Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseMarts 2014 110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt (4:28)
Radaktør Finn Nesgaard, AVM AudioVisuelle Medier, rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde - sammen med den samtidige Musikmesse - ikke færre end 110.000 besøgende. Men der var også masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Marts 2014 Martin satser igen på lys til diskoteker (6:29)
Prolight+Sound 2014: Martin Professional supplerer nu igen sin serie af scenelys med mindre produkter til diskoteker, barer, møderum og kirker. Det sker i form af den LED-baserede Rush-serie der produceres hos underleverandører i Kina. Henrik Sørensen fra Martin Professional i Aarhus fortæller.

Marts 2014 Lille røgmaskine kan gemmes i kostumet (2:36)
PL+S 2014: På årets Prolight & Sound viste Look Solutions en røgmaskine der er så lille, at den f.eks. kan gemmes i skuspillerens kostume eller i dekorationen. Det giver mulighed for nye visulle effekter, men overflødiggør naturligvis ikke de traditionelle røgmaskiner, der kan have et strømforbrug på op til 9 kilowatt. Hans Henrik Schmidt fra Bico Professional fortæller om nyhederne.

Marts 2014 Blackmagic vil skabe komplet 4K workflow (4:19)
ISE 2014: Blackmagic har allerede et stort program af kameraer, production switchers, catch and playback-enheder, smart scopes og converters der klarer UltraHD og måske endda ægte 4K. Målet er en komplet 4K produktionskæde - til overkommelige priser. Stuart Ashton fra Blackmagic Design fortæller om fordelene ved den højere opløsning - nu og i fremtiden.

Januar 2014 Fagfolk mødes i Operaen (5:11)
Tommy Larsen, teknisk chef på Det Kgl. Teater, har for anden gang afholdt en teaterteknisk udstilling i Operaen på Holmen. Og igen blev det en stor succes - denne gang med over 30 udstillere. Det tekniske nyheder er naturligvis vigtige. Men udstillilngen er først og fremmest et samlingspunkt, hvor teaterteknikerne kan møde hinanden og branchens leverandører - på kryds og tværs.

Oktober 2013 SGM flytter produktionen til Danmark (4:01)
Plasa 2013: Peter Johansen, grundlægggeren af Martin Professional, er tilbage i lysbranchen - nu som investor og topchef for SGM A/S. SGM var ellers italiensk, men nu flytter Peter Johansen hele produktionen til Danmark...

Maj 2013 Projektorerne er kraftigere end scenelyset! (7:40)
Finn Nesgaard var back stage på Malmö Arena i forbindelse med forberedelserne til Eurovision Song Contest, som løber af stabelen den 18. maj. Her snakkede han med Lotta Schiefer om Barcos kæmpeprojekt med 13 HDQ 40-projektorer der oplyser det 43 x 8 meter store og meget specielle lærred bag de optrædende.

April 2013 Banebrydende ny form for LED-softlys (3:31)
Prolight + Sound 2013: Danske Brother, Brother & Sons har udviklet et banebrydende LED-softlys, hvor der anvendes blå/ultraviolette LED'er, som lyser mod en fluorescerende plade. Det giver et jævnt, blødt lys med en høj CRI-værdi. Fordelen ved at have fosforen placeret på en plade nogle cm foran lysdioderne i stedet for at have den indbygget i dioderne er også, at konstruktionen er mindre varmefølsom, og så er der mulighed for at skifte pladerne og på den måde skifte farvetemperatur. Henrik Christen fra BB&S fortæller om den nyeste version af Area 48 Soft.

April 2013 Fransk alternativ til danske Martin Professional (2:02)
Prolight + Sound 2013: Ayrton er en fransk fabrik, der er specialist i LED-basseret effektlys til scene og landevej - i konkurrence med bl.a. Martin Professional. Kenneth Jakobsen fra Bico forklarer, at det er et spørgsmål om smag - foretrækker man blondiner eller brunetter? Begge fabrikker leverer nemlig lysudstyr i høj kvalitet.

April 2013 Den nye Source Four Mini er ikke legetøj... (5:09)
Prolight+Sound 2013: ETC har udviklet en Mini-udgave af den kendte Source Four lampe, der er solgt i over 3 mio eksemplarer i løbet af de seneste 20 år. Mini-versionen er tænkt som lyskilde i f.eks. museer og kunstgallerier, og den er derfor i første omgang udstyret med en nyudviklet halogenlampe. Men senere vil ETCs Source Four Mini også komme i en LED-version. ETCs Fred Foster fortæller om den nye, kompakte kvalitetslyskilde.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Højttaleren lyder så godt som et flygel
ISE 2014: "Steinway Lyngdorf" er et samarbejde mellem flygelfabrikken Steinway & Sons og den danske lydspecialist Peter Lyngdorf og hans firma. Resultatet er et lydsystem, der lyder "lige så godt som et flygel" - dvs. ligger på samme høje kvalitetsniveau.

Video understøtter symfoniorkestrets koncerter
I Aarhus Symfoniorketser bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

Adam Hall viste 148 nyheder
Tyske Adam Hall viste ikke mindre end 148 nyheder på sin store stand på Prolight+Sound 2014. Vigtigste nyt er, at man nu kan få bygget flightcases med individuelle logoer og billeder i robust kvalitet og for en overkommelig pris. Claus Amondsen fortæller.

Guldmikrofonen koster ikke ekstra
På Prolight+Sound 2014 viste DPA en gylden version af sangermikrofonen d:facto II. Desuden viste man en ekstra robust udgave af den lille 4060 kuglemikrofon. Bo Brick fra DPA fortæller.

110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt
Finn Nesgaard rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies