløse hovedtelefoner og højttalere. Og den videointeresserede kunne finde et par projektorer og nogle 4K kameraer...

!AVM Web-TV, se bl.a.

Sony udvikler workflows med 4K, HDR og IP
Danske Michael Harrit fortæller om nyhederne på årets IBC udstilling i Amsterdam. Han er i dag den højest placerede dansker hos Sony. Hovedtemaet på Sonys stand var "Image, IP, Workflow".

Trådløst har aldrig været lettere...
Finn Nesgaard har testet Sennheiser AVX. Det er et digitalt trådløst mikrofonsystem med en ultrakompakt modtager, der passer direkte i kameraets XLR-bøsninger. AVX_-systemet er uhyre nemt at bruge, fordi parringen mellem sender og modtager foregår automatisk.

Radioudstillingen var blevet huslig
Efter fem års pause var Finn Nesgaard tilbage på IFA i Berlin - blot for at opdage, at det var blevet til en helt anden slags udstillling. Der var stadig masser af TV-apparater - nu i Ultra HD - men hos firmaer som Panasonic, Phlips, Grundig, Samsung og LG var der nu også køkkenudstyr og health-produkter på standene...

Dicentia går efter verdensmarkedet
I mere end 25 år har den danske post production specialist Dicentia hjulpet film- og TV-branchen med at levere deres indhold på alle typer medier, fra VHS til DVD/Blu ray. Men de fysiske medier er i tilbagegang, og Dicentia er derfor i en omstillingsproces., Adm.dir. Kasper Holme Johannesen fortæller.

Gratis software og nye 4K/4,6K kameraer
Blackmagic imponerede på NAB med nye versioner af gratisprogrammerne Resolve til grading og Fusion til special effects plus en hel stribe nye 4K og 4,6K kameraer i Ursa og Micro-serierne. Gert Svendsen orienterer.

16 nyhedskilder på Eisa Convention 2015
Finn Nesgaard fortæller om Eisa priskomitens juryarbejde og om nyhederne på årets Eisa Convention i Bruxelles. Her præsenterede 16 ledende fabrikker indenfor bl.a. foto, lyd og video deres kandidater til årets Eisa priser. Den 15. august offentliggøres vinderne i jyrymedlemmernes ca. 45 blade og magasiner fra det meste af Europa.

Skal softwaren købes som abonnement, eller er den gratis?
Når man abonnerer på Adobes softwarepakker kommer man i gang for en overkommelig pris. Men softwaren kan også være helt gratis, for Avid er begyndt at bortgive brugbare versioner af Media Composer og Pro Tools. Og DaVincy Resolve, som har været gratis i flere år...
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies