Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2016 Digitalt filmkamera til lavere pris (3:13)
Panasonic på NAB 2016: Panasonics største nyhed på årets broadcast-udstilling i Las Vegas er 4K skulderkameraet Varicam LT. Det har samme dual ISO 800/5000 som storebroderen Varicam S35, og det har også både udskifteligt objektiv, og 14 blændetrins dynamic range. Men prisen ar lavere - ca. 110.000 kroner. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.

Marts 2016 Lydsæben vaskede baggrundslarmen væk (7:25)
SoundSoap 5 er en software der kan rense lyd med baggrundslarm. Man kan naturligvis spørge, om man ikke bare kan undgå dårlige lydoptagelser? Men skaden skete alligevel i forbindelse med et interview på IBC-udstillingen i Amsterdam hvor der bare var for megen udenomslarm. Og på Teknikmessen i Operaen var der en blæser, der begyndte at køre på nabostanden midt under interviewet. Finn Nesgaard viser hvordan en afvaskning med den amerikanske lydsæbe reddede situationen.

Marts 2016 En ganske usædvanlig kameratest (9:51)
Test: Sony PXW-FS5: Det er et relativt kompakt UltraHD-videokamera. Det er verdens første med trinløst variabelt gråfilter. Det optager HD i 10 bit 4:2:2. Det har udskifteligt objektiv, samt aftagelige håndgreb. Det er væsentligt mindre end det populære Sony PXW-FS7, og prisen er ca. 15.000 kr lavere. Redaktør Finn Nesgaard er begejstret...

Februar 2016 Audio/video-mikseren koster kun 6.900 kr (4:42)
Roland på ISE2016: Rolands store nyhed var en ganske lille mikserpult, der både klarer billede og lyd. Roland V-1HD koster beskedne 6.900 kroner, og målgruppen er virksomheder og uddannelsessteder, der vil have skiftet mellem videokilder på skærm eller projektionslærred til at se professionelt ud. Morten Rasmussen fortæller om mikseren, der har udvidede betjeningsmuligheder via USB-tilsluttede enheder som f.eks. en iPad.

Februar 2016 Panasonic holder mere end lovet (5:39)
Panasonic på ISE 2016 På Panasoncs stand kunne man se en stribe store robotarme der manøvrerede rundt med 98 tommer LCD-skærme, og det er ellers ikke noget der dækkes af fabrikkens garantiordning. Med så store skærme bliver der nemlig et ekstraordinært træk i LCD-panelets midte, når det holdes vandret. Men ifølge salgsingeniør Felix Kleisen, så gør Panasonic en dyd ud af at holde mere end lovet. Og skærmene overlevede den hårde behandling...

Februar 2016 Canon er klar med sin første 4K-projektor (4:02)
Canon på ISE 2016 Sidste år var Canon bagefter flere af konkurrenternn, fordi man ikke var klar med en 4K-projektor. Men det har været værd at vente på den nye Canon 4K500ST, for den kan løse en række specialopgaver indenfor bl.a. simulering, design og CAD. Projektoren opfylder også kravene til Dicom SIm, og den kan derfor bruges i hospitalssektoren. Canons projektorspecialist Colin Boyle fortæller.

Februar 2016 Trådløs multikameraproduktion (6:00)
Teradek og Roland på Operaen 2016: Med Teradek Bolt Pro får man trådløs forbindelse medllem kameraer og f.eks. en multifunktionsmikser som Roland VR-50HD. Signaloverførslen sker via HD-SDI eller HDMI, og der arbejdes med ukompriimerede signaler gennem hele transmissionskæden. Mads Bolding Nielsen fra Stjernholm & Co fortæller.

Januar 2016 Lille og stort videokamera - de ligner hinanden ( 11:2)
Test: Canon XC10 og Panasonic AG-DVX200. De to nye UltraHD videokameraerer er vidt forskellige i størrelse og funktionalitet. Alligevel er der markante ligheder mellem den lille Canon og den store Panasonic. Finn Nesgaard sammenligner de to kameraer.

December 2015 Bico skifter navn til Atendi (7:23)
Bico Professional har rødder over 110 år tilbage i tiden - til Belgisk Import Compagni. Men pr. 1. januar 2016 skifter virksomheden til et helt nyt navn, nemlig Atendi. Samtidigt går man i tæt samarbejde med en norsk virksomhed, der også skifter navn til Atendi. Og i fællesskab starter de to virksomheder en ny svensk virksomhed under samme navn. Mogens Gewecke og Søren Jørgensen fra Atendi by Bico fortæller.

November 2015 Rolige videooptagelser med Gimbal (8:24)
Videoproducent Michael Vogelius har anskaffet en Gimbal CAME-TV CAME7800. Det er en nem og prisoverkommeli stabilizer, der gør håndholdte optagelser rolige - som var de taget med f.eks. en Steadicam. Men det er ikke alle Gimbal-løsninger der er lige gode. F.eks. er det en fordel at satse på en let kulfiber-konstruktion frem for de tungere modeller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Jeg har oplevet 20 års ekspansion
Til næste år har Claus Amundsen arbejdet 20 år for Adam Hall. På årets ProLight+Sound i Frankfurt præsenterede den tyske leverandør over 200 nye produkter indendfor bl.a. lys- og lydudstyr. .

Amerikanske M&K er på danske hænder
M&K er speciaoist i professionelle studiehøjttalere og højttalerløsninger til hjemmebiografen. Seneste nyt er referencehøjttaleren S300, samt at man nu kan få en hel stribe M&K højttalere til indbygning.

Lydsæben vaskede baggrundslarmen væk
SoundSoap 5 er en software der kan rense lyd med baggrundslarm. Skaden skete f.eks. ved et interview på IBC-udstillingen i Amsterdam hvor der bare var for megen udenomslarm. Finn Nesgaard viser hvordan en afvaskning med den amerikanske lydsæbe reddede situationen.

Smuk skarphedsdybde
Panasanics AG-DVX200 er et 4K kamera med fast zoomobjektiv og en Four Thirds sensor. der kva sin størrelse giver fotografen gode muligheder for at arbejde med filmisk skarphedsdybde. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.

En ganske usædvanlig kameratest
Test: Sony PXW-FS5: Det er et relativt kompakt UltraHD-videokamera. Det er verdens første med trinløst variabelt gråfilter. Det optager HD i 10 bit 4:2:2. Det har udskifteligt objektiv, samt aftagelige håndgreb. Det er væsentligt mindre end det populære Sony PXW-FS7, og prisen er ca. 15.000 kr lavere. Redaktør Finn Nesgaard er begejstret...

In-ear monitor med vindue til omgivelserne
Amerikanske Westone har lavet en in-ear monitor, som ikke alene giver god lyd, men også lukker den omgivende lyd ind i god kvalitet. Jes Baggersted fra PSS fortæller om teknikken bag.

Canon - optimist trods reduceret kamerasalg
Canon Expo 2015: Hvert femte år holder Canon en stor udstilling, hvor man præsenterer periodens forskningsresutater og giver et bud på fremtiden. Finn Nesgaard var til Canon Expo i Paris, og han var imponeret...

Den dynamiske mikrofon i helt nyt design
Shure KSM8 er verdens første dynamiske mikrofon med dobbeltmembran. Fordelen er en kraftigere afgrænset nyrekarakteristik og en væsentligt reduceret proximityeffekt. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies