Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2014 AVM-rapport fra NAB 2014 (6:43)
NAB er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid. F.eks. viste Blackmagic et nyudviklet prisoverkommeligt studiekamera. Og Panasonics nye Varicam kan arbejde med to forskellige objektivhoveder til henholdsvis video- og filmproduktion. Udviklingen af 4k og 8k var også markant på årets udstilling i Las Vegas.

Februar 2013 Poul Nesgaard sagde farvel til Filmskolen (7:50)
Torsdag den 27. februar 2014 holdt Den Danske Filmskole afskedsfest for den afgående rektor, Poul Nesgaard. Det foregik som det sig hør og bør med filmforevisning, fællessang og masser af taler, der handlede om hans indsats som leder gennem 22 år. Anders Lund Madsen var konferencier, og blandt talerne var prorektor Arne Bro, filmintruktør Lotte Svendsen og den tidligere leder af manuskriptlinjen, Mogens Rukow - plus naturligvis Poul Nesgaard selv.

November 2013 Ministi først med Atmos-miksning (10:30)
Ministi, specialist i filmlyd, har som den første i Skandinavien indrettet en miksebiograf, så den kan arbejde med lydsystemet Dolby Atmos. Det arbejder objektorienteret med op til 128 streams, der kan sendes rundt i biografrummet via eksempelvis 64 højttaler bag lærredet, på væggene og i loftet. Claus Lynge fortæller om de nye muligheder - som idag kun understøttes af fire danske biografer.

Juni 2013 Nordisk Film lukker Filmlageret (6:23)
Nordisk Film har besluttet at lukke Filmlageret med udgangen af juni 2013. Den gennemgribende digitalisering af biograferne har nemlig elimineret behovet for 35 mm filmkopier, og der er derfor ikke længere brug for den 4.000 kvadratmeter store lager- og distributionsfunktion. I stedet kommer Nordisk Film Shortcut til at stå for både postproduction og den digitale filmdistibution via DCP harddiske. Ulrik Rasch fra Nordisk Film Operations fortæller.

April 2013 Sony løftede kun en flig af sløret... (7:10)
NAB 2013: Det var tydeligt, at Sony nu ikke bare føler sig pustet i nakken af Red, men også føler konkurrencen fra Canons indmarch på markedet for digitale filmkameraer og tilhørende objektiver. Sony havde dog kun et par nye prototypekameraer at vise frem - plus en snak med cheffotograf Claudio Miranda og workflowspecialist Alex Carr, der har brugt Sonys F65 kamera til optagelsen af den nye Tom Cruise-film, Oblivion.

april 2013 Ringsted har fået nyt radiomuseum (10:38)
Bjarne Dahlin Nielsen fra Ringsted Radiomuseum fortæller om flytningen til museets nye, større bygning, der ligger centralt i byen. Og han viser rundt i samlingen, der bl.a. præsenterer de danske pionerer Valdemar Poulsen (ham med båndoptageren) og Peter L. Jensen, der var med til at udvikle højttaleren. Desuden fortæller han om Poul Henningsens designkritik, der fik stor betydning for udviklingen i den danske radiobranche.

Januar 2013 Det drejer sig om talentudvikling (8:10)

Hans Peter Møller Andersen, kaldet HP blandt venner, fortæller om ideen bag Aarhus Filmværksted: Det drejer sig først og fremmest om talentudvikling. Alle kan lære at bruge et moderne filmkamera, men det er ikke nok, for man skal også kunne fortælle en god historie, der engagerer publikum. HP skal for øvrigt til at finde sig en efterfølger, for han fylder snart 70, og så er det på tide at lade yngre kræfter komme til...


November 2012 Kinesisk kamerarig til halv pris (2:14)
Stjernholm & Co har fået argenturet for kinesiske Lanparte, der er specialist i rigs og andet tilbehør til de nye digiale filmkameraer. Per Ottesen demonstrerede det nye grej i forbindelse med en demodag den 16. oktober, hvor man for første gang kunne se det nye Blackmagic Cinema kamera i Danmark.

Oktober 2012 Søren Damgaard præsenterer
Blackmagic Cinema Camera
(3:57)
Den 16. oktober kunne Søren Damgaard fra Stjernholm & Co præsentere en af de ganske få prototyper, som Blackmagic har fået lavet af sit Cinema Camera. Kameraet har allerede skabt voldsom interesse, fordi man her får et digitalt filmkamera til en pris omkring 18.000 kroner. Det vides dog ikke, hvornår de første eksemplarer kan leveres til kunder...

September 2012 IBC 2012: Canon kameraer til filmproducenter (6:38)

Canons nyeste digitale filmkamera, EOS C500, kan optage 4k raw på en ekstern recorder. Men Canon kommer også med den mere prisoverkommelige EOS C100, der koster ca. 50.000 kroner for kamerahuset alene. Billedchippen har Super35-format, og man arbejder derfor med den samme skarphedsdybde som man kender fra de traditionelle filmkameraer. Olli Turtiainen fra Canon Pro Sales fortæller.


!AVM Web-TV, se bl.a.

Mindre baggrundsstøj med SoundSoap 3
Efter have været ude af markedet et stykke tid er "lyd-vaske-programmet" SoundSoap tilbage i version 3, der understøtter 64-bit processering.Programet kan reducere baggrundsstøj i f.eks. interviewoptagelser, men det har også funktioner der tager sig af brum, kliklyde og nålestøj. SoundSoap 3 kan bruges stand-alone, men kan også fungere som plug-in i redigeringsprogrammer som Garageband, Final Cut Pro X, Logic X, Peak, Digital Performer, Adobe Premiere CC og Edius. Prisen er ca. 900 kroner ex. moms.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

Epokegørende LED-lys fra koreanske Aladdin
Koreanske Aladdin har udviklet en serie LED-lys, der passer til mobiltelefoner, håndholdte videokameraer og egentlig ENG-produktion. Henrik Eriksen fra Bico Professional fortæller.

Profversionen har XLR-håndgreb...
Finn Nesgaard har testet Sonys nye professionelle 1" videokamera, PXW-X70. Det er en videreudvikling af UltraHD-kameraet FDR-AX100, med de samme gode indstillingsmuligheder, men nu også med XLR-håndgreb og mulighed for at optage HD XAVC 4:2:2 10 bit med indtil 50 Mbit/sek.

Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version. Produktchef Nils Vinding fortæller.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies