Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseJanuar 2015 TV-billedet skal forbedres på alle fronter (9:29)
CES 2015: Der var naturligvis masser af 4K- og UltraHD-fjernsyn på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Men de store TV-fabrikker med Samsung, LG og Sony i spidsen er enige om, at den højere pixelopløsning skal suppleres af en markant forøgelse af farveomfanget. Og så vinder streamingteknologierne frem - selv på nyhedsområdet. Gert Svendsen orienterer.

Januar 2015 Nyt objektiv giver kæmpebillede (1:29)
Teknikmesse i Operaen 2015: – Panasonic har udviklet et nyt short-throw-objektiv, der reducerer projektionsafstanden med 60% i forhold til fabrikkens traditionelle short-throw-objektiver, siger Allan Nicolaisen fra AV-Huset. – Helt konkret betyder det, at man kan projicere et 100 tommer billede med projektoren stående få centimeter foran lærredet.

Januar 2015 Verdens mest professionelle amatørkamera (10:59)
Panasonic HC-X1000E sælges via konsummarkedets forhandlere, men det har alle de funktioner, som den professionelle videofotograf næsten kan drømme om - inklusive optagelse af ægte 4K. Og lagermediet er prisoverkommelige SD hukommelseskort. Finn Nesgaard er begejstret for kameraet, men erkender, at det næsten er for meget af det gode...

November 2014 Videooptagelse med 650.000 bill/sek (4:37)
MonitorExpo 2014: Peter Christian Lange fra Precision Technic Nordic fortæller om de amerikanske Miro high speed kameraer fra Vision Research. De fås i versioner, der kan optage indtil 650.000 bill/sek, og til priser op mod 1,5 mio kroner. Men i film-, video- og reklamebranchen klarer man sig fint med et maksimum på 2.500 bill/sek, og så er prisen på et helt andet niveau, nemlig ca. 150.000 kroner.

November 2014 Danmon leverer LED storskærm til Novo Nordisk (4:41)
MonitorExpo 2014: LED storskærme med høj opløsning var et af udstillingens mest hotte emner. F.eks. viste Danmon en 165 tommer Leyard skærm af den type, som Novo Nordisk har fået installeret i et stort, eksklusivt konferencelokale. Michael Christensen, adm. direktør for Danmon Danmark, fortæller om sine forventninger til den fremtidige udvikling.

Oktober 2014 Kamerarapport fra IBC i Amsterdam (7:31)
Fagjournalist Gert Svendsen fortæller om kameranyhederne på årets International Broadcast Convention, som foregik fra 11. til 16. september i Amsterdams RAI udstillingscenter. Det var især 4K- og UltraHD-kameraerne fra Sony, Panasonic, JVC og Canon der tiltrak sig opmærksomhed fra de i alt 55.000 besøgende.

Marts 2014 Mindre baggrundsstøj med SoundSoap 3 (6:45)
Efter have været ude af markedet et stykke tid er "lyd-vaske-programmet" SoundSoap tilbage i version 3, der understøtter 64-bit processering.Programet kan reducere baggrundsstøj i f.eks. interviewoptagelser, men det har også funktioner der tager sig af brum, kliklyde og nålestøj. SoundSoap 3 kan bruges stand-alone, men kan også fungere som plug-in i redigeringsprogrammer som Garageband, Final Cut Pro X, Logic X, Peak, Digital Performer, Adobe Premiere CC og Edius. Prisen er ca. 900 kroner ex. moms.

Juli 2014 Så god bliver den trådløse lyd (9:42)
Finn Nesgaard har testet Sonys nye, prisoverkommelige UWP-D system til trådløs overførsel af lyd mellem mikrofon og kamera. Selve radiosendingen er helt traditionel, men companderen er digital, og det forbedrer lydkvaliteten. Spørgsmålet er så, om lyden bliver lige så god som med kabelforbindelse? Og hvor langt rækker senderen egentlig?

Juli 2014 Verdens bedste UltraHD-kamera (17:12)
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer, for det ene er et traditionelt videokamera, men med fuld-tomme billedchip, og det andet er et FourThird System fotokamera med en voldsom videofunktion. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge kameaer hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

Maj 2014 Håndkamera til TV-fotografer (10:46)
Det nye AJ-PX270 kamera retter sig direkte mod TV-stationernes fotografer, der allerede arbejder med Panasonics store skulderkameraer. Det lille håndkamera har nemlig samme omfattende menufunktion, det understøtter de samme effektive AVC-Ultra formater, og det er forberedt for filoverførsel til TV-stationens kontrolrum og redaktion, uden fotografens aktive medvirken. Kameraet skal bare være tændt. Test ved Finn Nesgaard.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Mindre baggrundsstøj med SoundSoap 3
Efter have været ude af markedet et stykke tid er "lyd-vaske-programmet" SoundSoap tilbage i version 3, der understøtter 64-bit processering.Programet kan reducere baggrundsstøj i f.eks. interviewoptagelser, men det har også funktioner der tager sig af brum, kliklyde og nålestøj. SoundSoap 3 kan bruges stand-alone, men kan også fungere som plug-in i redigeringsprogrammer som Garageband, Final Cut Pro X, Logic X, Peak, Digital Performer, Adobe Premiere CC og Edius. Prisen er ca. 900 kroner ex. moms.

Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version. Produktchef Nils Vinding fortæller.

Epokegørende LED-lys fra koreanske Aladdin
Koreanske Aladdin har udviklet en serie LED-lys, der passer til mobiltelefoner, håndholdte videokameraer og egentlig ENG-produktion. Henrik Eriksen fra Bico Professional fortæller.

Profversionen har XLR-håndgreb...
Finn Nesgaard har testet Sonys nye professionelle 1" videokamera, PXW-X70. Det er en videreudvikling af UltraHD-kameraet FDR-AX100, med de samme gode indstillingsmuligheder, men nu også med XLR-håndgreb og mulighed for at optage HD XAVC 4:2:2 10 bit med indtil 50 Mbit/sek.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies