Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseJanuar 2015 BB&S Flyer er perfekt på en boomstang (4:09)
Danske Brother, Brother & Sons har udviklet en 70 watt LED-lampe, der kun vejer et kg, og som derfor er håndtérbar for enden af en boomstang. Lampen udmærker sig også ved at farvetemperaturen kan indstilles perfekt fra 3000 til 5600 K. Og den leveres som et all-round sæt i en solid, ruminddelt kuffert. Peter Plesner fortæller.

Januar 2015 LED-lamper til filmproduktion ()
Teknikmesse i Operaen 2015: Creamsource Mini Doppio er navnet på en serie australske LED blødtlyslamper, der oprindelig blev udviklet til produktionen af Hobitten og Ringenes Herre. Det er solidt konstruerede lamper med en høj lysydelse, som skyldes at der er monteret et linsesystem foran hver enkelt LED. Peter Hofmann fortæller.

Januar 2015 Alsidig forstærker på 4 x 5.000 watt (2:55)
Teknikmesse i Operaen 2015: – XTAs nye Class-D forstærker, APA-4E8, kan levere en lydstyrke på fire gange 5.000 watt, og den kan desuden kommunikere digitalt via både Dante, CobraNet, AVB og AES, samt via traditionelle analoge forbindelser, siger Henrik Sørensen fra Kinovox. Den alsidige forstærker koster ca. 70.000 kroner.

Januar 2015 Ny spiller på markedet for store livemiksere (3:44)
Teknikmesse i Operaen 2015: - Der er allerede to udlejningsselskaber, som har bestilt den nye Midas ProX mikserpult, siger Malte Oscar fra Matrix Sales – ikke uden en vis stolthed i stemmen. – Det er en live-pult i den absolutte topklasse, med mulighed for 168 input og 99 output. Og set i det perspektiv er prisen på lige under 400.000 kroner bestemt konkurrencedygtig.

Januar 2015 Baggrundslarmen fjernes i real time (5:39)
Teknikmesse i Operaen 2015:– Cedar er verdensmestre i støjreduktion, siger Finn Juul fra Interstage. – Seneste nyt er live-enheden Cedar DNS 8, der automatisk fjerner baggrundsstøjen i lydbilledet, så lydteknikeren ikke behøver at bruge tid på dét problem. Det er en 19 tommer rack-enhed, der kan bearbejde indtil otte samtidige lydsignaler. Pris 45.000 kroner.

Januar 2015 Nyt objektiv giver kæmpebillede (1:29)
Teknikmesse i Operaen 2015: – Panasonic har udviklet et nyt short-throw-objektiv, der reducerer projektionsafstanden med 60% i forhold til fabrikkens traditionelle short-throw-objektiver, siger Allan Nicolaisen fra AV-Huset. – Helt konkret betyder det, at man kan projicere et 100 tommer billede med projektoren stående få centimeter foran lærredet.

Januar 2015 d&b øger taleforståeligheden (4:22)
Teknikmesse i Operaen 2015: - Med den nye xC-serie har D&B løst de fase-problemer, der opstår på grund af reflektioner fra bagvæggen, når man bruger søjlehøjttalere, siger Lars Frederiksen fra Alfa Audio.- Og forbedringen af taleforståeligheden sker på en prisoverkommelig måde, for den er opnået via et passivt cardioid-design.

Januar 2015 18 fremgangsrige år hos Adam Hall (3:43)
Teknikmesse i Operaen 2015: Claus Amondsen fra Adam Hall Scandinavia fortæller om Adam Halls udvikling fra 38 medarbejddere for 18 år siden til nu over 200. Samtidigt er produktsortimentet udvidet, så det nu både omfatter fittings til flightcases, lydudstyr og lysudstyr. Alene på den næste Prolight + Sound udstrilling i Frankfurt kommer der 40-50 nye lysprodukter.

November 2014 Videooptagelse med 650.000 bill/sek (4:37)
MonitorExpo 2014: Peter Christian Lange fra Precision Technic Nordic fortæller om de amerikanske Miro high speed kameraer fra Vision Research. De fås i versioner, der kan optage indtil 650.000 bill/sek, og til priser op mod 1,5 mio kroner. Men i film-, video- og reklamebranchen klarer man sig fint med et maksimum på 2.500 bill/sek, og så er prisen på et helt andet niveau, nemlig ca. 150.000 kroner.

November 2014 Højttalerne er usynlige (3:40)
MonitorExpo 2014: Cinevision AV Distribution har specialiseret sig i levering og installation af usynlige højttalere i nybyggede og ombyggede huse. Manden i huset vil have lyd i alle rum, inklusivestuer, køkken, badeværelse og bryggers, og lyden skal kunne styres fra mobiltelefonen. Og husfruen vil ikke have huset fyldt af højkttalere, så de gemmes i vægge og loft. Simon Thule fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Profversionen har XLR-håndgreb...
Finn Nesgaard har testet Sonys nye professionelle 1" videokamera, PXW-X70. Det er en videreudvikling af UltraHD-kameraet FDR-AX100, med de samme gode indstillingsmuligheder, men nu også med XLR-håndgreb og mulighed for at optage HD XAVC 4:2:2 10 bit med indtil 50 Mbit/sek.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

Epokegørende LED-lys fra koreanske Aladdin
Koreanske Aladdin har udviklet en serie LED-lys, der passer til mobiltelefoner, håndholdte videokameraer og egentlig ENG-produktion. Henrik Eriksen fra Bico Professional fortæller.

Mindre baggrundsstøj med SoundSoap 3
Efter have været ude af markedet et stykke tid er "lyd-vaske-programmet" SoundSoap tilbage i version 3, der understøtter 64-bit processering.Programet kan reducere baggrundsstøj i f.eks. interviewoptagelser, men det har også funktioner der tager sig af brum, kliklyde og nålestøj. SoundSoap 3 kan bruges stand-alone, men kan også fungere som plug-in i redigeringsprogrammer som Garageband, Final Cut Pro X, Logic X, Peak, Digital Performer, Adobe Premiere CC og Edius. Prisen er ca. 900 kroner ex. moms.

Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version. Produktchef Nils Vinding fortæller.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies