Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseMarts 2014 110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt (4:28)
Radaktør Finn Nesgaard, AVM AudioVisuelle Medier, rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde - sammen med den samtidige Musikmesse - ikke færre end 110.000 besøgende. Men der var også masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Marts 2014 Martin satser igen på lys til diskoteker (6:29)
Prolight+Sound 2014: Martin Professional supplerer nu igen sin serie af scenelys med mindre produkter til diskoteker, barer, møderum og kirker. Det sker i form af den LED-baserede Rush-serie der produceres hos underleverandører i Kina. Henrik Sørensen fra Martin Professional i Aarhus fortæller.

Marts 2014 Lille røgmaskine kan gemmes i kostumet (2:36)
PL+S 2014: På årets Prolight & Sound viste Look Solutions en røgmaskine der er så lille, at den f.eks. kan gemmes i skuspillerens kostume eller i dekorationen. Det giver mulighed for nye visulle effekter, men overflødiggør naturligvis ikke de traditionelle røgmaskiner, der kan have et strømforbrug på op til 9 kilowatt. Hans Henrik Schmidt fra Bico Professional fortæller om nyhederne.

Marts 2014 Blackmagic vil skabe komplet 4K workflow (4:19)
ISE 2014: Blackmagic har allerede et stort program af kameraer, production switchers, catch and playback-enheder, smart scopes og converters der klarer UltraHD og måske endda ægte 4K. Målet er en komplet 4K produktionskæde - til overkommelige priser. Stuart Ashton fra Blackmagic Design fortæller om fordelene ved den højere opløsning - nu og i fremtiden.

Januar 2014 Fagfolk mødes i Operaen (5:11)
Tommy Larsen, teknisk chef på Det Kgl. Teater, har for anden gang afholdt en teaterteknisk udstilling i Operaen på Holmen. Og igen blev det en stor succes - denne gang med over 30 udstillere. Det tekniske nyheder er naturligvis vigtige. Men udstillilngen er først og fremmest et samlingspunkt, hvor teaterteknikerne kan møde hinanden og branchens leverandører - på kryds og tværs.

Oktober 2013 SGM flytter produktionen til Danmark (4:01)
Plasa 2013: Peter Johansen, grundlægggeren af Martin Professional, er tilbage i lysbranchen - nu som investor og topchef for SGM A/S. SGM var ellers italiensk, men nu flytter Peter Johansen hele produktionen til Danmark...

Maj 2013 Projektorerne er kraftigere end scenelyset! (7:40)
Finn Nesgaard var back stage på Malmö Arena i forbindelse med forberedelserne til Eurovision Song Contest, som løber af stabelen den 18. maj. Her snakkede han med Lotta Schiefer om Barcos kæmpeprojekt med 13 HDQ 40-projektorer der oplyser det 43 x 8 meter store og meget specielle lærred bag de optrædende.

April 2013 Banebrydende ny form for LED-softlys (3:31)
Prolight + Sound 2013: Danske Brother, Brother & Sons har udviklet et banebrydende LED-softlys, hvor der anvendes blå/ultraviolette LED'er, som lyser mod en fluorescerende plade. Det giver et jævnt, blødt lys med en høj CRI-værdi. Fordelen ved at have fosforen placeret på en plade nogle cm foran lysdioderne i stedet for at have den indbygget i dioderne er også, at konstruktionen er mindre varmefølsom, og så er der mulighed for at skifte pladerne og på den måde skifte farvetemperatur. Henrik Christen fra BB&S fortæller om den nyeste version af Area 48 Soft.

April 2013 Fransk alternativ til danske Martin Professional (2:02)
Prolight + Sound 2013: Ayrton er en fransk fabrik, der er specialist i LED-basseret effektlys til scene og landevej - i konkurrence med bl.a. Martin Professional. Kenneth Jakobsen fra Bico forklarer, at det er et spørgsmål om smag - foretrækker man blondiner eller brunetter? Begge fabrikker leverer nemlig lysudstyr i høj kvalitet.

April 2013 Den nye Source Four Mini er ikke legetøj... (5:09)
Prolight+Sound 2013: ETC har udviklet en Mini-udgave af den kendte Source Four lampe, der er solgt i over 3 mio eksemplarer i løbet af de seneste 20 år. Mini-versionen er tænkt som lyskilde i f.eks. museer og kunstgallerier, og den er derfor i første omgang udstyret med en nyudviklet halogenlampe. Men senere vil ETCs Source Four Mini også komme i en LED-version. ETCs Fred Foster fortæller om den nye, kompakte kvalitetslyskilde.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bedre billedkvalitet, større zoomkapacitetog WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Finn Nesgaard har testet...

Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret...

Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt
Danske Ice Power er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

AVM-rapport fra NAB 2014
NAB i Las Vegas er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid.

Verdens bedste UltraHD-kamera
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies