Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2018 Finn og Jakob rapporterer fra Amsterdam (3:07)
AVM på ISE 2018: Jakob Vibild giver et hurtigt overblik efter en intensiv dag på Integrated Systems Europe udstillingen, hvor han og Finn Nesgaard har interviewet fagspecialister fra Epson, Neets, Panasonic, Atendi, Sennheiser og Sony. Det var en lærerig dag med masser af spændende nyheder - og med nye trends på AV-markedet.

Februar 2018 Evolution Wireless mikrofonerne har fået endnu flere funktioner (5:49)
Sennheiser på ISE 2018 Der er gået næsten 20 år siden Sennheiser lancerede den første Evoluion Wireless serie bestående af prisoverkommelige trådløse mikrofoner. Nu er man klar med fjerde generation - G4 - som stadig omfatter en 100-, en 300- og en 500-serie, men som nu klarer et tuningsområde på 88 MHz mod tidligere 42 MHz. Derudover har 100-serien fået en del funktioner, som tidligere var forbeholdt 300- og 500-serierne, som så til gengæld har fået endnu bedre overvågningsmuligheder. Jonas Næsby fra Sennheiser Nordic fortæller.

Februar 2018 Atendi udvider sin lydafdeling med grønne forstærkere (6:23)
Martin Audio og Powersoft på ISE 2018 Michael Engman fortæller om, hvordan det 110 år gamle Bico blev til Atendi, da man i 2015 gik i samarbejde med Norge og Sverige. Det skete i forbindelse med en udvidelse af produktsortimentet, så det nu ikke alene omfatter professionelt lys- og kameraudstyr, men også højttalere fra Martin Audio. Senest har Atendi overtaget forhandlingen i Danmark af forstærkere og softwareløsninger fra Powersoft.

Februar 2018 Digital automatik sikrer det trådløse mikrofonsignal (5:18)
Shure på Teknikmessen 2018: Axient Digital er Shures nye trådløse mikrofonsystem, som kombinerer fordelene fra Shures eksisterende trådløse systemer - Axient Analog, UHF-R og ULX-D - men er billigere en Axient Analog. Og så omfatter det nye digitale system en ultrakompakt body-sender. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2018 Videomikserens tally-system kan bruge smartphones (4:17)
Roland på Teknikmessen 2018: Roland V-60H er en kompakt og prisoverkommelig videomikser, der har den ekstra fordel, at det dyre tally-system, som fortæller kameramændene hvornår de på, kan erstattes af eksempelvis en gammel smartphone. Pulten er udstyret med fire SDI- og to HDMI-indgange plus diverse lydtilslutninger. Pris godt 22.000 kroner. René Falshøj fra Roland Systems Group fortæller.

Februar 2018 Sådan overføres lyd og video til den roterende scene (4:05)
Power Flex på Teknikmessen 2018: Hvad gør teaterteknikeren, når han eksempelvis skal have en videoskærm til at fungere på den roterende scene, eller skærmen skal hejses op og ned under forestillingen? Så får han hjælp fra firmaet Power Flex, som er specialist i "roterende" overførsel af lyd og billede via lysleder, og som også klarer strømtilførslen. Jim Albrecht fra Power Flex fortæller.

Februar 2018 Det nye trådløse mikrofonsystem er billigere og bedre (6:13)
Audio-Technica på Teknikmessen 2018: Kanalprisen er henholdsvis 5.000 og 16.000 kroner pr. kanal for Audio-Technicas nye 3000 og 5000 systemer til trådløs mikrofonoverførsel. Der er tale om analoge systemer, men takket være brugen af dobbelt-compander kan det dyre systems lydkvalitet konkurrere med langt dyrere digitale systemer. Henrik Sørensen fra Kinovox fortæller om de nye produkter, som dog først kommer på markedet til maj-juni 2018.

Februar 2018 Du kan slippe for baggundsstøjen - pris 20.000 kr. (7:07)
Cedar på Teknikmessen 2018: Finn Juul fra Interstage fortæller om den nye Cedar boks, som gør det let at eliminere baggrundsstøjen, f.eks. når man optager video. Boksen håndterer indtil to XLR mikrofonsignaler. Og den fungerer fuldstændigt automatisk - bortset fra at man naturligvis kan justere om man stadig skal kunne ane omgivelserne svagt i baggrunden...

September 2017 Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform (2:56)
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

September 2017 Teracom-chef Martin Løbel om DAB+: Det giver sund konkurrence (1:59)
- Der bliver plads til nye aktører og dermed mere aktivitet, siger Martin Løbel. - Mangfoldighed driver frygteligt mange gode ting, ikke mindst sund konkurrence. Og det vil forhåbentlig være med til at berige det danske samfund.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Hvornår skal vi investere i Ultra HD?
På DVB World 2017-konferencen i midten af marts var det store emne arbejdet med standerderne for UHD, HDR og HFR. Gert Svendsen refererer fra konferencen.

Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen
Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner. Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.

Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

FaceBook, Google, Microsoft og IP solutions...
Nyheder og udviklingstendenser på årets NAB-udstilling i Las Vegas: FaceBook Live, Googles Android platform, Microsoft Azure, Avid Mediacentral Cloud UX, Imagines Zenium platform, Harmonics VOS-platform, AIMS. Panasonic Connected Solutions og Christie MicroTiles

Lydrecorderen er en iPhone
Man kan tage glimrende fotos og videoer med en moderne iPhone, men det kniber med lydkvaliteten. Derfor har Sennheiser udviklet et par nye mikrofonløsninger til netop iPhone. Jesper Kolvig fra Sennheiser Nordic fortæller.

Danmon tænker globalt
Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring.

Hun ser YouTube som en gave
til mediebranchen

Christina Sørensen fra Google Danmark var under hårdt pres fra den danske mediebranche, da BFE holdt sin årlige konference. odstanden kom bl.a. fra Ulf Lund og Lisbeth Knudsen fra henholdsvis Boxer Danmark og Mandag Morgen.Kulturminister Mette Bock deltog også i konferencen, som blev afrundet af Laila Kelp Rasmussen fra BFE.

Så god var Prolight+Sound 2017
AVMs Jakob Vibild giver sin personlige vurdering af årets lys- og lyd-udstilling i Frankfurt. Nyhederne omfattede bl.a. batteridrevet LED-lys og batteridrevne højttalere.. Og disse nye enhedder kan naturligvis også styres trådløst.
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+