Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2015 16 nyhedskilder på Eisa Convention 2015 (12:36)
Finn Nesgaard fortæller om Eisa priskomitens juryarbejde og om nyhederne på årets Eisa Convention i Bruxelles. Her præsenterede 16 ledende fabrikker indenfor bl.a. foto, lyd og video deres kandidater til årets Eisa priser. Juryarbejdet varer indtil slutningen af juni, og den 15 august offentliggøres vinderne i jyrymedlemmernes ca. 45 blade og magasiner fra det meste af Europa. Priskomiteen startede som en ren fotojury tilbage i 1982. Finn Nesgaard har været med siden 1985.

Juni 2015 Sony fortalte om TV2 Østjylland (2:40)
Sony på NAB 2015 Sony præsenterede verdens første 3-sensor-2/3" 4K studiekamera. Desuden viste man hvordan man nu kan skabe en effektiv 4K infrastruktur baseret på IP i stedet for den gamle, besværlige SDI. Og så kunne man fortælle, at TV2 Østjylland har valgt at satse på Sonys Sonaps redigeringsplatform.

Juni 2015 Gratis software og nye 4K/4,6K kameraer (10:48)
Blackmagic på NAB 2015: Blackmagic imponerede som sædvanligt med et utrolligt antal nyheder: Nye versioner af gratisprogrammerne Resolve til grading og Fusion til special effects. Billigere priser på Ursa kameraet, samt helt nye Ursa Mini kameraer og Micro kameraer til henholdsvis studieoptagelser og droneoptagelser. Nye in/out-bokse. Og meget mere! Gert Svendsen orienterer.

Maj 2015 Det er en GoPro på speed (11:23)
Det var Kodak der skabte amatørfotografien tilbage i 1888. Siden da er det gået voldsomt frem og i de seneste år voldsomt tilbage. Men nu er Kodak igen på det danske marked – med en enkelt kameramodel, der til gengæld giver helt nye billedmuligheder. Kodak PixPro SP360 er nemlig så vidvinklet, at det optager mere end en halvkugle: 360 grader rundt og 214 grader frem. Det er med andre ord en GoPro på speed. Men prisen er alligevel overkommelig. Finn Nesgaard tester.

April 2015 Japan lancerer 8K inden OL i Tokyo 2020 (2:25)
NHK på NAB 2015 Den nationale japanske broadcaster har det som sit mål, at De Olympiske Lege skal TV-dækkes i 8K, når de afholdes i Tokyo i 2020. Men hvis det skal have nogen mening, så skal der også være et rimeligt antal seere, som har 8K fjernsyn. Sharp har lavet en prototype på 85 tommer. Gert Svendsen orienterer.

April 2015 Fuld fart på 4K-udviklingen (6:54)
Panasonic på NAB 2015: Panasonic viste 4K kameraer til digital filmproduktion, til traditionel studieproduktion såvel som til semiprofessionel produktion. Man demonstrerede også, hvordan det er helt uproblematisk for Varicam kameraet at arbejde med ISO 5.000. Og man lancerede en AVC-Ultra cloud-løsning, baseret på en server i Irland. Gert Svendsen og Martin Snedevig orienterer.

April 2015 4K-kameraer til 17.000 og 150.000 kr. (1:45)
Canon på NAB2015: Canon viste det nye XC-10 videokamera, der er et prisoverkommeligt alternativ til de ellers så populære DSLR-kameraer, når det gælder 4K videoproduktion. Prisen ligger nemlig på ca. 17.000 kroner. Canon viste også Mark II-versionen af Cinema 300 kameraet, der nu også kan optage 4K - men her er vi oppe i 150.000 kroners klasssen. Gert Svendsen orienterer.

April 2015 Videoswitcheren klarer både live og broadcast (5:28)
Roland på ProLight + Sound 2015: Roland der på vej med en helt ny type videoswitcher, der både kan bruges til live og broadcast. Den består af en processorenhes, V-1200HD, og en remotestyring, V-1200HDR, der forbindes via et CAT5 kabel. Morten Rasmussen, Roland Systems Group fortæller.

Marts 2015 Verdens mest lysstærke kamera (6:02)
Med en ISO-indstilling, der går til 409.600, er Sony Alpha 7s verdens mest lysfølsomme kamera. Det er faktisk så lysstærkt, at man nærmest kan optage i mørke. Og det kan både bruges til still-billeder og full HD video. Fotograf Christian Nesgaard har testet kameraet, og ud over lysfølsomheden er han bl.a. begejstret for, at det er et full format 24x36 kamera der kan bruges med et imponerende antal objektiver - ikke bare fra Sony selv, men eksempelvis også fra Canon, Nikon, Leica og Samyang. Kamerahuset koster ca. 16.000 kroner inklusive moms.

Februar 2015 64 trådløse koblinger til projektoren (3:15)
Vivitek på ISE 2015: NovoConnect er navnet på en lille, prisoverkommelig boks der giver mulighed for trådløs tilkobling af indtil 64 enheder - mobiler, iPads, tablets og computere - til den samme projektor. Det er en nem løsning i mødelokalet, eller i klasselokalet. Kim Ryving Jensen fra Netkom Distribution fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Verdens mest lysstærke kamera
Med en ISO-indstilling, der går til 409.600, er Sony Alpha 7s verdens mest lysfølsomme kamera. Og det kan både bruges til still-billeder og full HD video. Det kan bruges med objektiver fra bl.a. Sony, Canon, Nikon, Leica og Samyang.

Digitaliseringen skaber nye farer
CES 2015: Gert Svendsen orienterer om de vigtigste trends på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Der var masser af "selvkørende biler". Der var også masser af robotteknologi. Og der var ny teknologi til det intelligente hjem.

Kvalitetsstativer som forhandlerne kan li' at sælge...
Gravity er en nyudviklet stativserie fra Adam Hall. Serien omfatter bl.a. mikrofonstativer, instrumentstativer og nodestativer, og den udmærker sig ved høj kvalitet til priser, der giver plads til forhandlerleddet.

Kompakt LED-lys til skype-interviews
Danske BB&S har udviklet et kompakt og prisoverkommeligt LED-lys til den rejsende reporter, der ofte sidder foran computeren og skyper sin rapport hjem til TV-stationen - i et elendigt lys. Henrik Christensen demonstrerer Pipeline Reporter.

Sangermikrofonen er blevet til en interviewmikrofon
d:fine II er navnet på DPAs sangermikrofon, som danske DPA udviklede til scenebrug. Nu har DPA udviklet en en kuglekapsel til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller. l til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

LED-motoren har fået et fresnel-hoved
Indførelsen af LED i ETC's kendte profilspot, Source 4, har skabt nye tilbehørsmuligheder - bl.a.i form af en fresnel-forsats. Erik Larsen fra Electronic Theatre Controls fortæller.

Hård kamp mellem live-TV og IP-streaming
Årets DVB-konference handlede først og fremmest kampen mellem traditionelt live-TV og streaming over internettet. Foredragsholderne kom bl.a. fra DVB, EBU, TV-stationerne, universiteterne og firmaerne der leverer udstyr og løsninger til TV-stationerne. Gert Svendsen orienterer.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies