Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2014 AVM-rapport fra NAB 2014 (6:43)
NAB er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid. F.eks. viste Blackmagic et nyudviklet prisoverkommeligt studiekamera. Og Panasonics nye Varicam kan arbejde med to forskellige objektivhoveder til henholdsvis video- og filmproduktion. Udviklingen af 4k og 8k var også markant på årets udstilling i Las Vegas.

Marts 2014 110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt (4:28)
Radaktør Finn Nesgaard, AVM AudioVisuelle Medier, rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde - sammen med den samtidige Musikmesse - ikke færre end 110.000 besøgende. Men der var også masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Marts 2014 Danske monitorhøjttalere med auto-standby (4:59)
Prolight+Sound 2014: Danske Dyanaudio er kommet med sin BM monitorserie i version mkIII. Den nye serie har ensartet lydkarakteristik, og så er den udstyret med en forstærker, der både har automatisk stand-by og giver mulighed for fjernbetjening af lydstyrken. Thomas Valter fra TC Electronics fortæller.

Marts 2014 Prisgunstige audiomonitorer til hjemmebrug (6:090)
Prolight+Sound 2014: Focal er kendt for sine CMS monitorer, der kombinerer god lyd, god funktionalitet og kompakt design. Men prisen kan være et problem for folk med hjemmestudie. Derfor har den franske fabrik udviklet en serie monitorer, der giver samme lydkvalitet, men i et lidt større design og til en væsentligt lavere pris. Den nye serie er døbt "Alpha", og den producres i Kina. Nicolas Debard, chef for Focals marketingafdeling, fortæller om den nye produktserie.

Marts 2014 Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt (4:18)
Prolight+Sound 2014: Ice Power, der er ejes at B&O, er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om dette specielle marked og om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

Marts 2014 Martin satser igen på lys til diskoteker (6:29)
Prolight+Sound 2014: Martin Professional supplerer nu igen sin serie af scenelys med mindre produkter til diskoteker, barer, møderum og kirker. Det sker i form af den LED-baserede Rush-serie der produceres hos underleverandører i Kina. Henrik Sørensen fra Martin Professional i Aarhus fortæller.

Marts 2014 48 kanalers stagebox til kun 20.000 kr (4:46)
Prolight+Sound 2014: Rolands nyeste stagebox til transport af lydsignaler fra scene til mikserpult repræsenterer i realiteten en halvering af prisen. Den eksisterende "32/16"-boks koster nemlig lige under 40.000 kroner, mens den nye S-3216 sniger sig under de 20.000. René Falshøj fortæller om forskellene mellem de to bokse.

Marts 2014 Trådløs mikrofon med digitale fordele (5:18)
Prolight+Sound 2014: Sonys nye trådløse mikrofonsystem, UWP-D, er en kombination af digital compander og analog FM-transmission. Det giver god lydkvalitet til en pris der endda er lidt billigere end det gamle rent analoge system. Markus Warlich fra Sony Professionel Audio fortæller.

Marts 2014 Yamaha mikser med Dan Dugan Speach System (3:43)
PL+S 2014:Den nye Yamaha QL1 mikser er som standard udstyret med Dan Dugans lydautomatik, der fjerner problemet med varierende baggrunddstøj ved samtidig brug af indtil 64 talemikrofoner. Systemet kan fås som et 20.000 kroners tilkøb til en række af Yamahas eksisterende miksere. Men med den nye QL1 får man automatikken med i købet for en samlet pris på under 50.000 kroner. Dan Dugan demonstrer sin teknologi...

Marts 2014 Guldmikrofonen koster ikke ekstra (4:36)
På Prolight+Sound 2014 viste DPA en gylden version af sangermikrofonen d:facto II. Den kan kaste ekstra glans over sangere og sangerinder - uden at det koster ekstra. Desuden viste man en ekstra robust udgave af den lille 4060 lavalier-mikrofon med kuglekarakteristik. Og man viste nye muligheder for at bruge det elegante d:fine headset sammen med de forskellige miníaturemikrofoner. Bo Brick fra DPA fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt
Finn Nesgaard rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Guldmikrofonen koster ikke ekstra
På Prolight+Sound 2014 viste DPA en gylden version af sangermikrofonen d:facto II. Desuden viste man en ekstra robust udgave af den lille 4060 kuglemikrofon. Bo Brick fra DPA fortæller.

Video understøtter symfoniorkestrets koncerter
I Aarhus Symfoniorketser bruger man video til at understøtte musikken, både i form af små appetizers på internettet og i form af video på storskærm som illustration til symfoniorkestrets koncerter. Koncertpianist og videoproducent Jacob Nielsen fortæller.

Adam Hall viste 148 nyheder
Tyske Adam Hall viste ikke mindre end 148 nyheder på sin store stand på Prolight+Sound 2014. Vigtigste nyt er, at man nu kan få bygget flightcases med individuelle logoer og billeder i robust kvalitet og for en overkommelig pris. Claus Amondsen fortæller.

Højttaleren lyder så godt som et flygel
ISE 2014: "Steinway Lyngdorf" er et samarbejde mellem flygelfabrikken Steinway & Sons og den danske lydspecialist Peter Lyngdorf og hans firma. Resultatet er et lydsystem, der lyder "lige så godt som et flygel" - dvs. ligger på samme høje kvalitetsniveau.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies