Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2018 Finn og Jakob rapporterer fra Amsterdam (3:07)
AVM på ISE 2018: Jakob Vibild giver et hurtigt overblik efter en intensiv dag på Integrated Systems Europe udstillingen, hvor han og Finn Nesgaard har interviewet fagspecialister fra Epson, Neets, Panasonic, Atendi, Sennheiser og Sony. Det var en lærerig dag med masser af spændende nyheder - og med nye trends på AV-markedet.

Februar 2018 Nu kommer Epson med en 4k laserprojektor (9:52)
Epson på ISE 2018: Sidst på året vil Epson være klar med sin første ægte 4K laserprojektor. Den er døbt EB-L12000Q, hvilket dækker over en lysstyrke på 12.000 lumen. Epson viste også en rørformet laserprojektor beregnet til opgaver hvor man ikke kan bruge traditionelle projektorer - f.eks. digital skiltning på eksisterende flader i butikker. Den utraditionelle projektor er døbt Epson LighetScene EV-100. Interview med Peter Ravnhøj fra Epson Danmark.

Februar 2018 Studiekameraet har Super35 sensor og optager 4K/HDR (6:57)
Panasonic på ISE 2018: AK-UC4000 er en opgraderet version af Panasonics 4K studiekamera, der adskiller sig fra konkurrenterne ved at være udstyret med en Super35-sensor og et "forstørrelsesglas", så man fortsat kan bruge objektiver med den traditionelle P4 mount. Fordelen er at sensoren har større pixels, hvilket giver højere lysfølsomhed og bedre signal/støj-forhold. Kameraet udmærker sig også ved at passe til eksisterende RCP-enheder til kamerastyring. Torben Hallum fra Panasonic Broadcast fortæller.

Februar 2018 Udlejningsmarkedet satser nu på laser projektorer (3:45)
Panasonic på ISE 2018: Laserlys tegner fremtiden på projektormarkedet, ikke mindst i udlejningsbranchen hvor driftsikkerhed, kompakt design og stor lysstyrke har høj prioritet. Fordelen ved laserprojekorer er sevicefri drift på helt op til 20.000 timer, hvilket giver lavere totalomkostninger trods en højere anskaffelsespris. På ISE viste Panasonic - i det skjulte - prototypen til en 50.000 lumens projektor. Interview med salgschef Karoly Neumann fra Panasonic Nordic.

Februar 2018 Videomikserens tally-system kan bruge smartphones (4:17)
Roland på Teknikmessen 2018: Roland V-60H er en kompakt og prisoverkommelig videomikser, der har den ekstra fordel, at det dyre tally-system, som fortæller kameramændene hvornår de på, kan erstattes af eksempelvis en gammel smartphone. Pulten er udstyret med fire SDI- og to HDMI-indgange plus diverse lydtilslutninger. Pris godt 22.000 kroner. René Falshøj fra Roland Systems Group fortæller.

Februar 2018 Sådan overføres lyd og video til den roterende scene (4:05)
Power Flex på Teknikmessen 2018: Hvad gør teaterteknikeren, når han eksempelvis skal have en videoskærm til at fungere på den roterende scene, eller skærmen skal hejses op og ned under forestillingen? Så får han hjælp fra firmaet Power Flex, som er specialist i "roterende" overførsel af lyd og billede via lysleder, og som også klarer strømtilførslen. Jim Albrecht fra Power Flex fortæller.

September 2017 Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen (5:57)
Panasonic på IBC 2017: Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner, eller 1/4 af prisen for Varicam. Forskellene er bl.a., at EVA 1 kun kan arbejde med EF objektiver og at optagelserne lagres på SD-kort - men med op til 400 Mbit/sek! Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.

September 2017 Visual radio har store fremtidsmuligheder (6:51)
Bionics på IBC 2017: Anders Christensen fra Danmon Group ser store fremtidsmuligheder i visuel radio, fordi man her kan få en fuldautomatisk, men alligevel varieret billeddækning. Dermed kan man bevare den spontanitet og umiddelbarhed, som er radiomediets store force. Desuden er det en billig produktionsform, der kan distribueres via alle kanaler: Bl.a. radio, TV, internet og sociale medier. Danmon har på dette område et tæt samarbejde med engelske Broadcast Bionics.

September 2017 Danmon tænker globalt (6:44)
Danmon på IBC 2017: Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring. Digitale teknologier som virtual reality og augmented reality holder deres indtog i TV-studierne. Og nye forretningsmodeller er nødvendige i takt med det faldende forbrug af traditionelt flow-TV. Han har selv en baggrund fra den danske games-industri, der har været gennem en tilsvarende forretningsmæssig udvikling, men det er alligevel en voldsom proces som han og Dan Technolgies - og hele broadcasteverdenen - skal igennem.

September 2017 Skal 4k-kameraet koste 15.000 eller 1/2 mio? (6:35)
Sony på IBC 2017: Kim Gude fra Esee fortæller om Sonys produktnyheder med det digitale Venice filmkamera og det 24x36 mm sensor i toppen og tre små 4K håndkameraer i den modsatte ende af prisspektret. I dag kan man få utroligt megen kamerakvalitet for 15.000 kroner, så alle kan i princippet være med. Men det kræver jo stadig talent at lave de gode billeder og den medrivende fortælling. Og der er jo stadig brug for de store kameraer til de store produktioner, hvor der stilles høje krav til workflow og postproduction.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Lydrecorderen er en iPhone
Man kan tage glimrende fotos og videoer med en moderne iPhone, men det kniber med lydkvaliteten. Derfor har Sennheiser udviklet et par nye mikrofonløsninger til netop iPhone. Jesper Kolvig fra Sennheiser Nordic fortæller.

Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen
Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner. Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.

Så god var Prolight+Sound 2017
AVMs Jakob Vibild giver sin personlige vurdering af årets lys- og lyd-udstilling i Frankfurt. Nyhederne omfattede bl.a. batteridrevet LED-lys og batteridrevne højttalere.. Og disse nye enhedder kan naturligvis også styres trådløst.

FaceBook, Google, Microsoft og IP solutions...
Nyheder og udviklingstendenser på årets NAB-udstilling i Las Vegas: FaceBook Live, Googles Android platform, Microsoft Azure, Avid Mediacentral Cloud UX, Imagines Zenium platform, Harmonics VOS-platform, AIMS. Panasonic Connected Solutions og Christie MicroTiles

Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

Hvornår skal vi investere i Ultra HD?
På DVB World 2017-konferencen i midten af marts var det store emne arbejdet med standerderne for UHD, HDR og HFR. Gert Svendsen refererer fra konferencen.

Hun ser YouTube som en gave
til mediebranchen

Christina Sørensen fra Google Danmark var under hårdt pres fra den danske mediebranche, da BFE holdt sin årlige konference. odstanden kom bl.a. fra Ulf Lund og Lisbeth Knudsen fra henholdsvis Boxer Danmark og Mandag Morgen.Kulturminister Mette Bock deltog også i konferencen, som blev afrundet af Laila Kelp Rasmussen fra BFE.

Danmon tænker globalt
Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring.
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php