Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2016 Professionel 8-spors lydoptager til 6.900 kr (4:51)
Zoom på Operaen 2016: Kinesiske Zoom er kommet med en multisporsrecorder, Zoom F8, der retter sig mod film- og TV-branchen, men prismæssigt er overkommelig for det semiprofessionelle segment. Jes Baggersted fra PSS Professional Sound Systems stiller store forventninger til recorderen, for kineserne er vanvittigt dygtige til at kopiere vestens teknologi.

Februar 2016 Trådløs multikameraproduktion (6:00)
Teradek og Roland på Operaen 2016: Med Teradek Bolt Pro får man trådløs forbindelse medllem kameraer og f.eks. en multifunktionsmikser som Roland VR-50HD. Signaloverførslen sker via HD-SDI eller HDMI, og der arbejdes med ukompriimerede signaler gennem hele transmissionskæden. Mads Boldin Nielsen fra Stjernholm & Co fortæller.

Februar 2016 Den dynamiske mikrofon i helt nyt design (4:34)
Shure på Operaen 2016: Shure KSM8 er verdens første dynamiske mikrofon med dobbeltmembran. Fordelen er en kraftigere afgrænset nyrekarakteristik, som dæmper støj fra omgivelserne, og en væsentligt reduceret proximityeffekt. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2016 Røde presser priserne (3:17)
Røde på Operaen 2016: Australske Røde kunne præsenteer flere yderst prisoverkommelige lydprodukter til det højere konsummarked. F.eks. et trådløst mikrofonsæt til video/DSLR-kameraet bestående af sender, modtager og lavaliermikrofon. Pris 2.700 kr inklusive moms. Lars Bruun Jensen fra SC Sound fortæller.

Februar 2016 Lyskilden skal først skiftes efter 20.000 timer (3:54)
Panasonic på Operaen 2016: Panasonic viste sin første rene laserprojektor, PT-RQ13K. Den leverer et lysudbytte på 10.000 lumen, og takket være den nye lyskilde, så er den vedligeholdelsesfri i 20.000 timer. På udstillingen var projektoren udstyret med et ekstremt vidvinkelobjkektiv.Jan Rasmussen fra AV-Huset i Næstved fortæller.

Februar 2016 Den lette LED-lampe giver ekstra lys i høj kvalitet (3:49)
Fomex på Operaen 2016: Fomex Flexible LED er en 350 gram let LED-lampe, der kan bruges på stativ, håndholdt oh for enden af en boomstang. Lampen udmærker sig desuden ved et ekstra højt lysudbytte og en lyskvalitet på 97-98 CRI. Peter Hofmann fortæller.

Februar 2016 Den trekantede højttaler giver ekstra bas (3:21)
Cornered på Operaen 2016: Danske Cornered Audio har udviklet højttalere, der er beregnet til diskret montering i hjørnet af lokalet, og som derved giver ekstra lydstyrke i bassen. De relativt små højttalere kan derfor spille ganske kraftigt. Henrik Sørensen fra Kinovox Scandinavia fortæller om de to modeller, som er fabrikeret i Kina, og som derfor er relativt prisoverkommelige.

Februar 2016 Lysstøfrørene er fyldt med blå LED'er (4:57)
BBS på Operaen 2016: Danske Brother, Brother & Sons er specialist i udvikling og produktion af lysenheder med blå LED'er der får et fluorescensmateriale til at lyse - nøjagtigt som man kender det fra lysstorør. Seneste nyt er Pipeline-serien bestående af solide polycarbonat-rør. Henrik Christensen fortæller.

Februar 2016 Array lydsystem til 15.000 (3:35)
Adam Hall på Operaen 2016: Adam Hall lancerede LD Curv 500. Det er et transportabelt array lydsystem, der giver nye lydmuligheder til en pris på kun 15.000 kroner for to arrays med sub og indbygget styrepult. Claus Amondsen fortæller.

September 2015 Arri viste fire meget forskellige kameraer (8:11)
Arri på IBC 2015: Produktchef Michael Jonas fortæller om de fire vidt forskellge digitale kameraer, som den tyske fabrik viste i Amsterdam: Arri Alexa 65 er udlejningskameraet til digital filmproduktion i højeste kvalitet - med 65 mm sensor. Arri Alexa Mini er "dronekameraet" der matcher de store Arri'er i billedudtyk og farvekvalitet. Arri Alexa SXT er den nyeste udgave af "standardkameraet" til digital filmproduktion. Og Arri Amira er det tilsvarende ENG-kamera.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Gratis software og nye 4K/4,6K kameraer
Blackmagic imponerede på NAB med nye versioner af gratisprogrammerne Resolve til grading og Fusion til special effects plus en hel stribe nye 4K og 4,6K kameraer i Ursa og Micro-serierne. Gert Svendsen orienterer.

Sony udvikler workflows med 4K, HDR og IP
Danske Michael Harrit fortæller om nyhederne på årets IBC udstilling i Amsterdam. Han er i dag den højest placerede dansker hos Sony. Hovedtemaet på Sonys stand var "Image, IP, Workflow".

Canon - optimist trods reduceret kamerasalg
Canon Expo 2015: Hvert femte år holder Canon en stor udstilling, hvor man præsenterer periodens forskningsresutater og giver et bud på fremtiden. Finn Nesgaard var til Canon Expo i Paris, og han var imponeret...

Med skjult kamera i Marokko
Kristian Bech og Kenneth Sorento fortæller om, hvordan de optager politiserien "Eftersøgt - med Kristan Bech". De laver masser af optagelser med skjult Serien startede onsdag den 26. august 2015 på Kanal 5.

Internettet trænger ind under huden
Gert Svendsen fortæller om nye trends på årets IFA udstilling i Berlin."Internet of Things" kobler alle vores apparater sammen. og på sigt vil vi endda selv få opereret en NFC-chip ind i hånden. Med "Virtual Reality" træder ind i et virtuelt univers ved hjælp af et par store billedbriller...

Trådløst har aldrig været lettere...
Finn Nesgaard har testet Sennheiser AVX. Det er et digitalt trådløst mikrofonsystem med en ultrakompakt modtager, der passer direkte i kameraets XLR-bøsninger. AVX_-systemet er uhyre nemt at bruge, fordi parringen mellem sender og modtager foregår automatisk.

Rolige videooptagelser med Gimbal
Videoproducent Michael Vogelius har anskaffet en Gimbal CAME-TV CAME7800. Det er en nem og prisoverkommeli stabilizer, der gør håndholdte optagelser rolige - som var de taget med f.eks. en Steadicam. Men det er ikke alle Gimbal-løsninger der er lige gode.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies