Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseApril 2018 Panasonic 100 år: Air Inventions i Milano (1:40)
Panasonic fejrede sin 100 års fødselsdag med en avangardistisk kunst-event i forbindelse med Milan Design Week. Den var bygget op omkring en kæmpestor hvid gummiboble (diameter 20 meter), monteret på kunstakademiet Palazzo di Breras gårdsplads.

Februar 2018 Nu kommer Epson med en 4k laserprojektor (9:52)
Epson på ISE 2018: Sidst på året vil Epson være klar med sin første ægte 4K laserprojektor. Den er døbt EB-L12000Q, hvilket dækker over en lysstyrke på 12.000 lumen. Epson viste også en rørformet laserprojektor beregnet til opgaver hvor man ikke kan bruge traditionelle projektorer - f.eks. digital skiltning på eksisterende flader i butikker. Den utraditionelle projektor er døbt Epson LighetScene EV-100. Interview med Peter Ravnhøj fra Epson Danmark.

Februar 2018 Foredragsholderen får teknisk vejledning på billedskærmen (4:16)
Neets på ISE 2018: Mødelokaler er i dag udstyret med projektorer og andet teknisk udstyr, og det kan derfor være lidt af en ufordring for foredragsholderen at få sin computer til at spille sammen med udstyret ved afspilning af PowerPoints, videoer og lydfiler. Danske Neets har derfor udviklet en "Welcome to the Room" funktion, der viser et hjælpebillede på skærmen så snart man træder ind i lokalet. Dennis Cato-Hansen fortæller også om en ny soundbar, der sikre god taleforståelighed i mødelokalet. Den koster kun ca. 3.000 kroner.

Februar 2018 Udlejningsmarkedet satser nu på laser projektorer (3:45)
Panasonic på ISE 2018: Laserlys tegner fremtiden på projektormarkedet, ikke mindst i udlejningsbranchen hvor driftsikkerhed, kompakt design og stor lysstyrke har høj prioritet. Fordelen ved laserprojekorer er sevicefri drift på helt op til 20.000 timer, hvilket giver lavere totalomkostninger trods en højere anskaffelsespris. På ISE viste Panasonic - i det skjulte - prototypen til en 50.000 lumens projektor. Interview med salgschef Karoly Neumann fra Panasonic Nordic.

Februar 2018 Digital automatik sikrer det trådløse mikrofonsignal (5:18)
Shure på Teknikmessen 2018: Axient Digital er Shures nye trådløse mikrofonsystem, som kombinerer fordelene fra Shures eksisterende trådløse systemer - Axient Analog, UHF-R og ULX-D - men er billigere en Axient Analog. Og så omfatter det nye digitale system en ultrakompakt body-sender. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2018 Videomikserens tally-system kan bruge smartphones (4:17)
Roland på Teknikmessen 2018: Roland V-60H er en kompakt og prisoverkommelig videomikser, der har den ekstra fordel, at det dyre tally-system, som fortæller kameramændene hvornår de på, kan erstattes af eksempelvis en gammel smartphone. Pulten er udstyret med fire SDI- og to HDMI-indgange plus diverse lydtilslutninger. Pris godt 22.000 kroner. René Falshøj fra Roland Systems Group fortæller.

Februar 2018 Sådan overføres lyd og video til den roterende scene (4:05)
Power Flex på Teknikmessen 2018: Hvad gør teaterteknikeren, når han eksempelvis skal have en videoskærm til at fungere på den roterende scene, eller skærmen skal hejses op og ned under forestillingen? Så får han hjælp fra firmaet Power Flex, som er specialist i "roterende" overførsel af lyd og billede via lysleder, og som også klarer strømtilførslen. Jim Albrecht fra Power Flex fortæller.

Februar 2018 Det nye trådløse mikrofonsystem er billigere og bedre (6:13)
Audio-Technica på Teknikmessen 2018: Kanalprisen er henholdsvis 5.000 og 16.000 kroner pr. kanal for Audio-Technicas nye 3000 og 5000 systemer til trådløs mikrofonoverførsel. Der er tale om analoge systemer, men takket være brugen af dobbelt-compander kan det dyre systems lydkvalitet konkurrere med langt dyrere digitale systemer. Henrik Sørensen fra Kinovox fortæller om de nye produkter, som dog først kommer på markedet til maj-juni 2018.

