Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseMarts 2014 Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris (9:59)
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bl.a. bedre billedkvalitet, større zoomkapacitet, autofokus med face-detection og WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Til gengæld må man undvære SDI-udgang, men man kommer nu også ganske langt med HDMI. Se Finn Nesgaards test...

Marts 2014 Video understøtter symfoniorkestrets koncerter (10:28)
I Aarhus Symfoniorkester bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Konceptet er døbt "Symfomagica", og det bruges bl.a. til koncerter for skolebørn og for at lokke et bredere publikum til. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

Februar 2013 Poul Nesgaard sagde farvel til Filmskolen (7:50)
Torsdag den 27. februar 2014 holdt Den Danske Filmskole afskedsfest for den afgående rektor, Poul Nesgaard. Det foregik som det sig hør og bør med filmforevisning, fællessang og masser af taler, der handlede om hans indsats som leder gennem 22 år. Anders Lund Madsen var konferencier, og blandt talerne var prorektor Arne Bro, filmintruktør Lotte Svendsen og den tidligere leder af manuskriptlinjen, Mogens Rukow - plus naturligvis Poul Nesgaard selv.

Februar 2014 Roland videomikser brugt til håndbold-EM (3:15)
ISE 2014: Ved afviklingen af EM i herrehåndbold var det Roland VR-50HD miksere der leverede video fra TV-vognen til storskærmene i alle de fire haller, hvor kampene foregik. Mikseren kunne ses på Årets ISE-udstilling. Men den egentlige nyhed var en mikser, der kun koster 1/4 så meget, nemlig 11.000 kroner ex moms. Den hedder VR-3EX. René Falshøj fortæller.

Februar 2014 Fremtidssikker transport af video (6:53)
ISE 2014: Amerikanske SVSi har udviklet hardware til indkodning og dekodning af video, så det kan distribueres fra en til mange via et almindeligt gigabit-netværk der understøtter IGMP protokollen. Bob Sharp fra SVSi fortæller om den fremtidssikre teknologi.

Januar 2014 Fagfolk mødes i Operaen (5:11)
Tommy Larsen, teknisk chef på Det Kgl. Teater, har for anden gang afholdt en teaterteknisk udstilling i Operaen på Holmen. Og igen blev det en stor succes - denne gang med over 30 udstillere. Det tekniske nyheder er naturligvis vigtige. Men udstillilngen er først og fremmest et samlingspunkt, hvor teaterteknikerne kan møde hinanden og branchens leverandører - på kryds og tværs.

December 2013 Vi har lavet over 2.000 videoer (5:10)
Kommunikationsstrategi: For fem år siden etablerede Region Hovedstaden sin egen videoafdeling, der skulle udbrede brugen af levende billeder i hospitalernes og regionens kommunikation. Men hvorfor valgte man ikke bare at trække på de private videoproducenter? Web-TV-konsulent Lars Wallin giver svaret.

December 2013 En ny verden åbnede sig... (3:27)
Bruno Andersen har arbejdet som journalist for TV2 Øst i 18 år, og lavet masser af nyhedshistorier. Men skiftet til at være videojournalist hos Region Hovedstaden med speciale i sygehistorier blev alligevel en stor og livsbekræftende oplevelse. Og det blev en spændende udfordring selv at stå bg kameraet.

November 2013 Arri vil ind på ENG-markedet (3:26)
IBC 2013: Mogens Gewecke fra Bico Pofessional fortæller om Arri Amira. Det er et ENG-kamera, baseret på det succesrige Arri Alexa til digital filmproduktion. Amira er et skulderkamera med fem indbyggede lydkanaler og en nem og logisk betjening. Optageformatet er TV-verdenens 16:9, og der er ikke ikke mulighed for at optage i RAW-format. Prisen forventets at ligge i 200.000 kroners klassen, når Amira er klar til levering i andet kvartal 2014.

November 2013 4K-kamera til under 50.000 kr (11:59)
Sonys videokameraer til 4K-optagelse har hidtil ligget i den høje ende af prisspektret. Men nu kan man få en "all in one 4K camcorder" til et godt stykke under 50.000 kroner. Finn Nesgaard har testet kamefaet, og han kan konstatere, at skarpheden er fantastisk. Men det nye Sony PXW-Z100 har også sine svage sider...

!AVM Web-TV, se bl.a.

Video understøtter symfoniorkestrets koncerter
I Aarhus Symfoniorketser bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt
Finn Nesgaard rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Adam Hall viste 148 nyheder
Tyske Adam Hall viste ikke mindre end 148 nyheder på sin store stand på Prolight+Sound 2014. Vigtigste nyt er, at man nu kan få bygget flightcases med individuelle logoer og billeder i robust kvalitet og for en overkommelig pris. Claus Amondsen fortæller.

Højttaleren lyder så godt som et flygel
ISE 2014: "Steinway Lyngdorf" er et samarbejde mellem flygelfabrikken Steinway & Sons og den danske lydspecialist Peter Lyngdorf og hans firma. Resultatet er et lydsystem, der lyder "lige så godt som et flygel" - dvs. ligger på samme høje kvalitetsniveau.

Guldmikrofonen koster ikke ekstra
På Prolight+Sound 2014 viste DPA en gylden version af sangermikrofonen d:facto II. Desuden viste man en ekstra robust udgave af den lille 4060 kuglemikrofon. Bo Brick fra DPA fortæller.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies