Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2015 Installationshøtjttalere der ikke kan brændes af... ( 4:00)
Yamaha på ISE 2015: Der er kommet nye varslingskrav til lokaler, der kan rumme over 200 personer. Yamaha ser derfor et stort marked i installationshøjttalere, der egentlig er beregnet til afspilning af musik i høj kvalitet, men som samtidigt opfylder de brandtekniske krav til varslingsanlæg. Anvendelsesområderne er bl.a. mødelokaler, skolernes aulaer, kirker og supermarkeder. Johnny Andersen fra Yamaha Scandinavia fortæller.

Februar 2015 64 trådløse koblinger til projektoren (3:15)
Vivitek på ISE 2015: NovoConnect er navnet på en lille, prisoverkommelig boks der giver mulighed for trådløs tilkobling af indtil 64 enheder - mobiler, iPads, tablets og computere - til den samme projektor. Det er en nem løsning i mødelokalet, eller i klasselokalet. Kim Ryving Jensen fra Netkom Distribution fortæller.

Februar 2015 Laserlys, 4K og nye projektionsmuligheder (5:00)
Sony på ISE 2015: Sony præsenterede en short-throw 4K laser-projektor til 300.000 kroner. Men ellers var det mest nye anvendelsesluligheder, der fyldte standen på ISE. F.eks. så man, hvordan en butik kan designes 3D-grafisk og derefter vises med to projektorer og blend-teknologi - inden "spaden er stikkes i jorden". Jacob Barfoed fra Sony Professional Denmark fortæller.

Februar 2015 Vores switchere klarer både audio og video (3:28)
Roland på ISE 2015: Roland bevæger sig ind på et nyt marked med en serie multiformat audio/video-switchere til brug i f.eks. konferencerum og mødelokaler. Switcherne er døbt "XS-Series". Alle tre moddeler har otte indgange på både billed- og lydside, mens antallet af udgange kan være to, tre eller fire. Priser under 50.000 kroner. Interview med René Falshøj fra Roland Systems Groups danske kontor.

Februar 2015 Superkraftige forstærkere med Dante-support (5:58)
Powersoft på ISE 2015: Italienske Powersoft har opdateret sine kraftfulde installationsforstærkere i Ottocanali-serien, så de nu kan sluttes til et Dante-netværk. Powersoft kommer også med nye, alsidige touring-forstærkere på op til otte gange 5.200 watt i 2 ohm, og naturligvis også med Dante-tilslutning.Kasper Bregenborg fra den danske distributør Matrix Sales fortæller.

Februar 2015 Bedre projektorer med laserlys og 4k (6:52)
Panasonic på ISE 2015: Panasonics eye-catcher var en batteridrevet Tesla bil, der var "klædt på" som et projektionslærred, og som blev "bestrålet" af et stort antal projektorer i loftet. De projektionstekniske nyheder var 4K/UtraHD opløsning og laserlys med 20.000 timers holdbarhed, Og så er Panasonic for øvrigt storleverandør af batterier til Tesla. Panasonics projektorekspert, Hartmut Kulessa fortæller.

Februar 2015 Nu kan Claus sælge installationshøjttalere (3:01)
Adam Hall på ISE 2015: Tyske Adam Hall har længe solgt installationshøjttalere fra Audac, men ikke i Danmark, for her er det en konkurrerende leverandør, der har agenturet. Claus Amondsen fra Adam Halls danske afdeling er derfor glad for, at den tyske AV-specialist nu er klar med sit eget sortiment af indbyningshøjttalere og installationshøjttalere under varemærket LD Contractor Series.

Februar 2015 Copyrighten sikres med HDCP 2.2 (3:46)
Atlona på ISE 2015: På årets ISE udstilling havde Atlona sin hidtil største produktlancering, og samtlige nyheder understøtter 4K/60p/50p og HDCP 2.2. Det sidste er en avanceret kryptering der skal sikre, at forbrugerne ikke kan bryde copyrighten og lave kopier af det 4K-materiale, som de ser på deres TV-skærme og i deres hjemmebiografer. Teknkken er bl.a.indbygget i HDMI switchere og i systemer til forlængelse af signalvejen. Produktchef Bill Schripsema fortæller.

Februar 2015 Vi er gode til projektor-objektiver (4:12)
Canon på ISE 2015: - Vi laver verdens bedste objektiver, siger Canons projektorspecialist Colin Boyle, - og hovedtemaet på vores ISE-udstilling er derfor objektiver. F.eks. er vi stolte af, at man får samme lysstyrke, uanset om afstanden fra projektor til lærred er 2,4, 4 eller 7 meter. Vi viser en vidvinkelprojektor, der kan har en vertikal lens shift funktion på plus/minys 75%. Og vi viser, hvordan man med otte projektorer kan skabe et levende rum med projektion på gulvet og den buede væg.

Februar 2015 Høj kontrast med japansk trykkeriteknik (4:10)
dnp på ISE 2015: Danske DNP er specialist i projektionsskærme, der giver høj kontrast i ikke-mørkelagte mødelokaler. Det kræver en skærmen der er opbygget af ikke mindre end syv lag. Den bagvedliggende teknologi kommer fra Dai Nippon Printing, der ejer DNP Denmark. Salgschef Anjum Parwaiz fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version. Produktchef Nils Vinding fortæller.

Epokegørende LED-lys fra koreanske Aladdin
Koreanske Aladdin har udviklet en serie LED-lys, der passer til mobiltelefoner, håndholdte videokameraer og egentlig ENG-produktion. Henrik Eriksen fra Bico Professional fortæller.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

Digitaliseringen skaber nye farer
CES 2015: Gert Svendsen orienterer om de vigtigste trends på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Der var masser af "selvkørende biler". Der var også masser af robotteknologi. Og der var ny teknologi til det intelligente hjem.

Sonys nye filmkamera koster kun 55.000
Det mest iøjnefaldende er, at Sony PXW-FS7 leveres med et fleksibelt håndgreb, der nærmest gør det ud for en rig med betjeningsknapper. Men det vigtigste er, at kameraet kan optage ægte 4K i Super35, at objektivet er udskifteligt, og at man både kan optage almindelig video og i cinema-mode med 14 blænders eksponeringsomfang.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies