Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Brancheguide Kontakt Abonnement Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseOktober 2014 Plasa 2014: ETC fordobler lysstyrken (6:47)
ETC præsenterede sin Source Four profilspot i LED vesion 2. Den har næsten dobbelt så stor lysstyrke som sin forgænger, til trods for at strømforbruget fortsat er på kun 185 watt, eller ca. en fjerdel af hvad en tilsvarende halogenlampe forbruger. Derudover er lyskvaliteten forbedret med introduktionen af en limegrøn LED, så der nu arbejdes med i alt syv forskellige farver LED-lys. Produktchef Erik Larsen fortæller

Oktober 2014 Plasa 2014: Danske DPA viste nye specialmikrofoner (3:41)
DPA Microphones har fået stor respons på sin halskædemikrofon i d:screet-serien, for den giver nye lydmuligheder - f.eks. i forbindelse med letpåklædte damer. Det samme gælder for den ekstra robuste Heavy Duty-version af d:screet 4060, 4061 og 4071. Produktchef Nils Vinding fortæller.

Oktober 2014 Plasa 2014: Martin glimrede ved sit fravær (2:59)
På sidste års Plasa i London havde Martin Professional en ganske stor stand. I år deltog den dansk baserede, men Harman-ejede lysvirksomhed kun med en paneldiskussion. Theis Wermuth fortæller om baggrunden for beslutningen - og om fabrikkens nye LED lysprodukter.

Oktober 2014 Plasa 2014: Sony prisbelønnet for plastic-adaptor (2:55)
Sony er tildelt New Bay Medias "Best of Show"-award for SMAD-P3 adaptoren, der gør det muligt at montere en trådløs modtager på kameraet helt uden ledningsforbindelse. Adaptoren passer i tilbehørsskoen på fabrikkens nye kameraer i området omkring high end consum og low end professional. Produktspecialist Markus Warlich fortæller.

Oktober 2014 Plasa 2014: Spar 3.000 kr på Shures trådløse mikrofon (4:03)
Shures digitale trådløse ULX-D mikrofonsystem, som kom på markedet for tre år siden, suppleres nu af light-versionen QLX-D, der er ca. 3.000 kroner billigere. Begrænsningen er bl.a., at QLX-D kun findes som single-version, og at der ikke er mulighed for Dante kommunikation med modtageren. Application Engineer Tom Colman fra Shure Distribution UK fortæller.

Oktober 2014 Kamerarapport fra IBC i Amsterdam (7:31)
Fagjournalist Gert Svendsen fortæller om kameranyhederne på årets International Broadcast Convention, som foregik fra 11. til 16. september i Amsterdams RAI udstillingscenter. Det var især 4K- og UltraHD-kameraerne fra Sony, Panasonic, JVC og Canon der tiltrak sig opmærksomhed fra de i alt 55.000 besøgende.

April 2014 AVM-rapport fra NAB 2014 (6:43)
NAB er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid. F.eks. viste Blackmagic et nyudviklet prisoverkommeligt studiekamera. Og Panasonics nye Varicam kan arbejde med to forskellige objektivhoveder til henholdsvis video- og filmproduktion. Udviklingen af 4k og 8k var også markant på årets udstilling i Las Vegas.

Marts 2014 110.000 gæster fik masser af inspiration i Frankfurt (4:28)
Radaktør Finn Nesgaard, AVM AudioVisuelle Medier, rapporterer fra Prolight-Sound i Frankfurt. Årets udstilling havde - sammen med den samtidige Musikmesse - ikke færre end 110.000 besøgende. Men der var også masser af nyheder: Nyt LED-lys og ny lydteknik på snart sagt alle fronter.

Marts 2014 Danske monitorhøjttalere med auto-standby (4:59)
Prolight+Sound 2014: Danske Dyanaudio er kommet med sin BM monitorserie i version mkIII. Den nye serie har ensartet lydkarakteristik, og så er den udstyret med en forstærker, der både har automatisk stand-by og giver mulighed for fjernbetjening af lydstyrken. Thomas Valter fra TC Electronics fortæller.

Marts 2014 Prisgunstige audiomonitorer til hjemmebrug (6:090)
Prolight+Sound 2014: Focal er kendt for sine CMS monitorer, der kombinerer god lyd, god funktionalitet og kompakt design. Men prisen kan være et problem for folk med hjemmestudie. Derfor har den franske fabrik udviklet en serie monitorer, der giver samme lydkvalitet, men i et lidt større design og til en væsentligt lavere pris. Den nye serie er døbt "Alpha", og den producres i Kina. Nicolas Debard, chef for Focals marketingafdeling, fortæller om den nye produktserie.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Dansk forstærkerproducent udstillede i Frankfurt
Danske Ice Power er specialist i produktion af solide Class D forstækere til aktive højttalere. Ingeniør Thomas Mørch fortæller om hvorfor man som komponentleverandør havde valgt at udstille i Frankfurt.

AVM-rapport fra NAB 2014
NAB i Las Vegas er verdens største udstilling for broadcast-teknologi. AVMs Gert Svendsen rapporterer fra udstillingen, der i år havde store nyheder fra bl.a. Blackmagic, AJA, Sony, Panasonic, NHK, Grass Valley, Adobe og Avid.

Verdens bedste UltraHD-kamera
AVMs Finn Nesgaard har testet Sony FDR-AX100 og Panasonic Lumix GH4. Det er to meget forskellige kameraer. Alligevel er han er ikke i tvivl om, at begge hører til blandt verdens allerbedste til UltraHD. Men hvilket udnævner han til vinder?

Sony NX3: Bedre videokamera til lavere pris
Den nye Sony HXR-NX3 ligner den gamle NX5 næsten til forveksling. Men du får bedre billedkvalitet, større zoomkapacitetog WiFi fjernbetjening til en 5.000 kroner lavere pris. Finn Nesgaard har testet...

Ny Leica T retter sig mod iPhone-folket
Det eksklusive Leica T kamera har udskifteligt objektiv ligesom den klassiske Leica M. Men det nye kameras design og brugerinterface minder i langt højere grad om Apples produkter, f.eks. iPhonen. Leica-fotograf Christian Nesgaard har haft lejlighed til at teste det nye kamera en måned før det kommer på markedet, og han er begejstret...
Webmaster
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies