Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseFebruar 2015 Vores switchere klarer både audio og video (3:28)
Roland på ISE 2015: Roland bevæger sig ind på et nyt marked med en serie multiformat audio/video-switchere til brug i f.eks. konferencerum og mødelokaler. Switcherne er døbt "XS-Series". Alle tre moddeler har otte indgange på både billed- og lydside, mens antallet af udgange kan være to, tre eller fire. Priser under 50.000 kroner. Interview med René Falshøj fra Roland Systems Groups danske kontor.

Februar 2015 Superkraftige forstærkere med Dante-support (5:58)
Powersoft på ISE 2015: Italienske Powersoft har opdateret sine kraftfulde installationsforstærkere i Ottocanali-serien, så de nu kan sluttes til et Dante-netværk. Powersoft kommer også med nye, alsidige touring-forstærkere på op til otte gange 5.200 watt i 2 ohm, og naturligvis også med Dante-tilslutning.Kasper Bregenborg fra den danske distributør Matrix Sales fortæller.

Februar 2015 Bedre projektorer med laserlys og 4k (6:52)
Panasonic på ISE 2015: Panasonics eye-catcher var en batteridrevet Tesla bil, der var "klædt på" som et projektionslærred, og som blev "bestrålet" af et stort antal projektorer i loftet. De projektionstekniske nyheder var 4K/UtraHD opløsning og laserlys med 20.000 timers holdbarhed, Og så er Panasonic for øvrigt storleverandør af batterier til Tesla. Panasonics projektorekspert, Hartmut Kulessa fortæller.

Februar 2015 Nu kan Claus sælge installationshøjttalere (3:01)
Adam Hall på ISE 2015: Tyske Adam Hall har længe solgt installationshøjttalere fra Audac, men ikke i Danmark, for her er det en konkurrerende leverandør, der har agenturet. Claus Amondsen fra Adam Halls danske afdeling er derfor glad for, at den tyske AV-specialist nu er klar med sit eget sortiment af indbyningshøjttalere og installationshøjttalere under varemærket LD Contractor Series.

Februar 2015 Copyrighten sikres med HDCP 2.2 (3:46)
Atlona på ISE 2015: På årets ISE udstilling havde Atlona sin hidtil største produktlancering, og samtlige nyheder understøtter 4K/60p/50p og HDCP 2.2. Det sidste er en avanceret kryptering der skal sikre, at forbrugerne ikke kan bryde copyrighten og lave kopier af det 4K-materiale, som de ser på deres TV-skærme og i deres hjemmebiografer. Teknkken er bl.a.indbygget i HDMI switchere og i systemer til forlængelse af signalvejen. Produktchef Bill Schripsema fortæller.

Februar 2015 Vi er gode til projektor-objektiver (4:12)
Canon på ISE 2015: - Vi laver verdens bedste objektiver, siger Canons projektorspecialist Colin Boyle, - og hovedtemaet på vores ISE-udstilling er derfor objektiver. F.eks. er vi stolte af, at man får samme lysstyrke, uanset om afstanden fra projektor til lærred er 2,4, 4 eller 7 meter. Vi viser en vidvinkelprojektor, der kan har en vertikal lens shift funktion på plus/minys 75%. Og vi viser, hvordan man med otte projektorer kan skabe et levende rum med projektion på gulvet og den buede væg.

Februar 2015 Høj kontrast med japansk trykkeriteknik (4:10)
dnp på ISE 2015: Danske DNP er specialist i projektionsskærme, der giver høj kontrast i ikke-mørkelagte mødelokaler. Det kræver en skærmen der er opbygget af ikke mindre end syv lag. Den bagvedliggende teknologi kommer fra Dai Nippon Printing, der ejer DNP Denmark. Salgschef Anjum Parwaiz fortæller.

Februar 2015 Headset'et kan udbygges med øresnegl (3:22)
DPA på ISE 2015: DPA Microphones er bl.a. kendt for sine sine headset-mikrofoner. Nu har den danske fabrik udvidet konceptet, så man kan montere en eller to små øresnegle på headsettes bøjle, og dermed gøre livet lettere for TV-værter og andre, der ikke alene skal tale til publikum, men også skal kunne høre beskeder fra f.eks. et kontrolrum. Nordisk salgschef Kim Nedertorp fortæller.

Februar 2015 Epson klar med laserlys og 4K enhancement (6:08)
Epson på ISE 2015: Projektorspecialisten Epson præsterede et markant teknologisk gennembrud med hjemmebio-projektoren LS1000, der både er udstyret med laserlyskilde og reflekterende paneler. Projektoren har også såkaldt "4K Enhancement", så man får en billedkvalitet, der er sammenlignelig med 4K, uanset om inputtet er UltraHD eller almindelig HD. Landechef Peter Ravnhøj fortæller.

Februar 2015 Trådløs projektion fra tablet og computer (3:14)
Kramer på ISE 2015: Det er ofte noget drilleri, når en medarbejder eller foredragsholder skal slutte sin computer til møderummets projektor. Derfor har Kramer udviklet en trådløs tilkobling, der er nem at bruge, og som desuden giver mulighed for indtil 12 samtidige billeder på skærmen fra lige så mange tablets og bærbare computere. Salgschef Michael Hedegaard fra den danske leverandør Videoinform fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Epokegørende LED-lys fra koreanske Aladdin
Koreanske Aladdin har udviklet en serie LED-lys, der passer til mobiltelefoner, håndholdte videokameraer og egentlig ENG-produktion. Henrik Eriksen fra Bico Professional fortæller.

Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version. Produktchef Nils Vinding fortæller.

Sonys nye filmkamera koster kun 55.000
Det mest iøjnefaldende er, at Sony PXW-FS7 leveres med et fleksibelt håndgreb, der nærmest gør det ud for en rig med betjeningsknapper. Men det vigtigste er, at kameraet kan optage ægte 4K i Super35, at objektivet er udskifteligt, og at man både kan optage almindelig video og i cinema-mode med 14 blænders eksponeringsomfang.

Flot lydkvalitet på danske musikfestivaler
Hen over sommeren har fagjournalist Gert Svendsen besøgt musikfestivalerne i Roskilde, Skanderborg og Løgstør, og han er tilfreds med lydkvaliteten.F.eks. var Stevie Wonders optræden på Roskilde Festivalen intet mindre end fantastisk.

Digitaliseringen skaber nye farer
CES 2015: Gert Svendsen orienterer om de vigtigste trends på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Der var masser af "selvkørende biler". Der var også masser af robotteknologi. Og der var ny teknologi til det intelligente hjem.
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies