Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseNovember 2014 Videooptagelse med 650.000 bill/sek (4:37)
MonitorExpo 2014: Peter Christian Lange fra Precision Technic Nordic fortæller om de amerikanske Miro high speed kameraer fra Vision Research. De fås i versioner, der kan optage indtil 650.000 bill/sek, og til priser op mod 1,5 mio kroner. Men i film-, video- og reklamebranchen klarer man sig fint med et maksimum på 2.500 bill/sek, og så er prisen på et helt andet niveau, nemlig ca. 150.000 kroner.

November 2014 Danmon leverer LED storskærm til Novo Nordisk (4:41)
MonitorExpo 2014: LED storskærme med høj opløsning var et af udstillingens mest hotte emner. F.eks. viste Danmon en 165 tommer Leyard skærm af den type, som Novo Nordisk har fået installeret i et stort, eksklusivt konferencelokale. Michael Christensen, adm. direktør for Danmon Danmark, fortæller om sine forventninger til den fremtidige udvikling.

Oktober 2014 Kamerarapport fra IBC i Amsterdam (7:31)
Fagjournalist Gert Svendsen fortæller om kameranyhederne på årets International Broadcast Convention, som foregik fra 11. til 16. september i Amsterdams RAI udstillingscenter. Det var især 4K- og UltraHD-kameraerne fra Sony, Panasonic, JVC og Canon der tiltrak sig opmærksomhed fra de i alt 55.000 besøgende.

Marts 2014 Mindre baggrundsstøj med SoundSoap 3 (6:45)
Efter have været ude af markedet et stykke tid er "lyd-vaske-programmet" SoundSoap tilbage i version 3, der understøtter 64-bit processering.Programet kan reducere baggrundsstøj i f.eks. interviewoptagelser, men det har også funktioner der tager sig af brum, kliklyde og nålestøj. SoundSoap 3 kan bruges stand-alone, men kan også fungere som plug-in i redigeringsprogrammer som Garageband, Final Cut Pro X, Logic X, Peak, Digital Performer, Adobe Premiere CC og Edius. Prisen er ca. 900 kroner ex. moms.

Juli 2014 Så god bliver den trådløse lyd (9:42)
Finn Nesgaard har testet Sonys nye, prisoverkommelige UWP-D system til trådløs overførsel af lyd mellem mikrofon og kamera. Selve radiosendingen er helt traditionel, men companderen er digital, og det forbedrer lydkvaliteten. Spørgsmålet er så, om lyden bliver lige så god som med kabelforbindelse? Og hvor langt rækker senderen egentlig?

Juli 2014 Verdens bedste UltraHD-kamera (17:12)
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer, for det ene er et traditionelt videokamera, men med fuld-tomme billedchip, og det andet er et FourThird System fotokamera med en voldsom videofunktion. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge kameaer hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

Maj 2014 Håndkamera til TV-fotografer (10:46)
Det nye AJ-PX270 kamera retter sig direkte mod TV-stationernes fotografer, der allerede arbejder med Panasonics store skulderkameraer. Det lille håndkamera har nemlig samme omfattende menufunktion, det understøtter de samme effektive AVC-Ultra formater, og det er forberedt for filoverførsel til TV-stationens kontrolrum og redaktion, uden fotografens aktive medvirken. Kameraet skal bare være tændt. Test ved Finn Nesgaard.

Maj 2014 Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket (9:20)
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret - også for videofunktionen. Den mangler ganske víst manuelle muligheder og lydfunktionen er ikke meget værd. Men automatikken skaber noget nær perfekte videobilleder...

April 2014 AVM-rapport fra NAB 2014 (6:43)
NAB er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid. F.eks. viste Blackmagic et nyudviklet prisoverkommeligt studiekamera. Og Panasonics nye Varicam kan arbejde med to forskellige objektivhoveder til henholdsvis video- og filmproduktion. Udviklingen af 4k og 8k var også markant på årets udstilling i Las Vegas.

Marts 2014 Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris (9:59)
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bl.a. bedre billedkvalitet, større zoomkapacitet, autofokus med face-detection og WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Til gengæld må man undvære SDI-udgang, men man kommer nu også ganske langt med HDMI. Se Finn Nesgaards test...

!AVM Web-TV, se bl.a.

Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt
Danske Ice Power er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret...

Verdens bedste UltraHD-kamera
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

AVM-rapport fra NAB 2014
NAB i Las Vegas er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid.

Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bedre billedkvalitet, større zoomkapacitetog WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Finn Nesgaard har testet...
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies