Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2016 Digitalt filmkamera til lavere pris (3:13)
Panasonic på NAB 2016: Panasonics største nyhed på årets broadcast-udstilling i Las Vegas er 4K skulderkameraet Varicam LT. Det har samme dual ISO 800/5000 som storebroderen Varicam S35, og det har også både udskifteligt objektiv, og 14 blændetrins dynamic range. Men prisen ar lavere - ca. 110.000 kroner. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.

April 2016 Let at styre scenelys - plus lyd og video (5:52)
Prolight + Sound 2016 Amerikanske ETC er kendt for lysudstyr i den absolutte high-end klasse til studier og scener. Men det verdensomspændende firma har et langt bredere produktsortiment. I Frankfurt viste man f.eks. en ny nem lyspult, der også kan håndtere lyd og video. Den fås til priser far 1.600 euro svarende til 12.000 kroner, og den kan eksempelvis bruges til skolekomedier. ETCs danske medarbejder Erik Larsen fortæller.

April 2016 Sennheiser understøtter iPad (7:04)
Prolight + Sound 2016 En almindelig iPad kan optage glimrende lyd, hvis den udstyres med en god mikrofon. Derfor har Sennheiser fået samarbejdspartneren Apogee til at lave en analog-til-digital adapter til stormembranmikrofonen MK4. Den tyske fabrik viste også, hvordan det nu er blevet nemmere at arbejde med menuerne i de trådløse digitale Evolution D1-sæt, takket være en iPad-app. Jesper Kolvig fortæller.

April 2016 Subwooferen er både lettere og bedre (5:20)
Prolight + Sound 2016 L'Acounstics' nye subwoofer til de store touring-opgaver vejer 79 kg - eller 14 kg mindre end den gamle model. Alligevel kan den nye KS28 både levere et højere lydtryk og en mere nuanceret lydkvalitet for de helt store publikums. Henrik Bonné fra Matrix Sales fortæller.

April 2016 Jeg er blevet en del af udviklingsteamet (7:40)
Prolight + Sound 2016 Som medarbejder hos PPS har Torben Aalykke i årevis solgt trådløst mikrofonudstyr fra Wisycom. Men ledelsen af den italienske fabrik ønskede, at han bruger tæt på 100 procent af sin tid på Wisycom, og han er derfor gået selvstændig med firmaet Nordic Pro Audio. Samtidigt er han kommer tættere på arbejdet med udvikling af de højprofessionelle produkter.

April 2016 På cykeltur med BB&S (2:49)
ProLlght + Sound 2016 Danske Brother, Brother & Sons havde ikke meget nyt at vise. Til gengæld kunne AVM's Finn Nesgaard slappe af i den opstillede cykelvogn sammen med produktspecialist Henrik Christensen. Og så havde han faktisk en enkelt vigtiig nyhed...

April 2016 Jeg har oplevet 20 års ekspansion (3:59)
Prolight + Sound 2016 Til næste år har Claus Amundsen arbejdet 20 år for Adam Hall. På årets udstilling i Frankfurt præsenterede den tyske leverandør over 200 nye produkter indendfor bl.a. lys- og lydudstyr. Dermed når Adam Halls samlede katalog op på over 7.000 lagernumre. og det stiller store krav til firmaets mand i Danmark.

April 2016 In-ear monitor med vindue til omgivelserne (4:49)
Prolight + Sound 2016 Amerikanske Westone har lavet en in-ear monitor, som ikke alene giver god lyd, men også lukker den omgivende lyd ind i god kvalitet. Musikerne kan derfor kommunikere verbalt med hinanden på scenen. AVMs videofotograf Jakob Vibild er begejstret for produktet. Og Jes Baggersted fra PSS fortæller om teknikken bag.

April 2016 DPA løser problemet med Sennheiser AVX (3:26)
Prolight + Sound 2016 Den danske mikrofonfabrik har fået brumproblemer med sine miniaturemikrofoner i forbindelse med Sennheisers nye trådløse reportagesystem. Men problemet vil naturligvis blive løst, så fabrikkens knaphulsmikrofoner kan bruges i den nye digitale verden. Og så er DPA for øvrigt ved at få ny ledelse... Bo Brinck fortæller.

April 2016 Yamaha samarbejder med danske DPA (4:29)
Prolight + Sound 2016: Danske DPÅ laver nogle af verdens bedste instrumentmikrofoner, og japanske Yamaha laver nogle af verdens bedste musikinstrumenter. Derfor er de to fabrikker gået i samarbejde - i gensidig respekt for hinandendens specialer. Yamaha har dog også andre samarbejdspartnere: Sennheiser, Shure og Line 6. Sidstnævnte blev for øvrigt opkøbt af Yamaha for et par år siden. Yamahas Johnny Andreasen fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Den dynamiske mikrofon i helt nyt design
Shure KSM8 er verdens første dynamiske mikrofon med dobbeltmembran. Fordelen er en kraftigere afgrænset nyrekarakteristik og en væsentligt reduceret proximityeffekt. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Amerikanske M&K er på danske hænder
M&K er speciaoist i professionelle studiehøjttalere og højttalerløsninger til hjemmebiografen. Seneste nyt er referencehøjttaleren S300, samt at man nu kan få en hel stribe M&K højttalere til indbygning.

In-ear monitor med vindue til omgivelserne
Amerikanske Westone har lavet en in-ear monitor, som ikke alene giver god lyd, men også lukker den omgivende lyd ind i god kvalitet. Jes Baggersted fra PSS fortæller om teknikken bag.

Jeg har oplevet 20 års ekspansion
Til næste år har Claus Amundsen arbejdet 20 år for Adam Hall. På årets ProLight+Sound i Frankfurt præsenterede den tyske leverandør over 200 nye produkter indendfor bl.a. lys- og lydudstyr. .

En ganske usædvanlig kameratest
Test: Sony PXW-FS5: Det er et relativt kompakt UltraHD-videokamera. Det er verdens første med trinløst variabelt gråfilter. Det optager HD i 10 bit 4:2:2. Det har udskifteligt objektiv, samt aftagelige håndgreb. Det er væsentligt mindre end det populære Sony PXW-FS7, og prisen er ca. 15.000 kr lavere. Redaktør Finn Nesgaard er begejstret...

Smuk skarphedsdybde
Panasanics AG-DVX200 er et 4K kamera med fast zoomobjektiv og en Four Thirds sensor. der kva sin størrelse giver fotografen gode muligheder for at arbejde med filmisk skarphedsdybde. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.

Canon - optimist trods reduceret kamerasalg
Canon Expo 2015: Hvert femte år holder Canon en stor udstilling, hvor man præsenterer periodens forskningsresutater og giver et bud på fremtiden. Finn Nesgaard var til Canon Expo i Paris, og han var imponeret...

Lydsæben vaskede baggrundslarmen væk
SoundSoap 5 er en software der kan rense lyd med baggrundslarm. Skaden skete f.eks. ved et interview på IBC-udstillingen i Amsterdam hvor der bare var for megen udenomslarm. Finn Nesgaard viser hvordan en afvaskning med den amerikanske lydsæbe reddede situationen.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies