Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2019 Gert Svendsen siger sin ærlige mening… (3:39)
AVM på ISE 2019: Gert Svendsen, fagjournalist på avm.dk, har deltaget på utallige fagudstillinger og konferencer rundt omkring i verden. Men i år var det første gang, at han oplevede Integrated Systems Europe-udstillingen. Og han var spændt på, om den kunne måle sig med IBC, som også holdes i Amsterdam…

Februar 2019 Nu er bordmikrofonerne trådløse (11:19)
Shure på ISE 2019: I 2011 købte Shure det danske firma DIS, som var en fremtrædende spiller på markedet for mikrofonløsninger til bl.a. mødelokaler og konferencerum – og til det danske folketing. I dag markedsføres produkterne under navnet ”Microflex Complete”, og som noget nyt er der kommet en trådløs løsning. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2019 Vi omsætter for 8,4 mia dollars (4:09)
Vivitek på ISE 2019: Det er Delta Display Solutions som står bag Vivitek, og det giver nogle vældige kræfter, både økonomisk og teknologisk indenfor bl.a. projektorer og fladskærme til mødelokaler og undervisningslokaler. Nordisk salgschef Linnea Bergh fortæller.

Februar 2019 Det skal være nemt at koble computeren til fladskærm og projektor (5:24)
Vivitek på ISE 2019: Man skal hurtigt og nemt kunne koble computer og smartphone til mødelokalets billed- og lydudstyr. Derfor har Viviteks fladskærme og projektorer indbygget opkobling via såvel lokalnet som trådløst via en dongle. Og Vivitek sælger nu også en boks ved navn NovoPro, som giver skærme og projektorer af andre fabrikater det samme brugerinterface. Mads Nørskov fra Imago Sonas fortæller.

Februar 2019 Underviseren flyttes om bag teksten på tavlen (4:32)
Sony på ISE 2019: ”Edge Analytics Appliance” er Sonys bud på en digital teknologi, baseret på kunstig intelligens. Helt konkret er der tale om en lille, men ganske dyr boks, som kan flytte personen der står foran kameraet - f.eks. hen bag den tekst han skriver på skærmen, eller ind i et virtuelt studie. Jacob Barfod fra Sony PSE Denmark fortæller.

Februar 2019 Nu kan højttalerlegenden indbygges i væggen (11:08)
Miller & Kreisel på ISE 2019: De i dag danske M&K højttalere til bl.a hjemmebiografer, biografer og lydstudier har fået et løft rent teknologisk. Seneste nyt er at den ikoniske M&K S150 højttaler nu fås til indbygning i væggen. Desuden er den udstyret med dansk designede og dansk fremstillede højttalerenheder. Og trods en relativt beskeden størrelse kan den levere et vældigt højt lydtryk. Gert Christensen fra M&K Sound fortæller.

Februar 2019 Epson leger med lyset (4:52)

Epson på ISE 2019: I dag er det ikke nok at lave en god projektor, for konkurrencen fra fladskærmene er benhård. Derfor har Epson lavet nogle helt nye diskrete projektortyper med ultralang levetid efter devisen ”Fix and Forget”. Det er projektorer, som f.eks. kan bruges til interaktiv digital skiltning i bl.a. butikker og værtshusmiljøer. Morten Rasmussen fra Epson Danmark fortæller.

Februar 2019 Billedet projiceres ned bag foredragsholderen (4:17)
Canon på ISE 2019: Canons projektorafdeling har udviklet et objektiv, som gør det muligt at arbejde med en shift-funktion på op til +/- 140 grader. Det betyder, at en loftmonteret projekto r kan lyse ned bag foredragsholderne, så de ikke kaster skygger på lærredet. Canon er også kommet med en 40.000 lumens laser-3DLP-projektor til det absolutte high-end marked. Coin Boyle fortæller.

Februar 2019 Nye højttalermodeller “hele vejen rundt” (7:40)
Martin Audio på ISE 2019: I den prisoverkommelige ende af spektret kan man nu få Martin Audio højttalere til under 800 kroner. Og i den anden ende er den engelske højttalerfabrik kommet med en stor subwoofer, som kan dæmpe den bagudstrømmende baslyd med 28 dB – til glæde for de optrædende på scenen. Og der er såmænd også masser af nye højttalere imellem de to yderpunkter. René Falshøj fra Atendi fortæller.

November 2018 Mobiltelefonen skal udbygges med “tingel-tangel” (3:39)
Vi har altid mobiltelefonen i lommen, og billed- og videokvaliteten er efterhånden ganske udmærket - f.eks. til YouTube, men også til egentlig TV-produktion. Det er dog en fordel at udbygge telefonen med håndgreb, bedre mikrofon, bedre LED-lys – og et rigtigt trebens videostativ. Det oplever Jan Christensen fra Tura, som et ikke alene vigtigt, men også stærkt voksende marked. Mulighederne med Manfrottos tilbehør blev demonstreret på ProAV Expo 2018.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Atletikken har sin egen TV-produktion
For et lille års tid siden fik Dansk Atletik Forbund sin egen TV-enhed. Projektet blev startet for tre år siden af to sportsentusiaster, som var trætte af fodboldens dominerende position på DR og TV2.

Rektor er kritisk overfor uddannelsespolitikken
Rektor Max Jørgensen fra Medieskolerne i Viborg snakker med AVMs Finn Nesgaard om den danske uddannelsespolitik. Diskussionen foregik på ProAV Expo 2018.

Mogens Jensen fik hård modstand
Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen havde tydeligvis håbet på opbakning til partiets synspunkter fra filmbranchens to repræsentanter, Kim Magnusson fra M&M Production og Ulf Lund fra BoxerTV. Fjerde mand var Venstres medieordfører Mads Fuglede.

Arris 4K kamera har full frame sensor
Mogens Gewecke fra Atendi fortæller om Arris nyeste digitale filmkamera. Det hedder Alexa LF, hvilket står for Large Format, og sensorens størrelse er 24x36 mm. Det har krævet en helt ny objektivserie...

Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

Miniaturemikrofonen er blevet endnu mindre…
Jo mindre mikrofonkapsel des dårligere signeal/støj-forhold. Alligevel ar det lykkedes DPA at fastholde lydkvaliteten i den nye d:screet 6060-serie, til trods for at kapseldiameteren er reduceret fra 5 mm til kun 3 mm.Rune Slot fra DPA fortæller.

Smartphonen optager 4K video i prof-kvalitet
Test; OnePlus 6: Det er en smartphone, som både kan optage fotos og 4K video i fremragende kvalitet.n Den er derfor interessant for den professionelle AV-branche. OnePlus 6 åbner nemlig for en verden af nye videomuligheder. Ikke mindst i betragtning af, at prisen er under 4.000 kroner. Gert Svendsen orienterer.

Hvad skal vi dog med 8K?
Det ligger fast, at der skal produceres 8K i forbindelse med De Olympiske Lege i Japan 2020. Men hvad kan vi bruge 8K til i dag? Panasonics bud er, at man kan producere HD og 4K via variabel crop af billedet fra fast opstillede 8K kameraer. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+