Februar 2018 Du kan slippe for baggundsstøjen - pris 20.000 kr. (7:07)
Cedar på Teknikmessen 2018: Finn Juul fra Interstage fortæller om den nye Cedar boks, som gør det let at eliminere baggrundsstøjen, f.eks. når man optager video. Boksen håndterer indtil to XLR mikrofonsignaler. Og den fungerer fuldstændigt automatisk - bortset fra at man naturligvis kan justere om man stadig skal kunne ane omgivelserne svagt i baggrunden...

Februar 2018 Facadelyset er vandtæt og magnetisk (4:44)
Adam Hall på Teknikmessen 2018: Claus Amondsen fortæller om den tyske AV-virksomheds ekspansion siden krisen for 10 år siden - med nyt robotstyret lager og med et kommende experience-center, som både indeholder showroom, laboratorier og en spiseafdeling med plads til 850 gæster. Han fortæller også om den nye Cameo Zenit W600 LED-lampe, som både er robust, vandtæt og nem at udstyre med barndoors og forskellige spredningsfiltre. Og så har han netop ansat Allan Bagger til at hjælpe med salgsarbejdet...

!AVM Web-TV, se bl.a.

Rektor er kritisk overfor uddannelsespolitikken
Rektor Max Jørgensen fra Medieskolerne i Viborg snakker med AVMs Finn Nesgaard om den danske uddannelsespolitik. Diskussionen foregik på ProAV Expo 2018.

Hvad skal vi dog med 8K?
Det ligger fast, at der skal produceres 8K i forbindelse med De Olympiske Lege i Japan 2020. Men hvad kan vi bruge 8K til i dag? Panasonics bud er, at man kan producere HD og 4K via variabel crop af billedet fra fast opstillede 8K kameraer. Martin Snedevig fra Panasonic Broadcast fortæller.

Atletikken har sin egen TV-produktion
For et lille års tid siden fik Dansk Atletik Forbund sin egen TV-enhed. Projektet blev startet for tre år siden af to sportsentusiaster, som var trætte af fodboldens dominerende position på DR og TV2.

Smartphonen optager 4K video i prof-kvalitet
Test; OnePlus 6: Det er en smartphone, som både kan optage fotos og 4K video i fremragende kvalitet.n Den er derfor interessant for den professionelle AV-branche. OnePlus 6 åbner nemlig for en verden af nye videomuligheder. Ikke mindst i betragtning af, at prisen er under 4.000 kroner. Gert Svendsen orienterer.

Kulturminister Mette Bock om DAB+: Det er udbydernes egen platform
- Radio er udbydernes egen platform, siger kulturminister Mette Bock. - Her er det ikke internetudbyderne og deres forretningsmodel, som bliver et mellemled. Og det er heller ikke Googles algoritmer, som styrer hvad du kommer ind på.

Mogens Jensen fik hård modstand
Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen havde tydeligvis håbet på opbakning til partiets synspunkter fra filmbranchens to repræsentanter, Kim Magnusson fra M&M Production og Ulf Lund fra BoxerTV. Fjerde mand var Venstres medieordfører Mads Fuglede.

Miniaturemikrofonen er blevet endnu mindre…
Jo mindre mikrofonkapsel des dårligere signeal/støj-forhold. Alligevel ar det lykkedes DPA at fastholde lydkvaliteten i den nye d:screet 6060-serie, til trods for at kapseldiameteren er reduceret fra 5 mm til kun 3 mm.Rune Slot fra DPA fortæller.

Arris 4K kamera har full frame sensor
Mogens Gewecke fra Atendi fortæller om Arris nyeste digitale filmkamera. Det hedder Alexa LF, hvilket står for Large Format, og sensorens størrelse er 24x36 mm. Det har krævet en helt ny objektivserie...
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+