Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseJuli 2014 Så god bliver den trådløse lyd (9:42)
Finn Nesgaard har testet Sonys nye, prisoverkommelige UWP-D system til trådløs overførsel af lyd mellem mikrofon og kamera. Selve radiosendingen er helt traditionel, men companderen er digital, og det forbedrer lydkvaliteten. Spørgsmålet er så, om lyden bliver lige så god som med kabelforbindelse? Og hvor langt rækker senderen egentlig?

Juli 2014 Verdens bedste UltraHD-kamera (17:12)
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer, for det ene er et traditionelt videokamera, men med fuld-tomme billedchip, og det andet er et FourThird System fotokamera med en voldsom videofunktion. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge kameaer hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

Maj 2014 Håndkamera til TV-fotografer (10:46)
Det nye AJ-PX270 kamera retter sig direkte mod TV-stationernes fotografer, der allerede arbejder med Panasonics store skulderkameraer. Det lille håndkamera har nemlig samme omfattende menufunktion, det understøtter de samme effektive AVC-Ultra formater, og det er forberedt for filoverførsel til TV-stationens kontrolrum og redaktion, uden fotografens aktive medvirken. Kameraet skal bare være tændt. Test ved Finn Nesgaard.

Maj 2014 Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket (9:20)
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret - også for videofunktionen. Den mangler ganske víst manuelle muligheder og lydfunktionen er ikke meget værd. Men automatikken skaber noget nær perfekte videobilleder...

April 2014 AVM-rapport fra NAB 2014 (6:43)
NAB er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid. F.eks. viste Blackmagic et nyudviklet prisoverkommeligt studiekamera. Og Panasonics nye Varicam kan arbejde med to forskellige objektivhoveder til henholdsvis video- og filmproduktion. Udviklingen af 4k og 8k var også markant på årets udstilling i Las Vegas.

Marts 2014 Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris (9:59)
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bl.a. bedre billedkvalitet, større zoomkapacitet, autofokus med face-detection og WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Til gengæld må man undvære SDI-udgang, men man kommer nu også ganske langt med HDMI. Se Finn Nesgaards test...

Marts 2014 Video understøtter symfoniorkestrets koncerter (10:28)
I Aarhus Symfoniorkester bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Konceptet er døbt "Symfomagica", og det bruges bl.a. til koncerter for skolebørn og for at lokke et bredere publikum til. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

Februar 2013 Poul Nesgaard sagde farvel til Filmskolen (7:50)
Torsdag den 27. februar 2014 holdt Den Danske Filmskole afskedsfest for den afgående rektor, Poul Nesgaard. Det foregik som det sig hør og bør med filmforevisning, fællessang og masser af taler, der handlede om hans indsats som leder gennem 22 år. Anders Lund Madsen var konferencier, og blandt talerne var prorektor Arne Bro, filmintruktør Lotte Svendsen og den tidligere leder af manuskriptlinjen, Mogens Rukow - plus naturligvis Poul Nesgaard selv.

Februar 2014 Roland videomikser brugt til håndbold-EM (3:15)
ISE 2014: Ved afviklingen af EM i herrehåndbold var det Roland VR-50HD miksere der leverede video fra TV-vognen til storskærmene i alle de fire haller, hvor kampene foregik. Mikseren kunne ses på Årets ISE-udstilling. Men den egentlige nyhed var en mikser, der kun koster 1/4 så meget, nemlig 11.000 kroner ex moms. Den hedder VR-3EX. René Falshøj fortæller.

Februar 2014 Fremtidssikker transport af video (6:53)
ISE 2014: Amerikanske SVSi har udviklet hardware til indkodning og dekodning af video, så det kan distribueres fra en til mange via et almindeligt gigabit-netværk der understøtter IGMP protokollen. Bob Sharp fra SVSi fortæller om den fremtidssikre teknologi.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Video understøtter symfoniorkestrets koncerter
I Aarhus Symfoniorketser bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

Guldmikrofonen koster ikke ekstra
På Prolight+Sound 2014 viste DPA en gylden version af sangermikrofonen d:facto II. Desuden viste man en ekstra robust udgave af den lille 4060 kuglemikrofon. Bo Brick fra DPA fortæller.

110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt
Finn Nesgaard rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Adam Hall viste 148 nyheder
Tyske Adam Hall viste ikke mindre end 148 nyheder på sin store stand på Prolight+Sound 2014. Vigtigste nyt er, at man nu kan få bygget flightcases med individuelle logoer og billeder i robust kvalitet og for en overkommelig pris. Claus Amondsen fortæller.

Højttaleren lyder så godt som et flygel
ISE 2014: "Steinway Lyngdorf" er et samarbejde mellem flygelfabrikken Steinway & Sons og den danske lydspecialist Peter Lyngdorf og hans firma. Resultatet er et lydsystem, der lyder "lige så godt som et flygel" - dvs. ligger på samme høje kvalitetsniveau.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies