Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Vælg tema    
Broadcast
Film
Video
Audio
Lys
Infrastruktur

Postproduction
Transmission
Distribution
Bio & projektion
Udstillinger
Udstyrleverandører
Produktionsselskaber
Støtteordninger
Historie
UddannelseSeptember 2017 Droner gør rally VM ekstra flot (2:28)
Henrik Malmgreen var dronefotograf under rally VM i Finland. Det var en spændende oplevelse, der resulterede i nogle ekstra flotte - og enestående - optagelser fra den fartbaserede event. Det kunne man aldrig lave fra en helikopter. Optagelserne blev lavet fra en DJI drone.

Februar 2017 Kvalitet er ikke kun gode produkter (7:27)
Panasonic på ISE 2017: Karoli Neumann fra Panasonic Nordic ser en markedsudvikling, hvor forhandlerne, og dermed også leverandørerne, skal være specialister på et stadigt bredere produktområde, for kunderne vil ikke bare købe et kamera eller en videoskærm, de vil have totalløsninger, der også omfatter softwareløsninger og nemmere muligheder for visuel formidling af indhold. Det gælder f.eks. museerne.

November 2016 6.000 kroners rig fra Lanparte (2:14)
– Vi har fået agenturet for Lanparte rigs, siger Per Ottesen fra Stjernholm & Co. – De kommer fra Hongkong, og de koster kun cirka det halve i forhold til rigs produceret i vores del af verden.

Februar 2016 Panasonic holder mere end lovet (5:39)
Panasonic på ISE 2016 På Panasoncs stand kunne man se en stribe store robotarme der manøvrerede rundt med 98 tommer LCD-skærme, og det er ellers ikke noget der dækkes af fabrikkens garantiordning. Med så store skærme bliver der nemlig et ekstraordinært træk i LCD-panelets midte, når det holdes vandret. Men ifølge salgsingeniør Felix Kleisen, så gør Panasonic en dyd ud af at holde mere end lovet. Og skærmene overlevede den hårde behandling...

Februar 2016 Professionel 8-spors lydoptager til 6.900 kr (4:51)
Zoom på Operaen 2016: Kinesiske Zoom er kommet med en multisporsrecorder, Zoom F8, der retter sig mod film- og TV-branchen, men prismæssigt er overkommelig for det semiprofessionelle segment. Jes Baggersted fra PSS Professional Sound Systems stiller store forventninger til recorderen, for kineserne er vanvittigt dygtige til at kopiere vestens teknologi.

Februar 2016 Trådløs multikameraproduktion (6:00)
Teradek og Roland på Operaen 2016: Med Teradek Bolt Pro får man trådløs forbindelse medllem kameraer og f.eks. en multifunktionsmikser som Roland VR-50HD. Signaloverførslen sker via HD-SDI eller HDMI, og der arbejdes med ukompriimerede signaler gennem hele transmissionskæden. Mads Bolding Nielsen fra Stjernholm & Co fortæller.

Februar 2016 Den dynamiske mikrofon i helt nyt design (4:34)
Shure på Operaen 2016: Shure KSM8 er verdens første dynamiske mikrofon med dobbeltmembran. Fordelen er en kraftigere afgrænset nyrekarakteristik, som dæmper støj fra omgivelserne, og en væsentligt reduceret proximityeffekt. Kasper Bregenborg fra Matrix Sales fortæller.

Februar 2016 Røde presser priserne (3:17)
Røde på Operaen 2016: Australske Røde kunne præsenteer flere yderst prisoverkommelige lydprodukter til det højere konsummarked. F.eks. et trådløst mikrofonsæt til video/DSLR-kameraet bestående af sender, modtager og lavaliermikrofon. Pris 2.700 kr inklusive moms. Lars Bruun Jensen fra SC Sound fortæller.

Februar 2016 Lyskilden skal først skiftes efter 20.000 timer (3:54)
Panasonic på Operaen 2016: Panasonic viste sin første rene laserprojektor, PT-RQ13K. Den leverer et lysudbytte på 10.000 lumen, og takket være den nye lyskilde, så er den vedligeholdelsesfri i 20.000 timer. På udstillingen var projektoren udstyret med et ekstremt vidvinkelobjkektiv.Jan Rasmussen fra AV-Huset i Næstved fortæller.

Februar 2016 Den lette LED-lampe giver ekstra lys i høj kvalitet (3:49)
Fomex på Operaen 2016: Fomex Flexible LED er en 350 gram let LED-lampe, der kan bruges på stativ, håndholdt oh for enden af en boomstang. Lampen udmærker sig desuden ved et ekstra højt lysudbytte og en lyskvalitet på 97-98 CRI. Peter Hofmann fortæller.

!AVM Web-TV, se bl.a.

Japanerne klar med 8K produktion
På årets NAB udstilling i Las Vegas kunne man opleve japanske NHKs 8K OB-vogn. Andre nye teknologier er HDR (High Dynamic Range), Dolby Vision og HEVC (High Efficiency Video Coding). SES Astra, Viasat og Waoo er parat til at sende UltraHD HDR til danske seere. Gert Svendsen vurderer mulighederne

Hæng en kæmpecomputer på væggen
Nu behøver foredragsholderen ikke længere at medbringe sin egen tablet eller iPad, for de nye storskærme fra Avocor er i virkeligheden en gigantisk Windows 10 computer. Kristian Glahn fra Danmon Group fortæller.

Danske Martin Lightning
har det godt hos Harman

Tour Lighting-eksperten Peter Skytte fortæller om, hvordan det har været for danske Martin Professional at blive overtaget af verdensfirmaet Harman.

Derfor er blå LED'er bedst til både film- og teaterlys
Peter Plesner fra danske Brother, Brother & Sons fortæller om forskellen på lysstofrør og moderne LED-lys. Og han forklarer hvorfor alt LED-lys, efter hans mening, bør baseres på blå LED'er.

Videoskærmen kan blive 100 meter bred
Sonys nye videoskærm kan være op til 100 meter i bredden. Til gengæld er prisen også en rund million kroner pr kvadratmeter. Jacob Barfoed fra Sony PSE Denmark fortæller..

Jakob Vibild var begejstret
AVMs Jakob Vibild har været kameramand og rapporter fra en hel stribe ISE-udstillinger, og han har oplevet en konstant fremgang og en rigtig god stemning blandt både udstillere og besøgende.

Kameramanden bliver overflødig
Kameramanden bliver overflødig, når kameraerne selv kan følge eksempelvis en foredragsholder, der går rundt på scenen foran den store projektionsskærm. Dét er ideen bag amerikanske Vaddios IR-styrede kamera. Mads Nørskov fra Imago Sonas viser hvordan det fungerer.

Hvilket fotokamera er bedst til video?
Finn Nesgaard har testet Canon 5D Mark IV og Canon XC15. De kan begge tage stillbilleder, og de er begge gode til video. Men videomulighederne er vidt forskellige...
> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies