Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2018 18 år med masser af ny lysteknologi (11:12)
ETC på Prolight+Sound 2018: Danske Erik Larsen har i de seneste 18 år stået for kommunikation og markedsføring i Europa af lysudstyret fra amerikanske ETC. Det har været en periode fyldt med teknologiske nyskabelser - og godt samarbejde med amerikanerne. Men nu er han blevet 67, så han går på pension og overlader jobbet til yngre kræfter...

April 2018 Core processoren er en kæmpesucces (4:35)
DPA på Prolight+Sound 2018: Danske DPA Microphones har verdenssucces med sine miniature-mikrofoner, men fabrikationen baseret på mikroskopiske forstærkerenheder har været besværlig. Derfor har man nu lanceret den såkaldte Core processor, som klarer hele forstærkningen i en enkelt enhed, og som desuden øger mikrofonens dynamikområde med 14 dB. Produktspecialist Rune Slot fortæller om markedets reaktion på nyheden.

April 2018 Prisen er skrumpet en mio (2:36)
Yamaha på Prolight+Sound 2018: Lydspecialisten Yamaha havde ikke stor succes med den store digitale mikser, Rivage PM10 til 1,4 mio kroner, for der er kun solgt ca. 50 pulte på verdensplan. Men nu kommer lillebroderen PM7 med 128 kanaler til en pris af 400.000 kroner, og den er der allerede solgt fire af, alene i Danmark. Landechef Johnny Andreasen fortæller.

April 2018 Højttaleren er en digital maskine (3:40)
Yamaha på Prolight+Sound 2018: De tider er forbi, hvor en højttaler bare er en højttaler. I hvert fald satser Yamaha nu på en højttalerserie, hvor inputtet kan være et digitalt Dante-signal, som overføres via et almindeligt netværkskabel. Derved kan hele processen fra mikrofon over mikser til højttaler være digital. Det sikrer høj kvalitet - endda med reducerede omkostninger til kabler og konvertering. Landechef Johnny Andreasen fortæller.

Marts 2018 Biograflyden skal hjem i dagligstuerne (6:15)
DVB World 2018: MPEG-H er en ny lydteknik, som kan bringe biografernes element baserede lydsystemer hjem i dagligstuerne. Det betyder, at lydsignalet automatisk tilpasses stuens lydanlæg og dets muligheder. Og samtidigt får man mulighed for at justere lyden efter personlige ønsker - f.eks. mht. taleforståelighed. Gert Svendsen og Adrian Murtaza orienterer.

Februar 2018 Finn og Jakob rapporterer fra Amsterdam (3:07)
AVM på ISE 2018: Jakob Vibild giver et hurtigt overblik efter en intensiv dag på Integrated Systems Europe udstillingen, hvor han og Finn Nesgaard har interviewet fagspecialister fra Epson, Neets, Panasonic, Atendi, Sennheiser og Sony. Det var en lærerig dag med masser af spændende nyheder - og med nye trends på AV-markedet.

Februar 2018 Evolution Wireless mikrofonerne har fået endnu flere funktioner (5:49)
Sennheiser på ISE 2018 Der er gået næsten 20 år siden Sennheiser lancerede den første Evoluion Wireless serie bestående af prisoverkommelige trådløse mikrofoner. Nu er man klar med fjerde generation - G4 - som stadig omfatter en 100-, en 300- og en 500-serie, men som nu klarer et tuningsområde på 88 MHz mod tidligere 42 MHz. Derudover har 100-serien fået en del funktioner, som tidligere var forbeholdt 300- og 500-serierne, som så til gengæld har fået endnu bedre overvågningsmuligheder. Jonas Næsby fra Sennheiser Nordic fortæller.

Februar 2018 Atendi udvider sin lydafdeling med grønne forstærkere (6:23)
Martin Audio og Powersoft på ISE 2018 Michael Engman fortæller om, hvordan det 110 år gamle Bico blev til Atendi, da man i 2015 gik i samarbejde med Norge og Sverige. Det skete i forbindelse med en udvidelse af produktsortimentet, så det nu ikke alene omfatter professionelt lys- og kameraudstyr, men også højttalere fra Martin Audio. Senest har Atendi overtaget forhandlingen i Danmark af forstærkere og softwareløsninger fra Powersoft.

Februar 2018 Digital automatik sikrer det trådløse mikrofonsignal (5:18)
Shure på Teknikmessen 2018: Axient Digital er Shures nye trådløse mikrofonsystem, som kombinerer fordelene fra Shures eksisterende trådløse systemer - Axient Analog, UHF-R og ULX-D - men er billigere en Axient Analog. Og så omfatter det nye digitale system en ultrakompakt body-sender. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2018 Videomikserens tally-system kan bruge smartphones (4:17)
Roland på Teknikmessen 2018: Roland V-60H er en kompakt og prisoverkommelig videomikser, der har den ekstra fordel, at det dyre tally-system, som fortæller kameramændene hvornår de på, kan erstattes af eksempelvis en gammel smartphone. Pulten er udstyret med fire SDI- og to HDMI-indgange plus diverse lydtilslutninger. Pris godt 22.000 kroner. René Falshøj fra Roland Systems Group fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

Lydrecorderen er en iPhone
Man kan tage glimrende fotos og videoer med en moderne iPhone, men det kniber med lydkvaliteten. Derfor har Sennheiser udviklet et par nye mikrofonløsninger til netop iPhone. Jesper Kolvig fra Sennheiser Nordic fortæller.

Så god var Prolight+Sound 2017
AVMs Jakob Vibild giver sin personlige vurdering af årets lys- og lyd-udstilling i Frankfurt. Nyhederne omfattede bl.a. batteridrevet LED-lys og batteridrevne højttalere.. Og disse nye enhedder kan naturligvis også styres trådløst.

Hvornår skal vi investere i Ultra HD?
På DVB World 2017-konferencen i midten af marts var det store emne arbejdet med standerderne for UHD, HDR og HFR. Gert Svendsen refererer fra konferencen.

Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen
Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner. Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.

Danmon tænker globalt
Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring.

Hun ser YouTube som en gave
til mediebranchen

Christina Sørensen fra Google Danmark var under hårdt pres fra den danske mediebranche, da BFE holdt sin årlige konference. odstanden kom bl.a. fra Ulf Lund og Lisbeth Knudsen fra henholdsvis Boxer Danmark og Mandag Morgen.Kulturminister Mette Bock deltog også i konferencen, som blev afrundet af Laila Kelp Rasmussen fra BFE.

FaceBook, Google, Microsoft og IP solutions...
Nyheder og udviklingstendenser på årets NAB-udstilling i Las Vegas: FaceBook Live, Googles Android platform, Microsoft Azure, Avid Mediacentral Cloud UX, Imagines Zenium platform, Harmonics VOS-platform, AIMS. Panasonic Connected Solutions og Christie MicroTiles
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php