Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseJuni 2015 Sony fortalte om TV2 Østjylland (2:40)
Sony på NAB 2015 Sony præsenterede verdens første 3-sensor-2/3" 4K studiekamera. Desuden viste man hvordan man nu kan skabe en effektiv 4K infrastruktur baseret på IP i stedet for den gamle, besværlige SDI. Og så kunne man fortælle, at TV2 Østjylland har valgt at satse på Sonys Sonaps redigeringsplatform.

Juni 2015 Gratis software og nye 4K/4,6K kameraer (10:48)
Blackmagic på NAB 2015: Blackmagic imponerede som sædvanligt med et utrolligt antal nyheder: Nye versioner af gratisprogrammerne Resolve til grading og Fusion til special effects. Billigere priser på Ursa kameraet, samt helt nye Ursa Mini kameraer og Micro kameraer til henholdsvis studieoptagelser og droneoptagelser. Nye in/out-bokse. Og meget mere! Gert Svendsen orienterer.

April 2015 Skal softwaren købes som abonnement, eller er den gratis? (9:42)
Adobe, Avid og Blackmagic på NAB 2015: Gert Svendsen ser store fordele ved at abonnere på Adobes softwarepakker: Man kommer i gang for en overkommelig pris, og man får altid de nyeste versioner af programmerne. Men softwaren kan også være helt gratis, for Avid er begyndt at bortgive brugbare versioner af Media Composer og Pro Tools. Og DaVincy Resolve, som har været gratis i flere år, kommer nu i en version 12, der ikke alene kan colorgrade, men også klarer selve videoredigeringen.

April 2015 Japan lancerer 8K inden OL i Tokyo 2020 (2:25)
NHK på NAB 2015 Den nationale japanske broadcaster har det som sit mål, at De Olympiske Lege skal TV-dækkes i 8K, når de afholdes i Tokyo i 2020. Men hvis det skal have nogen mening, så skal der også være et rimeligt antal seere, som har 8K fjernsyn. Sharp har lavet en prototype på 85 tommer. Gert Svendsen orienterer.

April 2015 Fuld fart på 4K-udviklingen (6:54)
Panasonic på NAB 2015: Panasonic viste 4K kameraer til digital filmproduktion, til traditionel studieproduktion såvel som til semiprofessionel produktion. Man demonstrerede også, hvordan det er helt uproblematisk for Varicam kameraet at arbejde med ISO 5.000. Og man lancerede en AVC-Ultra cloud-løsning, baseret på en server i Irland. Gert Svendsen og Martin Snedevig orienterer.

April 2015 Over 100.000 besøgte Las Vegas (5:40)
Nyt på NAB 2015: Gert Svendsen fortæller om en stribe markante nyheder, som blev præsenteret på årets NAB i Las Vegas: Dolby Vision sikrer billedkvaliteten helt ud i de små hjem. Grass Valley lancerede studiekameraet LDX86. Fido er navnet på en seie nye fiberinterfaces fra AJA. Der var masser af droner, der var masser af stabiliseringsudstyr, og der var ganske mange 360-graders kameraer.

April 2015 4K-kameraer til 17.000 og 150.000 kr. (1:45)
Canon på NAB2015: Canon viste det nye XC-10 videokamera, der er et prisoverkommeligt alternativ til de ellers så populære DSLR-kameraer, når det gælder 4K videoproduktion. Prisen ligger nemlig på ca. 17.000 kroner. Canon viste også Mark II-versionen af Cinema 300 kameraet, der nu også kan optage 4K - men her er vi oppe i 150.000 kroners klasssen. Gert Svendsen orienterer.

April 2015 Frit objektivvalg med JVCs LS300 kamera (3:26)
JVC på NAB 2015: Der har været lidt stille omkring JVC. Men nu er fabrikken klar med ikke færre end tre nye 4K videokameraer til priser fra 15.000 til 30.000 kroner. Topmodellen, GY-LS300 har et udskifteligt bajonetsystem, der gør det muligt at avende praktisk taget alle objektiver, lige fra gamle 16 mm typer over FourThird til de nyeste Super35 modeller. Gert Svendsen orienterer.

April 2015 LED-motoren har fået et fresnel-hoved (7:01)
ETC på ProLight + Sound 2015: Indførelsen af LED i ETC's kendte profilspot, Source 4, har skabt nye tilbehørsmuligheder. Sidste år lanceredes en forsats til belysning af f.eks. bagtæpper. Og i år viste man en fresnel-forsats. Erik Larsen fra Electronic Theatre Controls fortæller om de nye muligheder. ETC forhandles i Danmark af Bico Professional.

April 2015 Kvalitetsstativer som forhandlerne kan li' at sælge... (5:06)
Adam Hall på ProLight + Sound 2015: Gravity er en nyudviklet stativserie fra Adam Hall. Serien omfatter bl.a. mikrofonstativer, instrumentstativer og nodestativer, og den udmærker sig ved høj kvalitet til priser, der giver plads til forhandlerleddet. Claus Amondsen fortæller om de nye produkter.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Verdens mest lysstærke kamera
Med en ISO-indstilling, der går til 409.600, er Sony Alpha 7s verdens mest lysfølsomme kamera. Og det kan både bruges til still-billeder og full HD video. Det kan bruges med objektiver fra bl.a. Sony, Canon, Nikon, Leica og Samyang.

Sangermikrofonen er blevet til en interviewmikrofon
d:fine II er navnet på DPAs sangermikrofon, som danske DPA udviklede til scenebrug. Nu har DPA udviklet en en kuglekapsel til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller. l til d:fine II, så den også kan bruges som en vindufølsom interviewmikrofon. Mikkel Nymand fortæller.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

Kvalitetsstativer som forhandlerne kan li' at sælge...
Gravity er en nyudviklet stativserie fra Adam Hall. Serien omfatter bl.a. mikrofonstativer, instrumentstativer og nodestativer, og den udmærker sig ved høj kvalitet til priser, der giver plads til forhandlerleddet.

LED-motoren har fået et fresnel-hoved
Indførelsen af LED i ETC's kendte profilspot, Source 4, har skabt nye tilbehørsmuligheder - bl.a.i form af en fresnel-forsats. Erik Larsen fra Electronic Theatre Controls fortæller.

Hård kamp mellem live-TV og IP-streaming
Årets DVB-konference handlede først og fremmest kampen mellem traditionelt live-TV og streaming over internettet. Foredragsholderne kom bl.a. fra DVB, EBU, TV-stationerne, universiteterne og firmaerne der leverer udstyr og løsninger til TV-stationerne. Gert Svendsen orienterer.

Digitaliseringen skaber nye farer
CES 2015: Gert Svendsen orienterer om de vigtigste trends på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Der var masser af "selvkørende biler". Der var også masser af robotteknologi. Og der var ny teknologi til det intelligente hjem.

Kompakt LED-lys til skype-interviews
Danske BB&S har udviklet et kompakt og prisoverkommeligt LED-lys til den rejsende reporter, der ofte sidder foran computeren og skyper sin rapport hjem til TV-stationen - i et elendigt lys. Henrik Christensen demonstrerer Pipeline Reporter.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies