Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseMaj 2017 FaceBook, Google, Microsoft og IP solutions... (9:16)
NAB 2017: AVMs fagredaktør, Gert Svendsen, fortæller om de vigtigste nyheder og udviklingstendenser på årets NAB-udstilling i Las Vegas: FaceBook Live, Googles Android platform, Microsoft Azure, Avid Mediacentral Cloud UX, Imagines Zenium platform, Harmonics VOS-platform, AIMS. Panasonic Connected Solutions og Christie MicroTiles

April 2017 Så god var Prolight+Sound 2017 (4:44)
AVMs Jakob Vibild giver sin personlige vurdering af årets lys- og lyd-udstilling i Frankfurt. Han er begejstret over den teknologiske udvikling og den nemme tilgang til saglig information om alle de nye produkter. Og han er skuffet over, at der ikke var flere besøgende. Nyhederne omfattede bl.a. batteridrevet LED-lys og batteridrevne højttalere.. Og disse nye enhedder kan naturligvis også styres trådløst.

April 2017 Højttaleren er designet af Porsche (7:59)
Adam Hall på PL+S 2017: Det tyske lys- og lydfirma satser nu effektivt på design med en ny højttalerserie - LD Systems Maui P900 - der er designet af Porsche. Det er højttalere, der går i konkurrence med B&O, men til en væsentligt lavere pris. Adam Hall kommer også med en batteridrevet søjlehøjttaler - Maui 5 Go. Og med den batteridrevne, DMX-styrede LED-lampe - Cameo Zenit B60. Claus Amondsen fortæller.

April 2017 Mikserpulten klarer 640 lydkanaler (4:07)
Digico på PL+S 2017: Salgsingeniør Søren Holstebro fra Soundware fortæller om sin oplevelse af PL+S-udstillingen - og om Digicos kommende lydpult, SD7 Quantum, der klarer ikke mindre end 640 lydkanaler. Den aktuelle nyhed er dog langt mere beskeden. Den hedder SD12, blev lanceret i januar måned, og er allerede en salgssucces i Danmark...

April 2017 Send det analoge lydsignal
ind gennem Dante netværket
(3:08)
Radial på PL+S 2017 "Dinet 2 ch audio reciever/transmitter" er et par bokse, der gør det nemt at bruge Dante protokollen til at sende analoge lydsignaler ind gennem et almindeligt lokalnet i stedet for at trække gammeldags kabler. Lars Frederiksen fra Alfa Audio fortæller om mulighederne, der faktisk er ganske overkommelige i pris...

April 2017 Gode lydsignaler til pressefolkene (2:49)
Radial på PL+S 2017:"Multi Channel Press Box" er navnet på en boks, der forsyner journalister og videofotografer med et godt og sikkert mikrofonsignal, når f.eks. statsministeren holder pressemøde. På den måde slipper man for en mikrofonskov foran ministeren, og samtidigt slipper man for et mere eller mindre kaotisk kabeltræk hen over gulvet. Torsten Matthiessen fra Alfa Audio fortæller.

April 2017 Mikserpulten genkender mikrofoner og højttalere (3:25)
Harman på PL+S 2017: Flemming Bjerke fra Lydrommet fortæller om to markante Harman-produkter: Den intelligente lydmikser Soundcraft Ui24, der kan genkende AKG mikrofoner og JBL højttalere og indstille EQ'en derefter. Og den trådløse "havehøjttaler" JBL Eon One Pro, der spiller seks timer på en enkelt opladning af det indbyggede batteri.

Februar 2017 Shure-boksen reducerer rejsedagene (5:26)
Shure på ISE 2017: Sidste år kom Shure med en intelligent loftshøjttaler, der kan hente møderummets stememer klart frem. Men man havde "glemt" at sørge for, at den gode lyd kan sendes videre til andre mødedeltagere, der måske befinder sig på den anden side af jordkloden - f.eks. via BlueJeans eller Skype for Business. Det problem er nu løst takket være en alsidig forbindelsesboks med indbygget Acoustic Echo Cancellation. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2017 Mikrofonfod med indbygget shock mount (5:08)
DPA på ISE 2017: Danske DPA Microphones kunne ikke vise nye mikrofoner i Amsterdam, men en mikrofonfod, der passer til fabrikkens svanehalsmikrofoner. Foden har et stilrent, skandinavisk design, men den har også indbygget shock mount, så evt. bordstøj ikke når op til den lille mikrofonkapsel. Bo Brinck fortæller - han har selv delaget i udviklingsarbejdet....

Februar 2017 Stor interesse for indbygningshøjttalere (6:05)
Dali på ISE2017: - Indbygnigshøjttalere har længe været stort i USA, og nu er trenden kommet til Europa, siger Michael Nielsen fra danske Dali. - Det er naturligvis oplagt at indtænke højttalerne, når man bygger nyt hus. Men de kan også give et "usynligt" højttalerlook i bestående huse. Og selvom vores indbygningshøjttalere kun er ca. 10 cm dybe, så giver de alligevel samme lydkvalitet som vores kendte fritstående højttalere, siger udviklingschefen.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Kameramanden bliver overflødig
Kameramanden bliver overflødig, når kameraerne selv kan følge eksempelvis en foredragsholder, der går rundt på scenen foran den store projektionsskærm. Dét er ideen bag amerikanske Vaddios IR-styrede kamera. Mads Nørskov fra Imago Sonas viser hvordan det fungerer.

Derfor er blå LED'er bedst til både film- og teaterlys
Peter Plesner fra danske Brother, Brother & Sons fortæller om forskellen på lysstofrør og moderne LED-lys. Og han forklarer hvorfor alt LED-lys, efter hans mening, bør baseres på blå LED'er.

Japanerne klar med 8K produktion
På årets NAB udstilling i Las Vegas kunne man opleve japanske NHKs 8K OB-vogn. Andre nye teknologier er HDR (High Dynamic Range), Dolby Vision og HEVC (High Efficiency Video Coding). SES Astra, Viasat og Waoo er parat til at sende UltraHD HDR til danske seere. Gert Svendsen vurderer mulighederne

Videoskærmen kan blive 100 meter bred
Sonys nye videoskærm kan være op til 100 meter i bredden. Til gengæld er prisen også en rund million kroner pr kvadratmeter. Jacob Barfoed fra Sony PSE Denmark fortæller..

Danske Martin Lightning
har det godt hos Harman

Tour Lighting-eksperten Peter Skytte fortæller om, hvordan det har været for danske Martin Professional at blive overtaget af verdensfirmaet Harman.

Hvilket fotokamera er bedst til video?
Finn Nesgaard har testet Canon 5D Mark IV og Canon XC15. De kan begge tage stillbilleder, og de er begge gode til video. Men videomulighederne er vidt forskellige...

Jakob Vibild var begejstret
AVMs Jakob Vibild har været kameramand og rapporter fra en hel stribe ISE-udstillinger, og han har oplevet en konstant fremgang og en rigtig god stemning blandt både udstillere og besøgende.

Hæng en kæmpecomputer på væggen
Nu behøver foredragsholderen ikke længere at medbringe sin egen tablet eller iPad, for de nye storskærme fra Avocor er i virkeligheden en gigantisk Windows 10 computer. Kristian Glahn fra Danmon Group fortæller.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies