Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseSeptember 2017 Droner gør rally VM ekstra flot (2:28)
Henrik Malmgreen var dronefotograf under rally VM i Finland. Det var en spændende oplevelse, der resulterede i nogle ekstra flotte - og enestående - optagelser fra den fartbaserede event. Det kunne man aldrig lave fra en helikopter. Optagelserne blev lavet fra en DJI drone.

Februar 2017 Kvalitet er ikke kun gode produkter (7:27)
Panasonic på ISE 2017: Karoli Neumann fra Panasonic Nordic ser en markedsudvikling, hvor forhandlerne, og dermed også leverandørerne, skal være specialister på et stadigt bredere produktområde, for kunderne vil ikke bare købe et kamera eller en videoskærm, de vil have totalløsninger, der også omfatter softwareløsninger og nemmere muligheder for visuel formidling af indhold. Det gælder f.eks. museerne.

November 2016 6.000 kroners rig fra Lanparte (2:14)
– Vi har fået agenturet for Lanparte rigs, siger Per Ottesen fra Stjernholm & Co. – De kommer fra Hongkong, og de koster kun cirka det halve i forhold til rigs produceret i vores del af verden.

Februar 2016 Panasonic holder mere end lovet (5:39)
Panasonic på ISE 2016 På Panasoncs stand kunne man se en stribe store robotarme der manøvrerede rundt med 98 tommer LCD-skærme, og det er ellers ikke noget der dækkes af fabrikkens garantiordning. Med så store skærme bliver der nemlig et ekstraordinært træk i LCD-panelets midte, når det holdes vandret. Men ifølge salgsingeniør Felix Kleisen, så gør Panasonic en dyd ud af at holde mere end lovet. Og skærmene overlevede den hårde behandling...

Februar 2016 Professionel 8-spors lydoptager til 6.900 kr (4:51)
Zoom på Operaen 2016: Kinesiske Zoom er kommet med en multisporsrecorder, Zoom F8, der retter sig mod film- og TV-branchen, men prismæssigt er overkommelig for det semiprofessionelle segment. Jes Baggersted fra PSS Professional Sound Systems stiller store forventninger til recorderen, for kineserne er vanvittigt dygtige til at kopiere vestens teknologi.

Februar 2016 Trådløs multikameraproduktion (6:00)
Teradek og Roland på Operaen 2016: Med Teradek Bolt Pro får man trådløs forbindelse medllem kameraer og f.eks. en multifunktionsmikser som Roland VR-50HD. Signaloverførslen sker via HD-SDI eller HDMI, og der arbejdes med ukompriimerede signaler gennem hele transmissionskæden. Mads Bolding Nielsen fra Stjernholm & Co fortæller.

Februar 2016 Den dynamiske mikrofon i helt nyt design (4:34)
Shure på Operaen 2016: Shure KSM8 er verdens første dynamiske mikrofon med dobbeltmembran. Fordelen er en kraftigere afgrænset nyrekarakteristik, som dæmper støj fra omgivelserne, og en væsentligt reduceret proximityeffekt. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2016 Røde presser priserne (3:17)
Røde på Operaen 2016: Australske Røde kunne præsenteer flere yderst prisoverkommelige lydprodukter til det højere konsummarked. F.eks. et trådløst mikrofonsæt til video/DSLR-kameraet bestående af sender, modtager og lavaliermikrofon. Pris 2.700 kr inklusive moms. Lars Bruun Jensen fra SC Sound fortæller.

Februar 2016 Lyskilden skal først skiftes efter 20.000 timer (3:54)
Panasonic på Operaen 2016: Panasonic viste sin første rene laserprojektor, PT-RQ13K. Den leverer et lysudbytte på 10.000 lumen, og takket være den nye lyskilde, så er den vedligeholdelsesfri i 20.000 timer. På udstillingen var projektoren udstyret med et ekstremt vidvinkelobjkektiv.Jan Rasmussen fra AV-Huset i Næstved fortæller.

Februar 2016 Den lette LED-lampe giver ekstra lys i høj kvalitet (3:49)
Fomex på Operaen 2016: Fomex Flexible LED er en 350 gram let LED-lampe, der kan bruges på stativ, håndholdt oh for enden af en boomstang. Lampen udmærker sig desuden ved et ekstra højt lysudbytte og en lyskvalitet på 97-98 CRI. Peter Hofmann fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

Lydrecorderen er en iPhone
Man kan tage glimrende fotos og videoer med en moderne iPhone, men det kniber med lydkvaliteten. Derfor har Sennheiser udviklet et par nye mikrofonløsninger til netop iPhone. Jesper Kolvig fra Sennheiser Nordic fortæller.

Så god var Prolight+Sound 2017
AVMs Jakob Vibild giver sin personlige vurdering af årets lys- og lyd-udstilling i Frankfurt. Nyhederne omfattede bl.a. batteridrevet LED-lys og batteridrevne højttalere.. Og disse nye enhedder kan naturligvis også styres trådløst.

Hvornår skal vi investere i Ultra HD?
På DVB World 2017-konferencen i midten af marts var det store emne arbejdet med standerderne for UHD, HDR og HFR. Gert Svendsen refererer fra konferencen.

FaceBook, Google, Microsoft og IP solutions...
Nyheder og udviklingstendenser på årets NAB-udstilling i Las Vegas: FaceBook Live, Googles Android platform, Microsoft Azure, Avid Mediacentral Cloud UX, Imagines Zenium platform, Harmonics VOS-platform, AIMS. Panasonic Connected Solutions og Christie MicroTiles

Hun ser YouTube som en gave
til mediebranchen

Christina Sørensen fra Google Danmark var under hårdt pres fra den danske mediebranche, da BFE holdt sin årlige konference. odstanden kom bl.a. fra Ulf Lund og Lisbeth Knudsen fra henholdsvis Boxer Danmark og Mandag Morgen.Kulturminister Mette Bock deltog også i konferencen, som blev afrundet af Laila Kelp Rasmussen fra BFE.

Digitalt filmkamera til 1/4 af prisen
Panasonic EVA 1 er et digitalt filmkamera, der matcher Varicam kameraerne, kvalitetsmæssigt og langt hen ad vejen også mht. formater og workflows. Men prisen er kun ca. 55.000 kroner. Martin Snedevig fra Panasonic fortæller.

Danmon tænker globalt
Danske Danmon Group er i gang med en løbende ekspansionsproces under overskriften "We think globally - and act locally". Christoffer Kay er direktør i moderselskabet Dan Technologies, og han ser en broadcast-verden i voldsom forandring.
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+