Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2015 Videoswitcheren klarer både live og broadcast (5:28)
Roland på ProLight + Sound 2015: Roland der på vej med en helt ny type videoswitcher, der både kan bruges til live og broadcast. Den består af en processorenhes, V-1200HD, og en remotestyring, V-1200HDR, der forbindes via et CAT5 kabel. Morten Rasmussen, Roland Systems Group fortæller.

Marts 2015 Verdens mest lysstærke kamera (6:02)
Med en ISO-indstilling, der går til 409.600, er Sony Alpha 7s verdens mest lysfølsomme kamera. Det er faktisk så lysstærkt, at man nærmest kan optage i mørke. Og det kan både bruges til still-billeder og full HD video. Fotograf Christian Nesgaard har testet kameraet, og ud over lysfølsomheden er han bl.a. begejstret for, at det er et full format 24x36 kamera der kan bruges med et imponerende antal objektiver - ikke bare fra Sony selv, men eksempelvis også fra Canon, Nikon, Leica og Samyang. Kamerahuset koster ca. 16.000 kroner inklusive moms.

Februar 2015 64 trådløse koblinger til projektoren (3:15)
Vivitek på ISE 2015: NovoConnect er navnet på en lille, prisoverkommelig boks der giver mulighed for trådløs tilkobling af indtil 64 enheder - mobiler, iPads, tablets og computere - til den samme projektor. Det er en nem løsning i mødelokalet, eller i klasselokalet. Kim Ryving Jensen fra Netkom Distribution fortæller.

Februar 2015 Laserlys, 4K og nye projektionsmuligheder (5:00)
Sony på ISE 2015: Sony præsenterede en short-throw 4K laser-projektor til 300.000 kroner. Men ellers var det mest nye anvendelsesluligheder, der fyldte standen på ISE. F.eks. så man, hvordan en butik kan designes 3D-grafisk og derefter vises med to projektorer og blend-teknologi - inden "spaden er stikkes i jorden". Jacob Barfoed fra Sony Professional Denmark fortæller.

Februar 2015 Vores switchere klarer både audio og video (3:28)
Roland på ISE 2015: Roland bevæger sig ind på et nyt marked med en serie multiformat audio/video-switchere til brug i f.eks. konferencerum og mødelokaler. Switcherne er døbt "XS-Series". Alle tre moddeler har otte indgange på både billed- og lydside, mens antallet af udgange kan være to, tre eller fire. Priser under 50.000 kroner. Interview med René Falshøj fra Roland Systems Groups danske kontor.

Februar 2015 Bedre projektorer med laserlys og 4k (6:52)
Panasonic på ISE 2015: Panasonics eye-catcher var en batteridrevet Tesla bil, der var "klædt på" som et projektionslærred, og som blev "bestrålet" af et stort antal projektorer i loftet. De projektionstekniske nyheder var 4K/UtraHD opløsning og laserlys med 20.000 timers holdbarhed, Og så er Panasonic for øvrigt storleverandør af batterier til Tesla. Panasonics projektorekspert, Hartmut Kulessa fortæller.

Februar 2015 Sonys nye filmkamera koster kun 55.000 (11:22)
Finn Nesgaard har testet Sonys nye digitale filmkamera, PXW-FS7. Det mest iøjnefaldende er, at kameraet leveres med et fleksibelt håndgreb, der nærmest gør det ud for en rig med betjeningsknapper. Men det vigtigste er, at FS7'eren kan optage ægte 4K i Super35, at objektivet er udskifteligt, og at man både kan optage almindelig video og i cinema-mode med 14 blænders eksponeringsomfang. Det sidste giver nærmest uendelige muligheder for at skabe den ønskede billedstil i post. Og med en pris på under 55.000 kroner kan selv små produktionsselskaber nu gå i gang med digital filmproduktion med eget kamera...

Januar 2015 TV-billedet skal forbedres på alle fronter (9:29)
CES 2015: Der var naturligvis masser af 4K- og UltraHD-fjernsyn på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Men de store TV-fabrikker med Samsung, LG og Sony i spidsen er enige om, at den højere pixelopløsning skal suppleres af en markant forøgelse af farveomfanget. Og så vinder streamingteknologierne frem - selv på nyhedsområdet. Gert Svendsen orienterer.

Januar 2015 Nyt objektiv giver kæmpebillede (1:29)
Teknikmesse i Operaen 2015: – Panasonic har udviklet et nyt short-throw-objektiv, der reducerer projektionsafstanden med 60% i forhold til fabrikkens traditionelle short-throw-objektiver, siger Allan Nicolaisen fra AV-Huset. – Helt konkret betyder det, at man kan projicere et 100 tommer billede med projektoren stående få centimeter foran lærredet.

Januar 2015 Verdens mest professionelle amatørkamera (10:59)
Panasonic HC-X1000E sælges via konsummarkedets forhandlere, men det har alle de funktioner, som den professionelle videofotograf næsten kan drømme om - inklusive optagelse af ægte 4K. Og lagermediet er prisoverkommelige SD hukommelseskort. Finn Nesgaard er begejstret for kameraet, men erkender, at det næsten er for meget af det gode...

!AVM Web-TV, se bl.a.

LED-motoren har fået et fresnel-hoved
Indførelsen af LED i ETC's kendte profilspot, Source 4, har skabt nye tilbehørsmuligheder - bl.a.i form af en fresnel-forsats. Erik Larsen fra Electronic Theatre Controls fortæller.

Digitaliseringen skaber nye farer
CES 2015: Gert Svendsen orienterer om de vigtigste trends på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Der var masser af "selvkørende biler". Der var også masser af robotteknologi. Og der var ny teknologi til det intelligente hjem.

Sangermikrofonen er blevet til en interviewmikrofon
d:fine II er navnet på DPAs sangermikrofon, som danske DPA udviklede til scenebrug. Nu har DPA udviklet en en kuglekapsel til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller. l til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller.

Kvalitetsstativer som forhandlerne kan li' at sælge...
Gravity er en nyudviklet stativserie fra Adam Hall. Serien omfatter bl.a. mikrofonstativer, instrumentstativer og nodestativer, og den udmærker sig ved høj kvalitet til priser, der giver plads til forhandlerleddet.

Verdens mest lysstærke kamera
Med en ISO-indstilling, der går til 409.600, er Sony Alpha 7s verdens mest lysfølsomme kamera. Og det kan både bruges til still-billeder og full HD video. Det kan bruges med objektiver fra bl.a. Sony, Canon, Nikon, Leica og Samyang.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

Hård kamp mellem live-TV og IP-streaming
Årets DVB-konference handlede først og fremmest kampen mellem traditionelt live-TV og streaming over internettet. Foredragsholderne kom bl.a. fra DVB, EBU, TV-stationerne, universiteterne og firmaerne der leverer udstyr og løsninger til TV-stationerne. Gert Svendsen orienterer.

Kompakt LED-lys til skype-interviews
Danske BB&S har udviklet et kompakt og prisoverkommeligt LED-lys til den rejsende reporter, der ofte sidder foran computeren og skyper sin rapport hjem til TV-stationen - i et elendigt lys. Henrik Christensen demonstrerer Pipeline Reporter.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies